Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Post autor: ArCrack »

Było to opisywane na poprzedniej stronie tego tematu - proszę o kontakt przez PW.
Jak piszesz tak cię widzą.
night auditor
Członek TAFC Polska

Post autor: night auditor »

Witam ArCrack:)

Bardzo mi zależy na zdobyciu materiału z "Historią Dietera Bohlena". Nie jestem na bieżąco ale co oznacza skrót "PW" gdy prosisz o kontakt w ten sposób?.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Pod moim postem jest przycisk z takim napisem - kliknij, a będziesz mógł wysłać do mnie wiadomość przez forum.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dziś zostały wrzucone do sieci kolejne dwie części z DVD:

Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Apropo ostatnich dwóch części. Z dzisiejszej perspektywy zespół "Sunday" to wydaje mi się masakra :mrgreen: Z drugiej strony w dzisiejszej erze powstają większe gnioty :lol: i.... jakoś rynek to przełyka. Do takiego gniota jeszcze ładne dziewczyny i/lub faceci w teledysku, trochę efektów i jakoś przeleci przez rynek muzyczny i nawet trochę zarobi na siebie. :D W sumie nawet można powiedzieć, że Dietera "Sunday" był protoplastą dzisiejszych zespolików typu Venga boys. :mrgreen:

Tak obserwując te poczynania Dietera na początku jego kariery doszedłem do wniosku, że gdyby nie Thomas to Dieter na zawsze mógłby utkwić komponując w wytwórni dla kogo popadnie. Potem po Thomasie przecież za ciosem była C.C, Chris Norman i inni. Niektórzy mówią, że Thomas bez Dietera też by nie wypłynął na szersze wody a ja myślę, że być może troszkę później ale jednak by wypłynął. A czy Dieter to tak nie wiadomo. Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę, że w tamtych latach liczył się bardzo głos piosenkarza, jego ogólny "image". Być może i oboje byli sobie potrzebni ale jednak Thomas obecnie chyba się bardziej rozwinął. Nie przeczę, Dieter miał spore sukcesy na muzycznym polu ale tak na dobrą sprawę biorąc to po MT poza DSDS to tak nie bardzo Dieterowi idzie. No był ten Mark Medlock, Daniel i inni ale tak jak maluch nigdy nie stanie się porsche tak myślę ci wykonawcy nigdy nie osiągną poziomu Thomasa i trochę Dietera z czasów MT czy Blue System.
No "Historia Dietera Bohlena" to doskonała wprawka dla młodszych fanów, którzy za bardzo nie znają początków kariery Dietera, faktów, skąd się wzięło MT w ogóle i skąd pojawił się Thomas. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

W ostatnim czasie miałem okazję powrócić do prac nad Historią, czego efektem będzie drugie DVD ukończone w ciągu najbliższych tygodni. Obecnie przygotowane są już części 19-25 i prawdopodobnie po ukończeniu części 30 będzie możliwe otrzymanie tego DVD :)
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

a kiedy planowana jest część 40? w sumie kolejny DSDS się skończył i lansowana jest "nowa gwiazda"...
czy raczej poczekasz do końca 2010 roku?
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Właśnie miałem pytać o druga część Historii Dietera Bohlena na DVD :D. Pierwsza bardzo mi się podobała :). Czekam z niecierpliwością na drugą część :D.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

40-stka będzie prawdopodobnie pod koniec roku, gdy zakończy się już promocja albumów Medlocka i Mehrzada i będzie można zamknąć te wątki.
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

to w sumie już soon... miło, bardzo lubię te filmiki i wielu ciekawych rzeczy się dzięki nim dowiedziałem... pozdrawiam
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No i jest :) Na drugiej DVD znalazły się części od 19 do 29. Zainteresowanych proszę o kontakt na PW. Proszę też o kontakt wszystkie osoby, które zamówiły pierwsze DVD - podeślę im do wydruku plik z okładką w rozdzielczości odpowiedniej do wydruku.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Krzychu
Członek TAFC Polska

Post autor: Krzychu »

Fajnie ze Sony Music Entertainment zablokowała niektóre części HDB na YT w Polsce "na mocy praw autorskich"...
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Z tego co widzę, zablokowana jest część z Back For Good. Chętnie przeniosę je na jakiś inny portal video, który nie będzie sprawiał takich problemów. Czy polecacie coś konkretnego?
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Arku spróbuj na daily motion. ;) Napisałeś, że jak skończy się promocja albumów Marka i Mehrzada to będzie czterdziestka, nie wiem jak długo będzie jeszcze trwała, ale faktem jest, że już swoje zadanie spełniła, bo wszystkie produkcje Bohlena są poza setką, czekam z niecierpliwością na twoje dzieło. :)
Awatar użytkownika
Krzychu
Członek TAFC Polska

Post autor: Krzychu »

Arek, część 6 i 7 też jest zablokowana, także to już nie jest tylko Back For Good.
Obrazek
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Arek :!: Kilka nocy przez twoją Historię Dietera Bohlena nie przespałam bo oglądałam :lol:
Ale wrażenia są niesamowite i jak najbardziej pozytywne :!:
Umieścić to można nawet na WRZUTA.pl choć ten serwer trochę marnie działa(wolny)

Przyznam się gdy to oglądałam po raz pierwszy nie byłam nawet jeszcze zarejestrowana na tym forum i dziwiłam się kto mógł zrobić coś takiego.
Naprawdę dziwiłam się że ktoś był w to aż tak bardzo zaangażowany i że pochodził w dodatku z Polski. :!:
Wydaje mi się to wspaniałe
I że ktoś włożył w to tyle trudu...
Trzeba to gdzieś przerzucić bo na You Tube chronicznie filmiki znikają :(
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ