Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: Peter »

W piosence "Maria" słyszymy głos Sandry Menges, która szepcze po rosyjsku, wyczuwane jest słowa: "hey priviet" co oznacza powitanie, co mówi dalej tego nie wiem. A Thomas śpiewa, że ma od niej wiadomość po rosyjsku i myśli, że ona musi być z bardzo daleka, na początku nic nie zrozumiał, dopiero jak puścił powtórkę, to okazało się, że ta dama mówi po rosyjsku. Super, ciekawa piosenka. :)
night auditor
Członek TAFC Polska

Post autor: night auditor »

Witam

Można na Naszym forum usłyszeć różne głosy na temat nowych dokonań Thomasa. Są zwolennicy jak i przeciwnicy, chodź zwolenników jest zdecydowanie więcej:). Zwolenników doskonale rozumiem bo utwory są świetne i doskonale prezentują to czego prawdziwi fani Thomasa od niego oczekują. Wychowaliśmy się na Modern Talking a obecna muzyka jest kontynuacją tego za co Thomasa polubiliśmy i jesteśmy jego fanami.

Nie rozumiem przeciwników bo nie wiem czego Oni tak naprawdę oczekują od muzyki, kariery Thomasa Andersa. Jeśli są fanami to doskonale wiedzą że Thomas się wywodzi z muzyki lekkiej, łatwej i przyjemnej skonstruowanej w latach osiemdziesiątych w ten genialny sposób dzięki któremu słuchamy tej muzyki do dziś i bardzo ją cenimy.

Muzyka nowego projektu Anders I Fahrenkrog jest także muzyką lekką, łatwą i przyjemną ale tak skonstruowaną że od razu wpada w ucho i nie chce z niego wyjść. Jest muzyka doskonale wyprodukowaną i mam nadzieję że odniesie sukces na listach przebojów. Jeśli chodzi o porównania do Modern Talking to tak jak Thomas powiedział zawsze będą bo to duet, blondyn, partner na scenie i ten typ muzyki. Ale pamiętajcie że Pan Bohlen u boku Thomasa już się nie pojawi i że jest tylko historią. Modern Talking był wyjątkowy. Ale wyjątkowy jest też Thomas ze swoim głosem i doskonale radzi sobie bez obecności u boku Dietera Bohlena.

Patrzmy w przyszłość z nowym duetem i życzmy im sukcesów z premierowym projektem. Jeśli tak będzie to otrzymamy więcej tego czego oczekujemy od Thomasa Andersa.

Trzymajcie kciuki za listy przebojów

Aha... Do zobaczenia na koncercie w Zabrzu.
Pozdrawiam

Czy ma ktoś linka do niemieckiej listy przebojów, gdzie można na bieżąco sprawdzać sprzedaż singli i albumów w Niemczech?
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Wielkie dzięki edmund1974 za tłumaczenie :) To naprawdę bardzo ciekawe co mówią Thomas i Uwe.
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

night auditor pisze:Witam

Można na Naszym forum usłyszeć różne głosy na temat nowych dokonań Thomasa. Są zwolennicy jak i przeciwnicy, chodź zwolenników jest zdecydowanie więcej:). Zwolenników doskonale rozumiem bo utwory są świetne i doskonale prezentują to czego prawdziwi fani Thomasa od niego oczekują. Wychowaliśmy się na Modern Talking a obecna muzyka jest kontynuacją tego za co Thomasa polubiliśmy i jesteśmy jego fanami.

Nie rozumiem przeciwników bo nie wiem czego Oni tak naprawdę oczekują od muzyki, kariery Thomasa Andersa. Jeśli są fanami to doskonale wiedzą że Thomas się wywodzi z muzyki lekkiej, łatwej i przyjemnej skonstruowanej w latach osiemdziesiątych w ten genialny sposób dzięki któremu słuchamy tej muzyki do dziś i bardzo ją cenimy.

Muzyka nowego projektu Anders I Fahrenkrog jest także muzyką lekką, łatwą i przyjemną ale tak skonstruowaną że od razu wpada w ucho i nie chce z niego wyjść. Jest muzyka doskonale wyprodukowaną i mam nadzieję że odniesie sukces na listach przebojów. Jeśli chodzi o porównania do Modern Talking to tak jak Thomas powiedział zawsze będą bo to duet, blondyn, partner na scenie i ten typ muzyki. Ale pamiętajcie że Pan Bohlen u boku Thomasa już się nie pojawi i że jest tylko historią. Modern Talking był wyjątkowy. Ale wyjątkowy jest też Thomas ze swoim głosem i doskonale radzi sobie bez obecności u boku Dietera Bohlena.

Patrzmy w przyszłość z nowym duetem i życzmy im sukcesów z premierowym projektem. Jeśli tak będzie to otrzymamy więcej tego czego oczekujemy od Thomasa Andersa.

Trzymajcie kciuki za listy przebojów

Aha... Do zobaczenia na koncercie w Zabrzu.
Pozdrawiam
Święte słowa. Jest właśnie tak jak powiedziałeś i trzymajmy się tego.
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

night auditor pisze:Czy ma ktoś linka do niemieckiej listy przebojów, gdzie można na bieżąco sprawdzać sprzedaż singli i albumów w Niemczech?
Troche poszperalem i znalazlem takiego linka http://www.musicload.de/officialcharts
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Wystarczy zajrzeć na stronę główną.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

night auditor pisze:Czy ma ktoś linka do niemieckiej listy przebojów, gdzie można na bieżąco sprawdzać sprzedaż singli i albumów w Niemczech?
Trzeba jednak pamiętać, że płyty wchodzą na listy dwa tygodnie po premierze - w wypadku singla Gigolo będzie to 10 czerwca.
Jak piszesz tak cię widzą.
bohlenmusic

Post autor: bohlenmusic »

Witam.

Często czytam to forum ale bardzo rzadko zabieram tu głos, musi to być coś wyjątkowego i tym wyjątkiem jest wspomniany album TWO. Musze przyznać, że jestem zagorzałym fanem MT od jego samych początków, głównie jednak twórczości Bohlena, ale...
Bohlena zakończyłem słuchanie po ostatnim albumie MT a gniotów w postaci DSDS nie jestem w stanie wysłuchać nie mówiąc o kupnie jakiejkolwiek piosenki z aktualnej stajni bohlena. Natomiast thomasa właściwie nie słuchałem i poza piosenkami love of my own, czy kilkoma z albumu this time i strong też nic ciekawego dla mnie nie stworzył, ale album two to już jest zdecydowanie co innego. Jak dla mnie jest to pierwszy chyba już od rozpadu MT album, którego da sie słuchać i to niektóre piosenki na okrągło (a to już coś!!) i nawet jest bardzo duża szansa, że będzie to pierwsza płyta thomasa którą kupie, a w ostatnich kilku latach nie kupiłem chyba nic poza składanką Blue system.
Gratulacje dla Thomasa i kolegi blondyna którego nazwiska się chyba nie nauczę :) To jest to czego oczekiwałem po bohlenie ale sie doczekać nie mogę, czasami zastanawiam sie czy muzyka, którą lubię to napewno brzmienie bohlena czy też brzmienie rodrigueza ?!

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Juz dzis w niektorych malych sklepikach w Niemczech mozna nabywac nowy singiel Thomasa GIGOLO. Informacje umiescil pewien niemiecki fan na forum Dietera w dziale dotyczacym Thomasa.

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Jeszcze kilka zdjęć Thomasa i Uwe
http://www.perfectphoto.de/index.php?id ... 411061f1f6
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Peter pisze:W piosence "Maria" słyszymy głos Sandry Menges, która szepcze po rosyjsku, wyczuwane jest słowa: "hey priviet" co oznacza powitanie, co mówi dalej tego nie wiem.
Peter, a skąd ten pomysł z Sandrą?

Nawet koledzy z Rosji do końca nie mogą wysłyszeć, co ta pani mówi, a idzie to mniej więcej tak: "Ai, privet. Ja ne mogu s toboi segodnia ??? vstretitsia, ja naberu tebe zavtra"

Ann pisze: Czy wie ktoś z Was kiedy będzie premiera teledysku "Gigolo" w TV
Zgodnie z mailem od Thomasa - na PRO7 w najbliższa sobotę.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Agata pisze:Zgodnie z mailem od Thomasa - na PRO7 w najbliższa sobotę.
A coś więcej wiadomo,w jakim programie,o której godzinie?
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Agata pisze:
Peter pisze:W piosence "Maria" słyszymy głos Sandry Menges, która szepcze po rosyjsku, wyczuwane jest słowa: "hey priviet" co oznacza powitanie, co mówi dalej tego nie wiem.
Peter, a skąd ten pomysł z Sandrą?
Taką wiadomość znalazłem na forum Sandry, poza tym jak byś się wsłuchała w jej głos.... Na dodatek stosunki między TA i SM są ostatnio świetne.
night auditor
Członek TAFC Polska

Post autor: night auditor »

Atlantis pisze:Wystarczy zajrzeć na stronę główną.
Ja pytałem o listę sprzedaży singli i albumów a nie o wycinek listy z singlami produkcji Pana Bohlena..
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Witajcie. Właśnie dostałem single i maxi-single do ręki. Rewelacja!!!!
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

33ccd pisze:Witajcie. Właśnie dostałem single i maxi-single do ręki. Rewelacja!!!!
No to super :) Ja raczej singla niestety nie kupię ale album na 100% :wink:
ODPOWIEDZ