Thomas w sylwestra w Wrocławiu

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Thomas w sylwestra w Wrocławiu

Post autor: atlantyda ;o) »

jedyna pisze:A czy ktoś z Was ma nagrane może te wszystkie wejścia Thomasa?W dobrej jakości,tak żeby można było zrobić z tego audio?Jakby na to nie patrzeć,były to unikatowe aranżacje tych utworów.Miło byłoby posłuchać ich np.w aucie
Mam cały koncert na vhs,tylko nie potrafię takich rzeczy wrzucac na komp i przesyłac plikiem czy jak.
Jedynie mogę skopiować z vhs na dvd.
Mam życzenia Thomasa na początku programu i potem jak ten "gostek" z nim na kanapie no i to co Thomas mówił miedzy utworami jeśli o to Ci chodzi :)
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

A na adres domowy wysłałabyś kopię dvd?
Point Of No Return
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

mi też moge jeszcze dac e-mail
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

atlantyda ;o) pisze:Mam cały koncert na vhs,tylko nie potrafię takich rzeczy wrzucac na komp i przesyłac plikiem czy jak.
Jedynie mogę skopiować z vhs na dvd.
Mam życzenia Thomasa na początku programu i potem jak ten "gostek" z nim na kanapie no i to co Thomas mówił miedzy utworami jeśli o to Ci chodzi :)
Na dvd to super! Mi głównie chodzi o same utwory,żeby potem zrobic z nich same audio.Prześlę Ci na PW mój adres :D
night auditor
Członek TAFC Polska

Post autor: night auditor »

Witam Fanów

Czytam Wasze opinie na temat Występu we Wrocławiu. Są pozytywne i negatywne. Thomas jak zwykle świetnie wyglądał i widać było u niego pozytywną energię oraz zadowolenie ze śpiewania. Zgodzę się jednak z opiniami z forum na temat chórku. Niestety Modern Talking nie brzmi jak MT jeśli nie ma w nim charakterystycznych głosów w chórach (zapytajcie kogoś nie zależnego co mu mówi nazwa Modern Talking; a zobaczycie że pamiętany będą przede wszystkim z chórów).Ten występ to tylko wokal Thomasa i nic więcej. Chórki MT to męskie charakterystyczne głosy natomiast obecnie na występach live to czasem "śpiewają" muzycy a czasem ktoś jeszcze ich wspiera (kobiety+ mężczyźni czasem). Brzmi to tak jak we Wrocławiu. W Sopocie już nie było dobrze a we Wrocławiu to prawie ich nie było słychać.

Też jestem wielkim fanem MT. Też widziałem MT na żywo w Katowicach w 98. Ale to już nie to samo, tak jak historia z płyt.

Thomas powinien coś na przyszłość pomyśleć z supportem w chórkach

Pozdrawiam :)
alunia13

Post autor: alunia13 »

Moja kolezanka ostatnio stwierdziła, że Thomas się pięknie starzeje :D I przyznaje jej 100% racje :D
"You can win, If You want..."
jkris

Post autor: jkris »

chyba czas najwyzszy pozegnac forumowiczke Simala, ktora niewnoszac nic konstruktywnego do dyskusji nabila sobie 40 postow cytujac sama siebie.
co zas sie tyczy chorkow live, to wydaje mi sie, ze pewnym wyjsciem byloby puszczanie ich z playbacku, bo przeciez na zywo nikt nie bedzie w stanie odtworzyc wielokrotnie nalozonych na siebie i pomiksowanych glosow SIB'ow.
swoja droga, nie uwazam, zeby te aktualne byly najgorsze i mnie osobiscie nie razily podczas wystepow w Sopocie czy Wrocławiu...
adam-jakubczyk

Post autor: adam-jakubczyk »

witam, mi występ thpmasa podobał się, zastrzeżenia mam co do repartuaru,oczywiste jest ,że bez youre my heart i brother loui nie mogłby się odbyć koncert chociażby dla fanów i tych którzy mogli sobie tymi utworami przypomniećsobie modern talking.Po sopocie 2008 na Wrocław mógł przygotować inne piosenki, bo ci którzy nie znają tego zespołu tak jak my( miłośnicy,fani itd.) pytają mnie i pytali czy MT nie ma innych hitów? a ja pusciłem znajomym np: sexy sexy lover ,fly to the ,moon,Who Will Be There ,Nothing But The Truth ,From Coast To Coast ,Rouge Et Noir ,We Still Have Dreams ...itp to im szczeny opadły....takie fajne hity...i pytano mnie : dlaczego takie piosenki nie są w repertuarze thomasa...pozdrawiam
jkris

Post autor: jkris »

adam-jakubczyk pisze: dlaczego takie piosenki nie są w repertuarze thomasa...pozdrawiam
dlatego, ze ludzie jak slysza Abba to mysla Dancing Queen, slysza Europe mysla Final Coundown, slysza Modern Talking mysla Cherie Lady... to przeciez oczywiste i naturalne. gdyby Thomas wyszedl i zaspiewal Fly to the moon to pewnie 95% osob nie mialoby pojecia kim jest i co za piosenki spiewa. miejscem na te kawalki sa recitale, gdzie widownia nie jest przypadkowa zbieranina ludzi. przypuszczam takze, ze nawet organizator tego wymagal, aby zaspiewane zostaly najwieksze hity. gdybys Ty organizowal taka impreze zgodzilbys sie zeby np Boney M zaspiewali Baby Do You Wanna Bump czy zarzadalbys Rivers of Babylon?
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

jkris pisze:dlatego, ze ludzie jak slysza Abba to mysla Dancing Queen, slysza Europe mysla Final Coundown, slysza Modern Talking mysla Cherie Lady...
To prawda. Ja sama np. chciałabym, aby Thomas zaśpiewał jakieś mniej znane utwory Modern Talking lub coś ze swojej twórczości solowej, ale podczas takich występów, jak ten we Wrocławiu, gdzie Thomas jest tylko jednym, choćby i najważniejszym, z gości, jest to raczej niemożliwe. Śpiewa tylko kilka piosenek i organizatorzy oczekują pewnie, by były to same największe hity. Trochę szkoda, ale i tak dobrze, że było więcej utworów niż w Sopocie.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

jkris pisze:slysza Modern Talking mysla Cherie Lady...
W Polsce CCL bylo wiekszym hitem i jest bardziej lubiane od YMHYMS.
Powiedzialbym nawet ze YMHYMS przeszlo bez wiekszego echa, bo ja sam dowiedzialem sie o zespole dopiero przy okazji piosenki CCL.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

No to śpiewając mniej znane piosenki Thomas mógłby rozrzeszyć mniemanie ludzi o MT
Point Of No Return
adam-jakubczyk

Post autor: adam-jakubczyk »

zgdzam się, ale jak dużo ludzi uważa ,że youre my heart jest super a reszty nie znają i jacyś inni i mówią eeetam, MT to rąbanka to właśnie dlatego taki repertuar zmieniłbym(przepraszam chciałbym wysłuchać) a reszta ludzi mogłaby poznać inne utwory i porównać to z tą całą klepaniną słow ,że MT tosieczka(ciężko mi te słowo przeszło przez gardło) ;-)
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Wczoraj (a właściwie dzisiaj :P ) miałem okazję (w ramach powtórki TVP 2) usłyszeć w wykonaniu Thomasa, piosenki You Can Win If You Want i Atlantis Is Calling. Niestety bardzo się rozczarowałem... Przede wszystkim chórki. To był chyba najgorszy element - zostały one zepsute (szczególnie w Atlantisie) do granic możliwości. Brzmiały fatalnie :/ Dalej - wspaniały głos Thomasa był jakby zagłuszony przez instrumenty, brakowało mi w nim takiej głębi. A propos instrumentów. Ogólna aranżacja muzyczna była do bani, że nie wspomnę o ubiorach gitarzystów. Szczególnie basisty - no po prostu wyglądał jak pajac <młotek> Podsumowując: zawiodłem się na tym występie. Wspaniały głos Thomasa i bajeczna aranżacja, uciekły w kosmos...

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Mi się bardzo podobał występ tylko te chórki mógłby zaśpiewać np: Scholz.
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2009 22:33 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kikid351
Członek TAFC Polska

Post autor: kikid351 »

Zgadzam się z tobą w zupełności. Fajnie było ale Anders dużo lepiej wypadł w Sopocie przynajmniej na tle innych gwiazd które tam były:)

Kris
ODPOWIEDZ