disco-man pisze:Uwielbiam wzruszać sie przy J can lose my heart tonight-C.C ! Ta piosenka to wzór disco lat 80!
a czy wiesz jak wiele wspolnego ma ten kawalek z Brother Louie
jest remix tej piosenki polegajacy na tym, ze na wersje instrumentalna ICLMHT nalozony slowa BL- efekt niesamowity- pasuje jak ulał
jkris...Czy mógłbyś mi przesłać może na e-mail plik muzyczny z tą piosenką?Tak mnie tą informacją napaliłeś,że ho ho!
Bardzo,bardzo Cię proszę!
Oto moje GG,byś mógł się ze mną skontaktować:4526042
CZEKAMMMMMMMMMMMM!!!
"...We die for Brando,and we love James Dean.The King was Elvis,and Monroe was the Queen..."
A mnie cos bierze na łzy przy History i całym albumie Seeds of Heaven ale to barzdziej smutek za chwilami ,które przeżyłem przy tych piosenkach i beztroskich czasach,które nie wróca czasach gdy marzenia zlewały się z rzeczywistoscią a wszystko w rytmie Jego muzyki, nieraz tez wzbudza we mnie chęć na płacz fans of Modern Talking Ashleya ze względu na tekst tego kawałka
Mnie nigdy nie zdarzyło się płakać ale dreszcze to rzecz normalna.Każde słuchanie piosenek Modern Talking wprowadza mnie w super nastrój przychodzi mi ochota do życia.
Zdecydowanie się zgadzam z tym, że nawet szybkie piosenki Modern Talking są smutne (Who Will Love You Like I Do, Everybody Needs Somebody, Arabian Gold, Should I, Would I, Could I). Lubię piosenki Modern Talking i twórczoś Dietera Bohlena ze względu na smutek (With A Little Love - MT, C.C. Catch cudowna Jump In My Car czy Blue System - Romeo & Juliet). Może nie rozumie nikt, co mnie w tym smuci, ale one smucą. Taka muzyka mnie najbardziej pociąga - smutny dance. Jednak mało jest takiej muzyki.
Zdażyło mi się płakać przy piosence Blue System - Silent Water, Romeo & Juliet, a z Modern Talking - Run To You, If I, Don't Make Me Blue i With A Little Love . Raz, a nawet pare razy rozpłakałem się kiedy oglądałem You'Re My Heart, You're My Soul z ostatniego, pożegnalnego koncertu Modern Talking w Berlinie w 2003 roku na YouTube. Pewnie płakałem dlatego, że w głębi serca wiedziałem, że to koniec Modern Talking, że Thomas Anders i Dieter Bohlen już nigdy razem nie zaśpiewają
Tia. Już nigdy razem nie zagrają. Szkoda. Ich styl był jedyny w swoim rodzaju. Silent Water i Romeo & Juliet to oczywiście też dwie świetne, smutne piosenki. Uwielbiam je. Fajna jest też G.T.O.
Wczoraj posłuchałem sobie po dłuzszej przerwie Love me more- Blue śystem. Wstęp zaczął przenosić mnie w inny wymiar, odsłoniłem żaluzje , spojrzałem w niebo, w wędrujące leniwie chmury i ... poleciała mi pierwsza z łez..Przypomnialem sobie lato 89 , które spędzałem na wsi..Wtedy płakałem pierwszy raz przy tej piosence..Byłem dzieckiem, ale wydawało mi się ze jestem dużo starszy..., wtedy równiez z najwyższego okna w domu dziadków przy dzwiękach łove me more spoglądałem w niebo...Uroniłem kilka łez , ale gdy usłyszałem te chórki w refrenie , łzy zamieniły się w potok...Bóbr mógł mi tylko pozazdrościć ilości łez. Lecz nie czulem się smutny, bo byly to łzy szczęśliwe, takie które powstają po głębokich poruszeniach naszej duszy... Za jakiś czas znowu spojrzę w niebo w towarzystwie Love me more...
Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.
Ja łączę teorię z praktyką; nic nie działa i nie wiem dlaczego.
to brzmi jak scena z filmu. Ja czasem tak sobie o tym myślę. Szkoda, że nie wyszedł żaden film z piosenką Modern Talking jako tło. Ich muzyka jest tak cudowna, że by można było wsadzić coś do filmu.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Kiedyś siostra powiedziała - przy okazji przesłuchiwania przeze mnie nowej płyty MT, że ona tego nie słucha bo te piosenki brzmią jak z filmu... hmm pomyslalam, że owszem może i tak brzmią ale czy to wada ?
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!