Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
-
bohlenmusic
Re: Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
Masz rację BASFy kupowałem w PEWEXie nawet pamiętam, że kosztowały od 0,9 do 1,3 dolara zależnie od okresu w którym kupowałem a ile czasu zbierałem na 1 kasetę !!!??? Jak raz na pół roku udało mi sie uzbierać na 1 to było wydarzenie. Oczywiscie płaciłem bonami bo prawdziwych dolarów na oczy nie widziałem.
Wówczas na takie cacka jak szuflada nie było mnie stać, potem sie w końcu "dorobiłem" wieży ale to już było troche później. Osławionych altusów nie miałem, sąsiad wówczas miał i korektor do diorki ustawiony w "V" co przy altusach dawało dodatkowy efekt sss sss sss. Ja byłem zwolennikiem płaskiego brzmienia i do teraz mi zostało. Nie używam, żadnych korektorów. Pamiętam też jak się śliniłem na wieże TECHNICSa w Pewexie, ale mogłem sobie tylko pomarzyć.
Wówczas na takie cacka jak szuflada nie było mnie stać, potem sie w końcu "dorobiłem" wieży ale to już było troche później. Osławionych altusów nie miałem, sąsiad wówczas miał i korektor do diorki ustawiony w "V" co przy altusach dawało dodatkowy efekt sss sss sss. Ja byłem zwolennikiem płaskiego brzmienia i do teraz mi zostało. Nie używam, żadnych korektorów. Pamiętam też jak się śliniłem na wieże TECHNICSa w Pewexie, ale mogłem sobie tylko pomarzyć.
-
nado
Niech nas zobaczą, kliknijcie na MOC: http://veedo.pl/rozrywka,2,2554/30-lat- ... ca,1347965
- Didi&Thomas
Ja już oddałem swój głos na "MOC"
Dlaczego ten spec od ich teledysków powiedział że ta muzyka była beznadziejna ?? No i jeszcze raz Nora Femme fatale
Przyznam szczerze, że były takie chwile w których myślałem, że to tylko urojenia Bohlena, że Thomas nigdy nie dałby się tak omotać. Jednak im więcej osób z kręgu bliskich współpracowników MT przywołuje tamte "historie" tym bardziej przekonuje się, że tak mogło jednak być. Nora, czemu Ty się w ogóle wtedy pojawiłaś w życiu Thomasa ? Może gdyby nie Ty nigdy nie byłoby by Blue System ale za to cieszylibyśmy się powiedzmy 20-stoma albumami MT ? 
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
- Dr Mabuse
Też oddałem swój głos. A'propos MT - ja w przeciwieństwie do przedmówców, Dietera odkrywałem w formacie "mono" - na "Kasprzaku"
I choć może trudno będzie w to uwierzyć, mam trochę odmienne doświadczenia odnośnie pierwszego kontaktu z muzą Dietera. Pierwszym utworkiem, jaki usłyszałem, z pewnością było YMHYMS - ale początkowo jakoś do mnie nie trafiło. Przyglądałem się z boku temu całemu zamieszaniu jakie powstało wokół MT (mówię o latach 80-tych) i niezbyt to mnie pociągało. Muszę, z biciem się w piersi przyznać, że z przymrużeniem oka patrzyłem na kolesi wyrywających sobie na przerwach w szkole "Świat Młodych" z wywiadem z "tymi dwoma", którzy z zamieszczonego w numerze zdjęcia, w obłoczkach mówili: "Hej, to My - Telefonujemy do Ciebie". Dopiero gdy usłyszałem u kolegi Mariusza w jakimś miksie "Cheri Cheri Lady", "coś we mnie drgnęło, coś się zmieniło". Cały wakacyjny dzień (roku 86 najprawdopodobniej) zużyliśmy, aby z tego miksu wyłuskać dla mnie samo "Cheri Cheri Lady" - swoją drogą - ciekawe co to był za mix ? Później kolega Lechu zaraził mnie sympatią do CC Catch (oczywiście wtedy nie mogłem zdawać sobie sprawy, że to ta sama "stajnia")
W następnych latach było już tylko gorzej - ślęczenie godzinami przed TV, aby zobaczyć ich teledysk, a w latach 90- tych narastające uczucie, że zostałem ostatnim "dinozaurem" Bohlena...
Dlatego teraz, mimo odczuwania "lekkiego" zażenowania spowodowanego przedstawianiem tej wielkiej rocznicy w kontekście niby - powrotu (nawet w VOX FM prezenter w jednym z wejść, reklamując koncert Thomasa w Łodzi, stwierdził, że można tam będzie zobaczyć także Dietera
) cieszy mnie "szum medialny" jaki dzisiaj miał miejsce...
Dlatego teraz, mimo odczuwania "lekkiego" zażenowania spowodowanego przedstawianiem tej wielkiej rocznicy w kontekście niby - powrotu (nawet w VOX FM prezenter w jednym z wejść, reklamując koncert Thomasa w Łodzi, stwierdził, że można tam będzie zobaczyć także Dietera

- DorkaWawa
- Członek TAFC Polska
Dokładnie tak byłoDidi&Thomas pisze:A więc to dziś dokładnie mija 30 lat ! Jak bardzo zmieniła się muzyka od tego czasu, jak całkowicie inaczej wygląda jej dystrybucja i dostępnośćYMHYMS to bez wątpienia dla wielu z nas jeden z ważniejszych momentów życia. Ja miałem wtedy zaledwie 11 lat ale usłyszałem to nagranie po raz pierwszy kilka miesięcy później, w 1985 roku w II-gim programie polskiego radia, w niedzielę po południu. Program nazywał się chyba "piosenki na życzenie". Później całe dwa pierwsze albumy odtworzył Marek Gaszyński w programie "Muzyka Nocą", z soboty na niedzielę to leciało - pamiętam dokładnie. Można było ( a jakże ) nagrać sobie to w całości, bez reklam. Miałem dwie kasety Stilon Gorzów C60
) To było moje pierwsze doświadczenie z muzyką Modern Talking
Don’t Give Up!
-
nado
]29.10.1984 niejaki Dieter Bohlen dokonał gwałtu na milionach ludzi. Wydając piosenkę "You're my heart you're my soul" w ciągu kolejnych 3 lat powtórzył swój wyczyn 60.000.000 razy. Jesteś ciekaw, jak do tego doszło ? Poznaj nieślubne dzieci niemieckiego kompozytora w audycji internetowego radia: http://www.szpila-radio.pl/ - BOHLEN GANZ ANDERS. SOBOTA WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH godzina 20:00.
Ostatnio zmieniony czw paź 30, 2014 17:09 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę nie używać czerwonego koloru tekstu w postach
Powód: Proszę nie używać czerwonego koloru tekstu w postach
-
moonwalker
Jako stary fan z ponad 43 letni stażem wypadałoby coś napisać. Sięgając głęboko w pamięci przyznam szczerze że absolutnie nie pamiętam czegoś takiego jak premiera YMHYMS jesienią 1984 r. Jedyny dostęp do mediów to 4 programy radiowe i 2 kanały telewizyjne , nie poszukiwałem osławionego Radia Luxemburg , ani też nie posiadałem dostępu do przywożonych z zachodu płyt. Na wiosnę 1985 śmiało mogę stwierdzić że w eterze wychwyciłem Lucky Guy w Dietera wersji - a stwierdzam to jedynie po tym że odsłuchując nagraną przez mojego ojca na szpulowcu polską premierę albumu MT nadanego w programie 2 Polskiego Radia gdzieś na przełomie czerwca 1985 r zwróciłem uwagę na tą właśnie piosenkę. Tam była jeszcze taka historia że brakowało 3 i 4 kawałka , w to miejsce było dograne coś z Bad Boys Blue co i tak stanowiło muzycznie logiczną całość jako nowość na wakacje. Generalnie wtedy płyty odtwarzano na dwa razy - strona A o 22 , strona B po wiadomościach itp. zabiegi. Być może był to Marek Gaszyński , a może to był Bogdan Fabiański , prawda jest tak że ci Panowie faktycznie dbali o to abyśmy muzycznie nie odbiegali i praktycznie nowości jakie im wpadły w ręce przelewali w swoich radiowych ramówkach.
Wiecie co było najpiękniejsze z tamtych lat ? grali to co się ludziom podobało , a nie gnioty z których na siłę się wciska słuchaczom bo wydawca zapłacił.
Cieszę się bardzo jak to ujął już wyżej kolega że miałem okazję uczestniczyć w czymś takim jak narodziny Modern Talking , a cały fenomen tego zjawiska przypada niestety na ten pierwszy okres - resztę lepiej przemilczeć.
Album Modern Talking - 30 , mogę jedynie skwitować szyderczym uśmiechem dotykając się palcem wskazującym czoła.
Dobrze że z tamtych lat pozostał mi jeszcze jeden zespół który również w tym roku obchodzi 30 rocznicę , który na jednym krążku zebrał wszystkie maxi wersje z lat 80-tych swojej działalności , a na drugim wszystkie utwory ze strony B wydanych wtedy singli - jak to piszą na portalach łza się w oku kręci jak się słucha.
Pozdrowienia dla wszystkich fanów ALPHAVILLE - Forever Young !
Wiecie co było najpiękniejsze z tamtych lat ? grali to co się ludziom podobało , a nie gnioty z których na siłę się wciska słuchaczom bo wydawca zapłacił.
Cieszę się bardzo jak to ujął już wyżej kolega że miałem okazję uczestniczyć w czymś takim jak narodziny Modern Talking , a cały fenomen tego zjawiska przypada niestety na ten pierwszy okres - resztę lepiej przemilczeć.
Album Modern Talking - 30 , mogę jedynie skwitować szyderczym uśmiechem dotykając się palcem wskazującym czoła.
Dobrze że z tamtych lat pozostał mi jeszcze jeden zespół który również w tym roku obchodzi 30 rocznicę , który na jednym krążku zebrał wszystkie maxi wersje z lat 80-tych swojej działalności , a na drugim wszystkie utwory ze strony B wydanych wtedy singli - jak to piszą na portalach łza się w oku kręci jak się słucha.
Pozdrowienia dla wszystkich fanów ALPHAVILLE - Forever Young !
- MiReK
- Członek TAFC Polska
No to powiem że mieliście wypasiony sprzęt, ja nagrywałem wtedy na magnetofonie szpulowym ZK 140, utwór You're my heart usłyszałem jako nowość na Lista przebojów programu 3 Marka Niedźwieckiego,a pierwszy album nagrałem w programie Studio stereo zaprasza który prowadził Bogdan Fabiański, pierwszą stronę o godz.22 a drugą o 23:20, pamiętam jak dziś, jakie to były emocje, miałem wtedy 13 lat
-
moonwalker
No nie wiem , Trójka nigdy nie grała Modern Talking tym bardziej niemożliwe aby kawałek znalazł się na liście przebojów. Pamiętam audycje jak w odpowiedzi na liczne listy wyjaśniali dlaczego tak jest - w tle natomiast leciał kawałek CC Catch jako namiastka dla wszystkich rozgoryczonych fanów.
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Na 100 % to było w Trójce.Możliwe że nie było to w ścisłym notowaniu, tylko w poczekalni.
Ostatnio zmieniony pt paź 31, 2014 9:35 przez MiReK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
W Polsce trzy płytowa edycja DVD "30" jest już dostępna!
Za jedynie 149,95 zł + przesyłka każdy może ją mieć!
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=27 ... ref=467486
Za jedynie 149,95 zł + przesyłka każdy może ją mieć!
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=27 ... ref=467486
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Malediwy
To drożej niż kupione przez niemiecki Amazon w którym zapłaciłem już po przeliczeniu na złotówki ok 115zł wraz z przesyłką...
Ostatnio zmieniony pt paź 31, 2014 22:27 przez Malediwy, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokojem można kamień ugotować...
- Didi&Thomas
Marek Niedźwiecki nigdy nie wpuścił nawet do poczekalni listy Modern Talking ! Należał do najbardziej zagorzałych przeciwników takiej muzyki. U niego nie było też Bad Boys Blue, Sandry, Fancy'ego, czy Savage. Dla niego to było za mało ambitne. Lista przebojów "3"ki była chyba w tamtym okresie jedyną radiową listą z prawdziwego przypadkuMiReK pisze:Na 100 % to było w Trójce.Możliwe że nie było to w ścisłym notowaniu, tylko w poczekalni.
Tak jak Ty na 100% upierasz się że usłyszałeś to w trójce, tak ja na 100% jestem pewny że tak być nie mogło, a rozstrzygnąć tą kwestię mógłby tylko Marek Niedźwiecki
Ja pamiętam jeszcze z tamtego czasu, że kupowałem taką kolorową gazetę "PANORAMA"
-
moonwalker
Spokojnie można prześledzić archiwum http://lp3.polskieradio.pl/notowania/?r ... &numer=134 , ale przecież nie o to chodzi żeby sobie coś udowadniać - ja w wolnej chwili spojrzałem co tam się działo w 1984 / 1985 i są takie ambitne utwory jak Numero Uno TORA TORA , czy też Ralf i SELF CONTROL - Italo Disco w czystej postaci. O Papa Dance nie wspomnę (ale załóżmy że to akcja promocyjna)
- *D.J.-Maciek!*
- Kontakt:
W programie trzecim Polskiego Radia, w roku 1986, około godziny 9-ej na własne uszy słyszałem instrumetal ''Atlantis is calling".
Zagrali to tak na dociągniecie do sygnału czasu i wyciszyli.
W tej samej stacji radiowej, w roku 1988, po godzinie 22 zagrano w całości "My bed is too big".
Nie mam kompletnie "pretensji" (?) do nikogo z tej stacji radiowej, że od wieeelu lat gra takie style, gatunki muzyczne jakie chce i preferuje. Taki ma kanon, prezenterów, profil, słuchaczy i za ją sobie cenię.

Zagrali to tak na dociągniecie do sygnału czasu i wyciszyli.
W tej samej stacji radiowej, w roku 1988, po godzinie 22 zagrano w całości "My bed is too big".
Nie mam kompletnie "pretensji" (?) do nikogo z tej stacji radiowej, że od wieeelu lat gra takie style, gatunki muzyczne jakie chce i preferuje. Taki ma kanon, prezenterów, profil, słuchaczy i za ją sobie cenię.
- Didi&Thomas
Tu nie chodzi o żadne "pretensje" ale o suche fakty. 3-jka jak sam piszesz miała swój własny styl i charakter oraz preferowany "gust" muzyczny, który nigdy się nie zmienił. Nigdy nie byli i nie będą radiem komercyjnym. Szczerze jednak Ciebie podziwiam że nawet godzinę z roku 1986 pamiętasz*D.J.-Maciek!* pisze:
Ja też listy słuchałem co piątek wieczór i miałem tam wielu faworytów. Wielką radość sprawiały mi sukcesy Pet Shop Boys np. "It's a Sin" okupował nr 1 przez wiele pozycji. Po nim numerem jeden był jeszcze "Always on my mind". Depeche Mode "Njoy the Silence" to kolejny taki utwór. Generalnie zawsze bardzo lubiłem muzykę syntezatorową ale tam przeważały kawałki "gitarowe" ze słynnym "Brothers in Arm's" Dire Straits na czele. Jednak to była jedyna publicznie nadawana lista przebojów dlatego przyciągała przed głośniki tak wielu słuchaczy. W moich rejonach (dolny śląsk) stacja bardzo długo słyszalna była w wersji mono, dopiero pod koniec lat osiemdziesiątych lub na początku dziewięćdziesiątych (żałuję, ale nie mam takiej pamięci jak Ty