Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: Peter »

Co do próbek: to chórki "Hit or a miss" są świetne, ale najlepsza tu jest "Maria". "Summer of love" też brzmi obiecująco.
Ostatnio zmieniony pn maja 30, 2011 18:11 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Peter, nie prowokuj.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Agata pisze:Jutro panowie będą gośćmi programu DAS! na kanale NDR, początek o 18.45
http://www.ndr.de/fernsehen/epg/epg1157_sid-974467.html,
dostępne online po kliknięciu Livestream NDR Fernsehen.
Mimo że program nadal figuruje na stronce http://www.pop24.de/anders-fahrenkrog, TAO informuje, że panowie się w tym terminie tam nie pojawią, ponieważ nagrywają program ze Stefanem Raabem:
http://www.thomasanders-online.de/ta-fo ... ?sNo=43106
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

maaateusz pisze:
Ann pisze:http://www.bol.de/shop/home/suchartikel ... Id=5836596
Nowe fragmenty utworów z albumu "Two" do odsłuchu :)
Dzięki za link.
Fajnie to zrobili, bo fragmenty z refrenami łatwiej wpadają w ucho.
Oczywiście najbardziej z tej piątki podoba mi się "Summer of Love"
Na tej stronie można odsłuchać fragmentów wszystkich utworów z albumu trzeba tylko kliknąć na "Hörproben komplett anzeigen"(pod tymi pięcioma utworami) i wyświetlą się pozostałe :wink:
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Agata pisze:
Agata pisze:Jutro panowie będą gośćmi programu DAS! na kanale NDR, początek o 18.45
http://www.ndr.de/fernsehen/epg/epg1157_sid-974467.html,
dostępne online po kliknięciu Livestream NDR Fernsehen.
Mimo że program nadal figuruje na stronce http://www.pop24.de/anders-fahrenkrog, TAO informuje, że panowie się w tym terminie tam nie pojawią, ponieważ nagrywają program ze Stefanem Raabem:
http://www.thomasanders-online.de/ta-fo ... ?sNo=43106
No więc właśnie miałam napisać,nagrałam program a Thomasa nie było <bezradny> a wczoraj w nocy jeszcze czytałam telegazetę i pisało,że będą obaj panowie w programie.Szkoda,może w innym terminie.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Naprawdę świetne robotę wykonał Uwe Fahrenkrog !!! BRAVO UWE!!!BArdzo nowocześnie a zarazem Modernowo. Lubię to:) tak chyba klika się na Fecebooku.DO zobaczenia w Zabrzu, 1 godz.15 min jadę z domu pod M1:)
O w duszę mam 1 ostrzeżenie:)Ktos tu jest bardzo delikatny, i ktos lubi nadużywać władzy, zrosztą podobnie w rządzie. Aż mnie zmroziło...buuu
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Czuję, że obaj panowie stworzą świetny duet :wink: Już nie mogę się doczekać albumu Two. Będzie to świetna płyta i oby było takich więcej :mrgreen: A tak w ogóle to współpraca Thomasa z Uwe oznacza zakończenie jego solowej kariery jak to miało miejsce po reaktywacji Modern Talking, czy Thomas nadal będzie wydawał płyty tylko pod swoim nazwiskiem?
Obrazek
Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

Absolutnie nie oznacza zakończenia kariery solowej. Projekt Anders I Fahrenkrog to tylko epizod, nawet gdyby miał obejmować więcej albumów
Marcin87

Krzychoo pisze:Absolutnie nie oznacza zakończenia kariery solowej. Projekt Anders I Fahrenkrog to tylko epizod, nawet gdyby miał obejmować więcej albumów
Aha, rozumiem. To być może Thomas jeszcze w tym roku wyda dodatkowo swoją solówkę prócz Two. Było by fajnie dostać od Thomasa dwa krążki w jednym roku :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Na to bym nie liczył. Obecnie TA zawiesił swoją solową karierę tak jak zrobił to na czas Modern Talking.
Marcin87

Peter pisze:Na to bym nie liczył. Obecnie TA zawiesił swoją solową karierę tak jak zrobił to na czas Modern Talking.
A jest gdzieś podana informacja na ten temat?
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Nie, to moje przypuszczenie, ale kto Ci powiedział, że Thomas ma wydać nowy album? Przecież "Two" to eurowersja "Stronga".
Marcin87

Ja tylko napisałem, że fajnie by było gdyby Thomas wydał w tym roku dwa albumy - Two razem z Uwe i jakiś swój nowy solowy. Bo przecież Two to nie jest chyba solowy album Thomasa, tylko Nowo powstałego duetu A|F.
Obrazek
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

A moim zdaniem powinien skupić się na tym co dobre. Jest szansa, że po raz pierwszy mu coś wyjdzie, zatem należy konsekwentnie dążyć w tym kierunku. Anders to przecież wokalista, kompozytor z niego żaden, nie potrafi też zupełnie zatroszczyć się o sprawy związane z promocją tego co robi, zatem potrzebny mu taki Uwe. Napisał mu dobre piosenki, ruszyła machina medialna, czego chcieć więcej? Solowych płyt? I co na nich ma być? Jazz? Kolejny pożal się Boże Strong (nowe kompozycje doskonale obrazują jak słaba była to płyta), czy co jeszcze innego?
Reasumując, na prawdę życzyłbym sobie jak najdłuższej współpracy obu panów, Thomasowi również, bo takie nagrania jak Just Dream i teledyski wypuszczane w rok po premierze albumu nie są mu do niczego potrzebne.

A co do tego, że to europejski Strong to też się nie zgadzam (Strong obok Two nawet stać nie powinien). To moim zdaniem zupełnie nowa płyta (Thomas prezentował przecież Right Here Right Now). Po prostu spotkał się bardzo dobry wokalista z dobrym producentem i mamy bardzo przyzwoity efekt.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
jkris

Post autor: jkris »

Atlantis pisze:Kolejny pożal się Boże Strong (nowe kompozycje doskonale obrazują jak słaba była to płyta), czy co jeszcze innego?
dla mnie porównywanie Stronga i Two jest jakims nieporozumieniem. po pierwsze Strong nie byl wydany i promowany w Niemczech, po drugie, ktora plyta jest lepsza pozostawilbym gustom sluchaczy. nie liczylbym takze na jakis spektakularny sukces Two w Niemczech pomimo calej tej medialnej machiny, bo sprzedaz na amazonie jest raczej kiepska, nie wiem zatem skad ten zachwyt i oczekiwanie na cud...
Strong w panstwie, w ktorym zostal wydany osiagnal status platynowej plyty, czy Two pokryje sie chocby zlotem? bardzo bym chcial ale watpie...
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Mnie chodzi o wartość muzyczną obu albumów, która jest nieporównywalna (oczywiście pisze tylko i wyłącznie w swoim imieniu). Na prawdę cieszy mnie, ze poszło to wszystko w takim kierunku, bowiem te fragmenty bardzo mi się podobają i będzie to płyta, której będę słuchał na prawdę z dużą przyjemnością.
Trzeba też wziąć pod uwagę, że na popularność Stronga składa się w dużym stopniu popularność w Rosji MT i fakt, że był to album nagrany na potrzeby właśnie tamtego rynku, w lubianym tam brzmieniu (Sorry Baby, Make You).

A porównanie obu albumów wzięło się z sugestii by Anders wydawał coś solo. W moim odczuciu robić tego nie powinien, potrzebuje kogoś, kto napisze mu dobre piosenki, a nie Sandry, Kasi novej czy uznanego kompozytora Siergieja Revtova.

I na prawde życzyłbym temu albumowi dobrej sprzedaży choćby po to by utrzeć nosa Bohlenowi.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
jkris

Post autor: jkris »

Atlantis pisze:Mnie chodzi o wartość muzyczną obu albumów, która jest nieporównywalna (oczywiście pisze tylko i wyłącznie w swoim imieniu). Na prawdę cieszy mnie, ze poszło to wszystko w takim kierunku, bowiem te fragmenty bardzo mi się podobają i będzie to płyta, której będę słuchał na prawdę z dużą przyjemnością.
Trzeba też wziąć pod uwagę, że na popularność Stronga składa się w dużym stopniu popularność w Rosji MT i fakt, że był to album nagrany na potrzeby właśnie tamtego rynku, w lubianym tam brzmieniu (Sorry Baby, Make You).
wartosc muzyczna jest kwestia gustu- mnie np drazni w nowym singlu spowolniony bit, mam wraznie jakby ta piosenka nie weszla na odpowiednie obroty.
piszesz o sukcesie w Rosji dzieki popularnosci MT w tym kraju- no to w Niemczech powinno pojsc jeszcze latwiej, bo to przeciez ich ojczysty kraj i tam byli zawsze najbardziej popularni.
nie chce jednoznacze przesadzac, ktory album jest lepszy. dla mnie Strong to swietna plyta, duzo lepsza niz Victory, Universe, Alone czy kazda inna solowa Thomasa. Two zapowiada sie zupelnie inaczej i bardzo dobrze, ale ocenic bede mogl go w pelni po przesluchaniu calosci kilka razy. na starcie ma jeden wielki minus- to w zasadzie tylko 10 piosenek. Strong juz choc pod tym wzgledem wygrywa. ale pozyjemy, zobaczymy. najbardzioej chcialbym posluchac w calosci Mr Moon, a najwiekszym nieporozumieniem jest dla mnie Maria- czyte zywe disco polo i to jeszcze w najgorszej odmianie...
ODPOWIEDZ