30.11.2010. Andrzejki z Thomasem - Zielona Góra

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anna 22.10

Re: 30.11.2010. Andrzejki z Thomasem - Zielona Góra

Post autor: anna 22.10 »

Dopiero co wróciłam z Zielonej.....Powiem tylko tyle,że impreza była przednia :D teraz idę się wyspać bo padam z nóg :!: :!: :!: Do następnego :arrow:
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Koncert w Zielonej Górze był bardzo udany. Rozpoczął się z pewnym opóźnieniem spowodowanym problemami technicznymi. Thomas zaśpiewał m .in. 4 piosenki z albumu "Strong": "Why Do You Cry", "Stop", "Stay With Me" i "Suddenly", a na deser przepięknie wykonaną wersję akustyczną "Why Do You Cry". Kolejną niespodzianką była piosenka "Zielonalona Góra" czyli "nowa" wersja "Sexy Sexy Lover"

Ja zaliczę koncert do najlepszych w moim życiu także dlatego, że miałam okazję spotkać się z Thomasem za kulisami, mam z nim wspólną fotkę, a także podpisane przez niego zdjęcie z dedykacją dla mnie, a wszystko dzieki wygranej w konkursie zorganizowanym przez kolegów ModernTalking.pl i fanclubu na najlepszą relację z kieleckiego koncertu.

Poza tym koleżankom z naszego Thomasowego forum i mnie udało się załapać na końcówkę próby. Thomas akurat zaśpiewał "Stop" i po gorących brawach ze strony naszej czwórki powiedział pięknie "dziekuję" :D .

Pozdrawiam wszystkich z którymi świetnie bawiłam sie na koncercie, a szczególnię tę czwórkę, ktora razem ze mną denerwowała się czekając na wiadomość, czy uda się wejść do Thomasa, czy nie.

Szkoda tylko, że akurat miała miejsce tragedia w Zielonej Górze w zwiazku z wybuchem gazu :(
Awatar użytkownika
AT-omka
Kontakt:

Post autor: AT-omka »

i jak po koncercie ? nie mogłam pojechać choć bardzo chciałam , ale trafił mi sie pogżeb w bliskiej rodzinie i mowy nie było o koncertach , nawet nie miałam do tego głowy ! mam nadzieje że odbiję to sobie na FCP W Koblencji ;-) Agatko gratuluje :-) i cieszę sie że sie dobrze bawiłaś ;-))
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Pewnie po południu dowiemy się więcej.Z pewnością jeszcze nie wszyscy dotarli do domu,lub odsypiają,albo też są w szkole czy w pracy.Ale wierzę,że koncert był świetny.
Awatar użytkownika
Beti3771

Post autor: Beti3771 »

Koncert był jak zwykle wspaniały ja bawiłam się fantastycznie.
Nie podobało mi się tylko jedno.Większość osób przyszło tylko na koncert Boney M i po ich koncercie widziałam że dużo ludzi opuściło chale.
Na koncercie Thomasa było już miej ludzi przez co nie był tak efektowny jak w Kielcach.
Ale my fani bawiliśmy się wspaniale.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Beti3771 pisze:Nie podobało mi się tylko jedno.Większość osób przyszło tylko na koncert Boney M i po ich koncercie widziałam że dużo ludzi opuściło chale.
Beti podejrzewam,że gdyby Thomas wystąpił jako pierwszy była by ta sama sytuacja.Fani Thomasa opuścili by halę po jego koncercie,chyba mało kto by został na Boney M. i pewnie dlatego organizatorzy postanowili aby Thomas zaśpiewaj jako drugi,pewnie nie spodziewali się,że ludzie po koncercie Boney M. nie będą już zainteresowani występem Thomasa.
Trochę przykre no ale cóż.Ważne,że byli Fani Thomasa :).
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Koncert był świetny! :) Na miejscu wraz z bydgoskimi fanami Thomasa znaleźliśmy się już o 14:30. Do samego występu siedzieliśmy w restauracji i nawiązywaliśmy rozmowy z coraz większą grupą wielbicieli Andersa. Ogólnie było bardzo sympatycznie ;) Z pewnością, gdyby nie to wsparcie z ich strony koncert nie byłby tak cudowny. Nie ma nic przyjemniejszego jak bawić się na koncercie idola w grupie jego najwierniejszych fanów! :) Poza tym, nigdy nie zapomnę tego jak na piosence "You're my heart, you're my soul", Thomas podszedł na róg sceny i widząc, że mam łzy na czubku nosa zaczął do mnie śpiewać i wysłał mi BUZIAKA! :) Normalnie szok! Wtedy to dopiero wpadłam w histerię he he :lol: Ogólnie, to super, że mieliśmy okazję posłuchać czegoś nowego. Nie ukrywam, że "Stop!" w wersji live był moim skrytym marzeniem ;)

Z tego miejsca chciałabym pozdrowić wszystkich, którzy wczoraj tak wiernie dotrzymywali mi towarzystwa

- sara_cieszko - bo bez niej ani rusz!
- Beti3771
- Beatę
- Agatę
- ewel
- betiq_
- I-love-M-T - kochana, byłaś świetna ;) Dzięki, że o nas wspomniałaś Thomasowi ;)
- Joannę91 i Husku - cieszę się, że udało Wam się zrobić wspólną fotkę z idolem - zasłużyłyście :)
- KarinęMarię i JoannęIzabelę - uwielbiam Was! :)
- no i oczywiście Patryka, Anetę, Pana Piotra i calusieńki Fan Club!
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Agata

AT-omka pisze:Agatko gratuluje :-) i cieszę sie że sie dobrze bawiłaś ;-))
Dzięki AT-omka!

Chciałam jeszcze oczywiście pozdrowić serdecznie ekipę bydgoską, z jaką miałam przyjemność podróżować, a więc panią Beatę z synem, Darię i Sarę, kochaną Beatkę oraz wspaniałego kierowcę,Tatę Darii.

"Stay With Me" i "Suddenly" z wczorajszego show:

Na koncert nie wolno było wnosić aparatów ani kamer, film jest z komórki, a więc jakość, zwłaszcza obrazu, jest słaba, ale chociaż do posłuchania :)
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

No to dobrze że koncert pomimo napiętej sytuacji w mieście odbył się normalnie i bez zgrzytów :D

Wczoraj trochę się o was martwiłem (szczególnie o Darię, Sarę i parę innych fanek :wink: ), gdyż nie wiedziałem jak to będzie... ponoć prądu nie było w całym mieście, ewakuowali ludzi... jednak widać że koncert odbywał się w strefie niezagrożonej i bezpiecznej :)

A przy okazji nasunął mi się fajny wierszyk (Daria, bez urazy, ale teraz jak wiem że koncert się udał to chyba mogę to napisać... :wink:)

Oj Maria - Daria. Jedziesz na koncert, a tam awaria :lol:
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Fajnie, że Anders wykonuje coraz więcej solowych utworów zamiast oklepanych hitów. :)
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

Peter pisze:zamiast oklepanych hitów.
Ejjj,Peter! A to co piszesz to oklepany KIT! bzdura totalna! W odniesieniu do muzyki Thomasa NIE MA czegoś takiego, jak oklepane hity! Są PO PROSTU HITY!!! :D
Koncert był rewelacyjny!!! Ogroooomny ukłon w stronę Organizatora (Rafał-brawo!!!) i Zarządu naszego FanClubu! A Wy wszyscy, Kochani, byliście WSPANIALI!!! Cudnie jest poczuć, że stanowimy jakby jedna rodzinę, świetną grupę przyjaciół :D
Układ sceny, z tym kawałkiem wysuniętym w stronę publiczności dał wspaniały efekt przy rzuconych różach. Utworzył się po prostu dywan z róż, bardzo spektakularnie, widać było, że na Thomasie to też zrobiło duuuże wrażenie.
Baaardzo się cieszę, że pomysł mojej Kariny ze świeczkami wypalił, i jeszcze jak Thomas cudnie wkomponował ową świeczkę w piosenkę "Give me the peace on Earth"....
heheh, nie wspomnę, że ów czerwony wachlarz, którym się tak cudnie wachlował ;p to moje dzieło z dnia poprzedniego :lol: No i chwila, w której podałam ten "obraz" z pereł.. Jeeeej... Zapytałam później, czy Mu się podobał - powiedział, że bardzo i czy sama robiłam :) :) :)
Z czapkami było extra!!! Nie odżałuję, że mój durny telefon bezczelnie odmówił posłuszeństwa i nie mogłam robić zdjęć (brak pamięci przy nowej karcie 2 GB!!! czy każdy LG robi takie numery!? :( ) ale jestem pewna, że zdjęć będzie mnóstwo na naszej stronie!
Ogólnie wrażenie niesamowite - dla takich chwil i emocji warto było przejechać nie tylko 350 km, ale choćby nawet 3500!!! :D OBY JAK NAJPRĘDZEJ BYŁ NASTĘPNY RAZ!!!!!!
O
Awatar użytkownika
Beti3771

Post autor: Beti3771 »

Tak masz racje Peter nam fana to się podoba i jesteśmy szczęśliwi ale osobiście słyszałam jak wśród publiczności były osoby którym się to nie podobało.
Usłyszałam komentarz (że przyjechał tylko po to by promować swoją najnowszą płytę ) miałam wrażenie że publika chciała słyszeć wyłączne piosenki lat 80 tych.
Wydaje mi się zupełnie normalne że Thomas śpiewa piosenki z swojej najnowszej płyty by zachęcić ludzi do słuchania tych wspaniałych utworów.
Po zatem tak było zawsze
Ale mimo to mi również się bardzo podobało świetna zabawa i super wrażenia.
Podziękowania dla wszystkich fanów czułam się z wami super jesteśmy naprawdę wspaniałą wielką rodziną.
Ostatnio zmieniony śr gru 01, 2010 18:17 przez Beti3771, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KarinaMaria
Kontakt:

Post autor: KarinaMaria »

Koncert był bajeczny!!! Thomas - jak zawsze - najwspanialszy na świecie!!! No i my, Jego fani - też niczego sobie! :lol: On dał rewelacyjny koncert, ale i my się dobrze Mu zaprezentowaliśmy, prawda? :)

wiecie, może jestem trochę <pokręcony> ale juz myślę - razem z mamą - o kolejnym koncercie i... słuchajcie, mamy pewien pomysł, który można zastosować przy Fan Action. Otóż: duuuuże balony napełnić przed nadmuchaniem pociętymi sreberkami (taka cieniuśka folia). Następnie znajdujemy kogoś, kto napełnia balony helem (uwierzcie, to nie trudne). mamy więc np.4 duże balony, które latają. No oczywiście mamy je na sznureczkach. Musimy mieć jeszcze przygotowane na długich listewkach czy kijkach coś ostrego (o środkach ostrożności pamiętam...) i w jakimś momencie wybranej piosenki wytypowane osoby (nawet ochroniarze, a co!) dźgają balony i z góry spada całe mnóstwo srebrzystego konfetti, fruwających paseczków sreberka! :) Nie byłoby to kosztowne, a efekt chyba fajny. :)
jak myślicie...?
...because You are the KING OF LOVE..!
Awatar użytkownika
Agata

A jak się udała fanom impreza w Lemoniadzie?
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

JoannaIzabella pisze:
Peter pisze:zamiast oklepanych hitów.
Ejjj,Peter! A to co piszesz to oklepany KIT! bzdura totalna! W odniesieniu do muzyki Thomasa NIE MA czegoś takiego, jak oklepane hity! Są PO PROSTU HITY!!! :D
Ja osobiście nie mam nic przeciwko szlagierom z MT ale najwyższa pora zmienić te proporcje. Każdy artysta, który się muzycznie rozwija obok dawnej twórczości promuje nową, są przecież trasy promujące nowe wydawnictwo, czy Robbie Williams śpiewa na koncertach piosenki Take That? Wątpię. Może kiedyś się doczekamy trasy koncertowej z prawdziwego zdarzenia promującej jakiś nowy album? Chciałbym żeby ludzie przychodzili na Thomasa Andersa i Strong Tour a nie na The Voice of Modern Talking i stare hity. Czy naprawdę Ci tak trudno to zrozumieć?
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Byłem na tym koncercie. Było super i rewelacyjnie, pomimo opóźnienia. Ja również załapałem się na koniec próby Thomasa. Chciałem otrzymać autograf. Dałem 2 bilety niepodpisane (1 kupiony, drugi wygrany) dla pana, który zbierał bilety. Był na nich ślad zgięcia na pół. Pan mówił mi, że nie muszę podpisywać. Potem poszedłem odebrać bilety, ale niestety tylko 1 bilet odnalazłem i bez autografu. Nawet nie wiem, czy to akurat był mój. Drugi bilet (ten wygrany) był dla wujka (był ze mną), ale tego biletu nie odnalazłem. Być może ktoś wziął bilet. Nie mam jeszcze żadnego autografu Thomasa. Pomimo to koncert był jak najbardziej udany.
ODPOWIEDZ