Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Post autor: Pkmodern »

Dzięki Arku za cudowną i ciekawą kolekcję - masz do tego talent!

To może teraz jakieś bonusy - solowa kariera Thomasa na początek...? :wink:
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Jestem jak najbardziej ZA!!!
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dziękuję za słowa uznania, ale historia Thomasa to już zadanie dla kogoś innego :) Gdyby przygotowany był scenariusz i gotowe materiały, myślę że znalazłby się jakiś zapaleniec, który to zmontuje.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Bardzo fajnie zrobione wszystkie części,ogląda się z zapartym tchem.Mnóstwo cennych informacji ta seria zawiera,o wielu rzeczach dowiedziałam się z tego
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

No to na kolejną część poczekamy pewnie rok ? :)

A co do zawartości tej części, to mam nadzieję, że w końcu zakończy się przygoda Dietera z DSDS i zacznie on produkować piosenki dla poważnych wykonawców, a nie sezonowych gwiazdek wylansowanych przez RTL dla zbicia kasy. Zresztą poziom piosenek i płyt też świadczy o tym, jak Dieter podchodzi do tych wykonawców.
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Już dawno miałem napisać feedback w tym wątku...naprawdę kawał świetnej pracy wykonane, gdybym miał coś do powiedzenia w mediach już dawno wykupiłbym te odcinki w formie w jakiej są i zaprezentował szerzej światu. Szczere gratulację twórcy/om, możecie czuć się w pełni usatysfakcjonowani.

...historię obejrzałem pierwszy raz w wakacje 2008, kończyła się w latach dziewięćdziesiątych, potem wyczekiwanie na każdy kolejny odcinek niemalże jak na nową kompozycję, szczególnie gdy główną rolę w scenariuszu grał MT, odcinki o ich powrocie były dostępne jesienią pamiętam a oglądanie ich małym rytuałem.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
HubMT
Kontakt:

Post autor: HubMT »

To by mogli na lekcjach muzyki pokazywać albo do podręczników z muzyki dawać, a nie jakieś Bachy czy Mozarty. A szkoda, bo jeszcze żadnej takiej książki, z choć jednym słowie o MT nie widziałem. Ale ogólnie jak reportaż telewizyjny ten "program". Włożono w to dużo pracy, chęci i serca. Szczegółowe informację na temat wszystkiego itd. Wielkie brawa Arku! Pozdrawiam! ;)
*Diamonds never made a lady..." :roll:
80'sSound

Post autor: 80'sSound »

Podpisuję się oboma rękami - kawał świetnej roboty. Kiedy obejrzałem całość nabrałem szacunku do tego człowieka. Media mogą sobie o nim mówić co chcą, recenzenci krytykować go itd. Ja na takie cięte słowa mam teraz już tylko jedno zdanie: "Sami napiszcie lepsze piosenki". Teraz już co prawda nie śledzę muzyki Bohlena tak dokładnie (generalnie dlatego, że w ogóle nie przemawia do mnie nowoczesna muzyka i wolę tą starszą), ale nadal uważam, że jest jednym z najlepszych kompozytorów. Nawet piosenki, które z określonych powodów pisał "na odczepnego" mają w sobie to "coś" i potrafią się podobać. I nie mam żadnych oporów, żeby na płytę, którą stworzył Bohlen wydać 60 czy 70zł.

Gdyby pojawiła się jakakolwiek książka o Modern Talking czy o Bohlenie po polsku, to na pewno bym ją kupił albo chociaż skądś pożyczył, żeby przeczytać. Chciałbym na przykład, żeby pojawiło się polskie tłumaczenie książek, które napisał sam Dieter, bo niestety niemiecki u mnie leży całkowicie.

Wracając do samej "Historii", chętnie kupię całość na DVD, jeśli jeszcze jest mozliwość.
ODPOWIEDZ