Thomas Anders w Kielcach

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomolo

Re: Thomas Anders w Kielcach

Post autor: Tomolo »

Witajcie :)
Mi również udało się być zgodnie z planem na sobotnim koncercie, z czego bardzo się cieszę.
Nie chciałbym się powtarzać, ale jak tu się nie powtarzać kiedy opinie są zgodne! :) zgadzam się więc z przedmówcami, że koncert był baaardzo udany. Wrażenie zrobił na mnie wypełniony po brzegi amfiteatr, (ktoś wie ile dokładniej ludzi było?)
"Efekty" zorganizowane przez Fan-Club zrobiły wrażenie na widzach jak i na Thomasie, co pewnie przyczyniło się do jeszcze lepszego kontaktu z publicznością. Na potwierdzenie miałbym podobny przykład jak kolega Lato i Didi&Thomas, otóż mojej małżonce (która jest raczej neutralna) np. w Nędzy niespecjalnie sie koncert podobał, a Kielecki show baaardzo chwaliła! :)
To pospolite ruszenie pod scenę też było the best! :) Jak mógłbym nie skorzystać, załapałem się więc na dobre miejsce pośrodku...
Co do supportu również miałem podobne przemyślenia jak kolega Robert_Lato, po pierwsze nie ten gatunek muzyczny, po drugie jak już to połowę krócej no i trzeci błąd brak informacji na bilecie a przynajmniej na plakatach!
Spodziewałem się też solowych kawałków z albumu STRONG, ale cóż skoro nie zapowiada się wydanie albumu w Polsce...a szkoda... z drugiej strony byłoby wtedy mniej hiciorów MT na koncercie... Ogólnie było świetnie i pozostaje liczyć na następne koncerty, może znów będę miał bliżej, niekoniecznie w Nędzy, ale w Katowicach np dawno Thomas nie gościł... ostatnio z Dieterem w 98 w czasie wielkiego powrotu, to były czasy.. aż zmieniłem sobie awatar :) Jaki ja, wielki fan byłem mały wobec wielkiego powrotu Modern Talking ! ;)
Awatar użytkownika
Provocator72

Post autor: Provocator72 »

Jeszcze jedną rzecz dorzucę z mojego podwórka. Moja narzeczona nigdy nie była typową fanka MT, czy też samego TA. Oczywiście jeśli chodzi o muzykę szczególnie, że można ją wysłuchać, zatańczyć czy też w spokoju odpocząć przy melodyjnych, rytmicznych kawałkach, akceptowała ją. Kiedy w sobotę Thomas ogarnął swoją osobowością Showmana, tłumy ( mojej drugiej połówki też to dotyczy) które tak świetnie bawiły się bez względu na miejsca w sektorach "góra i dół" . Cóż miło mi jak teraz od niej słyszę, że warto było być tam, że nigdy na takim koncercie nie była. Myślę, że wszystko było super - publiczność , Thomas. Często jest tak, że po koncercie swojego idola pozostaje jakieś ale.... W tym wypadku każdy podkreśla jak było super. Kilka osób napisało, że mogliśmy się wszyscy spotkać po koncercie. Pewnie tak, lecz biorąc pod uwagę ogrom osób przyjezdnych (to się chwali) mogliśmy coś zarzucić na forum przed koncertem. Fan Club dał nam możliwość spędzenia koncertu co by nie mówić w najlepszym sektorze, my mogliśmy to pociągnąć dalej - oczywiście może dla tego tak piszę bo jestem z Kielc, ale...... Następnym razem będzie lepiej Kochani.
http://youtu.be/d9DMjkI7dYg , parę fotek się powtarza ale... Podkład muzyczny też trochę nie z repertuaru sobotniego. Po prostu by wszystkim było milej.
Awatar użytkownika
Tomolo

Post autor: Tomolo »

Cieszę się też niezmiernie, że w końcu miałem przyjemność poznać (na szybko ale
zawsze...) po koncercie osobiście kilku fanów z forum, których pozdrawiam serdecznie
( Arka, Patryka, PKModerna, Edmunda, Malediwy, Mariję Dariję ;),czy kogoś pominąłem?
Robert_Lato stał po koncercie z Edmundem, kiedy podszedłem czy Malediwy?
Również żałuję, że nie było jakiegoś spotkanka fanów po koncercie, a jak widać było kilku chętnych...
Malediwy pisze:Osobiście liczyłem też na jakąś spontaniczną imprezkę w jakimś pubie
w centrum Kielc. Niestety próba zwerbowania chętnych zakończyła się niepowodzeniem i
ostatecznie na pokoncertwoe piwko poszliśmy we dwójkę, razem z Edmundem:-) Pozdrawiam!
też na to liczyłem i pytałem kilka osób czy jakieś spotkanie będzie...
ROBERT_LATO pisze: A co do czasu po koncertowego to podzielam zdanie Malediwy... - Piotrze masz rację -
wielka szkoda, że tak liczni fani z Fan-Clubu nie wpadli na pomysł aby gdzieś razem się
wybrać i pożyć jeszcze chwilę wspólnie cudownym koncertem... Nie mniej wszystko jeszcze
przed nami ;)
Następnym razem mam nadzieję, że to nadrobimy i że kilka osób - a może kilkanaście
zostanie po koncercie i wybierzemy się wspólnie do jakiejś knajpki :lol:
Provocator72 pisze:Często jest tak, że po koncercie swojego idola pozostaje jakieś ale.... W tym wypadku każdy podkreśla jak było super. Kilka osób napisało, że mogliśmy się wszyscy spotkać po koncercie. Pewnie tak, lecz biorąc pod uwagę ogrom osób przyjezdnych (to się chwali) mogliśmy coś zarzucić na forum przed koncertem
No szkoda...
No to Malediwy, Robercie i Provocatorze72 ;) jak rozumiem jesteśmy umówieni po nastepnym koncercie :)
Awatar użytkownika
Provocator72

Post autor: Provocator72 »

Oczywiście - ja zawsze jestem za takimi spotkaniami. zawsze można wzbogacić też ilość fotek o te mniej formalne. Czyli od następnego razu trzymamy się razem.
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Post autor: ROBERT_LATO »

Tomolo pisze:No to Malediwy, Robercie i Provocatorze72 ;) jak rozumiem jesteśmy umówieni po nastepnym koncercie :)
Jak odpowiedział na pytanie ślepy koń pytany czy wystartuje w wielkiej Pardubickiej - nie widzę przeszkód ;)
Zatem jeśli chodzi o mnie - to z przyjemnością :)
Tomolo pisze:Robert_Lato stał po koncercie z Edmundem, kiedy podszedłem czy Malediwy?
Jeśli masz na myśli osobę w białej, sportowej, nieco dłuższej kurtce i okularach to owszem to ja - ale podejrzewam, że mogłeś spotkać raczej Malediwy - ja stałem bowiem tuż po koncercie z Edmundem i Piotrem nie dłużej niż 5 - 7 minut :)
Provocator72 pisze:Kilka osób napisało, że mogliśmy się wszyscy spotkać po koncercie. Pewnie tak, lecz [...] mogliśmy coś zarzucić na forum przed koncertem
Święta racja :) - dogadamy się na pewno w tym względzie przy następnej okazji :)

Pozdrawiam :)
Its haahd se Dieter tuh bie ;-)
ttdziewiec
Członek TAFC Polska

Post autor: ttdziewiec »

Rewelacja Provocatorze :)
Awatar użytkownika
betiq_
Członek TAFC Polska

Post autor: betiq_ »

Witaj Laura 123,wreszcie się odezwałaś,jak Twoje wrażenia?
Awatar użytkownika
Magdalena_92
Członek TAFC Polska

Post autor: Magdalena_92 »

Paradise pisze:chiałabym to zobaczyć,ma ktoś fotę,tego niedzielnego tańca?
Też chciałabym zobaczyć więcej zdjęć z tego naszego tańca. Na razie mam kilka.

http://nk.pl/profile/2648509/gallery/album/4/65

Na nk.pl są cztery zdjęcia.

http://www.facebook.com/home.php?#!/pho ... 5941297327

Na facebooku są trzy.

Pozdrawiam M.
ttdziewiec
Członek TAFC Polska

Post autor: ttdziewiec »

Też się zgadzam! My byłyśmy w trzy pokolenia na koncertach - ja , moja mama i moja córka (Maria-Magdalena):)
Awatar użytkownika
Magdalena_92
Członek TAFC Polska

Post autor: Magdalena_92 »

Im więcej tym lepiej ;)
Pozdrawiam M.
Awatar użytkownika
betiq_
Członek TAFC Polska

Nie mogę się nadziwić jak jedna osoba,którą jest Thomas sprawiła,że ja nie mogę do tej pory dojść do siebie, w ogóle nie myślałam,że kiedykolwiek uda mi się dotknąć jego osoby,a teraz kiedy mam z nim zdjęcie i podałam mu rękę (dwukrotnie) jestem prze szczęśliwa.Gdyby ktoś mi powiedział 25 lat temu(bo wtedy pokochałam Thomasa)że będę kiedyś stała obok niego,nigdy bym w to nie uwierzyła.Przecież słuchamy różnej muzyki,różnych wykonawców,ale nigdy nie stało się tak jak w przypadku Thomasa.Pamiętam jak moje koleżanki,dziwiły się,że to właśnie Thomas mi się podoba,one wolały Dietera.Ale właśnie ta wrażliwość Thomasa ujęła mnie najbardziej.Cieszę się,że teraz macie możliwość spotkania się z Thomasem bo przyjeżdża do Polski kilka razy w roku i nie ważne jest gdzie,jeżeli ktoś bardzo chce się z nim spotkać to dopnie swego.Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Awatar użytkownika
Beti3771

Post autor: Beti3771 »

Witam wszystkich jestem nową osobą na forum ale zdążyłam już poznać kilka osób właśnie z koncertów między innymi w Wrześni i Kielcach. Zawsze myślałam że jeden koncert mi wystarczy pragnęłam tylko zobaczyć mojego idola na żywo ale niestety było inaczej zapragnęłam być na kolejnym koncercie na obu koncertach bawiłam się wspaniale moje wrażenia są praktycznie nie dopisania. Wprawdzie nie miałam okazji osobiście poznać Thomasa Andersa jak nie którzy fani ale to że widziałam go na żywo dało mi również dużo satysfakcji i szczęścia i mam nadzieje że będę miała okazje jeszcze nie raz pojechać na tak wspaniały koncert. Serdecznie pozdrawiam wszystkich fanów.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Opowiem wam co usłyszałam w Radiu FEST!
Jeden z prezenterów tego radia był na koncercie Thomasa 12 września. Opowiadał o tym w swoim programie i widać że był bardzo miło zaskoczony. Mówił o tym że Modern Talking raczej kojarzy się wszystkim z takim disco, a jednak świetnie się bawił. Dużo czasu opowiadał wątek z "Maria, Maria" - był zachwycony tą piosenką i w przerwie wspomnień z tego koncertu puścił ta piosenkę i tu cytat: "Aby wszyscy mogli usłyszeć jakie ładne ballady ma Modern Talking".
Mówił o świetnej atmosferze, o fanach którzy cały koncert stali.
Na samym końcu wspomniał o Fan Clubie Thomasa w Polsce!
Point Of No Return
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Magdalena_92 pisze:
Paradise pisze:chiałabym to zobaczyć,ma ktoś fotę,tego niedzielnego tańca?
Też chciałabym zobaczyć więcej zdjęć z tego naszego tańca. Na razie mam kilka.

http://nk.pl/profile/2648509/gallery/album/4/65

Na nk.pl są cztery zdjęcia.

http://www.facebook.com/home.php?#!/pho ... 5941297327

Na facebooku są trzy.

No pięknie :)Ty to dopiero masz nie zapomniane wrażenia.Zatańczyć z Thomasem Andersem każda Fanka by chciała :D
To tylko świadczy o tym,że Thomas nie jest taki niedostępny wręcz przeciwnie to wszystko co działo się na dwóch ostatnich koncertach pokazuje,że uwielbia bawić się z publicznością i chyba też jest szczęśliwy widząc,że może uszczęśliwiać nas nie tylko śpiewem ale bezpośrednim kontaktem ze swoja osobą.
Cieszy mnie ,że fani potrafili się opanować i nie wskakiwać na scenę i nie potrzebne nam były żadne barierki.
Thomas też musi wiedzieć,że może się czuć w naszym towarzystwie bezpiecznie,że potrafimy się odpowiednio zachować.
Jestem wręcz dumna z Kieleckiej publiczności,która zjechała z całej Polski i tak świetnie się bawiła na koncercie.
Nie potrafię przestać opowiadać o tym znajomym.
Jeszcze parę dni i może ochłonę z tych emocji ;)
Awatar użytkownika
betiq_
Członek TAFC Polska

Jakie to szczęście,że jest You Tube,są kawałki,które można oglądać bez końca.A jeszcze fajniej jak można zobaczyć siebie na koncercie swojego Idola,nie mówiąc już o tańcu na scenie(szczęściara).Pozdawiam
Awatar użytkownika
izabela

Post autor: izabela »

Cóż można napisać , po prostu brak słów . Dziękuję Artur !!!!!!!!!
ODPOWIEDZ