Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Post autor: Blue Forever »

Posiadam oba nośniki. Szczególnie z wydawnictwa DVD jestem zadowolony. Jest świetna. Szkoda, ze nie została wydana na BD albo przynajmniej nie ma dźwięku 5.1
Awatar użytkownika
Krisstoff74
Kontakt:

Re: Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Post autor: Krisstoff74 »

MODERN TALKING 30
Pierwsze minuty z zestawem 3CD + 3DVD
czyli ujarzmianie mocy wydanych 180 zł...

DVD1 przeleciałem fragmentami. W latach 80 dałbym się za to pokroić i bez minimalnych nawet przeciwwskazań sprzedałbym duszę diabłu. Zresztą i bez tego podobno już sprzedałem! :twisted: Z kompletną zawartością wszystkich trzech DVD zapoznam się podczas planowanego posiedzenia z przyjacielem po fachu. Poleje się wódka, a może nawet i łzy melancholii, że to już tyle czasu minęło i że choć z iluzji dawnej świetności Modern Talking dawno już nic nie zostało, to jednak stare, głupie capy odpalą w odtwarzaczach zawartość różowych pudełeczek, które de facto spełniają tylko dwie funkcje: (1) Szczwany Bohlen raz jeszcze podoił z nas kasę i (2) Sentyment jakim my, urodzeni w latach 70 darzymy MT, powinien być wnikliwie zbadany przez plejadą światowej klasy psychologów, albo wręcz iluzjonistów, bo ze zdrowym rozsądkiem niewiele ma on wspólnego. Tyle tytułem autoironii.

Z głośników sączy się u mnie właśnie zawartość trzeciego, bonusowego CD z koncertem z Moskwy. Cóż mogę napisać? Słyszałem lepiej grające płyty bootlegowe, czyli nielegalnie nagrane i wydane na lewo koncerty rozmaitych wykonawców. Co prawda tragedii nie ma, ale słuchając tego mamy jednocześnie odpowiedź na pytanie dlaczego poszło to w limicie i zostało upchane po niemieckich marketach z majtkami i konserwami, a nie ujrzało światła dziennego jako regularna wersja na Europę. Koncert kompletnie nie przejawia tendencji bycia zarejestrowanym inaczej niż z przypadkowo rozstawionych mikrofonów. Może tylko Anders leci z tzw. linii, ale reszta brzmi wybitnie w ramach ciekawostki dla niepoprawnych entuzjastów. Jednak ogólnie rzecz biorąc chyba lepiej, że się ukazało, niżeli miałoby przepaść w czeluściach zapomnienia. To tyle tytułem pierwszych wrażeń... :mrgreen:

Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz paź 26, 2014 23:30 przez Krisstoff74, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Krisstoff74 pisze: Sentyment jakim my, urodzeni w latach 70 darzymy MT, powinien być wnikliwie zbadany przez plejadą światowej klasy psychologów, albo wręcz iluzjonistów, bo ze zdrowym rozsądkiem niewiele ma on wspólnego.
Oj tak :lol: Twoja wstępna diagnoza dokładnie pokrywa się z kolejnym przypadkiem :lol: Moim. - Nie wiem jak Ty, ale jeśli miałbym gdzieś udać się na badania to tylko do Leśnej Góry :lol:
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Krisstoff74
Kontakt:

Post autor: Krisstoff74 »

re: Didi&Thomas

Skoro tak, to może dołączysz do nas na wódkę i łzy melancholii?I :)

Jeśli chodzi o mnie, to jako przedstawiciel starej gwardii najbardziej hołduję przypomnieniu światu dwóch genialnych kompozycji MT, mianowicie:
"Just Like An Angel" i "You're The Lady Of My Heart". Cała reszta to już tylko galanteria i emocjonalny sadomasochizm. Róż łagodzi poczucie moralnego kaca.
Nie zmienia to faktu, że Modern Talking był w latach 80 fenomenem i być może z tego właśnie powodu musimy wszyscy stać na straży TAMTEGO porządku okoliczności... :D

Tytułem uzupełnienia:
You're My Heart - Masterson Dub - KPINA W ŻYWE OCZY! Kawałek gra jak z d***y, a do kompletu fałszuje. Ha! Masakra.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

You‘re my heart, you‘re my soul w eterze – niecodzienna akcja rozgłośni radiowych.

Zobacz więcej: http://thomas-anders.com.pl/akt/?p=66863
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Sony Music pisze:You‘re my heart, you‘re my soul w eterze – niecodzienna akcja rozgłośni radiowych.

Mija właśnie trzydzieści lat od powstania Modern Talking – zespołu, który spowodował rewolucję na tanecznej scenie muzycznej całego świata. Trzy dekady temu słuchacze rozgłośni radiowych mieli również okazję usłyszeć po raz pierwszy utwór „You‘re my heart, you‘re my soul,” od którego wszystko się zaczęło. Chcąc uczcić trzydzieści lat swojej obecności na światowej scenie muzycznej Modern Talking opublikował album „30,” na którym znalazły się zremasterowane przeboje grupy, nowe wersje piosenek, specjalne mixy oraz ponad półgodzinny megamix. Album zadebiutował na 15 miejscu polskiej listy sprzedaży OLIS, po dwóch tygodniach od premiery awansował na pozycję 11 tego zestawienia. Warto również odnotować, że po wielu latach w zestawieniu tym ponownie zagościł album „Back For Good, ” który znalazł się na 94 miejscu polskiego Top 100 albumów.

Do świętowania trzydziestolecia Modern Talking z nietypową akcją włączają się krajowe stacje radiowe i telewizyjne, które już 29 października koło południa wszystkie na raz wyemitują na swojej antenie piosenkę „You‘re my heart, you‘re my soul.” Akcja ta, w której weźmie udział wiele rozgłośni będzie ewenementem na rynku muzycznym. Po raz pierwszy prawie jednocześnie (pomiędzy godziną 12.00 a 12.30) piosenka jednego zespołu zabrzmi w polskim eterze. W tym dniu na antenie niektórych rozgłośni odbędą się również całodzienne akcje, konkursy i audycje wspomnieniowe dotyczące Modern Talking. W świętowaniu tej miłej rocznicy weźmie udział również Youtube, które przygotuje do obejrzenia specjalne zestawy teledysków zespołu.

Zachęcamy do słuchania radia w tym dniu i do brania udziału w konkursach przygotowanych przez rozgłośnie. Do wygrania będą egzemplarze nowego albumu grupy zatytułowanego „30.”

Rozgłośnie, które wezmą udział w akcji:Radio VOX
RADIO ZET Gold
Muzyczne Radio
Polskie Radio JEDYNKA (w audycji „Muzyczna Jedynka” po godz. 13.00)
Radio 90 Wodzisław Śl.
Radio JURA Częstochowa
Polskie Radio Rzeszów
Radio CENTRUM Kalisz
Radio RZW Wieluń
Radio NIEPOKALANÓW
Radio GRA Toruń
Radio BOGORIA Grodzisk Maz.
Radio INDEX Zielona Góra
Radio PIEKARY Śląskie
Polskie Radio Olsztyn
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Niezły pomysł z tą akcją. Choć raz w kilku mediach na raz usłyszy się legendarny przebój.
W informacji jest, że także stacje telewizyjne włączą się do akcji. Wiadomo jakie? Stars.TV, VOX Music TV? :)

A swoją drogą, na liście brakuje Radia Złote Przeboje ;) Chyba, że to nie wszyscy :).
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Jarasso

Post autor: Jarasso »

No pocisneli nawet na ogólnopolskim radiu ZET o 7.15 zapodali You're my heart, you're my soul :wink:
Awatar użytkownika
Deebass73
Kontakt:

Post autor: Deebass73 »

Lubię słuchać poranka w radiu zet i też zostałem mocno zaskoczony. OK ktoś powie, że wytwórnia robi reklamę bo chce jak najwięcej kasy wycisnąć z 30 ale do mnie teraz dotarło po usłyszeniu kawałka w zetce, jakoś tak sentymentalnie bo do tej pory skupiałem się na płycie a nie na samym wydarzeniu jakim jest rocznica, że mimo wszystko jest to kawał historii i Didi i Tom się w niej mocno zapisali. Niech się inni śmieją z brzmienia, chórków ale na pewno MT zmienił oblicze muzyki tzw rozrywkowej...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Vox FM bardzo dużo mówi o "30" rozdawają płyty i bilety na zbliżający się koncert w Łodzi.Właśnie leci "Geronimo's..."
95.05 FM
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

A więc to dziś dokładnie mija 30 lat ! Jak bardzo zmieniła się muzyka od tego czasu, jak całkowicie inaczej wygląda jej dystrybucja i dostępność :) YMHYMS to bez wątpienia dla wielu z nas jeden z ważniejszych momentów życia. Ja miałem wtedy zaledwie 11 lat ale usłyszałem to nagranie po raz pierwszy kilka miesięcy później, w 1985 roku w II-gim programie polskiego radia, w niedzielę po południu. Program nazywał się chyba "piosenki na życzenie". Później całe dwa pierwsze albumy odtworzył Marek Gaszyński w programie "Muzyka Nocą", z soboty na niedzielę to leciało - pamiętam dokładnie. Można było ( a jakże ) nagrać sobie to w całości, bez reklam. Miałem dwie kasety Stilon Gorzów C60 ;)) To było moje pierwsze doświadczenie z muzyką Modern Talking 8)
"
Awatar użytkownika
Deebass73
Kontakt:

Didi&Thomas jak przeczytałem Twój wpis to aż mnie ciarki przeszły i się uśmiechnąłem!!!! Widać było nas więcej w tym samym czasie z tymi samymi kasetami!!!! Piękne wspomnienia...
bohlenmusic

Post autor: bohlenmusic »

Didi&Thomas, Deebass73

Ja zacząłem w '86 od Cheri Cheri Lady leciało w TV dosyć często i niezapomniane lato z radiem i trzeci album :)
Piękne czasy. Sobotnie wieczory w II programie PR.
Przebije was koledzy, ja to nagrywałem na wypasie bo na BASF LH-EI :))))) choć pierwsze utwory mogły być na jakimś stilonie jeszcze :) i to wszystko na jakimś radiomagnetofonie z Diory.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

No cóż Panowie :) Jesteśmy tu "oryginałami" z pierwszego rzutu wrażeń :) Mieliśmy tą niesamowitą przyjemność żyć już w tamtych czasach, mieć na szczęście tyle lat żeby dzisiaj coś z tego pamiętać i teraz - jak przystało na tak zacny jubileusz, móc to sobie razem powspominać.
bohlenmusic
O kasetach marki BASF czy SONY (np. takich żółtych pudełkach w czarne kropki) to ja mogłem tylko sobie pomarzyć ;)) Pewex tylko je oferował albo jak ktoś miał rodzinę za granicą. W pozostałych wypadkach jedynym racjonalnym nośnikiem nagrań były czerwono-białe kasety Stilon Gorzów :)
A sprzętem dysponowałem wtedy następującym:
Amplituner Tosca (made in Diora)
Magnetofon "szuflada" - kasetę wkładało się jak płytę CD
I kolumny Altus 75
Wszystko zapewniała niezłe brzmienie.

Pozdrawiam Was Panowie - miło że jest nas tu trochę ;)
Ostatnio zmieniony śr paź 29, 2014 20:20 przez Didi&Thomas, łącznie zmieniany 1 raz.
"
Awatar użytkownika
Deebass73
Kontakt:

Wspomnień czar... Też altusy, ampli amator 3 oraz magnetofon deck od tzw. małej wieży. Siedziało się po nocach i nagrywało płyty z II programu PR.

Pamiętam jakie były emocje zobaczyć ich w TV. To był któryś sylwester i puszczali w tv o ile dobrze pamiętam z Ronny's POP SHOW. Była też Sandra... MAGIA

Czy ktoś z nas, wówczas 11/12/13 latków myślał, że nadejdą takie zmiany... Będzie można zobaczyć idoli na żywo!! Wówczas wszystko było inne...
MadameX

Post autor: MadameX »

Ja żałuję,że nie dane mi było tego wszystkiego przeżywać,jednak z opowieści Waszych i rodziców wiele się dowiaduję i zazdroszczę :)

Ja jestem rocznik 96 ,więc nawet jak wrócili w 1998 ,to nie za wiele pamiętam-choć to właśnie wtedy stałam się fanką jak byłam w przedszkolu i tata słuchał Modern Talking i jak w samochodzie mieliśmy kasetę i zawsze jej słuchaliśmy :) Swoje też zrobiło zauroczenie Dieterem we wczesnych latach :)
ODPOWIEDZ