no to jak sa zakochani w sobie to plyta pewnie powstanie ALE- ten koles to nie Alexander i nie pasuja do niego piosenki Bohlena. wiec pewnie Bohlen skopiuje cos od kogos i powstanie plyta nijakaArCrack pisze: Ale w obecnej sytuacji została już tylko dwójka zdecydowanych faworytów, a wśród nich "zakochany" (o tej miłości może innym razem) w Dieterze Mark Medlock
DSDS 4
-
jkris
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Dziś obyło się bez niespodzianek, odpadł ten, kto był ewidentnie najsłabszy - Thomas Enns. Została piątka.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Dla osób zainteresowanych udziałem Bohlena w produkcji piosenek dla zwycięzcy programu są dziś trzy dobre wiadomości 
1. Mark Medlock przeszedł dalej
2. Kolejna osoba wyraziła chęć współpracy z Dieterem
3. Tą osobą jest Lisa Bund
Ponadto ustalono już datę premiery albumu zwycięzcy. 8 czerwca, czyli ledwie cztery tygodnie po premierze singla. Istny ekspres
No i na koniec napiszę jeszcze o efektach moich obserwacji popularności poszczególnych kandydatów
Bardzo możliwe, że koncert w przyszłą sobotę będzie ostatnim dla Marka Medlocka - dla głosujących zdaje się on być najmniej atrakcyjną propozycją. Największą publiczność zdaje się mieć Max Buskohl, a Lisa i Martin wypadają mniej więcej podobnie. Obym się mylił.
1. Mark Medlock przeszedł dalej
2. Kolejna osoba wyraziła chęć współpracy z Dieterem
3. Tą osobą jest Lisa Bund
Odpadła Lauren Talbot, została czwórka.Allgemeine Zeitung pisze:W domu są już oferty od różnych producentów, "których nie widziałam jeszcze nawet na oczy". Najchętniej młoda piosenkarka współpracowałaby jednak z jurorem DSDS, Dieterem Bohlenem. "Sprawiłoby mi to radość i sądze, że również dobrze pasowało."
Ponadto ustalono już datę premiery albumu zwycięzcy. 8 czerwca, czyli ledwie cztery tygodnie po premierze singla. Istny ekspres
No i na koniec napiszę jeszcze o efektach moich obserwacji popularności poszczególnych kandydatów
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Ufff... 
Dziś odpadł Martin Stosch, w półfinale Lisa Bund, Mark Medlock i Max Buskohl
W przyszły tygodniu cała trójka wybiera się nagrywać swoje piosenki, które będą debiutanckimi singlami w wypadku zwycięstwa. Na Lisę Bund nie ma raczej co liczyć, bo nagranie będzie się odbywać w Berlinie (prawdopodobnie studio Valicon). Co do Marka informacji nie mam, oby nagrywał z Bohlenem
I na koniec aktualne stawki u bukmachera:
Mark Medlock 2.00
Lisa Bund 3.00
Max Buskohl 3.50
Dziś odpadł Martin Stosch, w półfinale Lisa Bund, Mark Medlock i Max Buskohl
W przyszły tygodniu cała trójka wybiera się nagrywać swoje piosenki, które będą debiutanckimi singlami w wypadku zwycięstwa. Na Lisę Bund nie ma raczej co liczyć, bo nagranie będzie się odbywać w Berlinie (prawdopodobnie studio Valicon). Co do Marka informacji nie mam, oby nagrywał z Bohlenem
I na koniec aktualne stawki u bukmachera:
Mark Medlock 2.00
Lisa Bund 3.00
Max Buskohl 3.50
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Według tego, co znajdziemy na stronie Bilda - Max Buskohl został wyrzucony przez RTL z programu...
Powodem miały być nieporozumienia na linii Buskohl - RTL i Sony BMG. Po pierwsze, miał on żądać kontraktu płytowego dla swojego szkolnego zespołu, po drugie nie wywiązywać się z obowiązków promocyjnych.
Kilka cytatów:
"Ciebie nie obchodzi co mówię, dlatego mnie nie obchodzi jak śpiewasz" (Bohlen do Buskohla podczas koncertu, rzekomo w odpowiedzi na wszystkie te - nieujawnione jeszcze wówczas - zakulisowe sprzeczki)
"Nie mogę podczas programu mówić co dzieje się za kulisami. Byłem wkurzony, bo nie lubię gdy ktoś nie jest tu obecny całym sercem" (Bohlen dla Bilda)
"Daliśmy mu jasno do zrozumienia, że szukamy supergwiazdy a nie super-zespołu" (Tom Sänger z RTL)
"Dziękuję moim fanom, dzięki którym tak daleko zaszedłem" (Buskohl dla Bilda)
W miejsce Buskohla wejdzie ponownie Martin Stosch.
Można jeszcze dodać, że mimo wykluczenia z DSDS, za sprawą kontraktu z Sony BMG Buskohl nie może przez najbliższy rok związać się z żadną inną wytwórnią płytową.
Powodem miały być nieporozumienia na linii Buskohl - RTL i Sony BMG. Po pierwsze, miał on żądać kontraktu płytowego dla swojego szkolnego zespołu, po drugie nie wywiązywać się z obowiązków promocyjnych.
Kilka cytatów:
"Ciebie nie obchodzi co mówię, dlatego mnie nie obchodzi jak śpiewasz" (Bohlen do Buskohla podczas koncertu, rzekomo w odpowiedzi na wszystkie te - nieujawnione jeszcze wówczas - zakulisowe sprzeczki)
"Nie mogę podczas programu mówić co dzieje się za kulisami. Byłem wkurzony, bo nie lubię gdy ktoś nie jest tu obecny całym sercem" (Bohlen dla Bilda)
"Daliśmy mu jasno do zrozumienia, że szukamy supergwiazdy a nie super-zespołu" (Tom Sänger z RTL)
"Dziękuję moim fanom, dzięki którym tak daleko zaszedłem" (Buskohl dla Bilda)
W miejsce Buskohla wejdzie ponownie Martin Stosch.
Można jeszcze dodać, że mimo wykluczenia z DSDS, za sprawą kontraktu z Sony BMG Buskohl nie może przez najbliższy rok związać się z żadną inną wytwórnią płytową.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- NoFaceNoNameNoNumber
- Pioetrek
- Kontakt:
Czyli wreszcie coś się dzieje. W temacie DSDS generalnie nie jestem ale życzę Markowi zwycięstwa skoro może to zaowocować czymś więcej...I chyba nagrywa W dzisiejszym RTL Exclusiv był materiał na temat Marka i Dietera, kręcony na terenie studia Jeopark
Zastanawia mnie tylko cóż takiego Dieter mógł przygotować pod szyldem Now or Never. Przejrzałem kilka klipów na youtube i były to raczej wolniejsze, nastrojowe rytmy. Jeżeli z takimi numerami przechodził przez kolejne programy to Bohlen mógł uznać to za sprawdzoną formułę i zrobił coś w tym stylu (chociaż jak usłyszałem go pierwszy raz to pomyślałem, że jeżeli jakiś wspólny ich projekt powstanie to będzie to coś w stylu Errola Browna). A może w Exclusiv słychać było tę piosenkę?
PS: Jeszcze mam teorię, że może to być coś z albumu, który miał powstać dla Nino. Gdyby tak było to niewykluczone, że:
- pierwotny materiał powstał po angielsku jak to miało miejsce w przypadku płyty Yvonne Catterfeld
- potem już pod kątem współpracy z Nino teksty zostały przerobione na niemieckie (bo z tego co kojarzę jego album miał yć niemieckojęzyczny)
- na a teraz Dieter z powrotem je przerobił na angielskie...
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
Widocznie nie chcą eksperymentować i być może mają rację. Jak wygrają to na albumie (zakładam, że Mark będzie nadal chciał pracować z Dieterem) znajdzie się pewnie coś bardziej dynamicznego ( z może niekoniecznie jakimś wymyślnym tekstem...Źle się dzieje
"Now Or Never" jest balladą ze świetnym tekstem, jak to przed chwilą ujął na czacie z fanami sam Mark
Pozdrawiam
Piotrek
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Mark bardzo chce współpracować z Dieterem i podkreśla to w każdym możliwym wywiadzie
Wspomina też o chęci pójścia w przyszłości w kierunku... soulu. Jak ma się to mieć do muzyki Dietera szczerze mówiąc nie wiem, ale mam nadzieję że znajdą wspólny język i na jednej piosence się nie skończy.
Jak piszesz tak cię widzą.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nooo, to dzisiaj głosujący zrobili niespodziankę! Lisa Bund pożegnała sie z programem, a do finału obok Marka Medlocka (:D) wszedł Martin Stosch, który tydzień temu już żegnał się z DSDS.
A takiej radości jaką dziś pokazał Dieter gdy dowiedział się, że Medlock przeszedł dalej, jeszcze u niego nie widziałem
A takiej radości jaką dziś pokazał Dieter gdy dowiedział się, że Medlock przeszedł dalej, jeszcze u niego nie widziałem
-
jkris
dla Bohlena to byc albo nie byc- tak mi sie wydaje. jezeli wyda z nim plyte to ma kolejny "łatwy" sukces na koncie, jak nie... pewnie nie latwo bedzie mu ponownie zagoscic w top 10. MT nie ma i nie bedzie, BS tez nie bedzie... Bohlen nie ma specjalnie pola manewru-a taki uczestnik DSDS to gwarantowany sukces- choc jakos nie bardzo obaj mi do siebie pasuja. no i ta ballada- ostatnio na 5 ballad jedna byla w miare fajna- oby to byla wlasnie ta i obysmy nie uslyszeli w niej 5 innych znanych hiciorowArCrack pisze: A takiej radości jaką dziś pokazał Dieter gdy dowiedział się, że Medlock przeszedł dalej, jeszcze u niego nie widziałem
- Pioetrek
- Kontakt:
Też tak uważam, tylko nie wiem czy jest to jego wybór czy tak jak wskazywał w jednym z ostatnich wywiadów raczej konsekwencja posunięć SonyBMG.dla Bohlena to byc albo nie byc- tak mi sie wydaje.
Być może rzeczywiście czas, który mają na nagranie tej piosenki jest niewystarczający aby wystąpiły jakieś tarcia.Mark bardzo chce współpracować z Dieterem i podkreśla to w każdym możliwym wywiadzie
Pozdrawiam
Piotrek
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Tak wyglądała radość Dietera (link do YouTube)
:

Więcej klipów z DSDS (oficjalnych, w dobrej jakości) jest w serwisie www.dsds-mit-clipfish.de, ale bez łącza szybszego niż półmegowe nie ma raczej sensu pokazywanie się tam

Więcej klipów z DSDS (oficjalnych, w dobrej jakości) jest w serwisie www.dsds-mit-clipfish.de, ale bez łącza szybszego niż półmegowe nie ma raczej sensu pokazywanie się tam