Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

Jennifer, ty wiesz, że ja Cię bardzo lubię...? :D
Germany's most successful pop duo ever.
Awatar użytkownika
Jennifer

Post autor: Jennifer »

O! :P Dzięki. Miło mi to słyszeć.
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Jedyną rzeczą, której w Tobie nie lubię to avatar, ale o tym chyba już doskonale wiesz...
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Jennifer pisze:Nie można też moim zdaniem nazwać muzy MT genialną- bądź co bądź są to utwory z bardzo prostym tekstem i nieskomplikowaną linią melodyczną. Nie doszukujmy się tam jakieś głębi.
Zgadzam się, tak jak napisałem wcześniej muza MT ma za zadanie być chwytliwą i poprawiać nastrój, a nie powalać ludzi na kolana swoim przekazem. Napewno Bohlen stworzył coś bez dwóch zdań nowego a w tym momencie już legendarnego, coś co każdy rozpozna bez problemów - czyli "modernowe brzmienie" które wszyscy tak kochamy i które znalazło tak wielu nasladowców;)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Ej, ale czekaj, a jakby tak przystawić do siebie tamto zdjęcie i twój avatar, to wyszłoby, że Dieter jest... O mój Jezuuu! Ja mdleję...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Louie, Louie, Louie pisze:Mój drogi! Obecnie muzyka disco praktycznie nie istnieje. Jest tylko Disco Polo, może chcesz do tego zaliczyć działalność Bohlena, co? No bo jeśli chciał występować z naszą piękną i uroczą (pociągającą jak spłuczka od klopa) Mandaryną, to może...?
Czy ja o czymś nie wiem? Bohlen z Mandaryną? No no, ciekawa rzecz... ;)
Jeśli obecnie disco nie istnieje, to pod co podpiąć "I Don't Feel Like Dancing", które ostatnimi czasy można usłyszeć w niemal każdym miejscu? :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Jennifer

Louie- wiem wiem :P . Ale niestety w najbliższym czasie nie zamierzam go zmienić. Mam nadzieję ,że wytrzymasz :D .

Uważam, że sam Dieter nie postrzega swojej muzy jako coś genialnego. Chciał stworzyć coś z dobrym klimatem dyskotekowym i w 100% mu się to udało. Naprawde świetnie się tańczy przy tej muzyce.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

ArCrack pisze:Czy ja o czymś nie wiem? Bohlen z Mandaryną? No no, ciekawa rzecz...
O to samo miałem spytać:) Skąd takie rewelacje? 8) :wink:
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Dobra,louie może i masz rację z tymi panami od muzyki poważnej, no to wskaż mi lepszego muzyka z ostatnich 60 lat!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

W kontekście Dietera i Bacha wychodzi nieco brak polskiego słownictwa w tej dziedzinie. Brakuje u nas słowa odpowiednika angielskiego "songwriter" - osoby, która komercyjnie i seryjnie, często na zamówienie pisze piosenki.
Ostatnio zmieniony ndz sty 14, 2007 21:31 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

myślę, że KOMPOZYTOR, PRODUCENT MUZYCZNY pasuje do tego słowa. P. S. Kiedyś jak mialem angielski, to śpiewaliśmy piosenekę "Eternal Flame" ("Wieczny płomień") i nauczycielka mówiła, że wszystkie angielskie piosenki mają głupie słowa, więc nie tylko Bohlen pisał słabe słowa, w koncu nie jest wierszkokletą, tylko kompozytorem, a chwała dla Niego, że potrafił i to i to zrobić :)
Awatar użytkownika
Jennifer

venturak pisze: Kiedyś jak mialem angielski, to śpiewaliśmy piosenekę "Eternal Flame" ("Wieczny płomień") i nauczycielka mówiła, że wszystkie angielskie piosenki mają głupie słowa
Jako nauczycielka języka angielskiego całkowicie sie zgadzam. Naprawdę bardzo często dzisiejsze teksty są bardzo prościutkie. Przykładów mozna by podać tysiące.Ale najważniejsze, że są one w jezyku angielskim, który ma tylko dobrze brzmieć. Gdy się zaś czlowiek zajmie ich tłumaczeniem to się może porządnie zdziwić.

Swego czasu także doświadczałam nagonki na MT- wokół słyszałam tylko ze to kicz i disco polo tudzież disco German. Niestety duża w tym zasługa Polsatu i programu Disco Relax :x . Nie dość, że co jakiś czas puszczali tam teledyski MT to jeszcze urządzili konkurs na ich sobowtórów. Że nie wspopmnę o pewnym zespole, którego teledysk był mocno inspirowany Sext Sexy Lover. Oczywiście prasa także lansowała MT na disco polo :/
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

disco-man pisze:wskaż mi lepszego muzyka z ostatnich 60 lat
ArCrack pisze:Czy ja o czymś nie wiem? Bohlen z Mandaryną? No no, ciekawa rzecz...
disco-man, co było sześćdziesiąt lat temu, to ja nie wiem, bym musiała się babci zapytać. Ale z LAT 60- proszę bardzo- Eric Clapton. a z lat 70- Tina Turner (od niedawna jestem jej fanką)

ArCrack- nie mówię konkretnie o Bohlenie. Może nie pamiętasz jak Modern Talking miało wystąpić z Mandaryną?! Ale na szczęście występ odwołano! Uff :roll:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Nie Modern Talking tylko Thomas Anders i nie z Mandaryną, tylko na tej samej scenie tego samego dnia co ona. Tak samo, jak w 1998 roku Just5 występowało przed Modern Talking w Polsce.
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Ale na plakacie była Mandaryna, a obok Modern Talking i wyraźnie było napisane MODERN TALKING, a nie THOMAS ANDERS!!!
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Napisane było: Thomas Anders na żywo z 12-osobowym zespołem muzycznym z Modern Talking & Mandaryna z 10-osobową grupą taneczną.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
ODPOWIEDZ