Thomas Anders 18 kwietnia w Andrychowie?

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Malediwy

Re: Thomas Anders 18 kwietnia w Andrychowie?

Post autor: Malediwy »

Ja osobiście na ostatnie 2 koncerty kupowałem normalne bilety na sektor FAN sprzedawane na GROUPONIE ponieważ rzeczywiście były one dużo tańsze. Sektor fanclubowy ma oczywiście swoje ogromne plusy: blisko sceny, grono fanów które zna się między sobą i zwykle bez ścisku jeden za drugim. Ostatnim razem kiedy kupowałem bilety na ten sektor w Częstochowie bardzo się cieszyłem z luzu jaki wokół siebie miałem. Ale dzisiaj już mi tak nie zależy, żeby stać pod samą sceną a różnica w cenie biletu jest już dla mnie zbyt duża. Na ostatni koncert w Katowicach kupiłem dwa bilety na płytę FAN w sumie za 198 zł. Za dwa bilety do sektora fanclubowego musiałbym zapłacić o ile dobrze pamiętam ok 360 zł. To już nie jest bagatelna różnica za raptem kilka czy kilkanaście metrów dalej od sceny... Zdaję sobie oczywiście sprawę, że zorganizowanie takiego sektora musi drożej kosztować. Ale z drugiej strony, jest to jednak grupa fanów która jak stała wierna klientela pojawia się na kilku koncertach w roku. Czas chyba naprawdę przemyśleć politykę cenową związaną z tym sektorem... I nie chciałbym, żeby to było odebrane jako krytyka wobec zarządu czy konkretnej osoby... Jest popyt jest podaż... i odwrotnie... Ktoś chce to organizuje taki sektor i jak ktoś chce czy ma potrzebę to kupuje do niego bilet....
michal.czeslaw pisze:A co pomyśli sobie Thomas jak nie będzie akcji fan?
Nie było jeszcze sektoru fanclubowego a była już akcja FAN! Brak jednego więc nie oznacza braku drugiego. Jeśli następnym razem zamiast 180 zł zapłacę za bilet znowu tylko 99 zł, to stać mnie będzie żeby dorzucić 10 zł na akcję FAN, tak, żeby Thomas sobie źle nie pomyślał...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Malediwy pisze:Nie było jeszcze sektoru fanclubowego a była już akcja FAN! Brak jednego więc nie oznacza braku drugiego. Jeśli następnym razem zamiast 180 zł zapłacę za bilet znowu tylko 99 zł, to stać mnie będzie żeby dorzucić 10 zł na akcję FAN, tak, żeby Thomas sobie źle nie pomyślał...

Co do akcji fan,to się mylisz.Do każdego biletu w sektorze fan-clubowym są doliczane drobne kwoty na tę właśnie akcję.Fani ustalili to sami,ponieważ wcześniej były problemy ze sprzedażą gadżetów.Nie każdy chciał kupować,a Szef wyłożył swoje prywatne pieniądze na ten cel i został z problemem.Dlatego sądzę,że akcji fan nie będzie,chyba,że fani w swoim zakresie taką akcję zorganizują. :D
Awatar użytkownika
Malediwy

Po pierwsze nie bardzo wiem z czym się mylę... Po drugie, słyszałem tą historię jak i wiele innych. Niemniej jednak... Stałym dzisiaj elementem na koncertach który odróżnia nas od innych krajów w których koncertuje Thomas są białe róże. Ile trzeba pieniędzy i jakich składek, żeby za każdym razem pojawiły się one na koncercie? Piłki dmuchane fajne ale jeśli na nie nie starczy kasy to spokojnie można z nich zrezygnować... Czy poza tymi dwiema rzeczami coś więcej pojawiło się na ostatnich koncertach?
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Malediwy pisze:Po pierwsze nie bardzo wiem z czym się mylę.
Przede wszystkim tym,że
Malediwy pisze:Brak jednego więc nie oznacza braku drugiego
A jednak to właśnie oznacza i to próbuję Tobie powiedzieć.
Malediwy pisze:
Malediwy pisze: Niemniej jednak... Stałym dzisiaj elementem na koncertach który odróżnia nas od innych krajów w których koncertuje Thomas są białe róże. Ile trzeba pieniędzy i jakich składek, żeby za każdym razem pojawiły się one na koncercie?

Proponuję dowiedzieć się w kwiaciarni o ceny róż,pomnożyć przez ilość to będziesz miał jasny obraz. :D
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Malediwy pisze:Ja osobiście na ostatnie 2 koncerty kupowałem normalne bilety na sektor FAN sprzedawane na GROUPONIE ponieważ rzeczywiście były one dużo tańsze. Sektor fanclubowy ma oczywiście swoje ogromne plusy: blisko sceny, grono fanów które zna się między sobą i zwykle bez ścisku jeden za drugim. Ostatnim razem kiedy kupowałem bilety na ten sektor w Częstochowie bardzo się cieszyłem z luzu jaki wokół siebie miałem. Ale dzisiaj już mi tak nie zależy, żeby stać pod samą sceną a różnica w cenie biletu jest już dla mnie zbyt duża. Na ostatni koncert w Katowicach kupiłem dwa bilety na płytę FAN w sumie za 198 zł. Za dwa bilety do sektora fanclubowego musiałbym zapłacić o ile dobrze pamiętam ok 360 zł. To już nie jest bagatelna różnica za raptem kilka czy kilkanaście metrów dalej od sceny... Zdaję sobie oczywiście sprawę, że zorganizowanie takiego sektora musi drożej kosztować. Ale z drugiej strony, jest to jednak grupa fanów która jak stała wierna klientela pojawia się na kilku koncertach w roku. Czas chyba naprawdę przemyśleć politykę cenową związaną z tym sektorem... I nie chciałbym, żeby to było odebrane jako krytyka wobec zarządu czy konkretnej osoby... Jest popyt jest podaż... i odwrotnie... Ktoś chce to organizuje taki sektor i jak ktoś chce czy ma potrzebę to kupuje do niego bilet....
michal.czeslaw pisze:A co pomyśli sobie Thomas jak nie będzie akcji fan?
Nie było jeszcze sektoru fanclubowego a była już akcja FAN! Brak jednego więc nie oznacza braku drugiego. Jeśli następnym razem zamiast 180 zł zapłacę za bilet znowu tylko 99 zł, to stać mnie będzie żeby dorzucić 10 zł na akcję FAN, tak, żeby Thomas sobie źle nie pomyślał...
Piotrek. Nie było sektora , były akcje, bo za nie zapłaciłem z własnej kieszeni a przed i po koncercie prosiłem się o wpłatę - sumarycznie do tego i tak dopłaciłem. Taka opcja odpada na przyszłość.
Zasada była prosta: kto idzie na koncert, dokłada się a w zamian ma dobrą miejscówkę.

Zmiana ceny w tym sektorze? Raczej nie wchodzi w grę, bo i bez tego każda kasa dla organizatora jest ważna z oczywistych względów. Naprawdę sporo jest kosztów organizacyjnych.
Grupon? Z tego co wiem to organizator będzie się z tego wycofywał w przyszłości. Niska cena, spore prowizje i podatki.
Przypomnę też że każdy bilet jest ubezpieczony, by bezpiecznie dotarł do adresata, czyli te koszty są uwzględnione w cenie biletu. W Gruponie drukujesz sam. Różnica w cenie to około 14 zł więcej niż zakup on-line w Ticket Pro. W zamian dostajesz jeszcze fajna fotkę z poprzedniego koncertu i pamiątkowy identyfikator. / koszty 4,50 zł / zostaje 9,50zł - dużo???

Fakt kwiaty nie są tanie, szczególnie w zimie. Nawet jeśli uda się je kupić na giełdzie. Syfu nie zamawiam bo obciach. One przeważnie musza jeszcze połowę kraju ze mną w aucie przejechać i wytrzymać do koncertu.Trzeba je tao obciosać z kolców itp.
Na same kwiaty przeciętnie schodzi ok 800-900 zł, Balony 15 zł sztuka - lata ich zawsze około 15-20. Część pęka przy pompowaniu, lub od wibracji dźwięku :(
Były lampki i zimne ognie, ale te pierwsze to majątek.

Staramy się też dać Tomkowi jakiś upominek na backstage.
Przy koncertach jakich jak w Koszalinie, czy Częstochowie nawet na połowę nie starczyło, lepiej w Spodku było, ale imprezy takie jak te nadchodzące wyglądają kiepsko.
Teraz i trak jest deficyt bo nowa strona, grafika i serwer pożarło sporo kasy.

Na razie odpuszczam. Moja decyzja jest też podyktowana tym, gdyż zarzucono mi że "dla mnie koncerty to biznes"
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Malediwy

Patryku!
Ja nie rozliczałem Cię z kosztów ani o takie rozliczenie nie prosiłem.Ty wiesz najlepiej czy organizowanie takiego sektora i akcji ma sens i się opłaca. Ja natomiast jadąc na następny koncert znowu kupię takie bilety jakie będą mnie pasować i raczej nie będą to bilety na sektor fanclubowy. A jeśli przykładowe dodatkowe 10 zł które zaoferowałem są niewystarczające to jak dla mnie akcji FAN może nie być. Nie jestem członkiem TAFC więc jadąc na następny koncert nie będę myślał o tym jak wypadniemy na tle innych i co sobie pomyśli Thomas. Pojadę na koncert tak jak zawsze po to, żeby posłuchać muzyki i jak zawsze dobrze się bawić i cieszyć występem Thomasa. I do póki będą chętni tacy jak ja to na pewno Thomas nie zrezygnuje z koncertów w naszym kraju tylko dlatego, że któregoś razu nie będzie balonów albo nie posypią się na scenę białe róże...
A co do akcji Groupona... Trudno skalkulować ile więcej dzięki tej ofercie pojawiło się osób na koncercie których bez tej oferty po prostu w ogóle by nie było. To również business do przemyślenia dla organizatora...
ForeverMT

Post autor: ForeverMT »

Dla mnie na zawsze bilet do sektora fan nie ważne ile kosztuje raz się żyje mozna sobie pozwolić a jest mega różnica i wiem jak Thomas zawsze zwraca uwagę na takie akcje jest wspaniale a 180zł to nie tak dużo jak by sie wydawało ;P Patryk jest mega pozdrawiam i nie poddawaj sie ;) Przecież kto nie chce nie musi kupować takiego biletu drogiego i nie należny odrazu krytykować.
Awatar użytkownika
kikid351
Członek TAFC Polska

Post autor: kikid351 »

Zgadzam się co do kupowania co komu pasuje. Jednak jeszcze w Częstochowie cena za sektor fan aż tak się nie różniła i było więcej chętnych na fan. A później już było prawie dwukrotne przebicie więc nie ma się co dziwić że część fanów odpuściła i kupiła bilet na płytę za dwa razy mniejsza cenę.
Awatar użytkownika
Malediwy

ForeverMT pisze:Przecież kto nie chce nie musi kupować takiego biletu drogiego i nie należny odrazu krytykować.
Dokładnie! Już pisałem wcześniej:
I nie chciałbym, żeby to było odebrane jako krytyka wobec zarządu czy konkretnej osoby... Jest popyt jest podaż... i odwrotnie... Ktoś chce to organizuje taki sektor i jak ktoś chce czy ma potrzebę to kupuje do niego bilet....
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

[quote="kikid351"]Zgadzam się co do kupowania co komu pasuje. Jednak jeszcze w Częstochowie cena za sektor fan aż tak się nie różniła i było więcej chętnych na fan. A później już było prawie dwukrotne przebicie więc nie ma się co dziwić że część fanów odpuściła i kupiła bilet na płytę za dwa razy mniejsza cenę.[/q

Jak było prawie dwukrotnie więcej? Co masz na myśli? Nie można porównywać Grupona z sektorem Fan Clubu i cen z ty związanych. Zwykłe Fan to 159 a Fan Club 174 + ubezpieczenie biletu. Ja tu widzę 15 zł różnicy.
Własnie z tego względu prawdopodobnie będzie wycofywany Grupon, gdyż zaczyna się to traktować jako zwykły sektor, który MUSI być zawsze.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Nie zapominajcie,że w Katowicach występowała także Sandra i jej za występ też trzebabyło zapłacićstąd min.wyższacena biletów.
Awatar użytkownika
cris1974

Post autor: cris1974 »

Groupon jest trochę jak pielęgniarki i wojsko na pochodzie 1-majowym. Ceny i ich prowizje są powszechnie znane. Z drugiej strony masowa sprzedaż robi jakiś tam obrót i frekwencję. Cóż ceny Groponowe są trochę dumpingowe ale mimo zbójeckiej prowizji obie strony jednak godzą się na współpracę. Może przy jednym bilecie to różnica jest do przeżycia, jednak mając kilkuosobową rodzinę, różnica robi się znacząca, mnożąc to przez kilka koncertów w roku to suma jest już na tyle spora, że za zaoszczędzoną kwotę można kupić choćby skromne wczasy w Bułgarii. Dla mnie bilety sektorowe mają sens np. w Operze Leśnej, gdzie są miejsca siedzące numerowane i nikt wykupionego miejsca nie zajmie. Gdzie indziej i tak są małe szanse na tzw. pierwszy rząd (czyli miejsce przy barierce), bo po otwarciu bramek, najwierniejsi z wiernych czyli ci którzy są już na terenie obiektu zanim plebs zostanie wpuszczony, są już na posterunku. Ja będąc podczas pierwszego koncertu w Atlas Arenie, mając bilet za 89 zł nie uważam, że bawiłem się gorzej niż pierwszy garnitur, no może nagłośnienie ciut słabsze ale bez przesady.
Awatar użytkownika
betiq_
Członek TAFC Polska

Post autor: betiq_ »

Witam wszystkich bardzo serdecznie i chciałam tylko napisać,że mogą pojawiać się też zupełnie inne powody dla których ktoś rezygnuje z sektora fan, np. strach przed tłokiem :( Wiemy,że w sektorze fan pojawiają się często osoby pod wpływem alkoholu i wydaje się,że wszystko im wolno, nawet wulgarne zachowanie bo oni muszą zrobić zdjęcie <młotek> Dlatego jak było wspomniane take koncerty jak w Sopocie są super sprawą, każdy ma swoje miejsce i jest idealnie :D Nie zawsze wszędzie chodzi o pieniądze :( Pozdrawiam
ForeverMT

Czy wiadomo już coś na temat biletów do sektora fan i czy w ogole takie będą ??
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

ForeverMT pisze:Czy wiadomo już coś na temat biletów do sektora fan i czy w ogole takie będą ??
Patryk juz pisal na temat dystrybucji biletow przez TAFCPL - innymi slowy biletow na sektor FAN (post z 25.02.2015):
33ccd pisze:Witajcie.
Informuję że TAFCPL nie będzie prowadził dystrybucji biletów na ten koncert.
I tak nie wszyscy obecni i byli członkowie z TAFCPL są zainteresowani takim sektorem, pomocą w zebraniu składki na akcje FAN, a na koncertach i tak się pojawiają, a po koncertach nas tylko krytykują, dlatego z tego i innych powodów na razie odpuszczamy.
You Can Win, If You Want.
ForeverMT

szkoda kupił bym ze 2 ale mam nadzieje ze będą jeszcze takie sektory bo to coś pięknego !!
ODPOWIEDZ