marian123 pisze:Własnie sobie przypomniałem ten program Disco Relax utwór MT Cheri Cheri Lady pył chyba na miejscu 2 po dwóch tygodniach.
Dokładnie. W Disco Relax chyba tylko Cheri Lady puszczali.
Ale teraz MT również cieszy sie powodzeniem. W jednej z pierwszych edycji Tańca z Gwiazdami tańczono własnie do Cheri Lady...Ostatnio Anna Mucha w Jak Oni Śpiewaja również to śpiewała...ta piosenka jest chyba najbardziej kojarzona z tym zespołem.
Uwaga uwaga!
Na 4fun.tv, w ramach "Obciach Weekendu" (czemu akurat wtedy?) puścili "Cheri Cheri Lady". Było to wczoraj (tzn. 21 listopada) o godzinie 16:32.
No super, ale czemu akurat podczas audycji, na której puszcza się, obok takich klasyków, jakieś g...o?
Żeby było "śmiszniej", w idencie "Obciach Weekendu" pojawia się Dieter. No, co za...
Pointrox pisze:
Żeby było "śmiszniej", w idencie "Obciach Weekendu" pojawia się Dieter. No, co za...
Właśnie tez to zauważyłam Matoły które nie znają się na muzyce... Obciach to jest teraz...większośc muzyki, którą teraz puszczają to jedno wielkie g...o
JA byłem w barze jak MT leciało w 4.fun.tv. Nie wiem czy uwierzycie ale ludzie jak usłyszeli początek piosenki to zaczęli klaskać i śpiewa!!! NAPRAWDĘ!!!
Dokładnie. Wielu ludzi dziś jak słyszy Modern Talkong to śmieją sie z tego. Ja tak mam osobiście ze śmieją sie ze ich słucham a nigdy nie słyszeli ich wspaniałych piosenek
Gasolina91 pisze:śmieją sie ze ich słucham a nigdy nie słyszeli ich wspaniałych piosenek
Ja myślę, że na pewno słyszeli. Choćby niedawny Sopot Festival z Thomasem oraz wcześniejsze występy Modernu oraz Thomasa w Barze i szum medialny choćby z lat 1998-2000. To jest trochę po prostu tak, że być może w szerszych kręgach nie jest trendy mówienie o Modernie ale tak prywatnie to te same osoby przyznają, że swego czasu zespół odniósł sukces. Mój kuzyn ,który kiedyś był (choć dalej jest ale tylko od czasu do czasu) DJ'em i grał po przeróżnych klubach tych wielkomiejskich i tych małych lokalnych twierdzi, że właśnie utworki Modernu zawsze podkręcały imprezę. Na początku pierwszych taktów rozlegało się falowe i okraszane gdzie niegdzie śmieszkiem "Ooooooo" ale po chwili jak muzyka się rozkręcała (zmiksowane po DJ'sku np. YMHYMS) to wiara bawiła się przednie a niekiedy prosiła o bis. Więc oficjalnie, publicznie ludzie Modern szanują ale się od niego jednak trochę odżegnują a na zabawach "hulaj dusza, wola nieba"
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Pointrox pisze:Uwaga uwaga!
Na 4fun.tv, w ramach "Obciach Weekendu" (czemu akurat wtedy?) puścili "Cheri Cheri Lady". Było to wczoraj (tzn. 21 listopada) o godzinie 16:32.
No super, ale czemu akurat podczas audycji, na której puszcza się, obok takich klasyków, jakieś g...o?
Właśnie teraz leci YMHYMS na 4fun.tv, jako obciach
Czasami zastanawiam się, na co zapatrują się ludzie, którzy klasyfikują MT do kiczu.
Najwyraźniej wszyscy obecnie patrzą przez pryzmat naszych czasów, nie szanując tego, że w latach '80 był to ogólnoświatowy hit