Czarna lista

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Re: Czarna lista

Post autor: MTalkingusia28 »

Moim zdaniem (proszę się nie obrazić), w ogóle nie powinno być takiego tematu jak Czarna lista, bo jeśli jeden nie lubi np. Roda Stewarta, to ten który go lubi, po prostu się poirytuje. Tak samo jest z innymi wykonawcami, których nie wszyscy jednakową lubią. Jednemu podoba się ten, innemu jakiś inny wykonawca się podoba i tak wszyscy się wkoło kłócą całkiem niepotrzebnie. Ja się podpisuję pod tymi, którzy lubią Stewarta, a mój ulubiony utwór to Sailing. Lubię też Baby Jane, Da Ya Think I`m Sexy czy Maggie May. W sumie to każdego sprawa kogo lubi słuchać a kogo nie lubi, ale jeśli chodzi o mnie to na tej liście jest więcej wykonawców, których lubię niż których nie lubię. Tak więc proszę sobie nie brać zbyt głęboko do serca tego co napisałam, bo tylko napisałam co o tym temacie myślę. Nie moja to rzecz kto jaki temat zakłada. Być może niektórzy się ze mną zgodzą. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Zgadzam się z Tobą. Tylko nie przepraszaj na każdym kroku za to, że masz swoje zdanie. Po to jest forum żeby je upubliczniać.
Co najwyżej będą Ci proponować przenosiny na inne fora w delikatny lub mniej delikatny sposób :mrgreen:
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Skyliner89MT pisze:
Ta piosenka akurat znośna, ja mam alergię na Shinead O'connor, już za sam wygląd a co dopiero za badziewne piosenki

Ile razy słyszę ten crap w radio natychmiast go wyłączam. Nie lubię po prostu badziewia.
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

phantomas pisze:Dzięki za "Malcziki". Kolejna świetna piosenka :) Ale skoro ją tutaj wstawiłeś, to myślę, że u Ciebie ciężko ze zrozumieniem przesłania tego utworu. Może w ogóle tekstu.
Na drugi raz wysil się trochę i wstaw oryginalny teledysk.

Stewart też ma parę bardzo fajnych przebojów :) A "Baby Jane" to dla mnie jedna z kwintesencji lat 80tych.
Zaraz przyjdzie kolega Sebastian i jako kolejna osoba wyśle mnie na inne forum 8) Przecież po co tracić energię :lol:
Nikogo nigdzie nie będę wysyłał. A tak przy okazji jak myślicie? Więcej jest utworów i wykonawców które się lubi czy które się nie lubi. Ja znam tylko te co lubię a jak coś mi się nie podoba to nawet nie próbuję się dowiedzieć kto to jest a już na pewno nie stać by mnie było na wklejanie jakiś linków do utworów beznadziejnych. No ale każdy ma prawo pisać co chce i tracić czas i energię na co chce dlatego ja postanawiam ten temat zostawić.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

No właśnie, ja też znam tylko te utwory, które lubię, bo po co miałabym szukać nazwy czy tytułu piosenki, której nie cierpię. To bez sensu. Ja też się z tym zgadzam, że każdy ma prawo mieć zdanie na każdy temat jakie chce i ja nie będę w to na pewno ingerować. Poza tym trudno mi jest określić ilu jest wykonawców, których lubię i których nie lubię. Nie zwracam szczególnej uwagi na piosenki, których nie lubię. Na dodatek gdy słyszę piosenkę w radiu której nie cierpię, po prostu wyłączam odbiornik radiowy i już. Po kłopocie. Tak samo jest z telewizją. Gdy oglądam np. Vivę czy 4FunTV i jest jakaś piosenka, której nie lubię, przełączam na inny kanał. Po prostu nie zajmuję się piosenkami, których nie lubię. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

MTalkingusia28 pisze:Moim zdaniem (proszę się nie obrazić), w ogóle nie powinno być takiego tematu jak Czarna lista, bo jeśli jeden nie lubi np. Roda Stewarta, to ten który go lubi, po prostu się poirytuje. Tak samo jest z innymi wykonawcami, których nie wszyscy jednakową lubią. Jednemu podoba się ten, innemu jakiś inny wykonawca się podoba i tak wszyscy się wkoło kłócą całkiem niepotrzebnie. Ja się podpisuję pod tymi, którzy lubią Stewarta, a mój ulubiony utwór to Sailing. Lubię też Baby Jane, Da Ya Think I`m Sexy czy Maggie May. W sumie to każdego sprawa kogo lubi słuchać a kogo nie lubi, ale jeśli chodzi o mnie to na tej liście jest więcej wykonawców, których lubię niż których nie lubię. Tak więc proszę sobie nie brać zbyt głęboko do serca tego co napisałam, bo tylko napisałam co o tym temacie myślę. Nie moja to rzecz kto jaki temat zakłada. Być może niektórzy się ze mną zgodzą. :wink:
I tu się zgadzam. Rozumiem, że ktoś może nie lubić jakiegoś zespołu/wokalisty/piosenki i wrzucić coś od siebie na czarną listę, natomiast kiedy ktoś za każdym razem dopisuje do tego komentarze w stylu "ale gniot", "żałosne wypociny" itp. lub przejawia jakąś nieuzasadnioną nienawiść do wykonawcy, to wtedy już mnie to irytuje i dziwi. Takie osobiste opinie każdy powinien zachować dla siebie.
Jeżeli chodzi o muzyczne nowości, to ja osobiście nie przepadam za piosenkami: "Hallo" Patrycji Markowskiej, "Wiem, że jesteś tam" Ani Wyszkoni oraz dwoma hitami zespołu Volver, nie pamiętam ich tytułów i nie chce mi się szukać, ale na pewno wiecie o co chodzi, bo są ostatnio popularne. Ale to jest moje zdanie, kto inny może te piosenki bardzo lubić, więc określanie ich mianem "gniotów" na forum publicznym byłoby nie w porządku. Z czystym sumieniem na czarną listę mogę wrzucić np. taki utwór jak "Zróbmy to dziś" Pauli Marciniak, gdyż nie nie uważam, żeby miał on zbyt wielu zwolenników, chociaż jeżeli komuś się podoba, oczywiście szanuję to ;)
A nowa piosenka Caro Emerald "Back It Up" akurat bardzo mi się podoba :)
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

Te piosenki Pectusa to "Oceany" i "Jeden Moment", choć to drugie ma już trochę czasu :wink:

Caro Emerald w utworze "Back It Up" z pewnością się lepiej słucha niż oklepane do bólu "A Night Like This"

Natomiast najnowsze utwory Markowskiej oraz A. Wyszkoni nie da się słuchać, bo są również bardzo oklepane i radiofonia katuje nimi to bólu :(
Również Radio Złote Przeboje grywa to po kilka razy dziennie, mimo że ni jak to pasuje do formatu rozgłośni...
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Joanna dobrze mówi, czasami może ktoś wrzucić piosenkę którą ktoś inny lubi i widząc komentarz typu 'ale gniot' to może mu się zrobić przykro.
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

krzysiubydzia_mt pisze:Te piosenki Pectusa to "Oceany" i "Jeden Moment", choć to drugie ma już trochę czasu :wink:
Jeżeli to do mnie, to nie miałam na myśli zespołu Pectus, tylko zespół Volver.
Masz rację z tym, że piosenki "Wiem, że jesteś tam" i "Hallo" lecą w każdej popularnej stacji radiowej kilka razy dziennie. Jak już się na coś uprą to puszczają do znudzenia.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Joanna91 pisze:
krzysiubydzia_mt pisze:Te piosenki Pectusa to "Oceany" i "Jeden Moment", choć to drugie ma już trochę czasu :wink:
Jeżeli to do mnie, to nie miałam na myśli zespołu Pectus, tylko zespół Volver.
Masz rację z tym, że piosenki "Wiem, że jesteś tam" i "Hallo" lecą w każdej popularnej stacji radiowej kilka razy dziennie. Jak już się na coś uprą to puszczają do znudzenia.
Faktycznie, mylą mi się te 2 kapelki dlatego myśląc o jednych, napisałem o drugich - bywa :wink:
Co się tyczy grupy Volver to są to oczywiście ich 2 nowe piosenki: "Z Tobą mam sen" oraz w okresie bożonarodzeniowym puszczana piosenka świąteczna "Święta cały rok", która akurat jak dla mnie była bardzo pozytywnie nastrajająca :wink:

A co do puszczania nowości w Radiu, to to małe piwo... Złote Przeboje jak mają zagrać A-Ha to tylko "Take on me" i to w dodatku tej najgorszej oklepanej wersji :twisted: Podobna kwestia tyczy się zespołu Dżem i fatalnej oklepanej przerobionej w kółko granej wersji utworu "Naiwne Pytania" albo Budki Sulfera puszczanej z nieprawidłową wersją kawałka "Jolka Jolka" :twisted:
Słuchając tych utworów w TYCH wersjach na antenie RZP można puścić pawia...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ile razy słyszę tego gniota, mam odruch wymiotny, niestety Radio Złote Przeboje dawkuje go regularnie. jedna z najbardziej znienawidzonych przeze mnie piosenek. Oto ten "utwór":

Nie wiem jak siuę takie coś może komuś podobać... :roll:
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

No mi się akurat to podoba.Piosenka jest bardzo stara i klimatyczna.
Coz kwestia gustu
I LOVE DB AND TA!
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Mi ten song jest obojętny, tyle że faktycznie dość oklepany... No ale zdecydowanie wolę jak leci Art Company w Radiu Złote Przeboje niż żałosny utwór A-Ha: "Take on me" :!: :x
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Ależ Krzysiu, myślę, że już wszyscy wiedzą jak bardzo nie lubisz "Take On Me".
Dałeś temu wyraz już przynajmniej w kilku postach, mniej więcej o tej samej treści.
Może wystarczy?
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

MODERN JEANNE pisze:No mi się akurat to podoba.Piosenka jest bardzo stara i klimatyczna.
Coz kwestia gustu
Co racja to racja. Ja ten utwór uwielbiam i na pewno wolę sto razy Art Company od np. Lady Gagi. Muzyka całkowicie nieporównywalna moim zdaniem i całkiem odmienna. Uwielbiam takie stare piosenki, bo dają prawdziwy klimat i czar prawdziwej muzyce. Szkoda, że nie wszyscy potrafią się delektować taką piękną muzyką, niestety. Ale cóż, każdy niech słucha czego chce. :wink:

usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

phantomas pisze:Ależ Krzysiu, myślę, że już wszyscy wiedzą jak bardzo nie lubisz "Take On Me".
Dałeś temu wyraz już przynajmniej w kilku postach, mniej więcej o tej samej treści.
Może wystarczy?
No właśnie, tak często o tym gadam zupełnie tak jak często radio to badziewie puszcza... :x :lol:
Zablokowany