Bad Boys Blue

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Re: Bad Boys Blue

Post autor: Blue Forever »

Robert73 pisze:Ja chciałem zapytać jeszcze o kwestie okładki .Czy będzie inna czyli taka jaką przedstawiają sklepy internetowe(członkowie BBB + ich żony?)

To nie sa "ich żony".
Jedna z nich jest żona Johna - to wszystko. Okładka taka jak pokazują sklepy internetowe...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Mam coś co ucieszy Atlantydę: BBB na nowo nagrywają wersje starych piosenek, tym razem akustycznie, a więc znowu nic nowego nie wydadzą.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dlaczego Carlos już nie śpiewa w BBB tylko zastąpił go Kreyzee?
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

atlantyda ;o) pisze:Dlaczego Carlos już nie śpiewa w BBB tylko zastąpił go Kreyzee?
Oficjalne oświadczenie;

"Unfortunately I have to inform you all that I have made the decision to finish working with Carlos Ferreira now my ex-partner purely from a professional point of view, as in the last months, the way Team BBB moving and working as a professional unit was not happening as smoothly as it should have been so therefore and due to these negative circumstances the working situation for me was not acceptable any more.

I and the rest of Team BBB wish Carlos and his family success in his future ventures and career prospects so we can all positively move on.

Sincerely

John"
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

FMike pisze:
atlantyda ;o) pisze:Dlaczego Carlos już nie śpiewa w BBB tylko zastąpił go Kreyzee?
Oficjalne oświadczenie;

"Unfortunately I have to inform you all that I have made the decision to finish working with Carlos Ferreira now my ex-partner purely from a professional point of view, as in the last months, the way Team BBB moving and working as a professional unit was not happening as smoothly as it should have been so therefore and due to these negative circumstances the working situation for me was not acceptable any more.

I and the rest of Team BBB wish Carlos and his family success in his future ventures and career prospects so we can all positively move on.

Sincerely

John"
Atlantyda nie rozumie angielskiego, dlatego wypadało byś napisał kilka słów o czym mowa... i mamy tu POLSKIE forum, dlatego warto też pisać po polsku przynajmniej wyjaśnienia.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Rozumiem, niestety moje własne umiejętności nie wystarczą do tego bym przekazał/przetłumaczył oświadczenie w stopniu które by mnie zadowalało, nie odwalam fuszerki.

A co do wyjaśnienia; Carlosa nie ma już w zespole, przyczyny jego odejścia są ogółem nie znane, oczywiście możemy dochodzić domysłów jeśli lubicie taka zabawę, ale sam w tej kwestii miałbym niewiele do napisania, ponieważ o kulisach tego odejścia pewnie nigdy się nie dowiemy.

Nowym członkiem zespołu BBB został (znany/nieznany nam) raper Krayzee.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Pkmodern pisze:Atlantyda nie rozumie angielskiego, dlatego wypadało byś napisał kilka słów o czym mowa... i mamy tu POLSKIE forum, dlatego warto też pisać po polsku przynajmniej wyjaśnienia.
No właśnie ;)
FMike pisze:Rozumiem, niestety moje własne umiejętności nie wystarczą do tego bym przekazał/przetłumaczył oświadczenie w stopniu które by mnie zadowalało, nie odwalam fuszerki.
Więc nadal nic nie wiem.
FMike pisze:A co do wyjaśnienia; Carlosa nie ma już w zespole, przyczyny jego odejścia są ogółem nie znane, oczywiście możemy dochodzić domysłów jeśli lubicie taka zabawę, ale sam w tej kwestii miałbym niewiele do napisania, ponieważ o kulisach tego odejścia pewnie nigdy się nie dowiemy.
Snucie domysłów jest bez sensu.Interesują mnie fakty w tym przypadku.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Pkmodern pisze:
FMike pisze:
Oficjalne oświadczenie;

Sincerely

John"
Atlantyda nie rozumie angielskiego, dlatego wypadało byś napisał kilka słów o czym mowa... i mamy tu POLSKIE forum, dlatego warto też pisać po polsku przynajmniej wyjaśnienia.
No to może ja się pokuszę o przetłumaczeniu tegoż fragmentu. Niewiele ten fragment mówi, ale to zawsze coś. Nie wiem czy to będzie cudownie przetłumaczone ale dobre to chyba niż nic.

Z przykrością muszę was wszystkich poinformować, że podjąłem decyzję o zakończeniu pracy z Carlosem Ferreirą teraz już moim
ex-partnerem z czysto profesjonalnego punktu widzenia, jak w ostatnich miesiącach, sposobu ruchu i pracy zespołu BBB jako profesjonalnej jednostki, nie działającej tak sprawnie jak powinna była działać dlatego też ze względu na te negatywne okoliczności sytuacja pracy była dla mnie już nie do zaakceptowania.

Ja i reszta zespołu BBB życzymy Carlosowi i jego rodzinie sukcesu w przyszłości, przedsięwzięć i perpektywy kariery no i wszyscy możemy dalej pozytywnie żyć.

Z poważaniem

John

Mam nadzieję, że pomogłam tym tłumaczeniem. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

MTalkingusia28 pisze:No to może ja się pokuszę o przetłumaczeniu tegoż fragmentu. Niewiele ten fragment mówi, ale to zawsze coś. Nie wiem czy to będzie cudownie przetłumaczone ale dobre to chyba niż nic.

Z przykrością muszę was wszystkich poinformować, że podjąłem decyzję o zakończeniu pracy z Carlosem Ferreirą teraz już moim
ex-partnerem z czysto profesjonalnego punktu widzenia, jak w ostatnich miesiącach, sposobu ruchu i pracy zespołu BBB jako profesjonalnej jednostki, nie działającej tak sprawnie jak powinna była działać dlatego też ze względu na te negatywne okoliczności sytuacja pracy była dla mnie już nie do zaakceptowania.

Ja i reszta zespołu BBB życzymy Carlosowi i jego rodzinie sukcesu w przyszłości, przedsięwzięć i perpektywy kariery no i wszyscy możemy dalej pozytywnie żyć.

Z poważaniem

John

Oczywiście,że pomogłaś.Dziękuję :)
No teraz domysły można by i snuć co ma na myśli John pisząc "podjąłem decyzję o zakończeniu pracy z Carlosem Ferreirą...z czysto profesjonalnego punktu widzenia, jak w ostatnich miesiącach, sposobu ruchu i pracy zespołu BBB jako profesjonalnej jednostki, nie działającej tak sprawnie jak powinna była działać dlatego też ze względu na te negatywne okoliczności sytuacja pracy była dla mnie już nie do zaakceptowania."

Być może nie zawsze Carlosowi pasowały terminy koncertów lub nie miał czasu być w studio aby nagrywać nowy materiał. Bo jak inaczej to rozumieć.
Może John pójdzie kiedyś w ślady Dietera i Thomasa i napisze autobiografię w której to wyjaśni ;) .
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

atlantyda ;o) pisze:
MTalkingusia28 pisze:No to może ja się pokuszę o przetłumaczeniu tegoż fragmentu. Niewiele ten fragment mówi, ale to zawsze coś. Nie wiem czy to będzie cudownie przetłumaczone ale dobre to chyba niż nic.

Z poważaniem

John

Oczywiście,że pomogłaś.Dziękuję :)
No teraz domysły można by i snuć co ma na myśli John pisząc "podjąłem decyzję o zakończeniu pracy z Carlosem Ferreirą...z czysto profesjonalnego punktu widzenia, jak w ostatnich miesiącach, sposobu ruchu i pracy zespołu BBB jako profesjonalnej jednostki, nie działającej tak sprawnie jak powinna była działać dlatego też ze względu na te negatywne okoliczności sytuacja pracy była dla mnie już nie do zaakceptowania."

Być może nie zawsze Carlosowi pasowały terminy koncertów lub nie miał czasu być w studio aby nagrywać nowy materiał. Bo jak inaczej to rozumieć.
Może John pójdzie kiedyś w ślady Dietera i Thomasa i napisze autobiografię w której to wyjaśni ;) .
No to bardzo się cieszę, że pomogłam. :) Z miłą chęcią przetłumaczyłam tekst. :wink:
Gdyby John taką autobiografię napisał to na pewno dowiedzielibyśmy się tego i owego. Nie ma w tym fragmencie zbyt wiele faktów poza tym jednym, który wyjaśnia, że zespół nie działał tak jak należało. Jednak dobre to niż nic. Masz rację z tymi terminami, bo mnie też nic innego do głowy nie przychodzi. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Ninio

Post autor: Ninio »

Wiec kto wkoncu zarzadza w Bad Boys Blue? John? Myslalem ,ze jest on tylko wykonawca bo t tego co wiem to BBB jest zespolem z "lapanki" za utworami ktorego stoi para producentow (Applegate i ktos jeszcze,niestety nie pamietam nazwiska). Dla mnie ten zespol leci po rowni pochylej...
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Bad Boys Blue - świetny zespół, ostatnio wzięło mnie na słuchanie ich twórczości, choć zaznaczam, że słucham ich płyt z pierwszej dekady działalności (1984-1994). Nagrali 10 porządnych albumów i około 25 singli. Moim ulubionym albumem jest "The Fifth" - czuję do niego duży sentyment. Magiczne "Lady In Black" oraz "A Train To Nowhere" to dwa genialne single jedne z najlepszych w karierze moim zdaniem. Z pozostałych kawałków na szczególną uwagę zasługują "Fly Away" a także "Love Me Or Leave Me". Na prawdę świetna grupa, tylko szkoda, że ostatnio w skład zespołu wchodzi sam John i dwie kobiety. Nie pasuje to zupełnie do charakteru i nazwy kapeli.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

BBB lepsze niż ten cały MT, lepsze aranże i wogóle
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Dami pisze:BBB lepsze niż ten cały MT, lepsze aranże i wogóle
Witam.

Masz prawo do swojej opinii. Moja jest wprost przeciwna.

Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

:shock:....

Dla mnie Bad Boys Blue to marna kopia Modern Talking.
Jedynie dwie piosenki mi się podobają BBB -> You Are A Woman i Gimme Gimme Your Lovin.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Skyliner89MT pisze:
:shock:....

Dla mnie Bad Boys Blue to marna kopia Modern Talking.
Jedynie dwie piosenki mi się podobają BBB -> You Are A Woman i Gimme Gimme Your Lovin.
Pewnie zakochany jesteś w chórkach bo właśnie w tych piosenkach użyło ich i BBB.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
ODPOWIEDZ