Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
-
Ninio
Re: Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
Zastanawiam się nad kupnem tej płyty. Przesłuchałem ją w internecie. Poczatkowo bardzo fajnie,wrażenie zrobiły moze ze trzy nagrania. Pozostałe to jak zwykła składanka,kolejna zwykła składanka troszke może ulepszona. Mysle,jako fan kupie,nie bedę "okradał" idoli... ale póżniej przyszła refleksja,komu dam zarobić? Czy idolom czy hienom? Na teraz od czasu do czasu włącze sobie któreś nadgranie na youtubie...
Mam tą płyte postawić na półce? Ona mi się "gryzie" z pozostałymi. Różowy kolor ma być nawiązaniem do lat '80 do kiczu? A zawrtość nagrań ulepszona i zrobiona "nowocześnie". Nie czuje tu klimatu jubileuszu...
Mam tą płyte postawić na półce? Ona mi się "gryzie" z pozostałymi. Różowy kolor ma być nawiązaniem do lat '80 do kiczu? A zawrtość nagrań ulepszona i zrobiona "nowocześnie". Nie czuje tu klimatu jubileuszu...
- Tomolo
Co sądzicie o pozycjach "30" na listach sprzedaży? W Niemczech i Polsce dobre chyba miejsca 12 i 15, ale jest niedosyt, szkoda że nie "10" . "Top Ten" to zawsze "Top Ten"
(Pamiętam , że miałem podobny niedosyt przy albumie Dietera - Der Film który osiągnął m. 11 ) W Szwajcarii i Austrii to nie za ciekawie... Ciekawe w ilu jeszcze krajach wydali to CD. Ja spotkałem się jeszcze z reklamą i wydaniem włoskim.
Za to pozycja 1 DVD mnie mile zaskoczyła, to świadczy o dużym zapotrzebowaniu na ten materiał, może więc Sony dogada się z niemieckimi stacjami TV i wyda DVD w innych krajach w tym w Polsce?
Ucieszyło mnie też info z Sony, że singiel Brother Louie 2014 trafia właśnie do polskich rozgłośni, bo ja obawiałem się, że już trafił dawno i nikt tego grać nie chce, a tak jest nadzieja że w kilku się pojawi
i może jakieś "Top Ten" jeszcze będzie?...
Za to pozycja 1 DVD mnie mile zaskoczyła, to świadczy o dużym zapotrzebowaniu na ten materiał, może więc Sony dogada się z niemieckimi stacjami TV i wyda DVD w innych krajach w tym w Polsce?
Ucieszyło mnie też info z Sony, że singiel Brother Louie 2014 trafia właśnie do polskich rozgłośni, bo ja obawiałem się, że już trafił dawno i nikt tego grać nie chce, a tak jest nadzieja że w kilku się pojawi
- Malediwy
Wczoraj dotarł do mnie zestaw DVD. O ile składanka CD nie bardzo mnie zachwyciła o tyle ten zestaw uważam za niezwykle udany zakup. Pomijając fakt, że w końcu mamy oficjalne wydanie teledysków BS na DVD to jednak przede wszystkim trzeba przyznać, że na wszystkich trzech płytach ukazała się cała masa materiałów. Cena przy tym wydaje się być naprawdę atrakcyjna za taki zestaw. Tym bardziej gdy porówna się płytę MT THE VIDEO na której znalazły się same teledyski a jej koszt wynosił ok 100 zł. Ja jestem generalnie z tego zakupu bardzo zadowolony i szczerze polecam! 
Spokojem można kamień ugotować...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Co do list przebojów, to mamy dane z kolejnego kraju. W Belgii (część walońska) debiut na miejscu 106.
Natomiast ciężko znaleźć jakiekolwiek potwierdzenie słów Thomasa o 1. miejscu w zestawieniu DVD. Obecnie jest to zależnie od źródła miejsce trzecie lub czwarte, a nowe notowanie wychodzi dopiero w piątek: http://www.mix1.de/charts/musik-dvd-charts.htm / http://www.weltbild.de/1/w1519/gfk-ente ... e-neu.html
Natomiast ciężko znaleźć jakiekolwiek potwierdzenie słów Thomasa o 1. miejscu w zestawieniu DVD. Obecnie jest to zależnie od źródła miejsce trzecie lub czwarte, a nowe notowanie wychodzi dopiero w piątek: http://www.mix1.de/charts/musik-dvd-charts.htm / http://www.weltbild.de/1/w1519/gfk-ente ... e-neu.html
Jak piszesz tak cię widzą.
- Deebass73
- Kontakt:
Mnie nie dziwi fakt, że CD nie osiąga top ten właśnie ze względów o których tu praktycznie wszyscy piszą i nie dziwi jedynka DVD bo to właśnie jest rarytas. Nie publikowane materiały, czy komplet klipów BS, super sprawa. Myślę, że wcześniej czy później DVD ukaże się też w PL tak jak miało to miejsce w przypadku zestawu singli MT choć ja już czekam na przesyłkę DVD do mnie 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W Niemczech w drugim tygodniu mamy spadek na pozycję 20.
A na rodzimym Onecie mamy taki oto artykulik: http://muzyka.onet.pl/klubowa/modern-ta ... dzis/bzl2d
A na rodzimym Onecie mamy taki oto artykulik: http://muzyka.onet.pl/klubowa/modern-ta ... dzis/bzl2d
- michal.czeslaw
ArCrack pisze: A na rodzimym Onecie mamy taki oto artykulik: http://muzyka.onet.pl/klubowa/modern-ta ... dzis/bzl2d
Upór niedoinformowanych dziennikarzy jednak nie zna granic
- Didi&Thomas
PopieramNinio pisze:Zastanawiam się nad kupnem tej płyty. Przesłuchałem ją w internecie. Poczatkowo bardzo fajnie,wrażenie zrobiły moze ze trzy nagrania. Pozostałe to jak zwykła składanka,kolejna zwykła składanka troszke może ulepszona. Mysle,jako fan kupie,nie bedę "okradał" idoli... ale póżniej przyszła refleksja,komu dam zarobić? Czy idolom czy hienom? Na teraz od czasu do czasu włącze sobie któreś nadgranie na youtubie...
"Ty już wiesz ? Modern Talking się znów reaktywowało ! "
Musiałem jej wytłumaczyć jak to jest z tą reaktywacją..
Nie ma nowych płyt Modern Talking bez Bohlena !!
Nawet jubileuszowych
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W Polsce na OLIS mamy awans na 11 miejsce. Co ciekawe, otoczka związana z 30-leciem zdołała wciągnąć na listę również album "Back For Good" (na 94 miejsce).
W Niemczech zaś RTL przygotował specjalny dwugodzinny dokument "30 Jahre Modern Talking - Die ganze Wahrheit" (30 lat Modern Talking - cała prawda), który poleci 3 grudnia o 20:15.
http://www.dwdl.de/nachrichten/48188/zu ... king_doku/
W Niemczech zaś RTL przygotował specjalny dwugodzinny dokument "30 Jahre Modern Talking - Die ganze Wahrheit" (30 lat Modern Talking - cała prawda), który poleci 3 grudnia o 20:15.
http://www.dwdl.de/nachrichten/48188/zu ... king_doku/
- Deebass73
- Kontakt:
Dzięki atlantyda ;o) cieszę się z posiadania zestawu jubileuszowego dvd. Właśnie na szybko przejrzałem płyty i zestaw clipów BS czy telewizyjne występy MT, z ich śpiewem z lekkim uśmieszkiem wzbudziły dawne wspomnienia... aż przeszły ciary po plecach. MEGA 
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Deebass73nie ma sprawy.Miłego oglądania.
- aragorn
- Członek TAFC Polska
....Witajcie jakiś dureń na Onecie w komentarzach napisał że to nie MT wydali tą nową jubileuszową składankę tylko wytwórnia,,generalnie tak to zabrzmiało jak by nic nie mieli do gadania Thomas & Dieter.
That's the only thing i really know.......
- michal.czeslaw
aragorn pisze:....Witajcie jakiś dureń na Onecie w komentarzach napisał że to nie MT wydali tą nową jubileuszową składankę tylko wytwórnia,,generalnie tak to zabrzmiało jak by nic nie mieli do gadania Thomas & Dieter.
Bo rzeczywiście tak jest.Prawa autorskie do nagrań dawno temu zostały sprzedane wytwórni.A jak widać to ani Dieter,ani Thomas nie biorą udziału w tej promocji.
- Sussudio
Nie masz pojęcia o czym mówisz.michal.czeslaw pisze:aragorn pisze:....Witajcie jakiś dureń na Onecie w komentarzach napisał że to nie MT wydali tą nową jubileuszową składankę tylko wytwórnia,,generalnie tak to zabrzmiało jak by nic nie mieli do gadania Thomas & Dieter.
Bo rzeczywiście tak jest.Prawa autorskie do nagrań dawno temu zostały sprzedane wytwórni.
Sony posiada prawa do dystrybucji utworów i nimi zarządza, a Bohlen cały czas posiada prawa autorskie i otrzymuje za nie tantiemy.
Dieter Bohlen Królem Polski
- Didi&Thomas
I np. ja dokładnie tak samo to interpretuje. Jest to okazja (30 lat od powstania MT) do zarobienia pieniędzy dla wytwórni płytowej i być może jeszcze kilku innych osób zaangażowanych w ten pomysł (np. autorzy nowych wersji utworów czy remiksów). Być może i Dieter i Thomas również finansowo coś z tego mają ale w żadnym wypadku nie można tego albumu nazwać "nową płytą MT" czy katalogować ten produkt w swoich zbiorach jako element dyskografii MT. Uważam, że wytwórnia i media celowo wywołały "szum" wokół tej składanki, jakby na to nie patrzeć, cel został osiągnięty. Całość weszła na listy przebojów, nawet w Polsce w niektórych mpikach pojawiły się odpowiednie "dekoracje" tylko że jak słusznie niektórzy tutaj zdążyli już zauważyć - nie ma w tym wszystkim zaangażowania głównych bohaterów czyli Artystów.aragorn pisze: to nie MT wydali tą nową jubileuszową składankę tylko wytwórnia,,generalnie tak to zabrzmiało jak by nic nie mieli do gadania Thomas & Dieter.
O ile się nie mylę - w 1989 roku ukazała się na rynku płyta "GOLD" Abby, która też była z marketingowego punktu widzenia sukcesem. Na listach dotarła bardzo wysoko, choć miejsc nie przytoczę bo nie pamiętam.
Wypada żałować tylko, że Dieter nie wytrwał z MT do tej chwili, bo z całą pewnością gdyby grupa formalnie istniała nadal, to taka okrągła rocznica byłaby świetną okazją to wydania podobnej składanki, ale o ileż więcej wtedy wartej, gdyby zaaranżowanej przez Bohlena. Mógłby np. umieścić tam zamiast nowych wersji jakieś "białe kruki", np. "Sorry little Sarah" zaśpiewaną przez Thomasa. Wszak pierwotnie to nagranie miało się znaleźć na albumie Modern Talking
Cóż, mamy co mamy. Znów zrobiło się głośno o Modern Talking więc jednak chyba powinniśmy być usatysfakcjonowani..
"Don`t let me down, take my hand
- Pioetrek
- Kontakt:
M.in. ja się skusiłem w sumie niecałe 20 PLN a miałem na kasecie i MP3 tylkoArCrack pisze:Co ciekawe, otoczka związana z 30-leciem zdołała wciągnąć na listę również album "Back For Good" (na 94 miejsce).
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"