Remiksy Modern Talking w stylu lat 80.

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

A czy możnaby wziąć na warsztat "Tonight Is The Night" Thomasa? :>
Ten kawałek sam w sobie (szczególnie w wersji singlowej) nawiązywał nieco do przeszłości i mogłoby to zabrzmieć ciekawie :)
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Niewykluczone - właśnie ściągnąłem album "This time" i ogólnie jest bardzo fajny - może coś z niego też przerobię. Chociaż na razie nie mam konkretnego pomysłu na aranżację - ale pomyślę nad tym bo piosenki są niezłe. Masz może jakieś namiary na tą wersję singlową? czym różni się od albumowej?

Myślę, że fajnie mogłoby wyjść "How deep is your love" bo w oryginale nie ma tam prawie perkusji, więc można z tym zrobić wszystko ;-)
jkris

Post autor: jkris »

to ja polecam Nothing's gonna stop me now - dla mnie ten kawalek jest rewelacyjny. Takze znajdujacy sie tylko na singlu Tonight is the night-Never Been Loved Before - wg mnie najbardziej moderntalkingowa piosenka Thomasa. mam to wszystko wiec jak bedzie trzeba to moge podeslac...
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

No za tego singielka "Tonight is the night" byłbym wdzięczny :-) Tracklista się niebezpiecznie poszerza ;-)
jkris

ale to dopiero wieczorem, bo teraz jestem w pracy i nie mam tego tutaj... chyba, ze Arek moze wczesniej :roll:

zmienilem sobie obrazek i tak mysle, ze zdjecie z tego teledysku byloby fajna okładka dla Retrospection :lol: 100% disco ;-)
Ostatnio zmieniony wt mar 27, 2007 17:53 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

adamstan pisze:w międzyczasie - http://adamst.wrzuta.pl/audio/jwrthQDUx ... s_mix_v1.5

Dałem wokal trochę głośniej.
Słychać tu wyraźnie (zresztą nie tylko tu), że dużo samodzielnie dograłeś. Idąc tym tropem, nie myślałeś nigdy, by nagrać samodzielny album z własnymi kompozycjami w starym, bohlenowskim stylu :?:

To byłoby dopiero coś :!:
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam! Naprawde kawal dobrej roboty te mixy! Najbardziej podobaja mi sie "I'm No Rockefeller" i "Mystery". Mam nadzieje, ze na tych czterech kawalkach sie nie skonczy i bedziemy mieli przyjemnosc posluchac innych zmiksowanych przez Ciebie utworow MT. Pozdrawiam!
Edmund
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

prophet5 pisze:Słychać tu wyraźnie (zresztą nie tylko tu), że dużo samodzielnie dograłeś. Idąc tym tropem, nie myślałeś nigdy, by nagrać samodzielny album z własnymi kompozycjami w starym, bohlenowskim stylu Question

To byłoby dopiero coś Exclamation
Komponowanie mi nie za bardzo idzie - znacznie lepszy jestem w kopiowaniu ;-) Myślę, że moje własne utwory byłyby dużo słabsze niż SiB, czy choćby album "Chinatown" New Collective jeśli już jesteśmy przy polskich utworach w bohlenowskim stylu - choć New Collective to akurat "Nowy Bohlen" ;-) MT to moja "pierwsza miłość" muzyczna, zawsze brzmienie bohlenowsko-rodriguezowe mnie fascynowało, stąd te remiksy - powiedzmy że to poniekąd spełnienie marzeń z dzieciństwa, kiedy postanowiłem że "kiedyś zagram jak MT" ;-) , ale jeżeli chodzi o tworzenie własnych rzeczy, to raczej siedzę w innych klimatach - bardziej pop-rockowych, trochę elektroniki, melodic-metal też nie jest mi obcy ;-) A żeby jeszcze powiększyć zamieszanie, do tego wszystkiego uczę się w szkole jazzowej :-D

Także wolę komponowanie zostawić Dieterowi ;-)

A kolejne miksy oczywiście będą powstawać :-)
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Chyba że - jakieś instrumentale bym stworzył - bo powiedzmy sobie szczerze że głosu Thomasa ani SiB'ów to ja raczej nie mam, a bez tego piosenki pomimo aranżu w stylu starego MT straciłyby bardzo wiele...
Awatar użytkownika
Prophet5

adamstan pisze:Chyba że - jakieś instrumentale bym stworzył - bo powiedzmy sobie szczerze że głosu Thomasa ani SiB'ów to ja raczej nie mam, a bez tego piosenki pomimo aranżu w stylu starego MT straciłyby bardzo wiele...
To też pomysł! A'propos Twojej szkoły jazzu, to poniekąd mamy odpowiedź na pytanie z innego wątku, czy MT kicz to, czyż coś ambitniejszego.

Osobiście dzisiaj także siedzę zupełnie w innych klimatach, nawet nieobca mi współczesna awangarda i inne klimaty poważne (!), ale... gdzieś tam głęboko z dzieciństwa siedzą reminiscencje tego, czym dusza nasiąkła.

Już dawno przestałem "się tłumaczyć" moją fascynacją takimi nutami. To, że czytamy Shakespeare'a, lubimy inną ambitną literaturę, nie przeszkadza, iż czasem sięgniemy po komiks, choćby "Tytusa, Romka i A'Tomka". ;-)

Życzę powodzenia :!:
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

UWAGA UWAGA - JUŻ JEST! Oto przed wami....................

MRS ROBOTA po podróży w czasie :-)

http://adamst.wrzuta.pl/audio/1LXk55KKr7/

Ale chyba przegiąłem z tą gitarą, bo jak solówka się kończy, to jedyne co mam ochotę zanucić to "ATLANTIS IS CALLING S.O.S FOR LOVE" ;-) ale co tam... ;-)
Awatar użytkownika
Gosia91

Post autor: Gosia91 »

Mrs Robota- dla mnie rewelacja!!
Sorry Little Sarah ;)..
Awatar użytkownika
Prophet5

Mrs Robota- dla mnie rewelacja!!
Zgadza się, potwierdzam! I świetnie z tą gitarą, daj spokój... Nawet nie wiem, czy zauważyliście, ale dzisiaj w muzyce rozrywkowej, a zwłaszcza dance, zniknęły solówki na gitarach (nie mówiąc już o saksofonach!). Jeśli są, to zwykle na jakichś barwach syntezatorowych, typu Clavia Nord Lead, czy Access Virus.
jkris

adamstan pisze:UWAGA UWAGA - JUŻ JEST! Oto przed wami....................

MRS ROBOTA po podróży w czasie :-)
R.E.W.E.L.A.C.J.A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dla mnie tej gitary mogloby byc wiecej...
a, i dodac musze, ze podziwiam Twoj własny wkład w te kawalki- tzn to co sam dogrywasz :wink:
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

MIODZIO!!
Czekałem kiedy znajdzie się ktoś kto odważy się zrobić nowe piosenki na styl lat 80. Ale nigdy nie pomyslałem że ten ktoś będzie sam dogrywał partie instrumentów, bez korzystania z sampli!! Jak Ty to robisz?? Sam bawię się w robienie muzyki i szukam takich brzmień!!

Aha, proponuję przerobienie "Dont let me go" z ALONE na coś w stylu "Dont lose my number" - te kawałki są bardzo podobne i myśle że efekt by był ciekawy.

Przy okazji miksowania dźwieków - może jest ktoś kto wie jak Dieter zmienił brzmienie linii basowej w "Strangers by night" ( chodzi mi o to że w instrumentalu mamy jakby zwykły basik a w wersji z wokalem linia basu jest tak specyficznie przefiltrowana; genialny efekt!!!). jak to zrobić??????
think for yourself - question authority
Ania

Post autor: Ania »

Dla mnie BOMBA :lol:
Mirek Breguła- polski Lennon lat 80-tych. Najbardziej utalentowany i niedoceniony polski artysta :(
ODPOWIEDZ