O zasługach dla zespołu

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: O zasługach dla zespołu

Post autor: MODERN JEANNE »

sebciu1974 pisze:Chyba jedynym w całości utworem wykonanym przez Dietera jest Gengster Love
Dietera wyraźnie słychać w refrenach na 1 jego albumie WOAR.
Posluchaj Emanualle , She's A LADY lub Love Me More i całej reszty.
Na innych albumach jego głos może być zmiksowany
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

MODERN JEANNE pisze:
sebciu1974 pisze:Chyba jedynym w całości utworem wykonanym przez Dietera jest Gengster Love
Na pierwszym albumie śpiewa to fakt ale już na pozostałych nie bardzo.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

A ja to widzę tak:
Po pierwsze plusy dla Dietera:Pomysł na zespół i doprowadzenie go do końca,komponowanie muzyki i pisanie tekstów.Thomas robił trochę mniej więc można powiedzieć,ze był mniej zasłużony, ale tak nie do końca. Tomcio stał się dopełnieniem pomysłu Dietera. Dzięki temu,że przyjął jego propozycję powstał zespół jak dla mnie idealny. Panowi są jak ogień i woda i dlatego cudownie wzajemnie się uzupełniali. Oni we dwóch są połączeniem doskonałym( koniec nie był pomyślny ale chodzi o samą idee zespołu).Po za tym tu cytat z mojego zadania domowego na WOK: "Wyjątkowość piosenek Dietera Bohlena podkreślał cudowny głos Thomasa Andersa". To zdanie chyba mówi wszystko. Gdyby nie było Tomaszka to piosenki MT z innym wokalistą nie miały by takiego cudownego wykonania.
Tylko,żeby nie wyszło,ze ich kariery solowe są bezsensu jeżeli nie są razem to napiszę jeszcze parę słów. Dla mnie ich solowe kariery to tak jakby patrzyć na zdjęcie jednego potem drugiego i mimowolnie pomyśleć o Modern Talking. Bo jeżeli powiem Thomas Anders to od razu myślę Dieter Bohlen. Pokochałam ich w MT i ich solowe projekty też bo to 1/2 MT i nie sposób by i ich nie kochać(wiadomo,ze jedne piosenki trochę bardziej a inne mniej ale to chyba naturalne). Słuchając ich mimo,że osobno zawszę widzę w nich członków MT.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

sebciu1974 pisze:Na pierwszym albumie śpiewa to fakt ale już na pozostałych nie bardzo.
MODERN JEANNE pisze:
Na pierwszym albumie śpiewa to fakt ale już na pozostałych nie bardzo.
Ale nie odwracaj kota ogonem i nie zmieniaj tematu .Dyskusja dotychczas kręciła się chyba o to czy Dieter dalby sobie rade bez Thomasa.Sugerujesz ze nie bo on nie śpiewał w refrenach :?:(a przy okazji masz na to dowód :?: )Pomimo ze w zwrotkach go słyszysz i to on jest kompozytorem piosenki,a jego solowe piosenki trzymały się list przebojów :?: :shock:
No kolego... Dieter odniósł sukces z Ricki Kingiem przed MT,potem miał wiele innych projektów odnoszących sukcesy jak CC Cath,Bonnie Tyler czy Chris Norman .
Jego 1 piosenka z solowego projektu BS Sorry Little Sarah (którą sam śpiewał od początku do końca)również była olbrzymim hitem.
Moze i bez boskiego głosu Thomasa ten sukces byłby mniejszy ale Dieter i tak by wyplynol tak jak było z jego projektami bez TA.
Ja się naprawdę nie chce sprzeczać o to który z nich był lepszy bo tak jak napisała KATE w zespole MT świetnie się uzupełniali i udało im się stworzyć coś co ludzie potem określali mianem legendy .
Ale Dieter wyplynol już wcześniej bez Thomasa jak z np RICKI KINGIEM. Po MT jego piosenki wykonywane solo również przyniosły mu sukces i były hitami jak np MY BED IS TOO BIG czy LAILA.Obecnie tworzy muzykę dla gwiazd DSDS jak Mark.M i innych, która zajmuje ścisłe czołówki niemieckiej listy przebojów.
Wiele jego piosenek z Blue System utrzymywały się przez wiele tygodni na europejskich listach . :!:
Trzeba przyznać ze dzięki Thomasowi i zespołowi MT jego twarz i nazwisko stały się rozpoznawalne(z wzajemnością dla obu stron).Ale gdyby nie Thomasa to pewnie Dieter znalazl by kogoś innego ...
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Źle mnie zrozumiałaś. Myślę że Dieter (gdyby nie spotkał Thomasa) to i tak byłby bardziej znany od niego. To że nie śpiewał wszystkiego w Blue System potwierdza tylko fakt że sukces można odnieść z innymi wykonawcami a nie tylko z Thomasem. Choć na pewno już nie tak wielki. Nie można jednak zapomnieć o tym że fakt iż Blue System odnosił sukcesy to zasługa Modern Talking. Bo gdyby nie powstanie tej grupy prawdopodobnie niebyłoby takiego zainteresowanie BS. Jest jeszcze jeden fakt na plus Dietera. MT to pomysł Bohlena, jego kompozycja, jego wizja i jego plan. Thomas został tylko do tego projektu tak jakby zaproszony. I na całe szczęście że on a nie nikt inny bo gdyby stało się inaczej pewnie nie mielibyśmy o czym pisać tutaj dzisiaj.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Wiesz ja to się czasami zastanawiam czy MT nie było tak na prawde projektem wytworni,wielu zorganizowanych osób chcących na tym zarobić.Podesłali nam dwóch praktycznie idealnych z wyglądu chłopaków których celem było łamanie niewieścich serc,do tego ta perfekcyjna muzyka-po prostu ideał. :!:
Wszystko od samego początku w nich było tak perfekcyjnie dopracowane i dopieszczone .Az za bardzo. :!:
Moze to nie Dieter znalazł Thomasa tylko wytwórnia stworzyła ten zespól szukając osób o świetnej prezencji,warunkach głosowych(Thomas) a to ze Dieter akurat komponował piosenki które uznali za dobre przemówiło na jego korzyść.Zaraz miał wsparcie świetnego aranzysty Luisa,oraz panów z SIB
To oczywiście tylko moje domniemania chodzące mi nieraz po głowie patrząc na olbrzymia karierę jaka tak od razu zrobili.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

MODERN JEANNE pisze:Wiesz ja to się czasami zastanawiam czy MT nie było tak na prawde projektem wytworni,wielu zorganizowanych osób chcących na tym zarobić.Podesłali nam dwóch praktycznie idealnych z wyglądu chłopaków których celem było łamanie niewieścich serc,do tego ta perfekcyjna muzyka-po prostu ideał. :!:
Wszystko od samego początku w nich było tak perfekcyjnie dopracowane i dopieszczone .Az za bardzo. :!:
Moze to nie Dieter znalazł Thomasa tylko wytwórnia stworzyła ten zespól szukając osób o świetnej prezencji,warunkach głosowych(Thomas) a to ze Dieter akurat komponował piosenki które uznali za dobre przemówiło na jego korzyść.Zaraz miał wsparcie świetnego aranzysty Luisa,oraz panów z SIB
To oczywiście tylko moje domniemania chodzące mi nieraz po głowie patrząc na olbrzymia karierę jaka tak od razu zrobili.
Szczerze mowiac nie sadze, ze Modern Talking byl wytworem wytworni plytowej. Po pierwsze gdyby tak bylo wytwornia nie marnowalaby pieniedzy i czasu na wydawanie solowych singli Thomasa Andersa tym bardziej, ze firmowal te niemieckojezyczne single tylko jeden z tych, jak sie wyrazilas "idealnych z wyglądu chłopaków" tylko od razu zajelaby sie wydawaniem i promocja muzyki Modern Talking.

Po drugie: gdyby tak bylo, ze wyglad Thomasa i Dietera mial zachecac potencjalne fanki do zakupu plyt to pierwszy singiel nie zostalby wydany niemal "anonimowo" tzn. bez zadnych zdjec na okladce singla, bez nazwisk a jedynie z pseudonimem Steve Benson.

Po trzecie: dopiero z perspektywy czasu okazalo sie, ze muzyka Modern Talking jest "idealna" jak to sie wyrazilas. Przed pierwszymi nagraniami MT muzyka Bohlena wcale nie odnosila sukcesow - nikt nie wiedzial, czy ich singiel odniesie jakikolwiek sukces, czy tez bedzie kolejnym niewypalem. Wczesniej Dieter probowal bezskutecznie odniesc sukces swoimi produkcjami - zarowno jako piosenkarz (Steve Benson, Monza, Sunday) czy tez jako producent innych wokalistow. Pewne sukcesy odnosil jako producent muzyczny, ale z pewnoscia nie bylo to sukcesy na miare marzen Dietera. Nawet ich pierwszy singiel zaczal sie dobrze sprzedawac dopiero po jakims czasie. Na poczatku sprzedano zaledwie kilkaset egzemplarzy singla YMHYMS.

To tyle w tym temacie...

Pozdrawiam serdecznie
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

MODERN JEANNE pisze:Wiesz ja to się czasami zastanawiam czy MT nie było tak na prawde projektem wytworni,wielu zorganizowanych osób chcących na tym zarobić.
Hmmm jak sobie słucham czystego Bohlena, tworzącego dzisiejsze piosenki bez udziału ludzi tworzących przedsięwzięcie o szyldzie Modern Talking, to niestety możesz mieć rację..... Bohlen był dobry, ale z chórzystami (nie tylko SIB) i Luisem, względnie z Alexem czy Lalo. Teraz to chyba tylko Jeo mu pomaga i wychodzi taka kicha jakimi są albumy MM.
ODPOWIEDZ