Thomas Anders-FanClub Polska

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Re: Thomas Anders-FanClub Polska

Post autor: JoannaIzabella »

33ccd pisze: Mamy koszulki firmowe, banery i loga na ekranach. Każdy przynajmniej to ostatnie widzi i jak chce to się zapisze.
1. Tylko niestety, wydaje się, ze to obecnie za mało.
2. Potrzebne są pieniądze na każdorazową FanAction.
3. Pozyskiwane są ze składek rocznych ale bardziej z każdorazowej sprzedaży biletów do sektora FAN.
4. Wniosek: trzeba sprzedać jak najwięcej tych biletów.
5. Problem później w sektorze - przypadkowi ludzie? Do rozwiązania. Jest sektor Thomas Anders FanClubPolska ORAZ zaraz za nami sektor FAN. Jeśli aktywnych członków FanClubu jeżdżących na koncerty jest faktycznie garstka - utworzymy jeden rządek przy barierkach. Sektor FAN będzie zaraz za nami, więc równie satysfakcjonująco blisko sceny. Rozumiem-koszt dodatkowych barierek. Ale to wcale nie konieczne. Wystarczy organizacja. Członkowie FanClubu przyjeżdżają na określoną godzinę i są przez ochronę wpuszczani pierwsi. Zajmujemy nasze miejsca a potem wpuszczani są z biletami FAN. Odrobina inwencji i organizacji i po problemie. Jednocześnie byłoby to jedną z zachęt, aby zapisać się do FC i być aktywnym członkiem, bo tego typu bilety byłyby bonusem, przywilejem możliwym do uzyskania po obecności np.na 3 koncertach w strefie FAN. Po tym taka nobilitacja do sektora TAFCPL (po zapisie do FC).
6. Działalność reklamowa dla FC - aby pozyskiwać nowych, AKTYWNYCH członków może być np.taka:

- owa nobilitacja: po biletach zakupiuonych do sektora FAN i oczywiście napierw zapisie do FC, czwarty koncert daje możliwość kupienia biletu do sektora TAFCPL;
- może hasło dla ludzi z sektora TAFCPL, aby zachęcać do brania udziału w koncertach: trzy bilety na trzy koncerty pod rząd dają prawo do zniżki ileś tam procent przy bilecie czwartym i piątym;
- jakby udało się obgadać z Organizatorem: loteriada - spośród osób, które kupiły bilet do sektora FAN - 5 osób, które wygrają będzie mogło przed koncertem spotkać się na każdym koncercie z innym członkiem zespołu. Przed koncertem, po próbie, może takie 15-minutowe spotkanie dałoby się zrobić. Oczywiście możliwość loteriady i spotkania/zdjęcia z Thomasem dopiero po wstąpieniu w szeregi sektora TAFCPL.

No coś w tym stylu, ludzi trzeba zachęcać! Prawdziwych zapaleńców jest niewielu, resztę musimy kusić dla ogólnego dobra ;)
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

JoannaIzabella pisze:
33ccd pisze: Mamy koszulki firmowe, banery i loga na ekranach. Każdy przynajmniej to ostatnie widzi i jak chce to się zapisze.
1. Tylko niestety, wydaje się, ze to obecnie za mało.
2. Potrzebne są pieniądze na każdorazową FanAction.
3. Pozyskiwane są ze składek rocznych ale bardziej z każdorazowej sprzedaży biletów do sektora FAN.
4. Wniosek: trzeba sprzedać jak najwięcej tych biletów.
5. Problem później w sektorze - przypadkowi ludzie? Do rozwiązania. Jest sektor Thomas Anders FanClubPolska ORAZ zaraz za nami sektor FAN. Jeśli aktywnych członków FanClubu jeżdżących na koncerty jest faktycznie garstka - utworzymy jeden rządek przy barierkach. Sektor FAN będzie zaraz za nami, więc równie satysfakcjonująco blisko sceny. Rozumiem-koszt dodatkowych barierek. Ale to wcale nie konieczne. Wystarczy organizacja. Członkowie FanClubu przyjeżdżają na określoną godzinę i są przez ochronę wpuszczani pierwsi. Zajmujemy nasze miejsca a potem wpuszczani są z biletami FAN. Odrobina inwencji i organizacji i po problemie. Jednocześnie byłoby to jedną z zachęt, aby zapisać się do FC i być aktywnym członkiem, bo tego typu bilety byłyby bonusem, przywilejem możliwym do uzyskania po obecności np.na 3 koncertach w strefie FAN. Po tym taka nobilitacja do sektora TAFCPL (po zapisie do FC).
6. Działalność reklamowa dla FC - aby pozyskiwać nowych, AKTYWNYCH członków może być np.taka:

- owa nobilitacja: po biletach zakupiuonych do sektora FAN i oczywiście napierw zapisie do FC, czwarty koncert daje możliwość kupienia biletu do sektora TAFCPL;
- może hasło dla ludzi z sektora TAFCPL, aby zachęcać do brania udziału w koncertach: trzy bilety na trzy koncerty pod rząd dają prawo do zniżki ileś tam procent przy bilecie czwartym i piątym;
- jakby udało się obgadać z Organizatorem: loteriada - spośród osób, które kupiły bilet do sektora FAN - 5 osób, które wygrają będzie mogło przed koncertem spotkać się na każdym koncercie z innym członkiem zespołu. Przed koncertem, po próbie, może takie 15-minutowe spotkanie dałoby się zrobić. Oczywiście możliwość loteriady i spotkania/zdjęcia z Thomasem dopiero po wstąpieniu w szeregi sektora TAFCPL.

No coś w tym stylu, ludzi trzeba zachęcać! Prawdziwych zapaleńców jest niewielu, resztę musimy kusić dla ogólnego dobra ;)

Choć nie jestem jeszcze w fan clubie to ten pomysł mi się bardzo podoba. Bonusy i różne dodatki działają zachęcająco dla ludzi. Tylko żeby to było wszystko z umiarem :P
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Awatar użytkownika
aldona
Członek TAFC Polska

Post autor: aldona »

TAFCPL - to grupa wyjątkowa ,do której należą najwięksi fani Thomasa - i tak powinno być .Ogromnie cieszą mnie koncerty i spotkania z ludźmi z tej grupy.
Tak na prawdę dopiero z Nimi mogę porozmawiać o ulubionej muzyce i Thomasie .
Nie można tego zniszczyć i My ludzie z TAFCPL powinniśmy wspierać tę grupę i jej działalność .
Na początek najlepsze rozwiązanie to podniesienie składek członkowskich ,żeby akcja fan była nadal możliwa .
Nie wierzę aby ludzie sami kupowali balony czy róże - no może kilka .

Jak można się znudzić koncertami ? -nie wiem :?:
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

aldona pisze:
Jak można się znudzić koncertami ? -nie wiem :?:
Ja też nie :)
Awatar użytkownika
aldona
Członek TAFC Polska

Koncerty są jak narkotyk -UZALEŻNIAJĄ :lol:
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Ale to baaaardzo pozytywne uzależnienie! Po każdym koncercie coraz bardziej chce się żyć, działać, iść naprzód!
Awatar użytkownika
aldona
Członek TAFC Polska

Asiu cała prawda :D
Emocje są coraz większe i to nasza pamiątka do końca życia :!:
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

Joasiu bardzo dobry pomysł ze swoim regulaminem wpadłaś,gratuluję pmysłu :)

Takie zniżki na bilety po paru koncertach i loteriady były by naprawdę świetne :)
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Naprawdę wydaje mi się, że na tym etapie działąlności fc, kiedy jest już jednak pewne "nasycenie rynku" ;) TRZEBA podjąc działania uatrakcyjniające przynależność do fanClubu. Tylko wtedy zdobędziemy nowych ludzi - aktywnych dzięki określonym bonusom (no niestety, takie jest życie....) - a co za tym idzie zwiększy się fundusz FC no i lepsza będzie sprzedaż biletów.

Kwestia podjęcia decyzji przez Zarząd i omówienia wszystkiego dokładnie z Organizatorem... Ale chyba jest o co walczyć.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Wiesz Asiu..., może coś w tym jest, ale z drugiej strony nikogo na siłę nie utrzymasz. Oczywiście nie chcę nikogo zniechęcać, bo sama czułabym się dziwnie, gdyby Fan-Club przestał funkcjonować jak dotychczas... pomimo mojej niskiej frekwencji w ostatnich koncertach (spowodowanej chorobą) i prawdopodobieństwa, że za szybko do Was nie wrócę (byłam u lekarza i niestety mam nawroty)... Chciałabym jednak dodać, że uczestnictwo w takim show to naprawdę ogromne przeżycie, człowiek czuje się weselszy i mocniejszy wobec szarej rzeczywistości... Jestem jednak w stanie zrozumieć Patryka, który dzielnie walczy przed każdym koncertem o bilety i inne niespodzianki, a pomimo tego frekwencja spada..Nic dziwnego, że czuje zrezygnowanie...
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Może na razie spróbujmy zrobić tak, że wrócimy do składek na fanaction przed koncertem? Wiem, że zawsze było z tym ciężko, ale teraz ludzie postawieni przed faktem, że istnieje ryzyko rozwiązania fanclubu może będą płacić. Jeśli kogoś stać na wyjazd na koncert, a nigdy nie będzie tak, że każdy mamy pod domem, to stać go też na te 5 zł na fanaction... Tylko żeby wszyscy wzięli sobie to do serca i potraktowali sytuację poważnie... Ci którym zależy się przejmą, a reszta... Cóż, nie warto.
Składkę roczną też można podwyższyć o 5-10 zł, przynajmniej wykruszą się fani, którzy liczą tylko na zdjęcie... Nie sądzę, żeby taka kwota w skali roku odstraszała przyszłych członków, na pewno nie prawdziwych fanów, bo co to jest w skali roku... Nasz fanclub jest naprawdę świetny i nie wyobrażam sobie jego rozwiązania.
Patryku, czemu nie napisałeś na forum, że brakuje kasy na domeny? Zrobilibyśmy zrzutę i zawsze coś byśmy uzbierali na pewno :)
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Jeszcze nie brakuj. Poprostu zrezygnowałem z trzymania domen innych, a związanych z nami bo i tak ich nie używamy.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
pysia20
Członek TAFC Polska

Post autor: pysia20 »

Czytam i nie ciekawie wygląda sytuacja ...moja frekwencja nie jest wysoka spowodowane jest to wieloma sytuacjami życiowymi i rodzinnymi,ale gdy tylko mam okazje to jestem i bede na koncertach...i smutne jest to ze ewidentnie wielu osobom zalezało tylko na fotce i spotkaniu z Thomasem..;(.Nie wyobrazam sobie by zrobic sobie zdjecie z Thomasem i zrezygnowac z Fan Clubu :!: bo to jest oszustwo..jeżeli chodzi o mnie to składka członkowska moze być wyższa o te kilka złoty jeśli trzeba bedzie...
You Are Not Alone..!!
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Post autor: DorkaWawa »

Problemy trzeba rozwiązywać, a podstawą jest rozmowa. Jest nas tu trochę osób i wspólnie możemy coś wymyślić.
Wiadomo, że koszty utrzymania Fanclubu są nie małe, nie chodzi tu tylko o fanaction, ale o całe zaplecze. Husku napisała o powrocie do składek na fanaction przed koncertem. Jestem dość krótko w Fanclubie i nie wiem, jak to wyglądało wcześniej, ale uważam, że to jest dobry pomysł. Również zwiększenie składki członkowskiej w jakiś sposób zasiliłoby trochę budżet.
Jeżeli komuś zależy na Fanclubie, to da radę wyskubać te parę złotych, a jak komuś zależy tylko wiadomo na czym, to niestety nie jest prawdziwym fanem. Ja nie wyobrażam sobie, że Fanclub miałby przestać istnieć. Taka fajna ekipa, tyle wspólnych chwil spędzonych razem i mnóstwo świetnej zabawy...Po prostu NIE. :cry:
Don’t Give Up!
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Oczywiście też jestem za zwiększeniem składki. Pozostaje jednak kwestia ilości sprzedawanych biletów.... To często warunek zgody na utworzenie naszego sektora. DLATEGO trzeba pozyskiwać nowych a nie jedynie skupiać się na naszej - niestety - garstce. Stanowimy trzon, ale sami nie udźwigniemy pewnych spraw. Materialnie chętnie pomożemy ale... Musimy podjąć takie kroki, aby za każdym razem zagwarantować odpowiednią ilość sprzedanych do sektora biletów...

Ponawiam też sugestię z rozdzieleniem sektorów.

"Łapanka" do sektora FAN da nam, niestety, osoby trochę przypadkowe. Zanim "wsiąkną" w klimat TAFCPL (oby) - nie powinni być najbliżej sceny z prostego powodu: akcja FAN. Jak pisałąm jest chyba wyjście. Nasza garstka - przy scenie, w ścisłym sektorze TAFCPL. Zaraz za nami (czyli super miejsca, bo ileż my utworzymy przy tej scenie..? Jeden rządek..?) - sektor FAN. Nobilitacja do mozliwości zakupu wejściówki do sektora TAFCPL po zakupie biletów na 3 kolejne koncerty i oczywiście członkostwie w FC.

Problem dodatkowych barierek (między sektorem TAFCPL a sektorem FAN) - rozwiązany dzięki dogadaniu organizacyjnemu: osoby do TAFCPL wpuszczani są najpierw. Ot, uzgodnić to z Organizatorem no i z ochroną.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

JoannaIzabella pisze: Problem dodatkowych barierek (między sektorem TAFCPL a sektorem FAN) - rozwiązany dzięki dogadaniu organizacyjnemu: osoby do TAFCPL wpuszczani są najpierw. Ot, uzgodnić to z Organizatorem no i z ochroną.

Tak jest zawsze a potem właśnie Ty nie poszłas na fotke bo pilnowalaś miejsc innym, gdyz wasi sąsiedzi powiedzieli ze jak wyjdziecie to przepadnie miejscówka!
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
ODPOWIEDZ