Modern Talking - Comeback w 2010??
- marian123
Re: Modern Talking - Comeback w 2010??
Tak to po co by Thomas wydawał płytę , druga sprawa , Dieter ma swój program i w telewizji mu dobrze , powrót Modern Talking tylko o rynek Rosyjski ? , jeśli tak to tylko dla pieniędzy a to mi się nie podoba ,ale fakt jest jeden pieniądze mogą prawie wszystko , ja osobiście nie chce powrotu , dlaczego ? bo może z tego wyjść klapa , i wielka legenda jak MT pójdzie na dno , był powrót w 1998 roku , dzięki Bogu okazał się sukcesem , i wystarczy , znikome szanse aby Dieter miał jakiś pomysł na kolejny powrót.
- Bohlenowicz
Osobiście uważam, że już żaden comeback się nie zdarzy, zresztą byłoby to dość dziwne posunięcie. Panowie kłócą się, grają pożegnalny koncert, a póżniej znowu wpadają w swoje ramiona - już raz to przerabialiśmy. Kiedyś chciałem by wrócili, jednak teraz po kilku latach kiedy przesłuchuje płyty MT, to stwierdzam, że albumy po powrocie są słabsze od tych z lat 80-tych, nie ma w nich już tego oryginalnego brzmienia Modern Talking.
- Spartan.MT.
Nie wiem czy ludzie dadzą szanse nowym wychowanką dieter gdy będą spiewali piosenki MT mysle że to się okaże nie trafionym sukcesem
mogli by sami dalej spiewac sami, dieter nie wygląda żle na swoje lata i mogli by grac mniej koncertów jak tak sie boi stanąc na scenie... ale to nie wiadomo czy to ogulnie nastąpi...
-
riccardo1989
Tak czytam ten temat i się zastanawiam po co on jest dalej kontynuowany... Uświadomcie sobie, że powrotu nie będzie, choćby za astronomiczne pieniądze. Ja nie wiem po co gdybać "Co by było gdyby..." Jest bardzo dobrze tak jak teraz jest. Thomas wydaje świetną płytę z piosenkami o niebo lepiej napisanymi od tych Bohlena i nareszcie piosenki mają dobry tekst, a nie co chwile " i love you", "baby" itp...
-
batman
Nie, no słuchajcie - Wasze argumenty są trochę dziecinne. Tyle lat słuchacie piosenek Bohlena, i nie zauważyliście na czym polega show biznes? NA ZARABIANIU PIENIĘDZY!!!!!!!!!!!!!!!! Zawsze tak było i zawsze tak będzie. Dlatego tez do każdych dwóch rozdziałów dopisywany jest z czasem trzeci. Z Gwiezdnymi Wojnami jest to samo. Miały być trzy części, potem Lucas łaskawie zrealizowął sequele i oznajmił w 2005 roku, że to definitywny koniec. potwierdził to nawet w 2008r. A teraz tłumaczy się, że jeżeli Avatar zdobędzie odpowiednio duża liczbę widzów i zarobi odpowiednią liczbę kasy to OK - on w to wchodzi i powstanie kolejna trylogia. Bo trójwymiar to nowe wyzwanie i takie tam tratatata. mili moi - chodzi tylko o pieniądze. Nie ma i nie było żadnej kłótni z Thomasem bo nie było do niej powodów. To, że Dieter pisał cos tam w książce to są nasze domysły i przypuszczenia a także spekulacje. Żaden z nas tej książki nie przeczytał więc nie wiemy w sumie dokładnie co tam było. Poza tym, żadna wytwórnia by mu na to nie pozwoliła gdyby nie było to wczesniej ustalone. To są setki milionów euro i nikt w takim biznesie na to nie pozwoli by to zniszczyć jakąs głupotą. To tak jak z małżeństwem Dody i Majdana. Rozwodzili się, nienawidzili, po cichu spiskowali w ukryciu, teraz Doda niby z Nergalem a za pare miesięcy sie okaże że prawdziwa miłość nie rdzewieje i inne blabla bla. Nie da się takiego projektu jak MT ciągnąć jedną serią w nieskończoność. To dobre na 5-6 płyt i na jakiś czas musi nastapić cisza. Potem wieli powrót i znowu cały świat o nich trąbi. ich comeback nie może być żadną katastrofą bo Bohlen stworzy do niego kupę nowych przebojów i nowego brzmienia nie zatracając tego co w MT naistotniejsze a poza tym o projekcie będzie huczał cały świat i wszystkie media. Jak trąbią media, to ludzie to kupują. Do dziś tak jest z Rolling stonesami którzy wracaja co jakiś czas i nagrywaja nowe płyty chociaż mają po 70-tce. Bądźcie pewni, że Modern Talking wróci. Wydaje mi się, że celowo Bohlen za dużo nie pisze piosenek w swoim dawnym brzmieniu (raz na jakiś czas You Can Get It czy Why This Kiss) żeby rozbudzić apetyty, które po 10 latach Blue System i zachowanej ciagłości nie były takie wielkie a i tak I comeback MT był bardzo udany. Może Bohlen razem z wytwórnią wymyślą jeszcze cos dodatkowego aby wzmóc zainteresowanie np róznoległą płyte Blue System jak to miało mieć miejsce przy Back for Good, powrót do bohlena C.C.Catch która nie wie co ze soba począć a w Rosji podobnie jak Anders zrobi małą karierę lokalną chociaż w sumie z tymi nowymi piosenkami tez nie wiem czy na pewno. A sprzedaż płyt na pewno będzie zorientowana na kraje środkowo i wschodnio europejskie bardziej niż poprzednio bo tam siłą rzeczy jest najwięcej odbiorcó muzyki z nośników tradycyjnych. W pozostałej części europy najczęściej internet i MP4 ale oni też dostaną płatna wersję internetowa do kupienia. Sony BMG pomyśli jak sprzedać towar. o to się nie martwcie. Czasy się zmieniają ale na miejsce starych rozwiazań wchodzą nowe a Bohlen z łatwością się do tego przystosowuje. Najwyżej sprzedany plik z utworem czy płyta będzie się liczyć jako sprzedany egzemplarz. na koniec radosna wiadomość: formuła niemieckiego Idola i mam talent wygasa z edycji na edycję. dieter ma jeszcze kontrakt do końca 2012 roku i wtedy najprawdopodobniej nastąpi powrót MT. czego Wam i sobie życzę
- FMike
Jest w tym część prawdy...czas pokaże
"...I'm A Rough Boy..."
- marian123
Obyś batman miał racie , w tym co piszesz .
-
alunia13
A ja i tak sądze, że nie będzie comebacka. Uważam, że co mieli razem zrobic to zrobili i już. Teraz "nowoczesna muzyka" jest inna niż styl Bohlena, i wątpie żeby zaczą produkowac takie łupanki jak teraz puszczają. A teraz mało kto się wybije na stylu lat 80. Dajmy na to nowa piosenka Bon Jovi - We Weren't Born To Fallow jest moim zdaniem bardzo dobra i zdecydowanie lepsza od piosneke dajmy na to Lady zGaGi i jest w stylu jaki kiedys Bon Jovi tworzyli a ludzie i tak kupią płytę wspomnianej przezemnie "artystki" bo ona robi wokuł siebie show. Wpakowali w nia kase i teraz się to zwraca. Dlatego wątpie w comeback MT ale pozyjemy zobaczymy.
"You can win, If You want..."
- MTalkingusia28
Kontrowersyjny temat i równie kontrowersyjne wypowiedzi. Jedni uważają, że Bohlen mógłby nagrywac utwory dla M.T. w tajemnicy i zapewne nikt by się nie dowiedział, ponieważ byłyby to tylko przypuszczenia, że to jego piosenki; zaś inni twierdzą, że powrót Modern Talking okazałby się totalną klapą. Ja się w to mieszac nie mam zamiaru, osobiście jednak uważam, że raczej są nikłe szanse na powrót M.T. na scenę w tym czy w przyszłym roku czy kiedykolwiek. Nie ja o tym zadecyduję czy M.T. wróci kiedyś na scenę, jeśli Dieter zechce pisac piosenki dla M.T. to na pewno zrobi to na co go stac. Fakt, Dieter i Thomas już raz powracali po dośc długiej nieobecności na scenę w `98 i na nowo nagrywali nowe albumy, co wcale nie oznacza, że teraz też tak zrobią. Ja wolę nie miec złudzeń i nie marzyc w samotności, że świetnie by było, gdyby M.T. powróciło z nowymi jeszcze lepszymi hitami. Byłam bardzo szczęśliwa, gdy mogłam co roku nabyc ich następny równie super przebojowy album, ale co dobre musi się kiedyś skończyc, no i się niestety skończyło w 2003r. Nawet jeśli istnieje chocby cień nadziei, że M.T. jakimś cudem powróci na scenę to ja na pewno zdobędę ich nowy album, ale jak już wspomniałam nie zamierzam się karmic złudzeniami, bo to niezdrowe. Właśnie dlatego nawet nie wiem czy ja rzeczywiście chcę ich powrotu, żeby potem nie odczuwac kolejnego rozczarowania po ich kolejnym rozejściu się, bo jeśli znowu postanowią razem współpracowac, to tylko na kilka lat. Zresztą wszystko jest możliwe, jeśli chodzi o Dietera, bo to chyba on zadecydował o losie M.T. jak się nie mylę. A skąd wiadomo czy oni się pokłócili w 2003r. czy nie. Przecież z tego co wiem to Dieter wszystko zakończył, bo wolał DsDs. W dodatku jeden do drugiego czuje niechęc, więc dlaczego mieliby znowu razem nagrywac płyty. Jeśli chodzi o szczerośc to nie mogłabym miec żalu do nich o cokolwiek, bo to byłoby niedorzeczne i śmieszne z mojej strony. Tak więc pozostaje jedynie czekac na to co nam los przyniesie, nie widzę tu innego bardziej sensownego wytłumaczenia. Uwielbiam płyty Modern Talking, uwielbiam też albumy solowe Thomasa i oby ten jego najnowszy album się w końcu ukazał, bo nie mogę się już go doczekac. I dobrze, że chociaż Thomas nagrywa nadal, bo nie zniosłabym myśli, że mógłby już zaprzestac kontynuowania swojej kariery solowej.
I czuję ( obym się myliła ), że prędzej kosmici opanują Ziemię niż Dieter z Thomasem się przeproszą i pogodzą i zaczną razem występowac jak gdyby nigdy nic. 
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- MODERN JEANNE
Też się obawiam że jeśli by się już zeszli to kolejne ich rozejście znów było by bardzo bolesne.
A tak to się człowiek już przyzwyczaił i oswoił.Ze też zastanawiam się czy bym chciała powrotu.
Drugą sprawą jest ich wiek.Trochę bym się o nich martwiła że jeszcze jakiegoś zawału jak Michael Jackson na scenie dostaną
Choć przesadzam z tym ich wiekiem 
A tak to się człowiek już przyzwyczaił i oswoił.Ze też zastanawiam się czy bym chciała powrotu.
Drugą sprawą jest ich wiek.Trochę bym się o nich martwiła że jeszcze jakiegoś zawału jak Michael Jackson na scenie dostaną
I LOVE DB AND TA!
-
nado
Powrót ???!!! Nigdy w życiu. No chyba, że producent by się zmienił. Bohlen jest zarabiaczem, Anders poszukiwaczem. Może to on ewentualnie, jednak nie daj Boże, mógłby w przyszłości wieść prym.
- Adi
Myślę, że Thomas + obecny producent + może w przyszłości ktoś inny byłoby to niezłym rozwiązaniem. Thomas obecnie chyba wiedzie prym (w swoim obecnym zespole) i też myślę jest już bardzo doświadczonym wokalistą. Może jeszcze te 25 lat temu miał niewielkie doświadczenie w kształtowaniu wizji artystycznej i marketingowej ale dziś już jak najbardziej jest w stanie (z niewielkim doradztwem) to czynić.nado pisze:Bohlen jest zarabiaczem, Anders poszukiwaczem. Może to on ewentualnie, jednak nie daj Boże, mógłby w przyszłości wieść prym
-
Ninio
Marketingowo to Thomas jest słabiutki,niema sie zbytnio czym pochwalic. Laik moze go skojarzyc jedynie z "King of love" i "Independent girl" bo to puszczali na Vivie. Ja jestem fanem Modern Talking a przed wejsciem na to forum wiedzialem jedynie o albumie "Different" i dwoch wyzej wymienionych piosenkach. Moze "Strong" cos zmieni. Ja podtrzymuje swoje zdanie,ze gdyby ktorys Oligarcha miał kaprys reaktywacji MT to ten zespół by sie reaktywował.
- Adi
Nie zgadzam się z tym. Puszczali to co mogło się przebić. Thomas też nie jest zbyt popularny wśród młodzieży. VIVA, itp. lecą po nowościach przeważnie. Ja myślę, że dla tych co znają Thomasa nie jest to aż tak istotne co i gdzie puszczają. Faktem, że jest to istotne dla laików. Rzeczywiście Thomas mógłby próbować podbijać tego typu stacje? Czasem widywałem "King of love" na 4 FunTv.Ninio pisze:Marketingowo to Thomas jest słabiutki,niema sie zbytnio czym pochwalic. Laik moze go skojarzyc jedynie z "King of love" i "Independent girl" bo to puszczali na Vivie.
-
Ninio
Mi tu niechodzi o lubienie a jedynie o sprawy marketingowe. w polsce rekalme ma tylko jak wystepuje z piosnkami Modern Talking i nawet wtedy niepróbuje "przemycic" swoich nagran. Niechce zaczynac dyskusji kto jest lepszy albo czy jego piosenki sa fajne... wypowiedziałem sie jedynie w aspekcie marketingu.
- MODERN JEANNE
Zmieniłam zdanie.Zawsze po oglądnięciu ich występów na you tube zmieniam zdanie.Mimo wszystko,mimo rozczarowaniu jakie musielibyśmy przeżyć gdy znów się rozejdą bardzo bym chciała by znów wrócił ich świat ,ich klimat i wszystko to co nam oferowali będąc razem.
Niestety sama nie bardzo wierzę w to że wrócą.Ale z chęcią przesłuchałabym sobie ich nowy album gdyby znów zaczęli tworzyć
Niestety sama nie bardzo wierzę w to że wrócą.Ale z chęcią przesłuchałabym sobie ich nowy album gdyby znów zaczęli tworzyć
I LOVE DB AND TA!