Majowe koncerty Thomasa - Nędza, Września

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Majowe koncerty Thomasa - Nędza, Września

Post autor: Pkmodern »

Widzę, że jakiś "redakcyjny prymityw" napisał ten artykuł z Wrześni, skoro nawet nie chciało się autorowi sprawdzić poprawności angielskich tytułów piosenek Modern Talking. I my jesteśmy w Unii Europejskiej XXI wieku... :lol:
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Atlantydo, też mam takie odczucia czasami, wiem co czujesz. Też mi jest smutno że np. we wspomnianym teleexpresie wspominają o jakiś mniej ważnych występach i imprezach a o takim wydarzeniu nic. Kiedyś Thomas był idolem a teraz, za przeproszeniem, mają go w dupie. Dobrze że lokalne gazety chociaż o tym piszą.

Nado masz rację. gdyby Thomas wystąpił w moim mieście czułabym się zaszczycona takim wydarzeniem. Z tym gromadzeniem fanów po tylu latach też się zgadzam, mało kto tak umie.

Ja chyba wiem czemu tak nie 'trąbią' o tym koncercie. gdyby odbył się on w Warszawie, Krakowie albo w innym dużym mieście to by było widać i słychać. Nędza i Września widać nie zaliczają się do takich miast. Tak mi się wydaje, może ma ktoś inny pomysł?
Awatar użytkownika
Lúkx

Post autor: Lúkx »

atlantyda ;o) pisze:... .W Rosji jak tylko Thomas sie pojawia zaraz są wywiady w kolorowych pismach i w TV-a u nas???!...
A dlaczego Thomas śpiewa większość piosenek MT?-dlatego,że publika postronna lubi się bawić przy tym co znają.
Tak sobie zacząłem o tym myśleć, jak przeczytałem Twoją wypowiedź... nasuwa się myśl jedna, wszak obracając się wśród dziennikarzy i fotoreporterów w Polsce mam wrażenie, że są oni stworzeni jedynie na polski szary i smutny rynek, nawet nie muzyczny, bo skoro w artykule który przytoczyliście pojawia się tyle błędów merytorycznych to gdzie to można zaliczyć do czegoś rzetelnego i przygotowanego dobrze. Rosjanie mają niestety większe i szersze pojęcie muzyki niż Polacy (z całym szacunkiem do ludzi, którzy mają wiedzę, i znają się na tym czego słuchają). Dla nich wydarzeniem jest obecność Thomasa, dla Polskiej publiki wydarzeniem jest obecność Dody, Tokio Hotel - publika szaleje wręcz na ich koncertach...

Młodzież dziś szaleje za hip-hopem bo słowa tych piosenek wyrażają codzienność, pustkę i do tego wpadnie trochę wulgaryzmów. TV, radio, prasa potrafią napisać o wydarzeniach z koncertu Peji, bo wzbudził sensację... Polskie media szukają sensacji. Była kiedyś taka rzetelna fajna gazetka muzyczna w czasach kiedy jeszcze ja prowadziłem mój skromny serwis o MT, ale niestety nie przetrwała do dzisiejszych czasów wredności i pomyleńców medialnych. Miałem wrażenie, że połowa fotoreporterów we Wrześni nie wiedziała wogóle co Thomas śpiewa, robili zdjęcia aby robić... i to jest smutne, gdy wiedza człowieka na temat wydarzenia które relacjonuje jest mniejsza od wiedzy człowieka z piwem w dłoni krzyczącego You're My Heart, You're My Soul (Bełchatów 2009). Pijany bo pijany - wiedział co krzyczeć i wiedział gdzie jest, niestety niektórzy we Wrześni nie wiedzieli o co w ogóle chodzi.
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Prawda, wszystkie gwiazdy teraz wyznają zasadę żeby byli wszędzie, nieważne czy zrobią coś złego czy dobrego. Thomas jest spokojny, nie wzbudza żadnych kontrowersji i pewnie też dlatego nic nie piszą.

Lukx, a co to za gazetka była? :D
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Lúkx pisze:Rosjanie mają niestety większe i szersze pojęcie muzyki niż Polacy (...) Młodzież dziś szaleje za hip-hopem bo słowa tych piosenek wyrażają codzienność, pustkę i do tego wpadnie trochę wulgaryzmów. TV, radio, prasa potrafią napisać o wydarzeniach z koncertu Peji, bo wzbudził sensację... Polskie media szukają sensacji. Miałem wrażenie, że połowa fotoreporterów we Wrześni nie wiedziała wogóle co Thomas śpiewa, robili zdjęcia aby robić... i to jest smutne, gdy wiedza człowieka na temat wydarzenia które relacjonuje jest mniejsza od wiedzy człowieka z piwem w dłoni krzyczącego You're My Heart, You're My Soul (Bełchatów 2009). Pijany bo pijany - wiedział co krzyczeć i wiedział gdzie jest, niestety niektórzy we Wrześni nie wiedzieli o co w ogóle chodzi.
Podzielam zdanie kolegi. Przykre jest to, że wiele osób w naszym kraju (przede wszystkim młodzież) fascynuje się pseudoartystami, tworzącymi za przeproszeniem jakieś gnioty, budzące niesmak poprzez nadmiar wulgaruzmów i przejawiające pustotę twórców. Przykry jest również brak szacunku dla wielkich artystów, którzy kiedyś stworzyli muzyczne dzieła, a dziś oceniani są w taki, a nie inny sposób.
Jasmine pisze:Thomas jest spokojny, nie wzbudza żadnych kontrowersji i pewnie też dlatego nic nie piszą.
Racja, Thomas nie jest typem gwiazdy, próbującej za wszelką cenę pojawiać się w mediach i sprzedającej swoją prywatność tanim brukowcom. Uważam, że on tego nie potrzebuje. Thomas doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jaki sukces odniósł i wie, że ma swoich wiernych fanów, dla których cały czas tworzy i występuje. Nawet na naszym forum widać, jak różnorodnych fanów ma Thomas, m.in. pod względem wiekowym. Niech media dalej promują skandalistów, bo ludzie tego chcą, komuś, kto osiągnął prawdziwy sukces nie jest potrzebna rubryczka w gazecie. Ja osobiście cieszę się, że mamy forum fanów Thomasa Andersa i Modern Talking, że mamy polskie strony z masą ciekawych informacji na ich temat, Fan Club, itp. I przede wszystkim cieszę się, że należę do tej społeczności, bo tutaj mogę poczuć się fanką prawdziwego artysty :) I mam nadzieję, że Thomas często będzie gościł w Polsce. A po koncertach za każdym razem będzie zdobywał zainteresowanie nowych osób, którzy będą stawać się kolejnymi fanami i kolejną motywacją dla dalszej działalności Thomasa.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Gdyby mówił do nas w swoim ojczystym języku, dzieci wrzesińskie by tego nie zniosły.
A to niby dlaczego? Ze niby dzisiaj nie uczą tego języka we Wrześnieńskich szkołach? Co złego jak ktoś powie coś po niemiecku? Przecież wojna dawno się skończyła. Bądźmy otwarci na Europę!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ten kto to napisał,pisze chyba wyłącznie o sobie.Dzieci w całej Polsce uczą się języka niemieckiego,angielskiego i francuskiego.Więc proszę bez takich tekstów.

I jeszcze odnośnie powyższego artykułu przytoczę cytat "Wydarzeniem – nawet na skalę kraju, był poniedziałkowy koncert zespołu Modern Talking zamykający tegoroczny weekend muzyczny we Wrześni.
Takiego tłumu ludzi, rynek miasta chyba nie pamiętał. Z bliższych i dalszych okolic, ponad 20 tysięcy ludzi przybyło posłuchać Thomasa Andersa. Wielką gwiazdę estrady lat 80 ubiegłego wieku."

Wydarzenie roku na skalę nawet krajową,ponad 20 tys ludzi przybyło na koncert-tyle nawet chyba MT w Spodku w 98 roku nie nazbierali i o tym pisze tylko jakaś stronka internetowa?!
Ostatnio zmieniony wt maja 11, 2010 20:56 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Peter

atlantyda ;o) pisze:Ten kto to napisał,pisze chyba wyłącznie o sobie.Dzieci w całej Polsce uczą się języka niemieckiego,angielskiego i francuskiego.Więc proszę bez takich tekstów.
To już prośba do autora tej wypowiedzi o koncercie. Ja też nie wierzę, by dzieci we Wrześni nie uczyły się niemieckiego....
Inna wypowiedź mnie zaskoczyła, a mianowicie twierdzenie autora, że śpiewali chórki (tak jak Dieter :P) chórzyści Thomasa, a to pewnie z tasmy leciało. :P
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Peter trzeba było być na koncercie a nie kisić się w chaci :P
Muzycy Thomasa świetnie chórki śpiewają.
Awatar użytkownika
Peter

A może ktoś woli tego drugiego członka MT? Dla mnie Thomas w wersji koncertowej chyba odpada, nie ten profesjonalizm co ekipy Bohlena niestety, widać to było na YT, aranżacje wielu piosenek po prostu straszne. No ale też fajnie, że Thomasowi się chce koncertować w naszym kraju i ma serce do tego co robi. :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

O tak Peter -Dieter w wersji Live wypada o wiele lepiej :lol:
Pomyśl czasem zanim coś napiszesz ;)
Awatar użytkownika
Peter

Akurat ja byłem zachwycony wideo z wystepem Dietera w Moskwie, wypadło perfekcyjnie. Thomas może też nie najgorzej, ale naprawdę dużo lepiej w moim odczuciu wypadło show Dietera. Wiem co piszę!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Oczywiście,że lepiej bo Bohlen śpiewał z playbacku-Peter obudź się.
Każdy wie jaki wokal ma Dieter,a na temat jego chórków sam zacięcie wypowiadałeś się w innym temacie...
Teraz już robimy offtopika - więc koniec tego tematu,ok?
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Peter pisze:
Gdyby mówił do nas w swoim ojczystym języku, dzieci wrzesińskie by tego nie zniosły.
A to niby dlaczego? Ze niby dzisiaj nie uczą tego języka we Wrześnieńskich szkołach? Co złego jak ktoś powie coś po niemiecku? Przecież wojna dawno się skończyła. Bądźmy otwarci na Europę!
Dlatego:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Strajk_dzi ... C5%84skich
Myślę, że autor miał na myśli tamte wydarzenia. Chyba znacie tę historię.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Może i tak,ale czasy się zmieniły i niech autor tamtego artykułu nie wytyka Thomasowi jego pochodzenia-bo chyba to miał na myśli nie chcąc na "głos" tego "mówić"...takie ja odniosłam wrażenie.
Thomas jest wspaniałym nie tylko piosenkarzem,ale przede wszystkim człowiekiem.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Thomas został zaproszony do Wrześni między innymi z uwagi na pochodzenie, bo lokalny ratusz sto lat temu zbudowali Niemcy - moim zdaniem to najzabawniejszy fragment artykułu ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ