Ten kawałek sam w sobie (szczególnie w wersji singlowej) nawiązywał nieco do przeszłości i mogłoby to zabrzmieć ciekawie
Remiksy Modern Talking w stylu lat 80.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- adamstan
- Kontakt:
Niewykluczone - właśnie ściągnąłem album "This time" i ogólnie jest bardzo fajny - może coś z niego też przerobię. Chociaż na razie nie mam konkretnego pomysłu na aranżację - ale pomyślę nad tym bo piosenki są niezłe. Masz może jakieś namiary na tą wersję singlową? czym różni się od albumowej?
Myślę, że fajnie mogłoby wyjść "How deep is your love" bo w oryginale nie ma tam prawie perkusji, więc można z tym zrobić wszystko
Myślę, że fajnie mogłoby wyjść "How deep is your love" bo w oryginale nie ma tam prawie perkusji, więc można z tym zrobić wszystko
-
jkris
- adamstan
- Kontakt:
-
jkris
ale to dopiero wieczorem, bo teraz jestem w pracy i nie mam tego tutaj... chyba, ze Arek moze wczesniej 
zmienilem sobie obrazek i tak mysle, ze zdjecie z tego teledysku byloby fajna okładka dla Retrospection
100% disco 
zmienilem sobie obrazek i tak mysle, ze zdjecie z tego teledysku byloby fajna okładka dla Retrospection
Ostatnio zmieniony wt mar 27, 2007 17:53 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
- Prophet5
Słychać tu wyraźnie (zresztą nie tylko tu), że dużo samodzielnie dograłeś. Idąc tym tropem, nie myślałeś nigdy, by nagrać samodzielny album z własnymi kompozycjami w starym, bohlenowskim styluadamstan pisze:w międzyczasie - http://adamst.wrzuta.pl/audio/jwrthQDUx ... s_mix_v1.5
Dałem wokal trochę głośniej.
To byłoby dopiero coś
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
- adamstan
- Kontakt:
Komponowanie mi nie za bardzo idzie - znacznie lepszy jestem w kopiowaniuprophet5 pisze:Słychać tu wyraźnie (zresztą nie tylko tu), że dużo samodzielnie dograłeś. Idąc tym tropem, nie myślałeś nigdy, by nagrać samodzielny album z własnymi kompozycjami w starym, bohlenowskim stylu Question
To byłoby dopiero coś Exclamation
Także wolę komponowanie zostawić Dieterowi
A kolejne miksy oczywiście będą powstawać
- adamstan
- Kontakt:
- Prophet5
To też pomysł! A'propos Twojej szkoły jazzu, to poniekąd mamy odpowiedź na pytanie z innego wątku, czy MT kicz to, czyż coś ambitniejszego.adamstan pisze:Chyba że - jakieś instrumentale bym stworzył - bo powiedzmy sobie szczerze że głosu Thomasa ani SiB'ów to ja raczej nie mam, a bez tego piosenki pomimo aranżu w stylu starego MT straciłyby bardzo wiele...
Osobiście dzisiaj także siedzę zupełnie w innych klimatach, nawet nieobca mi współczesna awangarda i inne klimaty poważne (!), ale... gdzieś tam głęboko z dzieciństwa siedzą reminiscencje tego, czym dusza nasiąkła.
Już dawno przestałem "się tłumaczyć" moją fascynacją takimi nutami. To, że czytamy Shakespeare'a, lubimy inną ambitną literaturę, nie przeszkadza, iż czasem sięgniemy po komiks, choćby "Tytusa, Romka i A'Tomka".
Życzę powodzenia
- adamstan
- Kontakt:
UWAGA UWAGA - JUŻ JEST! Oto przed wami....................
MRS ROBOTA po podróży w czasie
http://adamst.wrzuta.pl/audio/1LXk55KKr7/
Ale chyba przegiąłem z tą gitarą, bo jak solówka się kończy, to jedyne co mam ochotę zanucić to "ATLANTIS IS CALLING S.O.S FOR LOVE"
ale co tam... 
MRS ROBOTA po podróży w czasie
http://adamst.wrzuta.pl/audio/1LXk55KKr7/
Ale chyba przegiąłem z tą gitarą, bo jak solówka się kończy, to jedyne co mam ochotę zanucić to "ATLANTIS IS CALLING S.O.S FOR LOVE"
- Prophet5
Zgadza się, potwierdzam! I świetnie z tą gitarą, daj spokój... Nawet nie wiem, czy zauważyliście, ale dzisiaj w muzyce rozrywkowej, a zwłaszcza dance, zniknęły solówki na gitarach (nie mówiąc już o saksofonach!). Jeśli są, to zwykle na jakichś barwach syntezatorowych, typu Clavia Nord Lead, czy Access Virus.Mrs Robota- dla mnie rewelacja!!
-
jkris
- punky linsky
MIODZIO!!
Czekałem kiedy znajdzie się ktoś kto odważy się zrobić nowe piosenki na styl lat 80. Ale nigdy nie pomyslałem że ten ktoś będzie sam dogrywał partie instrumentów, bez korzystania z sampli!! Jak Ty to robisz?? Sam bawię się w robienie muzyki i szukam takich brzmień!!
Aha, proponuję przerobienie "Dont let me go" z ALONE na coś w stylu "Dont lose my number" - te kawałki są bardzo podobne i myśle że efekt by był ciekawy.
Przy okazji miksowania dźwieków - może jest ktoś kto wie jak Dieter zmienił brzmienie linii basowej w "Strangers by night" ( chodzi mi o to że w instrumentalu mamy jakby zwykły basik a w wersji z wokalem linia basu jest tak specyficznie przefiltrowana; genialny efekt!!!). jak to zrobić??????
Czekałem kiedy znajdzie się ktoś kto odważy się zrobić nowe piosenki na styl lat 80. Ale nigdy nie pomyslałem że ten ktoś będzie sam dogrywał partie instrumentów, bez korzystania z sampli!! Jak Ty to robisz?? Sam bawię się w robienie muzyki i szukam takich brzmień!!
Aha, proponuję przerobienie "Dont let me go" z ALONE na coś w stylu "Dont lose my number" - te kawałki są bardzo podobne i myśle że efekt by był ciekawy.
Przy okazji miksowania dźwieków - może jest ktoś kto wie jak Dieter zmienił brzmienie linii basowej w "Strangers by night" ( chodzi mi o to że w instrumentalu mamy jakby zwykły basik a w wersji z wokalem linia basu jest tak specyficznie przefiltrowana; genialny efekt!!!). jak to zrobić??????
think for yourself - question authority