Czarna lista

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Re: Czarna lista

Post autor: usunięte konto #1786 »

Peter pisze:Babooshka coś mnie się obiła o uszy, ale nie przepadam za jej piskliwym wokalem, jak i za nią, ale za bardzo nie chcę się wypowiadać, by się nie narazić moonwalkerowi. ;)
Nie przejmuj się, moja matka też nie trawi jej głosu :lol:
A ja ją lubię, zwłaszcza świąteczno-wigilijny kawałek "December will be magic again" - polecam na Święta (te w grudniu :wink:)
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Peter pisze:Babooshka coś mnie się obiła o uszy, ale nie przepadam za jej piskliwym wokalem, jak i za nią, ale za bardzo nie chcę się wypowiadać, by się nie narazić moonwalkerowi. ;)
Nic się nie przejmuj - nikt nikomu tu się nie naraża - dla mnie jest już jasne że jesteście młodzi i oceniacie muzykę z punktu czasu. Pozwolę sobie zawsze coś skrobnąć gdy krytykujecie muzykę mojej młodości.

Na początek napisze tak : TANITA TIKARAM wtedy - to coś jak dziś KATE MELUA.
SAMANTHA FOX zaistniała swoim stękającym TOUCH ME , TOUCH ME i tyle - nie ma o niej co wspominać bo tak naprawdę była produktem typowo komercyjny.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Tanita Tikaram sama w sobie nie jest zła, ale wypocina "Twist in my sobriety" jest tak żałosna, że jak słychać ją w mediach po raz N-ty to nic, tylko rewolwer w łapę i cel w łeb :twisted:
moonwalker

Post autor: moonwalker »

krzysiubydzia_mt pisze:Tanita Tikaram sama w sobie nie jest zła, ale wypocina "Twist in my sobriety" jest tak żałosna, że jak słychać ją w mediach po raz N-ty to nic, tylko rewolwer w łapę i cel w łeb :twisted:
I to jest właśnie ta różnica - nie miałeś okazji usłyszeć jej wtedy gdy to była premiera.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Jak to, przecież on podaje się za 50-60 letniego faceta, to chyba coś tam kiedyś słyszał.
Kate Melua - oni o kimś takim nie słyszeli, katują swoje uszy muzyką której nie cierpią :roll:
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

phantomas pisze:Jak to, przecież on podaje się za 50-60 letniego faceta, to chyba coś tam kiedyś słyszał.
Kate Melua - oni o kimś takim nie słyszeli, katują swoje uszy muzyką której nie cierpią :roll:
Od razu 50-60 lat... mam 27 a to jak na kolesia jest już sporo. Od 25 r.ż. jak by nie było rozpoczyna się wiek średni.

A wracając do Tanity Tikaram, to wybaczcie - "Twist in my Sobriety" jest żałobnym (i w dodatku oklepanym) smętem. Zdecydowanie atrakcyjniej byłoby usłyszeć np wspaniałą balladę znakomitego artysty Gerarda Jolinga - "Ticket to the Tropics", ale ego to nigdzie nie puszczą, a Tanitą z tym 1 smętem katują na każdym kroku :x
Ostatnio czekałem aż mi kebaba zrobią, a tam nastawione radio i ta piosenka... musiałem odejść na 20 metrów i czekać z daleka, pani co mi kebaba wydawała zaczęła rozglądać się na mnie bo myślała że sobie poszedłem :lol:
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

A dopiero mi wypominałeś o ile to jesteś starszy i doświadczony umysłowo ode mnie... :lol:
Przecież znasz remedium na niechciane osoby/piosenki. Parę dramatycznych maili i po sprawie. Podpiszcie się obaj z Peterem, będziecie mieli większą siłę przebicia 8)
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Nie phanthomasie, ja już się wyleczyłem z narzucania radiu tego, co mają grać :wink:
Bardzo dobrze też się stało, że Marek Niedźwiecki wrócił do Trójki :D
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Toni Braxton wyjąca w piosence "Unbreak my heart" ile razy można tego słuchać tej nędznej wypociny? o samo z "O'Connorką i jej nędzną piosenką "Nothing compares to you" :evil: To dwa one hit wonders. I jeszcze te Ruski z Brainstorm......
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Peter pisze:Toni Braxton wyjąca w piosence "Unbreak my heart" ile razy można tego słuchać tej nędznej wypociny? o samo z "O'Connorką i jej nędzną piosenką "Nothing compares to you" :evil: To dwa one hit wonders. I jeszcze te Ruski z Brainstorm......
Z Sinead to się zgodzę, ale Toni Braxton to nie jest OHW :P Posiada jeszcze 2 tak samo wielkie przeboje: "I Don't Want To" oraz "Spanish Quitar". A jej "Un-break My Heart" to pościelówa idealna na żałoby narodowe, ale mi akurat się nawet podoba :wink:
Awatar użytkownika
Peter

A mnie drażnią te Rusy z Brainstorm, jeden przebój mieli "Maybe" i brzmi koszmarnie przez ich radziecki wręcz akcent.... A radio Złote Przeboje serwuje ten hit dwa- trzy razy dziennie. Podobnie z "o Connor, ta polityka tej stacji jest dobijająca. Lubię tą stacje, bo też grają masę fajnych piosenek, dlatego slucham, ale to przywiązanie do pewnej grupy utworów jest dołujące....
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Peter pisze:[ krytycy uważają "Justified" z "Cry me a river" właśnie za arcydzieło popu.....
Mnie drażni wokal Medlocka
Niewątpliwie Peter, niewątpliwie. Nie jeden wykonawca popu ma takie swoje arcydzieło. Lubię głos Medlocka, bo przynajmniej ma dobry głos, a nie taki płaczliwy i wymęczony głosik jaki ma Justin. Poza tym o gustach się nie rozmawia, więc już nic nie napiszę na temat Justina, bo jak go słyszę to żyć mi się odechciewa. :?
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Peter

hehe, tak obiektywnie patrząc to gdzie Justin a gdzie dzisiaj Mark Medlock? Medlock staje się piosenkarzem niszowym, o lokalnym znaczeniu, ale coraz mniejszym, a Justin jest kreowany na nowego króla popu. oczywiście masz prawo nie lubić jego osoby, ale musisz wiedzieć kim on jest, tak samo ja: mogę nie trawić Madonny ale zdaje sobie sprawę z tego kim dzisiaj jest. Mnie drażnią takie debilne "utwory":

Poziom infantylizmu i idiotyzmu tego nagrania jest dobijający.....
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

No i widzisz. Mogłam przewidzieć, że nie przestaniesz. Tak wygląda konwersacja o niczym. No tak. Gdzie Medlock a gdzie Timberlake. Nawet gdyby Timberlake był królem całego świata to i tak nie byłby dla mnie kimś kto ma talent. Niewątpliwie go ma, bo inaczej nie zaistniałby na rynku muzycznym i nie miałby swoich fanów, ale dla mnie jego talent nic nie znaczy. Ja nie tylko nie lubię jego osoby ale też i jego głosu. Król popu - też coś.
A Madonny też nijak nie trawię, więc oboje mają dla mnie bardzo małe znaczenie. Justina głosu nie da się słuchać a z Madonną jest podobnie. Ja takiej muzyki nie słucham i słuchać nie zamierzam. Wiem kto jest dla mnie ważny i kto według mnie zasługuje na prawdziwe uznanie. Ktoś taki jak Timberlake i Madonna do nich nie należą.
No to ja już kończę. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Peter

Nie będę oryginalny:
Maryla Rodowicz za wycie, infantylne teksty piosenek i całokształt. Pozwolę sobie przywołać chwasty:

Te piosenki są tak tandetnie zaaranżowane, że zaraz poznaje, że to polskie produkcje.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Skoro to są chwasty, to wytłumacz dlaczego Maryla jest tak popularna, nie tylko w Polsce?
Zablokowany