Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę wesołych świąt. Ja dzięki Tobie sie dowiedziałem, że mam spore zaległości, pozapominałem sobie tytuły piosenek, a warto sobie te wszystkie płytki poodświeżać.
Prince Damien ''Glücksmoment'' - zwycięzca DSDS 2016
- Peter
Re: Glücksmoment (finałowa piosenka DSDS 2016)
Każdy ma inny gust, ja się nauczyłem szanować to.
Ja bym tego album nie chciałbym mieć nawet dla kolekcji, nie mam miejsca już na nowe płyty to jedno a dwa nie podoba mi się i nie widzę już więcej sensu się nad nim tu na forum pastwić, cieszę się że są ludzie, którzy mają z niego radość, ja nie, ale album ma jednego plusa. Dzięki niemu doceniłem jak wspaniały był "The Album" Daniela Schuhmachera, kiedyś mu wystawiłem 4 na szynach a dzisiaj bym mu dał 5 tkę.
Podobnie było z "New Album" Mehrzada Marashi, nieco gorzej z albumem Sarah, super było "Pietro Style" i każdy kolejny do albumu Severino włącznie, największa siara to chyba album "Jackpot" Pietro Lombardiego. Nie lubiłem płyt Medlocka ale w miare się słuchało "Rainbow's End" fajnie, że już jest tyle muzyki, że każdy coś dla siebie znajdzie.
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę wesołych świąt. Ja dzięki Tobie sie dowiedziałem, że mam spore zaległości, pozapominałem sobie tytuły piosenek, a warto sobie te wszystkie płytki poodświeżać.
-
jagoda123
Re: Glücksmoment (finałowa piosenka DSDS 2016)
Dobry album, choć z 3 piosenki mają dziwne aranże. Głos świetny a piosenki miód.
-
nado
Re: Prince Damien ''Glücksmoment'' - zwycięzca DSDS 2016
Oficjalne wideo do przeboju "Moment szczęścia"
- Peter
Nad piosenką się nie będę już znęcał, ale teledysk to jakaś kpina, przecież to już było z Luką Haenni.... Dla takich wynalazków jak Prince Damien i dla takiej twórczości zrezygnował z MT 
-
SebaSeba
Witajcie. Kiedy pojawiają się kolejne projekty Dietera zawsze ze względów sentymentalnych jakiś procent nas fanów jego muzyki oczekuje choć nawiązania do MT. Dieter tworząc dla młodego pokolenia stara się iść z duchem czasu i ja takiej muzyki nie słuchając na taką propozycję pozytywnie nie zareaguje. Jak coś zrobi dla starszego pokolenia to będą to szlagiery bo i sam Dieter młodziutka już nie jest. Sam wiem, że choć MT jest mi bardzo bliskie to z wiekiem gusta mnie się zmieniały. Dieter oczywiste jest w stanie nagrać płytę w jego stylu i być może to zrobi kiedyś ale chce się czuć i tak też jest że jest wciąż ważnym producentem muzycznym więc robi to co powinien. Fanów wiernych ma miliony na świecie i choćby z sentymentu go nie opuszczą a on robi swoje.
- MODERN JEANNE
Dokladnie jak piszesz. Też zawsze oczekuję jego starego brzmienia i stąd często rozczarowanie. Ale chyba najbardziej tym że jego samego nie słychać.
A ten album jakoś do mnie nie przemówił, wczoraj chciałam odświeżyć ale w połowie odstawiłam.
O wiele lepszy album dla Mai który leciał przez kilka dni.
A ten album jakoś do mnie nie przemówił, wczoraj chciałam odświeżyć ale w połowie odstawiłam.
O wiele lepszy album dla Mai który leciał przez kilka dni.
I LOVE DB AND TA!
- MichałT
Witajcie,
właśnie zobaczyłem, że jakaś 56 edycja DSDS znowu się odbyła i znowu ktoś wygrał. W wielkiej nadziei coś nowego od naszego mistrza wszedłem w ten wątek i puściłem "Moment Szczęścia"... dobre sobie... raczej "Moment Tragedii". Ta piosenka to jest N I E P O R O Z U M I E N I E. Jedno wielkie nieporozumienie. Byłem wszak przekonany, że nie powali mnie tu nic na kolana, że nie będzie drugiego "Just We Two", ale oczekiwałem chociaż jakiegoś "Goin to L.A." czy coś takiego. To co dostałem, przechodzi moje jakiekolwiek oczekiwania. Piosenka spada poniżej takiego poziomu, że pozwolę sobie opisać ją tylko w 5 słowach:
What the fuck is this!?
właśnie zobaczyłem, że jakaś 56 edycja DSDS znowu się odbyła i znowu ktoś wygrał. W wielkiej nadziei coś nowego od naszego mistrza wszedłem w ten wątek i puściłem "Moment Szczęścia"... dobre sobie... raczej "Moment Tragedii". Ta piosenka to jest N I E P O R O Z U M I E N I E. Jedno wielkie nieporozumienie. Byłem wszak przekonany, że nie powali mnie tu nic na kolana, że nie będzie drugiego "Just We Two", ale oczekiwałem chociaż jakiegoś "Goin to L.A." czy coś takiego. To co dostałem, przechodzi moje jakiekolwiek oczekiwania. Piosenka spada poniżej takiego poziomu, że pozwolę sobie opisać ją tylko w 5 słowach:
What the fuck is this!?
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Fajnie, że ktoś tu czuje bluesa jak ja. Masz sporo racji ta płyta jest tragiczna ale podobało mi się jeszcze sporo piosenek Severino. PS ciekaw jestem jak przesłuchasz cały album Bohlena.