Modern Portal
- kaiser
Re: Modern Portal
Droga atlantyda ;o) czytałem całość i odniosłem wrażenie że ten art. jest ładnie napisany, ale o niczym. Temat wyssany z palca tylko po to aby był kolejny news.
-
nado
Temat nawiązywał do "Dnia babci i dziadka", a poza tym był kolejną porcją informacji dla nowych fanów, którzy nie wiedzą wiele więcej o Dieterze i Thomasie niż to, że są byłymi członakmi MTkaiser pisze:Droga atlantyda ;o) czytałem całość i odniosłem wrażenie że ten art. jest ładnie napisany, ale o niczym. Temat wyssany z palca tylko po to aby był kolejny news.
- kaiser
Ani Thomas, ani Dieter nie są dziadkami, więc bez sensu ten art. W dniu dzisiejszym (24.01.2015) jest dzień środków masowego przekazu, będzie z tej okazji jakiś news w roli głównej oczywiście z TA i DB?nado pisze:Temat nawiązywał do "Dnia babci i dziadka", a poza tym był kolejną porcją informacji dla nowych fanów, którzy nie wiedzą wiele więcej o Dieterze i Thomasie niż to, że są byłymi członakmi MTkaiser pisze:Droga atlantyda ;o) czytałem całość i odniosłem wrażenie że ten art. jest ładnie napisany, ale o niczym. Temat wyssany z palca tylko po to aby był kolejny news.. Tematów tego rodzaju będzie więcej.
Jeśli w tym kierunku ma iść ten portal, to z przykrością stwierdzam, że czas na jego opuszczenie.
-
nado
Będziemy tęsknićkaiser pisze:nado pisze:kaiser pisze:Jeśli w tym kierunku ma iść ten portal, to z przykrością stwierdzam, że czas na jego opuszczenie.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
kaiser, popatrz na to w inny sposób. Przez ostatnie 14 lat ModernTalking.pl informował o sprawach czysto muzycznych - nowe płyty, koncerty, teledyski itp. To interesowało mnie, ja o tym pisałem, a Ty do tego się przyzwyczaiłeś. Teraz do redagowania Modern Portalu dołączają nowe osoby ze swoimi pomysłami. To przecież nie oznacza, że zabraknie informacji takich jakie były na ModernTalking.pl. Dochodzą tylko nowe tematy, niejednokrotnie luźniejsze niż dotąd.
Jak piszesz tak cię widzą.
- kaiser
ArCrack twoja formuła mi w 100% odpowiadała. Rozumiem, że zaszły zmiany i w oddanie dostępu do news fanom było dobrym pomysłem, ale sam powiedz pisanie o dniu dziadka i babci z powiązaniem naszych idoli jest lekko mówiąc naciągane - ŻADEN z nich nie jest dziadkiem. Jedyne wytłumaczenie jakie przychodzi mi do głowy, to jeśli nie ma się o czym pisać, to pisze się o byle czym. Możliwe również, że nowy redaktor poczuł się ważny uzyskując dostęp do strony i za wszelką cenę próbuje się wykazać (bez urazy Nado). Nie wiem, czy tylko mi to "luźniejsze" podejście do tematu nie się podoba?
Nie bądź złośliwy/a.nado pisze:Będziemy tęsknić
- aleksandra227
- Członek TAFC Polska
Mnie się się podoba jak redaguje Nado. Tak z poczuciem humoru i aktualności dotyczących naszych idoli i tak trzymać Nado 
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
- Sussudio
kaiser nie jest sam ze swoją opinią - strona poszła w złym kierunku.
Nie zamierzam jakoś specjalnie się rozpisywać, bo i tak nikogo to nie zainteresuje, ale zrobiło się naprawdę tandetnie i infantylnie.
"Stary" serwis odwiedzałem jeszcze za czasów, kiedy stał on jeszcze na jakimś szkolnym serwerze ArCracka i mimo że z początku nie powalał on wyglądam to wszystko było przejrzyście i treściwie.
Byłem z ModernTalking.pl bo w porównaniu do polskiego fanclubu Thomasa Andersa z Modern Talking było to jakaś tam ostoja normalności.
Nigdy bym nie uwierzył że nado a zwłaszcza Peter będą redagowali portal. A jednak.
Ja w tym momencie odpuszczam. Pozdrawiam kilka normalnych osób które się tu jeszcze ostało...
ps wiem że nikt nie będzie tęsknił, ale ja też nie będę
Nie zamierzam jakoś specjalnie się rozpisywać, bo i tak nikogo to nie zainteresuje, ale zrobiło się naprawdę tandetnie i infantylnie.
"Stary" serwis odwiedzałem jeszcze za czasów, kiedy stał on jeszcze na jakimś szkolnym serwerze ArCracka i mimo że z początku nie powalał on wyglądam to wszystko było przejrzyście i treściwie.
Byłem z ModernTalking.pl bo w porównaniu do polskiego fanclubu Thomasa Andersa z Modern Talking było to jakaś tam ostoja normalności.
Nigdy bym nie uwierzył że nado a zwłaszcza Peter będą redagowali portal. A jednak.
Ja w tym momencie odpuszczam. Pozdrawiam kilka normalnych osób które się tu jeszcze ostało...
ps wiem że nikt nie będzie tęsknił, ale ja też nie będę
Dieter Bohlen Królem Polski
- Peter
News o Luisie powstaje, proszę o więcej czasu.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Dla Ciebie to naciągane, a dla mnie to ciekawy punkt widzenia, na który sam bym nie wpadł (panowie mają już przecież swoje lata). Tak czy tak cieszę się, że odwiedzający stronę wyrażają swoje zdanie. Informacja zwrotna zawsze się przyda.kaiser pisze:ArCrack twoja formuła mi w 100% odpowiadała. Rozumiem, że zaszły zmiany i w oddanie dostępu do news fanom było dobrym pomysłem, ale sam powiedz pisanie o dniu dziadka i babci z powiązaniem naszych idoli jest lekko mówiąc naciągane - ŻADEN z nich nie jest dziadkiem.
Miesiąc temu też bym nie uwierzył. A jednak się kręci. Jeśli ujawnią się kolejni chętni do tej bądź co bądź społecznej pracy, to też przyjmę ich z otwartymi ramionami. Kto wie, może zgłosi się nawet tychSussudio pisze:Nigdy bym nie uwierzył że nado a zwłaszcza Peter będą redagowali portal. A jednak.
?Sussudio pisze:kilka normalnych osób
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Nie mam do Cb nic Sussudio ale odnoszę wrażenie, że bardzo trudno Ci we wszystkim dogodzić, bardzo wymagający jesteś czego dałeś wyraz wielokrotnie na forum -> sprawa masteringu płyty CC Catch np. Ale mówienie o tak licznym forum, że jest kilka normalnych to spore nadużycie. Modenn portal nie ewoluuje w złym kierunku, tylko uwalnia energię tych którzy wcześniej tego nie mogli robić, to zbawienna ręka deregulacji.
Tekst o Rodriguezie już gotowy.
Tekst o Rodriguezie już gotowy.
- MODERN JEANNE
Fajnie że są takie osoby którym chce się to robić, a jak widzę jest ich tu bardzo wiele, przecież nie tylko Peter z Nado.Przecież TA ma dobrze funkcjonujący Fan Club, na FB stronka MT.Pl publikuje często newsy,a wiele ludzi prowadzi własne Modernowe blogi, więc Modern Portal jest dalszym poszerzeniem działań ku czci naszej legendy.Dobrze że tyle osób jeszcze o niej pamięta i nie pozwala umrzeć.
Też bym dołączyła ale czasu często brak
Jedni w necie w gry grają, inni filmy oglądają a my mamy taką nieszkodliwą (chyba
) manie
Cóż, każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma....

Też bym dołączyła ale czasu często brak
Jedni w necie w gry grają, inni filmy oglądają a my mamy taką nieszkodliwą (chyba
Cóż, każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma....

I LOVE DB AND TA!
- Peter
Tekst o Luisie gotowy, dzisiaj powinien się znaleźć na mp. Ktoś chce stworzyć temat o pozostałych muzykach po 2000 bo mi trochę brakuje wiedzy. Może ktoś kto czytał książkę Bohlena?
- Geronimo
Ostatnimi czasy nie miałem za dużo czasu dla siebie, w związku z czym nie byłem na bieżąco. Nadrabiając zaległości, przeczytałem wszystkie newsy z fanpage'a na Facebooku i chciałbym się odnieść przede wszystkim do postów publikowanych już po Nowym Roku.
Zgadzam się z użytkownikami kaiser oraz Sussudio. Powiem szczerze, po ostatnich zmianach wraz ze wzrostem częstotliwości dodawania nowych informacji, odczuwam wyraźny spadek jakości materiału. Nie traktuję tylko o sprawach czysto techniczno-interpunkcyjno-ortograficznych, ale o samej wartości merytorycznej. Czy tędy droga? W mojej prywatnej hierarchii wartości na pewno nie.
Wszelkie nieścisłości i błędy starałem się komentować na forum w tematach, do których prowadziły bezpośrednie odnośniki z artykułów. Dla przykładu jednak poniżej wypunktowałem jeszcze kilka, które zwróciły moją uwagę.
Wczorajszy występ Thomasa w TV.
To nie był występ z 2 stycznia, jak sugeruje opis.
Gdzie są pieniądze, tam jest Dieter
Jak to jest z tym numerem jeden? Przecież to nie był jedyny zespół, ten temat już poruszałem w tym wątku.
Thomas Anders i piłka nożna ? Niemożliwe, a jednak…
Świętujemy 30 lecie – z perspektywy czasu. Twórcy Modern Talking
W 2015 roku obchodzimy trzydziestolecie Modern Talking (...).
Nie obchodziliśmy 30-lecia w 2014 roku?
„To musiał być świetny koncert, szkoda, że mnie tam nie było…” – mówi Patryk Dzięgiel.
Dodatkowo parę uwag ortograficznych, bo spostrzegłem, że dosyć często się powtarzają - przed znakiem zapytania, przed dwukropkiem nie dajemy spacji. Gdy cytujemy wypowiedź lub po prostu używamy cudzysłowu, to na końcu zdania kropka jest nim zawsze poprzedzona, nigdy na odwrót. Te drobne niedociągnięcia sprawiają, że tekst nieestetycznie wygląda.
Zgadzam się z użytkownikami kaiser oraz Sussudio. Powiem szczerze, po ostatnich zmianach wraz ze wzrostem częstotliwości dodawania nowych informacji, odczuwam wyraźny spadek jakości materiału. Nie traktuję tylko o sprawach czysto techniczno-interpunkcyjno-ortograficznych, ale o samej wartości merytorycznej. Czy tędy droga? W mojej prywatnej hierarchii wartości na pewno nie.
Wszelkie nieścisłości i błędy starałem się komentować na forum w tematach, do których prowadziły bezpośrednie odnośniki z artykułów. Dla przykładu jednak poniżej wypunktowałem jeszcze kilka, które zwróciły moją uwagę.
Wczorajszy występ Thomasa w TV.
To nie był występ z 2 stycznia, jak sugeruje opis.
Gdzie są pieniądze, tam jest Dieter
Jak to jest z tym numerem jeden? Przecież to nie był jedyny zespół, ten temat już poruszałem w tym wątku.
Thomas Anders i piłka nożna ? Niemożliwe, a jednak…
Interu Mediolan!Thomas Anders i piłka nożna ? Niemożliwe, a jednak… pisze:(...) aktualnie piłkarz Inter Mediolanu.
Michael w latach 70. (taki jest poprawny zapis, kiedy chcemy powiedzieć "w latach siedemdziesiątych") miał już 50 lat doświadczenia muzycznego? Szybko się musiał za to zabrać.Świętujemy 30 lecie – z perspektywy czasu. Twórcy Modern Talking pisze:Początki muzykowania późniejszego Systems in Blue datuje się na lata ’70. Michael tworzył od pięciu dekad (...).
W 2015 roku obchodzimy trzydziestolecie Modern Talking (...).
Nie obchodziliśmy 30-lecia w 2014 roku?
„To musiał być świetny koncert, szkoda, że mnie tam nie było…” – mówi Patryk Dzięgiel.
Coś tutaj nie gra, strona może ma 15 lat, ale na pewno nie powstała po drugim rozpadzie zespołu.„To musiał być świetny koncert, szkoda, że mnie tam nie było…” – mówi Patryk Dzięgiel. pisze:M-P.: Strona Moderntalking.pl, która teraz przeobraziła się w Modern-Portal za rok obchodzi piętnastolecie, a więc powstała po drugim rozpadzie Modern Talking.
Dodatkowo parę uwag ortograficznych, bo spostrzegłem, że dosyć często się powtarzają - przed znakiem zapytania, przed dwukropkiem nie dajemy spacji. Gdy cytujemy wypowiedź lub po prostu używamy cudzysłowu, to na końcu zdania kropka jest nim zawsze poprzedzona, nigdy na odwrót. Te drobne niedociągnięcia sprawiają, że tekst nieestetycznie wygląda.
Apostrof dalibyśmy tylko wtedy, kiedy ostatnia litera nazwiska kończyłaby się na samogłoskę. W tym przypadku poprawny zapis to - Michaela Scholza, Detlefa Wiedeke i Rolfa Köhlera.Świętujemy 30 lecie – z perspektywy czasu. Twórcy Modern Talking pisze:(...) Michael’a Scholz’a, Detlef’a Wiedeke i Rolf’a Köhler’a.
Na początku proponuję zacząć nazywać muzykę Modern Talking kiczowatym disco.nado pisze:Dziękuję za komplementkaiser pisze: Zaczyna to przypominać onetTak...modern-portal będzie jak Onet.pl.
-
nado
Twoje uwagi dotyczące uchybień w stawianiu apostrofów w niemieckich nazwiskach są zasadne, podobnie jak odmiana nazwy wspomnianej drużyny piłkarskiej. Błędów tych poprawiał już nie będę, skoro ty to zrobiłeś. Gdy czytam jednak, co napisałeś i analizuję to w szerszym kontekście, widzę wyłącznie czepialstwo, którego wydźwięk może budzić wyłącznie śmiech. Ciekawe, że przy tych szczegółach miałeś czelność nie zauważyć, że w sprawie tłumaczeń i aktualności strona poszła w kierunku, w którym nigdy dotychczas nie podążała i wbrew temu, co piszesz, nie można jej zarzucić braku zasadności, logiki i mijania się z faktami. Główny cel, dla jakiego powstał portal jest zatem realizowany. Napisanie jakiegokolwiek artykułu wymaga czasu i dużej uwagi. Błędy, które się pojawiają z reguły nie wynikają z braku wiedzy, lub złej woli, ale pośpiechu. Nie podoba mi się kierunek, w który podąża twoja krytyka, a na przyszłość uwagi, które kierujesz, prosiłbym, aby trafiały bezpośrednio do mnie na adres: nado3@tlen.pl. Przyszłe "wycieczki" typu: "na początku proponuję zacząć nazywać MT kiczowatym disco", bezpodstawne pytania typu: "Nie obchodziliśmy 30-lecia w 2014 roku?" oraz uwagi z cyklu: "przed znakiem zapytania, przed dwukropkiem nie dajemy spacji", będę traktował jako zaczepki niewarte dyskusji. Nalegam również o podanie fragmentów tekstów, które są niemerytoryczne, tym razem na forum. Idea powstania portalu jest, jak widzę, dla ciebie niejasna, a z drugiej strony w zastanawiający sposób - niewygodna. Przy swoim zacietrzewieniu zapomniałeś o RZECZY NAJWAŻNIEJSZEJ - KAŻDY Z FANÓW MOŻE SPRÓBOWAĆ REDAGOWAĆ PORTAL PO SWOJEMU i istotnie sprawdzić , ile sam jest wart, pracując w ten sposób. Nie wątpię, że twoja pomoc będzie niezastąpiona. Pamiętaj jednak, że przez poprzeczkę, którą stawiasz, sam będziesz musiał skakać, a ja, podobnie jak ty, równie surowo i w gruncie rzeczy złośliwie, każdy ten skok ocenię. Najłatwiej się mówi, gdy nic nie robi, bo "ma za dużo czasu dla siebie." POKAŻ NA CO CIĘ STAĆ, ZAMIAST STAĆ WYGODNIE Z BOKU. Mam też nadzieję, że do czasu podjęcia tej jedynie słusznej decyzji współredagowania portalu, nauczysz się patrzeć w sposób zobiektywizowany na różne aspekty sprawy i wśród masy szczegółów dostrzeżesz również widok ogólny. Na uwagi typu: literówki, ortografia, pozostaję otwarty, według w/w zasad.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Mi bardzo pasował sposób prowadzenia strony przez Arka. Było to dla mnie źródło informacji odnoście zespołu i obydwu Panów odkąd jako dziecko potrafiłam i miałam możliwość wejścia do sieci. Do teraz szukałam tam informacji archiwalnych, a odnośnie najnowszych - przychodził do mnie newsletter, więc nigdy nie przegapiłam żadnego newsa. Czysto muzycznego. Bo to jest najistotniejsze. Nie krytykuję nowego modernportalu i Was. Doceniam to, że chcecie redagować teksty, zrobiliście całkowicie nowy serwis, który będzie miał swój indywidualny charakter. Jednakże nie uśmiecha mi się szukanie konkretów w tonie tekstów mniej istotnych, dlatego wolałabym, żeby moderntalking.pl nadal istniało, równolegle z portalem, ponieważ tylko wtedy rozgraniczymy to jakoś i damy też nowym fanom, ludziom kompletnie z zewnątrz możliwość poznania konkretów, bez konieczności wyszukiwania ich w tonie informacji zbędnych. nado, pewnie po mnie pojedziesz, ale mówię to pod względem praktycznym. moderntalking.pl to taki serwis informacyjny, modernportal - coś w rodzaju plotkarskiego. Bardzo dobrze, że powstał ten drugi, ale nie można się do niego ograniczać - takie jest moje zdanie. Pomieszanie Waszych artykułów z bardziej informacyjnymi po prostu nie pasuje. Może wydawać się fajnie, bo wszystko będzie w jednym miejscu... Ale w rzeczywistości będzie to wszystko i nic.
Co do "Nie obchodziliśmy 30-lecia w 2014 roku?" to zgodzę się odnośnie czepialstwa. Najważniejsza jest konsekwencja. Oraz prawda. Jeśli chcesz uprawiać dziennikarstwo. Jaką datę przyjmujemy za początek Modern Talking? 29.10.1984 - symbolicznie, wydanie pierwszego singla. Więc 30-lecie obchodziliśmy w zeszłym roku. Widząc takie wpisy nie wiem czy był to niezbyt trafny zabieg celowy - może miałeś na myśli, że 30-lecie obchodzimy cały rok, tzn do 28.10.2015 roku, czy jest to po prostu zwykła ignorancja, a to jest cholernie irytujące, tym bardziej, że przeskoczyliśmy z ogromnie rzetelnego portalu Arka na coś zupełnie odmiennego - nowy projekt, który dopiero kiełkuje.
Co do "Nie obchodziliśmy 30-lecia w 2014 roku?" to zgodzę się odnośnie czepialstwa. Najważniejsza jest konsekwencja. Oraz prawda. Jeśli chcesz uprawiać dziennikarstwo. Jaką datę przyjmujemy za początek Modern Talking? 29.10.1984 - symbolicznie, wydanie pierwszego singla. Więc 30-lecie obchodziliśmy w zeszłym roku. Widząc takie wpisy nie wiem czy był to niezbyt trafny zabieg celowy - może miałeś na myśli, że 30-lecie obchodzimy cały rok, tzn do 28.10.2015 roku, czy jest to po prostu zwykła ignorancja, a to jest cholernie irytujące, tym bardziej, że przeskoczyliśmy z ogromnie rzetelnego portalu Arka na coś zupełnie odmiennego - nowy projekt, który dopiero kiełkuje.