Amibtne piosenki Bohlena

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
MichałT

Re: Amibtne piosenki Bohlena

Post autor: MichałT »

Atlantis pisze:Bo nie można powiedzieć, że Dicky Down, Gemeinsam, I'm comming, Robotronik 10 to prawdziwa muzyka.
Ja również nic takiego nie napisałem :wink:
Mówiąc, że jeśli chcę posłuchać prawdziwej muzyki sięgam po Bohlena, miałem oczywiście na myśli, że sięgam po niego najcześciej.
Jeśli chcesz wiedzieć czego słucham oprócz muzyki Dietera, zapraszam tutaj:
viewtopic.php?f=11&t=103&st=0&sk=t&sd=a&start=75 :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

I o to właśnie chodzi :D , spory rozrzut i tak powinno być. Pozdrawiam.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Depeche Mode to muzyka pop połączona z tekstami opowiadającymi o wielu ważnych sprawach w życiu jak rozstania, niespełniona miłość, samotność, niezrozumienie, relacje międzyludzkie i wreszcie śmierć. Sam Martin Gore został odznaczony przez jakiś uniwersytet (wybaczcie ale nie chce mi się teraz sięgać po książki, a nie pamiętam dokładnie jaki) za swoje teksty więc należy on bezapelacyjnie do ścisłej czołówki tekściarzy. A czy jest to muzyka ambitna czy nie to już kwestia wrażliwości. To tyle o depeszach.
Co do Bohlena to myślę, że słowo "ambitne" jest tu zbyt wielkie. To, że tekst jest spójny i logiczny nie oznacza jeszcze, że musi być dobry i ambitny. "Majteczki w kropeczki" też opowiadają jakaś historię czy to oznacza, że piosenka jest ambitna? Moim zdaniem udaje mu się czasami coś dobrego popełnić ale jest to najwyżej poprawne.
ODPOWIEDZ