Bad Boys Blue

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FMike

Re: Bad Boys Blue

Post autor: FMike »

Atlantis pisze:w porównaniu do oryginalnych wersji brzmi to po prostu katastrofalnie. Poza tym nie wiem, czemu ma służyć nagrywanie niektórych piosenek po raz czwarty.
Również uważam że kilka piosenek na tle oryginałów wypada bardzo słabo ale nie zgadzam się z twierdzeniem że nagrywanie po raz kolejny któregoś kawałka mija się z celem, bo to bardziej takie myślenie jest żenujące. Album nagrany z przyjemności, z okazji uczczenia ćwierćwiecza nieprzerwanej historii dla wielu jest jednak zwykłym "odcinaniem kuponów", czy nie potraficie spojrzeć na to nieco inaczej...
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

No właśnie jakoś nie potrafię, bo te piosenki bardzo lubie i podobają mi się takie jakie były, mało tego, Back też lubie sobie posłuchać. Zawsze byłem jednak zdania, że jeśli zespól nie ma obecnie/już nic do powiedzenia, to powinien milczeć, a nie nagrywać byle co.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja żałuję, że Mike nie chce się tu udzielać, bo on jest skarbnicą odpowiedzi na każde pytanie o BBB. Mi powiedział, że mają coś nowego od Hendrika, ale kiedy to wydadzą i czy w ogóle wydadzą tego nie wiem. Piosenki z "25" nie są takie najgorsze, ale oczywiście są dużo słabsze od oryginałów. Szkoda, że to nie ten poziom co dwa wspaniałe albumy "Back" i "Continued", których podobnie jak Atlantis się słucha z przyjemnością, a tą składankę - cóż przyjmuję jej istnienie i postawie na półce. ;)
Awatar użytkownika
FMike

Jako równoczesny fan MT i BBB zastanawiałem się ostatnio nad rokiem 1998, i tym co się wtedy działo, a dokładniej nad najbardziej rozpoznawalnymi piosenkami obu tych zespołów; "You're My Heart, You're My Soul" i "You're A Woman". Mianowicie; nim Dieter "wykupił" Erica, ten zdążył zarapować do utworu "You're A Woman ''98", czyli jeszcze przed powstaniem nowej wersji "YMHYMS". Czy to nie wprowadza Was czasem w wątpliwości kto pierwszy wpadł na pomysł wykorzystania rapu?

Czekam na Wasze opinie.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Żeby odpowiedzieć na to pytanie, musielibyśmy wiedzieć w jakich okolicznościach Eric Singleton nawiązał współpracę w Bad Boys Blue. Rap w muzyce tanecznej wykorzystywany był przecież już dużo wcześniej, a sam Eric współpracował z Bohlenem w roku 1997 (a i być może 1996, jeśli głos w "Come On Pussies" Double Trouble należy do niego).
Czy masz takie informacje?
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
FMike

Nie wiem w jaki sposób COCONUT nawiązało współpracę z Singleton-em i też mnie to czasem zastanawia, za to wiem że na początku jego muzycznej kariery było mu jednak bliżej do BBB aniżeli do Bohlena. Uważam tak dlatego że w roku 1992, Eric udzielał się w piosence "It's A Rap Thing" razem z Trevor-em Taylor-em (wtedy już ex-Bad Boys Blue), a w kolejnych latach rapował też w piosenkach zespołów gdzie główną postacią był Trevor, między innymi; "Supa T - Jump Around" lub "Umoya - Freedom Is A Must". Ponadto w roku 1994 został wydany album "XL Singleton - Righteous Vibe" (http://www.discogs.com/XL-Singleton-Rig ... se/2529114) którego (choć to nie potwierdzona ale wielce prawdopodobna wiadomość) producentem był jak nie kto inny jak właśnie Trevor, a wszystko to wydarzyło się długo przed współpracą Eric-a z Dieterem.

To że rap w muzyce tanecznej wykorzystano już wcześniej to wiem, we wcześniejszym poście zawęziłem tę kwestie tylko do BBB i MT.

Jeśli informacje te są dla niektórych bynajmniej zaskakujące to zachęcam do obejrzenia teledysku piosenki "It's A Rap Thing", z czasów gdy Blue System promował album "Hello America", BBB pracowało nad albumem "Totally", a o powrocie Modern Talking nikt nie myślał. Teledysku w którym ramię w ramię rapują Trevor I Eric :D .

"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Peter

A ja jednak powiem, że rap był w tanecznych piosenkach wcześniej: u BBB było to na "To blue horizons" i tam zdaje się rapował Andy, a u Bohlena jeszcze wcześniej, bo to był Captain Holywood u CC Catch. ;)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dla zainteresowanych : 2 maja 2011 BBB wystąpią w Kielcach w Amfiteatrze Kadzielnia
Awatar użytkownika
FMike

Peter pisze:A ja jednak powiem, że rap był w tanecznych piosenkach wcześniej: u BBB było to na "To blue horizons" i tam zdaje się rapował Andy, a u Bohlena jeszcze wcześniej, bo to był Captain Holywood u CC Catch. ;)
Równie dobrze mogę napisać że rapował już Andrew w "Show Me The Way" z '89, ale nie w tym rzecz ponieważ w zamyśle chodziło mi jedynie o rok 1998, nie rozwlekaj tematu Peter.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Peter

Admin mnie zainspirował tym rozwleczeniem, bo chciałbym dowieść kto był pierwszy, ale wychodzi na to, że Bohlen. Co do BBB niektórzy fani MT uważają to za coś gorszego od MT , zobrazuję to tą wypowiedzią:
Bad Boys Blue, zdecydowanie mieli bardzo podobną muzykę, do utworów Bohlena. Takie You're A Woman..... Pretty Young Girl..... ach, świetne piosenki. Żałuję, że dziś zeszli już trochę na dzisiejsze trendy, ale na szczeście nie jest tak fatalnie, jak u dzisiejszej Marii Carey, Kylie Minogue, Timbalanda, czy innych "wykonawców" :D Jasne jest, że Bad Boys Blue tworzyli muzykę podobną (aczkolwiek ogólnie trochę słabszą :wink: ) do kompozycji Dietera.
Ja bym powiedział, że jednak innego stylistycznie, bo dwie pierwsze płyty obu zespołów sa całkowicie różne, można powiedzieć, o czym tu koledzy piszą daleko z przodu tematu, że BBB to nie kopia MT a zespół, który wykształcił swoiste brzmienie. Później jak przeszli na HiNRG to też brzmieli inaczej niż MT, nawet "You're a woman" brzmi inaczej, nigdy bym nie powiedział, że to modern, bo MT mieli najwyżej jedną taką piosenkę "One in a milion" też była tam harmonijka ale stylistyka kompletnie inna.
Awatar użytkownika
FMike

Okey Peter, ponieważ Ty również mnie zainspirowałeś, to w takim razie jeśli chciałeś dowieść i wychodzi Ci że to jednak Bohlen był pierwszy z rapem, to czy mógłbyś przedstawiać jakieś konkretne argumenty które pozwoliły dojść Ci do takiego a nie innego wniosku na ten temat?
Ostatnio zmieniony pn mar 28, 2011 20:10 przez FMike, łącznie zmieniany 1 raz.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Peter

No jakie to trzeba argumenty przedstawiać? Wystarczy sprawdzić, kiedy wydana została piosenka CC Catch, a było to przed "Show me the way". ;)
Awatar użytkownika
FMike

FMike pisze:Mianowicie; nim Dieter "wykupił" Erica, ten zdążył zarapować do utworu "You're A Woman ''98", czyli jeszcze przed powstaniem nowej wersji "YMHYMS". Czy to nie wprowadza Was czasem w wątpliwości kto pierwszy wpadł na pomysł wykorzystania rapu?
Oczekuje na argumenty dotyczące odpowiedzi na to pytanie Peter, ponieważ jeśli uważasz że Dieter był pierwszy z nowo nagraną wersją "YMHYMS" to przeczysz faktom...i napisze jeszcze raz; nie interesuje mnie inne lata wstecz tylko rok 1998!!!
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Peter

Tu nie orientuję się za bardzo i wcale nigdzie nie napisałem, że to Bohlen pierwszy zatrudnił Erica ani, że pierwszy podłożył rap pod zwrotki w 1998, czytaj ze zrozumieniem!!!! Może wcześniej zrobili to BBB? Who knows it?
Awatar użytkownika
FMike

Peter pisze: czytaj ze zrozumieniem!!!!
Kilka powyższych postów dobitnie pokazuje kto powinien czytać ze zrozumieniem, a jedynym z powodów dla którego pociągnąłem dalej tę konwersacje z Tobą była chęć utwierdzenia niektórych osób w zdaniu jakie maja o Tobie.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Peter

Już wiem: BBB wydali singla "You're a woman'98" 2 czerwca 1998 a singiel MT z 19
98 wyszedł w marcu i tu masz odpowiedź na to jak bardzo się myliłeś. :lol: Napisałem to by utwierdzić innym jakim jesteś znawcą muzyki. ;)
Żebym miał poparcie w faktach:
http://www.coconut-music.com/de/artist/ ... n__98.html
I co dalej będziesz dowodził, że BBB byli pierwsi? To bez sensu.
Btw. to ja czytam ze zrozumieniu, skoro w poście wyżej napisałeś, że mam podać kto był pierwszy wogóle z rapem i odpowiedź dostałeś, nie zaznaczyłeś, że chodzi o rok 1998.
Oto cytat:
FMike pisze:Okey Peter, ponieważ Ty również mnie zainspirowałeś, to w takim razie jeśli chciałeś dowieść i wychodzi Ci że to jednak Bohlen był pierwszy z rapem, to czy mógłbyś przedstawiać jakieś konkretne argumenty które pozwoliły dojść Ci do takiego a nie innego wniosku na ten temat?
Ostatnio zmieniony pn mar 28, 2011 20:45 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ