Modern Talking - Comeback w 2010??
- mabuse89
Re: II rozpad Modern Talking czyli koniec fantastycznego zes
Batman, wszystko to ładnie matematycznie i nawet całkiem logicznie przedstawiłeś, ale nie wziąłeś chyba pod uwagę tzw. czynnika ludzkiego. Postaw się na miejscu Thomasa; czy stanąłbyś kiedykolwiek na scenie z człowiekiem, który rok po 2 rozpadzie obsmarowuje Cię w książce, porównując Cię do grubego leniwego szczura, a następnie cały sukces Modern Talking przypisuje głównie sobie, i to wszystko dla pieniędzy??? Możliwe że Dieter odezwałby się do Thomasa i zaproponował dalszą współpracę - czy naprawdę sądzisz (zważywszy na ostatnie udane koncerty Thomasa i na to co wcześniej Dieter o nim mówił), że Anders zgodziłby się na to i nagle zapomniał o wszystkich zniewagach. Facet ma już swoje lata i chyba nie jest tak naiwny.. Ciekawe jak wtedy wytłumaczyłby swoją deklarację, że ,,nigdy i za żadne pieniądze nie stanie już na scenie z Bohlenem''.
dla mnie MT to Thomas Anders i Dieter Bohlen - i tak naprawdę mało wskazuje na to, że znowu zagrają razem; dlatego sądze, że 3 powrotu Modern Talking nie będzie... zresztą, tak jest najlepiej.
dla mnie MT to Thomas Anders i Dieter Bohlen - i tak naprawdę mało wskazuje na to, że znowu zagrają razem; dlatego sądze, że 3 powrotu Modern Talking nie będzie... zresztą, tak jest najlepiej.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- MTalkingusia28
Właśnie Mabuse, właśnie. Bardzo dobrze wnioskujesz w tej sprawie. Po tym co Dieter nawypisywał na Thomasa w swojej książce to raczej się nigdy nie dogadają. Ja na miejscu Thomasa do takiej osoby już chyba nigdy bym się słowem nie odezwała. Zresztą jak dotąd nie zawarli przymierza, więc nie ma co mówić o ich wspónym nagrywaniu. Dieter wtedy zahaczył o ten DsDs i już tam pozostał. No i głównie dlatego chyba nastąpił drugi rozpad Modern Talking.Teraz wątpię czy kiedykolwiek coś razem nagrają, chyba to jednak bardzo małoprawdopodobne. A gdyby jakimś cudownym cudem zaczęli razem nagrywać płyty ja na pewno miałabym je w swojej płytotece. Ale ja nie mam żadnych złudzeń co do ich wspólnego nagrywania. Raczej 3 ich powrotu już nie będzie. Thomas nagrywa swoje solowe projekty, a to mnie bardzo cieszy. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Kiedy MT rozpadł się 1987 roku,Thomas nie chciał Dietera na oczy widzieć i z wzajemnością.Obaj panowie zarzekali się,że już nigdy razem nie zaśpiewają.
Gdy w 1992 roku Dieter podczas koncertowania w naszym kraju został zapytany w wywiadzie o Thomasa,powiedział,że utrzymują kontakt (niby wtedy telefoniczny),ale co do comebacku to jest zbyt odległe aby cokolwiek wtedy mógł powiedzieć.I ni stąd ni zowąt dowiadujemy się o comebacku MT w 1998 roku
.
Nie oczekuję wielkiego ich comebacku z jakąś wielka pompą...jak dla mnie mogli by zwyczajnie zacząć razem nagrywać,byle nagrali coś wspólnego.
Pożyjemy...zobaczymy
Tylko,że wtedy możemy zapomnieć o koncertowaniu MT po naszym kraju tak jak do tej pory koncertuje Thomas.
Gdy w 1992 roku Dieter podczas koncertowania w naszym kraju został zapytany w wywiadzie o Thomasa,powiedział,że utrzymują kontakt (niby wtedy telefoniczny),ale co do comebacku to jest zbyt odległe aby cokolwiek wtedy mógł powiedzieć.I ni stąd ni zowąt dowiadujemy się o comebacku MT w 1998 roku
Nie oczekuję wielkiego ich comebacku z jakąś wielka pompą...jak dla mnie mogli by zwyczajnie zacząć razem nagrywać,byle nagrali coś wspólnego.
Pożyjemy...zobaczymy
- MTalkingusia28
Myślę, że The Final Album mówi sam za siebie. Do 1987 nagrali 6 płyt, potem rozwiązali zespół, żeby potem po 10 latach znowu zacząć nagrywać. Potem w 2003 znowu im coś nie wyszło i zakończyli działalność całkowicie.
Ja także chciałabym, aby coś wspólnie razem nagrali, ale trzymam się faktów, żeby potem uniknąć niepotrzebnego rozczarowania. W 2003 przeżyłam szok, gdy całkiem niespodziewanie dowiedziałam się o ich rozpadzie oglądając Muzyczne Listy w TV4. Nie chciałabym przeżywać tego ponownie. Nie powinni byli rozwiązywać zespołu drugi raz, ale jednak niestety to zrobili i raczej nie zanosi się na kolejny ich powrót na scenę. Sądzę, że to jest bardziej nierealne niż niemożliwe. Na dzień dzisiejszy bardziej możliwe jest to, że Thomas będzie nadal nagrywał płyty i koncertował po Polsce.
A gdyby teraz mieli nagrywać razem płyty, chciałabym żeby nagrywali w stylu tych późniejszych płyt czyli America lub Victory. Nie interesuje mnie muzyka w stylu Lady Gagi czy Rihanny. Nagrania w stylu lat 80 też w porządku, ale na te czasy lepszy byłby styl jaki jest na tych późniejszych płytach, które nagrali. Zresztą czy to ważne czego ja chcę? Ważne czego chcą Dieter i Thomas. Czy chcą jeszcze coś razem stworzyć czy pozostawić wszystko takie jakie jest teraz. Myślę, że wszystko zależy tylko od nich, a co postanowią dowiemy się w najbliższej przyszłości.
Ja także chciałabym, aby coś wspólnie razem nagrali, ale trzymam się faktów, żeby potem uniknąć niepotrzebnego rozczarowania. W 2003 przeżyłam szok, gdy całkiem niespodziewanie dowiedziałam się o ich rozpadzie oglądając Muzyczne Listy w TV4. Nie chciałabym przeżywać tego ponownie. Nie powinni byli rozwiązywać zespołu drugi raz, ale jednak niestety to zrobili i raczej nie zanosi się na kolejny ich powrót na scenę. Sądzę, że to jest bardziej nierealne niż niemożliwe. Na dzień dzisiejszy bardziej możliwe jest to, że Thomas będzie nadal nagrywał płyty i koncertował po Polsce.
A gdyby teraz mieli nagrywać razem płyty, chciałabym żeby nagrywali w stylu tych późniejszych płyt czyli America lub Victory. Nie interesuje mnie muzyka w stylu Lady Gagi czy Rihanny. Nagrania w stylu lat 80 też w porządku, ale na te czasy lepszy byłby styl jaki jest na tych późniejszych płytach, które nagrali. Zresztą czy to ważne czego ja chcę? Ważne czego chcą Dieter i Thomas. Czy chcą jeszcze coś razem stworzyć czy pozostawić wszystko takie jakie jest teraz. Myślę, że wszystko zależy tylko od nich, a co postanowią dowiemy się w najbliższej przyszłości.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
- mabuse89
No właśnie, trochę śmieszne byłoby, gdyby po finałowym albumie (MTalkingusia28 pisze:Myślę, że The Final Album mówi sam za siebie.
- Peter
A nie dziwi Cię nowa piosenka "Shooting star', która ukazała się przecież po "Final Album"? Ja bym faktycznie wolał jakieś reedycje pierwszych płyt wzbogacone o dema, rarytasy niż nowe albumy. 
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
jaka tam nowa piosenka,to przecież zlepek słów śpiewanych przez Thomasa z innych utworów MT.Peter pisze:A nie dziwi Cię nowa piosenka "Shooting star', która ukazała się przecież po "Final Album"? Ja bym faktycznie wolał jakieś reedycje pierwszych płyt wzbogacone o dema, rarytasy niż nowe albumy.
Nie jeden szpeć mógłby przy takiej technice zrobić nowy album MT
- Romantic Warrior
Re: Modern Talking - Comeback w 2010??
niezwykli z nas fani, nie ma co... nie chcą, żeby ich idole wrócili 
- Gasolina91
Czasem lepiej dla fanów żeby ich ulubieńcy nie wrócili. Inaczej mogliby się bardzo rozczarować...
Point Of No Return
- mabuse89
Przecież ,,Shooting Star'' powstawała bez udziału Thomasa.. powinieneś o tym wiedzieć, Peter.Peter pisze:A nie dziwi Cię nowa piosenka "Shooting star', która ukazała się przecież po "Final Album"?
- FMike
Peter...! nie kojarzysz tego utworu, przecież jesteś "ekspertem" jeśli chodzi o Dietera i wszystko co z nim związane...Peter pisze:A nie dziwi Cię nowa piosenka "Shooting star', która ukazała się przecież po "Final Album"? Ja bym faktycznie wolał jakieś reedycje pierwszych płyt wzbogacone o dema, rarytasy niż nowe albumy.
"...I'm A Rough Boy..."
- Peter
Jasne, że kojarzę, przecież wiem gdzie i kiedy wyszedł, tyle, że sobie zapomniałem jak powstały zwrotki....
- Jasmine
Mabuse i MTalkingusia na poprzedniej stronie pisali rzeczy z ktorymi sie w 100 % zgadzam.
Romantic Warrior- troche dziwne, wiem, ale co wolisz- zeby Twoi idole wrocili z piosenkami w ktorych bedzie 'juz to kiedys slyszales' albo 'skads to znasz' czy zeby nie wracali i zostali 'legenda'? Znajac Dietera i jego terazniejsze kompozycje to bedzie polowa zapozyczen, plagiatow i kopii. Nie daj Boze, zacznie zapozyczac i kopiowac od BS, ktore sie troche rozni od MT.
Thomas nie wroci do Dietera, jest mu dobrze tak jak teraz jest, Dieter tez nie narzeka, swoje zrobili w MT i niech sie zajmuja tym czym chca. Ja tez bym tak zrobila na ich miejscu, nie chca miec juz ze soba do czynienia, robia to co lubia i dalej maja fanow- co jeszcze do szczescia potrzebne?
Mabuse- dobre pytanie
chyba bys musial plyte wsadzic alfabetycznie 
Romantic Warrior- troche dziwne, wiem, ale co wolisz- zeby Twoi idole wrocili z piosenkami w ktorych bedzie 'juz to kiedys slyszales' albo 'skads to znasz' czy zeby nie wracali i zostali 'legenda'? Znajac Dietera i jego terazniejsze kompozycje to bedzie polowa zapozyczen, plagiatow i kopii. Nie daj Boze, zacznie zapozyczac i kopiowac od BS, ktore sie troche rozni od MT.
Thomas nie wroci do Dietera, jest mu dobrze tak jak teraz jest, Dieter tez nie narzeka, swoje zrobili w MT i niech sie zajmuja tym czym chca. Ja tez bym tak zrobila na ich miejscu, nie chca miec juz ze soba do czynienia, robia to co lubia i dalej maja fanow- co jeszcze do szczescia potrzebne?
Mabuse- dobre pytanie
- marian123
Przed chwilą oglądałem MTV i słuchałem muzyki która jest teraz na topie , i myślę że gdyby MT powróciło to nie ma szans na przebicie się do pierwszej dwudziestki , nie wiem co Dieter musiał by skomponować żeby współczesnej muzyce do równać , chodzi mi o nie tylko rynek niemiecki , ale i europejski ,a jeśli chodzi o rok 1998 MT miało szczęście z comebackiem .
- Jasmine
Zgadzam się z Tobą, nie chcę by MT zniżyło się do poziomu dzisiejszych piosenek 
- Peter
No i rok minął a nie doczekaliśmy się comebacku. Myślę, że MT to sprawa zamknięta, po prostu chodzi o Thomasa, który na to nie pójdzie. Jedyną nadzieją na zbliżony poziom muzyczny jest solowa płyta TA i DB. Na tą drugą są jednak coraz mniejsze nadzieje... Całkowicie hipotetycznie abstrahując powrót MT nie wierzę by musiało się zniżać do dzisiejszych piosenek, bo zawsze się pozytywnie wyróżniało na tle muzyki wtedy obecnej na rynku. Jedyny problem to te "covery"...