Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Atlantis

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: Atlantis »

a najwiekszym nieporozumieniem jest dla mnie Maria- czyte zywe disco polo i to jeszcze w najgorszej odmianie...
Mam dokładnie to samo odczucie... ale mam je też na myśl o Sorry Baby. To, że to tylko 10 piosenek dla mnie akurat minusem nie jest, wolę 12 piosenek na Universe niż 16 na Alone, a co do popularności w Niemczech, obecnie nr jeden jest tam Lombardi z plagiatem Bohlena. I świadczy to jakoś o gustach, a raczej o ich braku.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
jkris

Post autor: jkris »

ale z 16 latwiej zrobic odrzut tego czego przelknac sie nie da ;-)
Sorry Baby akurat bardzo lubie choc tez wyczuwam w tej piosence cos lekko kiczowatego w aranzu ale ogolnie jestem na tak...
co do mechanizmow dzieki ktorym koszmarne piosenki Bohlena wskakuja na pierwsze miejsce listy niemieckiej nie warto sie rozwodzic. wiadomo, ze to zasluga popularnosci DSDS, a nie talentu Dietera. Kiedys ludzilem sie, ze bylby w stanie napisac cala dobra plyte, bez plagiatow, dzis wiem, ze ten pan jest skonczony i nawet nie chce mi sie sciagac tych jego produkcji na komputer, nie mowiac o zakupie oryginalnych plyt.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

@ Atlantis czy to sarkazm, że Sergiey Revtov nie jest uznanym producentem? Nie miałbym nic przeciwko jego dalszej współpracy z Thomasem, ale teraz to w obliczu nowego duetu nie wchodzi w grę.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Po albumie "This Time" nie było równie dobrego, a nawet lepszego albumu. Teraz pojawi się płyta "Two" a'la Modern Talking co mnie bardzo cieszy i w tym kierunku powinien iść Thomas Anders, a nie kombinować. Głównie jest znany jako wokalista Modern Talking, a teraz ma szanse pokazać, że bez Bohlena dobrze sobie radzi. Piosenki Gigolo słucham na okrągło. Czekam z niecierpliwością na album "Two". Bo albumy "Songs Forever" czy "Strong" to kompletne nie porozumienie i porównywać je do "Universe", "Alone" czy "Victory"? :lol: :roll:. To tak jak porównać Poloneza do Audi...
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

"Gigolo" jest teraz na 64 miejscu
http://www.musicload.de/officialcharts

Natomiast jeśli chodzi o sprzedaż na Amazonie to Album "Two" w specjalnej limitowanej wersji na tą chwilę zajmuje 67 miejsce:
http://www.amazon.de/Two-signierte-Limi ... 79144011_7

Zwykła wersja albumu "Two" zajmuje 229 miejsce, "Gigolo" w wersji premium jest na 304 miejscu, a w zwykłej wersji z remixem zajmuje 806 miejsce....ogółem to ani nie ma powodów do smutku ani do radości.

Liczę że ten nowy album da radę osiągnąć status złotej płyty w Niemczech...a później może i platyny. Myślę że po oficjalnej premierze albumu sprzedaż mocno podskoczy :).
Awatar użytkownika
maaateusz

Post autor: maaateusz »

Po sukcesie Stronga (w Rosji) Rosjanie przypomnieli sobie dawnego Thomasa. Miejmy nadzieję, że "Two" będzie takim przypomnieniem dla Niemców i reszty Europy na jak wysokim poziomie potrafią robić kolejne co raz to bardziej zaskakujące albumy doświadczeni kompozytorzy/wokaliści.
Skyliner89MT pisze:Po albumie "This Time" nie było równie dobrego, a nawet lepszego albumu
Muszę się z tobą zgodzić, ponieważ ten album to po prostu rewelacja ma w sobie "to coś" (bardzo przypomina ostatnie albumy MT).
Obrazek
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Pamiętam, że na przełomie 2003/2004 roku na niemieckiej Vivie dosyć często puszczali single Independent Girl i King Of Love, a później nastąpiła cisza... Teraz jest duża szansa na powrócenie na rynek niemiecki.
jkris

Skyliner89MT pisze: albumy "Songs Forever" czy "Strong" to kompletne nie porozumienie i porównywać je do "Universe", "Alone" czy "Victory"? :lol: :roll:. To tak jak porównać Poloneza do Audi...
na szczescie to tylko Twoja opinia, moze gustujesz w starych zajechanych audicach, grunt zeby bylo odpowiednie logo... mnie to nie wystarcza- porownaj wymienione plyty z plytami z lat '80, a wtedy przekonasz sie co jest nieporozumieniem :lol:
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

A porównując Strong do tych lat 80. nie odczuwasz tego samego?
Mnie w tej płycie nie odpowiada jej monotonia, ballady wcale nie różnią się od tych, które od prawie dziesięciu lat tłucze Bohlen, jest tam kilka piosenek typowo dla Rosjan, sporo zapełniaczy jak Clear Sign, One More Chance, koszmar jak Music Dance. Należy pochwalić za wybór singli, oba nagrania wyprzedzają o kilka klas resztę tego albumu. W miarę podoba mi się jeszcze utwór tytułowy, ale ilekroć go słucham nieodparcie kojarzy mi się z Santa Maria grupy Top One. Nie ma tam w ogóle utworów o średnim tempie, czegoś co mogłoby zaskoczyć słuchacza. Właśnie dlatego nowy album wydaje mi się o niebo lepszy, podoba mi się fajnie zrobione Stay czy Army of Love. To zdecydowanie jest coś, czego na Strong zabrakło, w ogóle słuchając tamtego albumu mam wrażenie, że momentami był pisany na kolanie.
I ostatnia sprawa, teksty utworów na Two, mimo że oczywiście banalne, nie wywołują jakiegoś zażenowania, tego na Strong też zabrakło (I wanna die I wanna cry :roll: ).
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

jkris pisze:
Skyliner89MT pisze: albumy "Songs Forever" czy "Strong" to kompletne nie porozumienie i porównywać je do "Universe", "Alone" czy "Victory"? :lol: :roll:. To tak jak porównać Poloneza do Audi...
na szczescie to tylko Twoja opinia, moze gustujesz w starych zajechanych audicach, grunt zeby bylo odpowiednie logo... mnie to nie wystarcza- porownaj wymienione plyty z plytami z lat '80, a wtedy przekonasz sie co jest nieporozumieniem :lol:
Ten komentarz był zbędny. Podałem przykład, a to czy podobają mi się starsze, nowsze modele Audi, BMW, Mercedesa, Volvo itp. to moja sprawa. Poza tym albumu z lat 80tych i po 1998 roku są bardzo dobre, ale każdy lubi to co lubi... Powiedział bym coś, ale nie będę się zniżał do Twojego poziomu.
Awatar użytkownika
Peter

No widzisz, gusta są różne, dla mnie "Strong" jest lepszy niż dwa ostatnie albumy MT, a "Two" lepsze niż "Victory". Bardzo chętnie tego odsłucham w HQ z CD na słuchawkach, na moim Technicsie.
jkris

Atlantis pisze:A porównując Strong do tych lat 80. nie odczuwasz tego samego?
Mnie w tej płycie nie odpowiada jej monotonia, ballady wcale nie różnią się od tych, które od prawie dziesięciu lat tłucze Bohlen, jest tam kilka piosenek typowo dla Rosjan, sporo zapełniaczy jak Clear Sign, One More Chance, koszmar jak Music Dance.
dla mnie Strong monotonny nie jest ze wzgledu na bardzo dobre linie melodyczne. aranze moze i sa podobne ale takie jakie lubie wiec az tak bardzo mnie to nie razi. piosenki, ktore nazwales zapelniaczami naleza do moich ulubionych ;-) (choc I'll be strong to nr 1 z tej plyty jak dla mnie)
co do Music Dance to zgadzam sie w 100%- niecierpie tej piosenki ale to jedyny kawalek, ktorego chyba nigdy w calosci nie bylem w stanie wysluchac...
Teksty jakie by nie byly i tak beda lepsze od Bohlena, ale i nowy singiel nie powala pod tym wzgledem na kolana-no heart no soul- chyba cos w tym stylu juz bylo ;-)
Skyliner89MT pisze:...
[ciach] - proponuję zakończyć wymianę uprzejmości - ArCrack.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

No i atmosfera robi się gorąca.Jedno jest pewne,że album TWO jest bardzo dobrą produkcją.A jak powitają Niemcy ten nowy duet to się okaże.Na wcześniejszych albumach Thomasa były lepsze i gorsze kawałki(tak jak na płytach innych piosenkarzy)jednak uważam,że Thomas zawsze dawał z siebie wszystko.I nie ma co się zastanawiać nad tym "czy golony czy strzyżony".Życzmy obu panom sukcesów na przyszłość i nie oglądajmy się za siebie,bo wnioski z przeszłości obaj wyciągnęli.Jutro wyjazd do Zabrza i bawmy się dobrze z naszym Thomaskiem!!! :D
Awatar użytkownika
Peter

Dla mnie ten album jest jednym z lepszych w karierze Thomasa. Nie przepadam jakoś za wychwalanym tu pod niebiosa "This time", bo mam sporo zastrzeżeń w jego kierunku. "Songs forever" to chyba lepszy album, tylko trzeba mieć na niego nastrój i ochotę, a dwa ostatnie to klasa sama dla siebie, aranżacje wreszcie na światowym poziomie, tak jak na SF tylko w zupełnie innym stylu. Co do albumów z lat 80 tych i 90 tych to zupełnie inna bajka by porównywać to z tym, na pewno pop z najwyższej półki. Tak więc generalnie lubię niemal wszystko co wydał Thomas, tu mi tylko nie pasi "Wicked love" tego aranżu nie jestem w stanie ścierpieć i po co te odgrzewane kotlety z "I miss you"? Zupełnie jak Alphaville i "Carry your flag". Wszędzie by wcisnęli tą piosenkę..... To już mogli nagrać jakiś cover z lat 80 tych...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ja też uważam,że nie ma sensu porównywać albumu "Two" z albumami Modern Talking,który to ostatni ukazał się w 2003 roku.Owszem możemy porównać styl,śpiew ale nie np.jak napisał Peter "Two" jest fajniejsze niż album "Universe"-tego to już w ogóle nie rozumiem <bezradny> .
Ja też robię porównania ale najdalej do ostatniego wydanego albumu artysty.

Arek ogłosił konkurs ! Więc aparaty w dłoń :)
http://www.moderntalking.pl/php_news/in ... ews367.htm
Awatar użytkownika
Peter

Atlantyda, ja napisałem, że nie jest lepsze od "Universe" a od "Victory". Widzę, że nie ja jedyny tu za szybko czytam. :P
ODPOWIEDZ