100% Anders - autobiografia Thomasa

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: 100% Anders - autobiografia Thomasa

Post autor: Pkmodern »

A może to celowe, mające dodać pikanterii autobiografii? Choć, z drugiej strony swego czasu "mówiło" się że Nora w Los Angeles zdradzała Thomasa z instruktorem sportowym i teraz jego (Thomasa) urażona duma wzięła górę? Widzisz, jednoznacznie nie możemy stwierdzić, dlaczego napisał to co napisał o Norze. Choć cały czas w moim mniemaniu te słowa znalazły się w książce po obopólnym uzgodnieniu.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Czyli się zgadzamy. A rewelacje o zdradach, tym podobnych sprawach, życie takich ludzi wygląda przecież cokolwiek inaczej niż życie przeciętnego obywatela. W pamięci mam takie słowa Krzysztofa Cugowskiego: Pewnie, że zdradzałem, przecież to się zdarza wszystkim. Oczywiście wierzę, że są tacy, co nie zdradzają, ale realia są inne...
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Pkmodern

Ale dyskutować pewnie że można, wyciągać wnioski, oceniać i domyślać się. Po to jest forum przecie. A że ktoś bardziej do tego podchodzi emocjonalnie - cóż, niektórzy tak wolą. Najważniejsze, że "karuzela kręci się dalej" a my... poczekamy na następne kroki Thomasa i Dietera... :wink:
jkris

Post autor: jkris »

Atlantis pisze: gwoli wyjaśnienia o co mi szło, bo widzę po Twoim wpisie, że nie zostało to zrozumiane tak jak powinno, chyba, że bawi Cie udawanie, że nie wiesz o co chodzi.
wiesz... mnie raczej bawi ton Twoich wypowiedzi, ktory zaczyna byc identyczny jak znanego tutaj Phanthomasa. Mozesz prowokowac dalej uzywajac okreslen "garstka fanów" czy tez nazywac Thomasa "wokalista z Koblencji" tylko, ze probujac za wszelka cene zdeklasowac Andersa niczego tu nie osiagniesz, szczegolnie, ze jestes moderatorem. chcesz w ten sposob pisac- prosze bardzo ale zrzeknij sie swojej funkcji- moze nie bedzie to az tak razace i... slabe w moim odczuciu.
nie jestes zainteresowany Andersem- angazuj sie w watki przeznaczone rewelacyjnym dzielom Bohlena- tam zdaje sie pustki, bo nikogo te gnioty nie interesuja ;-)
Awatar użytkownika
Atlantis

Mnie też nie interesują, dlatego tam się nie wypowiadam. Także to co piszesz do znudzenia-idź pisz o Bohlenie-nie ma wobec mnie zastosowania. Z reszta Twój tok rozumowania że Anders jest lepszy, bo Bohlen jest gorszy też już ogólnie znany jest i jak napisałeś, jest to słabe. I doprawdy nie wiem, co ma moderacja, do moich poglądów. Nie angażowałem się nigdy w fora, gdzie obiekt dyskusji traktuje się niemal z boska czcią, nie odpowiadało mi to nigdy, podobnie jest i tutaj.
Jakbyś czytał dokładnie to co napisałem, to wiedziałbyś, że nie ja tak określiłem Thomasa, a był tak podpisany w jakimś programie telewizyjnym.
Jeżeli próbą zdyskredytowania Thomasa nazywasz pisanie tego, co myślę o jego osobie, to to jest dopiero zabawne i-znów- słabe. Zahacza mi to o cenzurę. Chcesz-zripostuj sensownie moje wypowiedzi-to w końcu idea forum, a jak nie możesz tego zrobić, to nie wyrywaj zdania z kontekstu i nie odnoś się do niego od strony, która kompletnie dyskusji nie dotyczy.
Jeśli masz zarzuty odnośnie merytorycznej strony mojej moderacji-zapraszam do odpowiedniego działu, tam możesz napisać, że to źle, że upominam o ortografie, interpunkcje i usuwam posty o treści "suuuupeeerrr".
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Atlantis proponuję Ci obejrzeć dokument "Moja Prawda" co tam Thomas ,jego rodzina i znajomi opowiadają o związku Thomasa z Norą.Tak jak wcześniej było tu pisane nic nowego Thomas w książce nie zdradził odnośnie Nory i jej sposobu bycia.Dla niej liczyła się kasa i sława.Niestety nie udało się jej plan z podbiciem przez Thomasa USA i wtedy zaczęły się problemy.Thomas nadal najpopularniejszy był w Europie.Oczywiście,że nie wiemy wszystkiego najlepiej,ale sporo wiemy z prasy zwłaszcza niemieckiej.Kiedy to pisało się na bieżąco o MT,Thomasie Andersie i Norze.
Atlantis pisze:stać go na to, żeby żadnego procesu Thomasowi nie wytyczać,
(wypowiedź odnośnie Dietera Bohlena)
Straciłby na tym więcej niż zyskał ;) . Bohlen dobrze umie rachować.Już nie jedną rozprawę przegrał (C.C.CATCH,VERONA FELDBUSCH,THOMAS ANDERS). Nie ma szczęścia w sądach więc po co ma sobie psuć nerwy.
Awatar użytkownika
Atlantis

Wiem o tym, że Bohlen dobrze kalkuluje, nie to jest najważniejsze. Istotne jest, że proces jest na rękę obojgu, bo po prostu nakręca zainteresowanie, nie ma tu zła Nora i dobry Thomas. Skorzystają oboje.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Dokładnie.Biznes jest biznes jak to się mówi i pewnie jakieś konszachty w tym są.
Szkoda,że tylko niektóre działy Nam Fan Club tłumaczy.Interesowała by mnie książka przetłumaczona w całości.Jest to możliwe? :) Czy ktoś by się podjął?
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

atlantyda ;o) pisze:Szkoda,że tylko niektóre działy Nam Fan Club tłumaczy.Interesowała by mnie książka przetłumaczona w całości.Jest to możliwe? Czy ktoś by się podjął?

Jest taka możliwość, ale mogło by to nam narobić kłopotu.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
jkris

Post autor: jkris »

atlantyda ;o) pisze:Dokładnie.Biznes jest biznes jak to się mówi i pewnie jakieś konszachty w tym są.
Szkoda,że tylko niektóre działy Nam Fan Club tłumaczy.Interesowała by mnie książka przetłumaczona w całości.Jest to możliwe? :) Czy ktoś by się podjął?
a wiadomo co z wersja anglojezyczna? pojawi sie?
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Post autor: agnieszka12345 »

Oj też bym bardzo chciała jkris :(
Bo z niemieckim językiem to u mnie kiepsko :wink: Mam wielką nadzieję że się ukaże wersja anglojezyczna :wink:
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

jkris pisze:wiesz... mnie raczej bawi ton Twoich wypowiedzi, ktory zaczyna byc identyczny jak znanego tutaj Phanthomasa
Zastanawiam się czy to traktować jako komplement czy jako obelgę 8)
Chociaż z tego co zauważyłem, to nie ma tutaj takiego użytkownika jak Phanthomas. Niechlujność czy nieudolna chęć obrażenia?
Wracając do dzieł pokroju tej "biografii" można pokusić się o wydanie 2 części lub suplementu.
Przykłady są:
Obrazek
Zmienić na Nora@Thomas, podmienić zdjęcia i gotowe

Księgarnie są pełne tego rodzaju szmir. Jeszcze jedna nie sprawi różnicy.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Pkmodern

Oj rozkręca nam się spirala... rozkręca...
Thomas odwołał się od wyroku i proces rusza od nowa! 8)

Źródło: http://www.bunte.de/stars/thomas-anders ... 28609.html
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Awatar użytkownika
Pkmodern

W dziale MULTIMEDIA na Naszej stronie Fanklubowej możecie znaleźć jeden z najlepszych biograficznych Filmów o Thomasie. Jest on produkcji Ukraińskiej z tego roku, a na potrzeby tego filmu Thomas czy inne osoby mówią po angielsku. Wśród wypowiadających się osób jest tata i brat Thomasa. W odniesieniu do poruszanej kwestii Nory w filmie tym o wiele więcej niż Thomas o niej napisał w swojej książce. Film jest co prawda w języku rosyjskim, ale wiele można zrozumieć.
Nadmienię, że zawartość filmu odnośnie materiałów archiwalnych i montaż jest jak dla mnie wspaniały. Szkoda, że w naszej telewizji takiego dzieła nie możemy zobaczyć...

LINK: http://thomas-anders.com.pl/akt/?page_id=3307

p.s.
należy ściągnąć wszystkie pliki (film w wysokiej jakości) a następnie wypakować używając podanego na stronie kodu.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Ciekawe ,że Thomas napisał coś takiego "Na nagranie nowego albumu Dieter zawsze przysyłał mi 40-50 kompozycji, z nich wybierałem, około 20 które mi się podobały. Z nich Dieter wybierał 12-13, które potem nagrywałem w studio. "
A podczas wywiadu udzielonego dla TAFCPL w Kielcach powiedział,że nigdy nie wybierali utworów na płytę spośród większej ilości ,nie było czegoś takiego,jak odrzuty....czy może jak czegoś nie rozumiem ?
Pkmodern pisze:W dziale MULTIMEDIA na Naszej stronie Fanklubowej możecie znaleźć jeden z najlepszych biograficznych Filmów o Thomasie. Jest on produkcji Ukraińskiej z tego roku, a na potrzeby tego filmu Thomas czy inne osoby mówią po angielsku. Wśród wypowiadających się osób jest tata i brat Thomasa. W odniesieniu do poruszanej kwestii Nory w filmie tym o wiele więcej niż Thomas o niej napisał w swojej książce. Film jest co prawda w języku rosyjskim, ale wiele można zrozumieć.
Mam to.Świetny materiał.Szkoda,że nie wszystko się rozumie :/
Polecam,kto jeszcze nie widział.
ODPOWIEDZ