100% Anders - autobiografia Thomasa
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Re: 100% Anders - autobiografia Thomasa
Cóż Nado zapewne masz rację w tym co piszesz, ale ile w tym jest domysłów a ile faktów - tego nikt nie wie. Zarówno dla Bohlena jak i dla Andersa - MUZYKA - to życie i środek do zarabiania na to życie. Jak to obaj kiedyś w różnych wywiadach powiedzieli - im więcej szumu tym lepiej - pieniądz się sypie. Możemy tak w nieskończoność dyskutować - który z nich pisze prawdę, a kto kłamie, tylko co to da? Przecież nikt z nas przeglądających to Forum "za materac nie służył". Dieter ma taką wizję tego co było, Thomas ma taką - ja staram się przyjmować oba punkty widzenia i tak naprawdę nie książki i to co obaj napisali stanowi to, że obu panów podziwiam i uwielbiam, a ich działalność muzyczna. Bo czy to że Bohlen oczerni Andersa czy Anders oczerni Bohlena sprawi, że przestanę ich słuchać? Nie, nadal te utwory będą u mnie na topie, bo tu o muzykę przecież chodzi. Nie jestem sędzią żebym ich rozliczał, czy mi się podoba to czy tamto, czy akceptuje jedne słowa a odrzucam drugie. Zajmuję się Fanklubem, bo tak miło i raźniej na duchu jest działać w gronie ludzi lubiących podobny gatunek muzyki, mających podobną wrażliwość i gust muzyczny i oby jedno nas ciągle łączyło - te wspaniałe dźwięki wychodzące z kompozycji Bohlena i głosu Andersa, a wszystko inne nie jest już takie ważne.
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Malediwy
Dlatego nie jestem aż tak bardzo zainteresowany książkami Thomasa czy Dietera jak bardzo chętnie przeczytał bym książkę napisaną przez osobę trzecią, która obiektywnie opisałaby lata współpracy obu powyższych:-)Pkmodern pisze:Możemy tak w nieskończoność dyskutować - który z nich pisze prawdę, a kto kłamie, tylko co to da? Przecież nikt z nas przeglądających to Forum "za materac nie służył". Dieter ma taką wizję tego co było, Thomas ma taką
I zgadzam się zarówno z całą pozostała częścią Twoich słów jak i podpisuje się obiema rękoma pod tym wszystkim, co napisał wcześniej nado:-)
Spokojem można kamień ugotować...
- weidung
- Członek TAFC Polska
podpisuję się pod tymi słowami drukowanymi literamiPkmodern pisze:ja staram się przyjmować oba punkty widzenia i tak naprawdę nie książki i to co obaj napisali stanowi to, że obu panów podziwiam i uwielbiam, a ich działalność muzyczna.
-
Elena24
Jak nazywa się ta piosenka co leci na filmiku? może ktoś wie?
- michal.czeslaw
Jeżeli masz na myśli film z prezentacji książki TA- melodia,którą słyszymy to Gigolo w wersji instrumentalnejElena24 pisze:Jak nazywa się ta piosenka co leci na filmiku? może ktoś wie?
- art_system
Sorry Little Sarah:))
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- weidung
- Członek TAFC Polska
hahahaha <lolo2> a ja byłem przekonany, że to instrumentalna wersja "Am Tag als Thomas Anders starb" :part_system pisze:Sorry Little Sarah:))
- Kellok
A no dok-ład-nie! Sami główni zainteresowani mogli informacje zatajać, żeby nie wychodziły takie jaja jak te z Norą. Autor z zewnątrz brałby to wszystko na swoją klatę, więc Tomek nie musiałby nic się obawiać i mógłby wylewać coraz to kolejne wiadro pomyj. Potem pewnie nie obyłoby się bez skandali i pozwów, ale... Zamknęliby im gęby zyskami ze sprzedaży tak bezpośredniej biografiiMalediwy pisze: Dlatego nie jestem aż tak bardzo zainteresowany książkami Thomasa czy Dietera jak bardzo chętnie przeczytał bym książkę napisaną przez osobę trzecią, która obiektywnie opisałaby lata współpracy obu powyższych:-)
Chociaż nie... teraz ludzie ściągają e-booki
- Evaalex
Malediwy pisze:Dlatego nie jestem aż tak bardzo zainteresowany książkami Thomasa czy Dietera jak bardzo chętnie przeczytał bym książkę napisaną przez osobę trzecią, która obiektywnie opisałaby lata współpracy obu powyższych:-)Pkmodern pisze:Możemy tak w nieskończoność dyskutować - który z nich pisze prawdę, a kto kłamie, tylko co to da? Przecież nikt z nas przeglądających to Forum "za materac nie służył". Dieter ma taką wizję tego co było, Thomas ma taką
I zgadzam się zarówno z całą pozostała częścią Twoich słów jak i podpisuje się obiema rękoma pod tym wszystkim, co napisał wcześniej nado:-)
Ja tez bym chetnie przeczytasla ksiazke pisana przez osobe trzecia, ktora ale nie byla by zainteresowana pisaniem klamstw i sensacji, tylko obiektywnie by napisala prawde,
- art_system
A niby kto, jak nie Bohlen czy Anders mieliby napisac swoją atobiografię, nie rozumiem nie których postów. Moęe duch swięty , który był z nimi gdy śpiewali w studio, czy razem zastanawiali się jak ma wygladać piosenka. Możemy przyjąć to co powiedzieli albo kombinować, szukać innej prawdy, raczej plotek. Tylko po co skoro już odpowiedzieli w swoich książkach całą historię. Kto mógłby bardziej jak nie ONI przybliżyć prawdę, ja nie mam pojęcia jaka trzecia osoba zna szczagóły z ich wspólnego życia muzycznego.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Gasolina91
Hmm... może Louis Rodriguez?art_system pisze: Kto mógłby bardziej jak nie ONI przybliżyć prawdę, ja nie mam pojęcia jaka trzecia osoba zna szczagóły z ich wspólnego życia muzycznego.
Point Of No Return
- Malediwy
Trudno nie przyznać Ci racji, że są momenty w życiu człowieka, w których tylko on sam jest w stanie powiedzieć co czuł i co myślał. Jednak stwierdzenie "już opowiedzieli w swoich książkach całą historię" jest oczywiście sporym nadużyciem. Historia to przede wszystkim fakty. Jeśli obaj opowiedzieli całą historię to dlaczego wiele faktów się w obu tych historiach ze sobą po prostu rozmija?art_system pisze:Możemy przyjąć to co powiedzieli albo kombinować, szukać innej prawdy, raczej plotek. Tylko po co skoro już odpowiedzieli w swoich książkach całą historię.
Żebyśmy się dobrze rozumieli. Ja w najmniejszym stopniu nie jestem przeciwnikiem autobiografii w tego czy innego wydaniu. Tym bardziej jeśli chodzi o ludzi których uwielbiam. Bardzo się cieszę, że za ich pośrednictwem mogę poznać ich punkt widzenia i poczytać właśnie o ich odczuciach i przeżyciach. Kiedy jednak są poruszane sprawy ich wspólnej współpracy i zaczyna się dysputa w stylu "kto kogo i dlaczego", to zdecydowanie wolałbym poznać punkt widzenia osoby trzeciej, która się temu przyglądała i jest w stanie obiektywnie ocenić pewne fakty z tej czy właściwie TYCH historii...
No właśnie, to chyba byłaby najbardziej odpowiednia osoba. Już wcześniej wspominałem, że taką biografię Thomasa i Dietera przeczytałbym najchętniej:-)Gasolina91 pisze:Hmm... może Louis Rodriguez?
Malediwy pisze:Ja najchętniej przeczytałbym biografie obu Panów ale napisaną np. Louis Rodrigueza.
Spokojem można kamień ugotować...
- Gasolina91
No to może to tylko kwestia czasu. Pomyśli sobie "Skoro oni napisali to ja też napiszę!"
Myślę, że byłaby to wielka gratka dla fanów Modern Talking.
Myślę, że byłaby to wielka gratka dla fanów Modern Talking.
Point Of No Return
-
DiscoLED
Sęk w tym, że Luis to bardzo skromny człowiek. Nigdy nie poczuwał się do współudziału w sukcesie duetu (choć ten udział był bardzo duży). Jestem pewien, że On o TA i DB nigdy nic nie napisze - dla świętego spokoju.
- Agata
Kolejna akcja związana z książką, tym razem charytatywna, "Ein Herz für Kinder“: można wziąć udział w licytacji, w której zwycięzca "otrzyma" godzinny prywatny odczyt autobiografii. Poza tym będzie też gościem honorowym na fan party. Do domu zabierze podpisany przez Thomasa audiobook. Cena wyjściowa: 100 euro:
http://www.unitedcharity.de/Home/Hilfsp ... mit-Anders
http://www.unitedcharity.de/Home/Hilfsp ... mit-Anders
- Agata

Thomas o książce w austriackiej telewizji ORF2:
http://www.tvthek.orf.at/programs/35440-Vera-exklusiv
Fanklubowiczów powinien ucieszyć widok stojaczka za panią redaktor.