Walentynki z Thomasem i Sandrą!!! 16.02.2013 Łódź

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
Awatar użytkownika
cris1974

Re: Walentynki z Thomasem i Sandrą!!! 16.02.2013 Łódź

Post autor: cris1974 »

No ok, ale niektórzy chcieliby np. zobaczyć sobie cały koncert w HD raz jeszcze i powspominać. Kupić chyba takiego produktu oficjalnie się chyba nie da.
Awatar użytkownika
Naddel
Członek TAFC Polska

Post autor: Naddel »

cris1974 pisze:No ok, ale niektórzy chcieliby np. zobaczyć sobie cały koncert w HD raz jeszcze i powspominać. Kupić chyba takiego produktu oficjalnie się chyba nie da.
Ano prawda, też żałuję, że nikt tego oficjalnie nie wydał...no ale cóż zrobić :-(
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Naddel pisze:
cris1974 pisze:A ja przemyciłem Nikona D90 z obiektywem 18-135. Zdjęcia robiłem bez lampy. Co do filmików na YT to właściwie po fakcie komu szkodzą? Nie każdego a właściwie niewielu stać na koncert.
Raz się uda, innym razem nie. Widywałam "naloty" panów ochroniarzy na różnych takich spryciarzy ;-)
Wiesz, artyści są wyczuleni na tym punkcie - prawa autorskie i te sprawy... To tak jak z piraceniem płyt - płyta z muzyką/gra komputerowa nie jest artykułem pierwszej potrzeby, niezbędnym do życia, a artyści nie są pomocą społeczną. Jeśli ktoś nie ma kasy na płytę czy koncert, to po prostu nie musi jej mieć. Jak komuś naprawdę zależy, to odłoży lub poczeka na lepszy moment, by nabyć bilet/płytę...
Jasne, że każdy z nas wrzuca jakieś fragmenty z koncertów do neta i nie jest to zbrodnia. Grunt, żeby to były fragmenty, a nie cały koncert w super jakości.

POPIERAM W 100% Masz dobry materiał, to zostaw go dla siebie a nie chwal się całoscią bo szkodzisz nam wszystkim. Jedna afera już była i oczywiście jak z Polski to od razu że to FAN CLUB!!! bo jest do kogo personalnie maila napisać!

Napewno jeśli będzie sie ktoś afiszował z takimi filmami w dobrej jakości to będziemy linki usuwać. Chcemy mieć dobre kontakty z artystą a nie kłopoty:)
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
cris1974

Ano właśnie, a wystarczyłoby aby powstał serwis w którym LEGALNIE można byłoby kupić zapisy koncertów w dobrej jakości. I nie mam na myśli tylko koncertów TA. Skoro propaguje się legalną muzykę i walczy się z piractwem, to powinien być dostęp do tej legalnej płatnej muzyki i wideo.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

To jest właśnie mentalność Polaków-po najmniejszej linii oporu, jak dadzą palec, to weźmie całą rękę. Co tam artysta i jego prawa autorskie-muszę mieć i koniec, nie ważne jakim sposobem. Mnie też się marzy posiadanie własnych nagrań całych koncertów w HD, ale rozumiem i szanuję prawa autorskie i nie wymagam od nikogo, żeby mi dał takie zezwolenie! Nagrywam ulubione piosenki zwykłą komórką, w jakości pozostawiającej wiele do życzenia, gdzie ciężko rozpoznać twarz artysty, nie mówiąc o całej reszcie.

Nie tyczy się to postu cris1974.
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Cu do tematu filmowanie chce tez sie wypowiedziec. Kiedys wolno bylo nagrywac spotkania fanclubu i na nich brz problemow fotografowac lustrzankami. Ja mialam pare razy na spotkniu lustrzanke.Zdjecia wyszly wspaniale. Kiedys Thomas sie dowiedzial ze fani nagrania miedzysoba po wysokich cenach sprzedaja i zabronil robic nagran. Jak zauwazy kogos ktor dobrym aparatem zadlogo niby fotografuje to aparat jest odbierany. O ile mi wiadomo to na uzywanie lustrzanki pod czas koncertu trzeba miec zezwolenie, ktore nie tylko zawodowcy dostaja. Na jakims forum czytalam ze normalnemu fanowi udalo sie a-ha udalo sie takie zezwolenie dostac.

pozdrowienia z pogranicza niemiec z holandia Eva
Awatar użytkownika
cris1974

Dzięki Monia82 bo myślałem że coś źle napisałem. To prawda ze prawie każdy kombinuje żeby było najlepiej za darmo. Ja przemyciłem aparat i robiłem fotki na własny użytek. Myślę że w dobie walki z piractwem taki serwis byłby trafiony, bo jednak spora ilość ludzi byłaby gotowa zapłacić i mieć legalną i dobrą jakość niż darmową, ściągniętą gdzieś z netu i często wątpliwej jakości
Awatar użytkownika
cris1974

Evaalex pisze:Cu do tematu filmowanie chce tez sie wypowiedziec. Kiedys wolno bylo nagrywac spotkania fanclubu i na nich brz problemow fotografowac lustrzankami. Ja mialam pare razy na spotkniu lustrzanke.Zdjecia wyszly wspaniale. Kiedys Thomas sie dowiedzial ze fani nagrania miedzysoba po wysokich cenach sprzedaja i zabronil robic nagran. Jak zauwazy kogos ktor dobrym aparatem zadlogo niby fotografuje to aparat jest odbierany. O ile mi wiadomo to na uzywanie lustrzanki pod czas koncertu trzeba miec zezwolenie, ktore nie tylko zawodowcy dostaja. Na jakims forum czytalam ze normalnemu fanowi udalo sie a-ha udalo sie takie zezwolenie dostac.

pozdrowienia z pogranicza niemiec z holandia Eva

Mnie do głowy by nie przyszło, żeby próbować sprzedać takie zdjęcia. Chyba że za cenę odbitki, jeśli byłaby to wersja papierowa, bo akurat przypadkiem jestem fotografem z zawodu :D. Największą radochą byłaby możliwość zrobienia takiego zdjęcia. W życiu nie wpadłbym na to żeby na tym zarabiać.
Awatar użytkownika
Evaalex

Niestety sa niedobrzy ludzie ktorzy zajmuja sie sprzedaza pirackich nagran, natym traca znowusz inni ,ktorzy by koncert nagrali dla siebie. Jak by mieli potrzebe to by go na jakis inny material zamienili.
Awatar użytkownika
cris1974

Evaalex pisze:Niestety sa niedobrzy ludzie ktorzy zajmuja sie sprzedaza pirackich nagran, natym traca znowusz inni ,ktorzy by koncert nagrali dla siebie. Jak by mieli potrzebe to by go na jakis inny material zamienili.
I pewnie wtedy nikt by nie mówił o piractwie jako takim
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

cris1974, pisałam w tym samym czasie co Ty i dodałam swoją tuż po Tobie, stąd mój dopisek, żeby nie było.

No właśnie, my to rozumiemy, chcemy chronić prawa autorskie, a znajdzie się na koncercie kilku-kilkunastu głąbów, którzy będą chcieli za wszelką cenę zarobić. I będą mieli gdzieś zakazy, prawa autorskie artysty. I niestety znajdą sposób na przemycenie kamery/dobrego aparatu. Kwestia pozostaje tylko taka, czy uda im się cały koncert nagrać bez złapania. Jestem za bardziej dokładnymi rewizjami.
Obrazek
Awatar użytkownika
cris1974

Ja zdjęcia robiłem to na własny użytek i nie czuję się na piratem i mam nadzieję że przez przypadek nim nie zostałem :D
Awatar użytkownika
Evaalex

Zdjecia na wlasny uztek robic jest dozwolone. Niestety ochrona nie jest wstanie znalesc tych uczciwych i im na robienie lustrzanka pozwolic. Ja tez bym chetnie z moim canonem na koncert weszla. Mam tez maly aparat marki sony sylber short 500, ktory robi dosyc dobre zdjecia pod czas koncertow.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Dokładnie, chodzi tylko i wyłącznie o tych, co sprzedają za jakiekolwiek pieniądze, wytwór czyjejś twórczości, zdobyty nielegalnie. Czy to pirackie płyty, czy zdjęcia zrobione nielegalnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Zobaczcie co sie dzieje jak ktoś doda dobrą fotkę na FB, natychmiast jest kopiowana. Są i tacy co z premedytacją wycinaja z takiego zdjęcia podpis fotografa, ato jest karalne!!!. Myślicie czemu ja podpisuje tak wielkimi literami wszystko? "KOPIUJĄ" co się da.

Legalny serwis??? O Super!!! - kupi jedna osoba i zaraz udostępni innym by nie płacić. Przodują w tym fani ze wschodu.
Sam Thomas mówił że jeszcze dobrze nie zdążył wejsć do hotelu w Moskwie a material z teledysku był na YT!!!

ZERO SZACUNKU!!! dla swojego ukochanego idola!!!

Podobna sprawa z fikcyjnymi kontam na NK.pl czy FB - DURNOTA!!!!

Fanatyczki zakładaja konta i piszą jako Thomas:" Dzis wstałem i do razu daje moje zdjęcia dla ukochanych fanek" - piszą to po polsku a najśmieszniejsze że ciemnota myśli że to faktycznie Thomas do nich na NASZEJ KLASIE pisze!!! BLE!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony ndz lut 24, 2013 16:16 przez 33ccd, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

A nie da się zablokować kupionej legalnie na takim portalu wersji, żeby nie było można dalej rozsyłać/sprzedawać nielegalnie? Nie znam się na tym, stąd pytanie.
Obrazek
ODPOWIEDZ