Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?
- Louie, Louie, Louie
- Louie, Louie, Louie
- Mateusz
Zgadzam się, tak jak napisałem wcześniej muza MT ma za zadanie być chwytliwą i poprawiać nastrój, a nie powalać ludzi na kolana swoim przekazem. Napewno Bohlen stworzył coś bez dwóch zdań nowego a w tym momencie już legendarnego, coś co każdy rozpozna bez problemów - czyli "modernowe brzmienie" które wszyscy tak kochamy i które znalazło tak wielu nasladowców;)Jennifer pisze:Nie można też moim zdaniem nazwać muzy MT genialną- bądź co bądź są to utwory z bardzo prostym tekstem i nieskomplikowaną linią melodyczną. Nie doszukujmy się tam jakieś głębi.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Louie, Louie, Louie
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Czy ja o czymś nie wiem? Bohlen z Mandaryną? No no, ciekawa rzecz...Louie, Louie, Louie pisze:Mój drogi! Obecnie muzyka disco praktycznie nie istnieje. Jest tylko Disco Polo, może chcesz do tego zaliczyć działalność Bohlena, co? No bo jeśli chciał występować z naszą piękną i uroczą (pociągającą jak spłuczka od klopa) Mandaryną, to może...?
Jeśli obecnie disco nie istnieje, to pod co podpiąć "I Don't Feel Like Dancing", które ostatnimi czasy można usłyszeć w niemal każdym miejscu?
Jak piszesz tak cię widzą.
- Jennifer
Louie- wiem wiem
. Ale niestety w najbliższym czasie nie zamierzam go zmienić. Mam nadzieję ,że wytrzymasz
.
Uważam, że sam Dieter nie postrzega swojej muzy jako coś genialnego. Chciał stworzyć coś z dobrym klimatem dyskotekowym i w 100% mu się to udało. Naprawde świetnie się tańczy przy tej muzyce.
Uważam, że sam Dieter nie postrzega swojej muzy jako coś genialnego. Chciał stworzyć coś z dobrym klimatem dyskotekowym i w 100% mu się to udało. Naprawde świetnie się tańczy przy tej muzyce.
- Mateusz
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W kontekście Dietera i Bacha wychodzi nieco brak polskiego słownictwa w tej dziedzinie. Brakuje u nas słowa odpowiednika angielskiego "songwriter" - osoby, która komercyjnie i seryjnie, często na zamówienie pisze piosenki.
Ostatnio zmieniony ndz sty 14, 2007 21:31 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak piszesz tak cię widzą.
- venturak
myślę, że KOMPOZYTOR, PRODUCENT MUZYCZNY pasuje do tego słowa. P. S. Kiedyś jak mialem angielski, to śpiewaliśmy piosenekę "Eternal Flame" ("Wieczny płomień") i nauczycielka mówiła, że wszystkie angielskie piosenki mają głupie słowa, więc nie tylko Bohlen pisał słabe słowa, w koncu nie jest wierszkokletą, tylko kompozytorem, a chwała dla Niego, że potrafił i to i to zrobić 
- Jennifer
Jako nauczycielka języka angielskiego całkowicie sie zgadzam. Naprawdę bardzo często dzisiejsze teksty są bardzo prościutkie. Przykładów mozna by podać tysiące.Ale najważniejsze, że są one w jezyku angielskim, który ma tylko dobrze brzmieć. Gdy się zaś czlowiek zajmie ich tłumaczeniem to się może porządnie zdziwić.venturak pisze: Kiedyś jak mialem angielski, to śpiewaliśmy piosenekę "Eternal Flame" ("Wieczny płomień") i nauczycielka mówiła, że wszystkie angielskie piosenki mają głupie słowa
Swego czasu także doświadczałam nagonki na MT- wokół słyszałam tylko ze to kicz i disco polo tudzież disco German. Niestety duża w tym zasługa Polsatu i programu Disco Relax
- Louie, Louie, Louie
disco-man pisze:wskaż mi lepszego muzyka z ostatnich 60 lat
disco-man, co było sześćdziesiąt lat temu, to ja nie wiem, bym musiała się babci zapytać. Ale z LAT 60- proszę bardzo- Eric Clapton. a z lat 70- Tina Turner (od niedawna jestem jej fanką)ArCrack pisze:Czy ja o czymś nie wiem? Bohlen z Mandaryną? No no, ciekawa rzecz...
ArCrack- nie mówię konkretnie o Bohlenie. Może nie pamiętasz jak Modern Talking miało wystąpić z Mandaryną?! Ale na szczęście występ odwołano! Uff
Germany's most successful pop duo ever.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Louie, Louie, Louie
- Pioetrek
- Kontakt: