Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Re: Modern Talking - 30-Die neue Best Of

Post autor: weidung »

Didi&Thomas pisze:To trzeba jakoś oprotestować !! :x Różowy kolor okładki po latach wyzywania ich od geji ?? Kto na to wpadł ? Kto jest za to odpowiedzialny ? A może to jakaś prowokacja ? Brakuje jeszcze tęczy gdzieś nad sylwetkami na tej okładce i mamy skandal gotowy. I co ma być z tym "neue album" to wyraźna sugestia że mamy do czynienia z całkiem nową płytą.
Dobra, ok..sorry za to trochę emocjonalne podejście z mojej strony, ale ktoś albo stroi sobie z nas -Fanów - żarty, albo to któryś z tych sępów o których mówił Dieter, wykorzystuje okazje jaką było pogodzenie się obu Panów i próbuje zapewnić sobie sprzedaż używając tytułu "Das Neue Album". Dieter nigdy nie nazwał by płyty MT po niemiecku !!
O co tu chodzi ??
Pierwsza sprawa:
"gejów" - nie "geji"
Kto teraz jeszcze pamięta o tym, co prasa pisała o nich w latach 85-87? Tylko my, fani.
Poza tym, Modern Talking to gwiazdy przede wszystkim lat 80-tych, a to - jak wszyscy wiemy - lata różu, błyszczyku do ust, tapirowanych włosów i plastikowej biżuterii. Kolor różowy jest więc tu dość trafiony.
Druga sprawa:
Tęcza już pojawiła się na okładce Modern Talking i to nie tam jakiejś kolejnej składance, lecz na oficjalnym piątym albumie. Aż tak bardzo przeszkadza? Chyba nie powinniśmy aż tak emocjonalnie podchodzić do jej tematu. Wystarczy, że w Warszawie robi się wokół niej tyle szumu.
Trzecia sprawa:
Okładka pewnie rzeczywiście jeszcze będzie dopracowywana i zmieniana. Często zdarza się tak, że coś zmienia się w ostatniej chwili, zanim pójdzie do druku. Zapewniam jednak, że różowy projekt nie jest żartem fana. Zamieszczono go bowiem na oficjalnej stronie weltbilda. Wątpię, żeby któryś z fanów miał aż takie wtyki, by sobie takie jaja robić. Zresztą po co?
Czwarta sprawa:
Jeżeli płyta będzie przeznaczona na rynek niemiecki, nie widzę niczego złego w niemieckim tytule. Skoro przed laty płyta Dietera nosiła tytuł "Dieter - Der Film", a potem wypuszczono drugą wersję na rynek europejski, podobna sytuacja może mieć miejsce i tutaj.

Poczekajmy i zobaczymy, co z tego wyniknie.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Husku pisze:Nie no już bez przesady, to tylko kolor… Równie dobrze mógłbyś zjechać Thomasa za różowe spodnie na fandayu….
Husku - ja nie zjeżdżam Thomasa tylko projektanta okładki. Poprzedni kolor był zdecydowanie bardziej na miejscu, mam nadzieję że jeszcze to poprawią. Nie bierzmy wszystkiego co nam podadzą bezkrytycznie.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

weidung pisze:
Didi&Thomas pisze:To trzeba jakoś oprotestować !! :x Różowy kolor okładki po latach wyzywania ich od geji ?? Kto na to wpadł ? Kto jest za to odpowiedzialny ? A może to jakaś prowokacja ? Brakuje jeszcze tęczy gdzieś nad sylwetkami na tej okładce i mamy skandal gotowy. I co ma być z tym "neue album" to wyraźna sugestia że mamy do czynienia z całkiem nową płytą.
Dobra, ok..sorry za to trochę emocjonalne podejście z mojej strony, ale ktoś albo stroi sobie z nas -Fanów - żarty, albo to któryś z tych sępów o których mówił Dieter, wykorzystuje okazje jaką było pogodzenie się obu Panów i próbuje zapewnić sobie sprzedaż używając tytułu "Das Neue Album". Dieter nigdy nie nazwał by płyty MT po niemiecku !!
O co tu chodzi ??
Pierwsza sprawa:
"gejów" - nie "geji"
Kto teraz jeszcze pamięta o tym, co prasa pisała o nich w latach 85-87? Tylko my, fani.
Poza tym, Modern Talking to gwiazdy przede wszystkim lat 80-tych, a to - jak wszyscy wiemy - lata różu, błyszczyku do ust, tapirowanych włosów i plastikowej biżuterii. Kolor różowy jest więc tu dość trafiony.
Druga sprawa:
Tęcza już pojawiła się na okładce Modern Talking i to nie tam jakiejś kolejnej składance, lecz na oficjalnym piątym albumie. Aż tak bardzo przeszkadza? Chyba nie powinniśmy aż tak emocjonalnie podchodzić do jej tematu. Wystarczy, że w Warszawie robi się wokół niej tyle szumu.
Trzecia sprawa:
Okładka pewnie rzeczywiście jeszcze będzie dopracowywana i zmieniana. Często zdarza się tak, że coś zmienia się w ostatniej chwili, zanim pójdzie do druku. Zapewniam jednak, że różowy projekt nie jest żartem fana. Zamieszczono go bowiem na oficjalnej stronie weltbilda. Wątpię, żeby któryś z fanów miał aż takie wtyki, by sobie takie jaja robić. Zresztą po co?
Czwarta sprawa:
Jeżeli płyta będzie przeznaczona na rynek niemiecki, nie widzę niczego złego w niemieckim tytule. Skoro przed laty płyta Dietera nosiła tytuł "Dieter - Der Film", a potem wypuszczono drugą wersję na rynek europejski, podobna sytuacja może mieć miejsce i tutaj.

Poczekajmy i zobaczymy, co z tego wyniknie.
Dzięki za sprostowanie z tą pisownią "geji" "gejów" 8) Tak, oczywiście że pamiętam tęcze na okładce "Romantic Warriors" ale wtedy nie była ona chyba jeszcze uważana za ich symbol. Ale gdyby teraz dodano ją na tym różowym tle, to sorry ale skojarzenie nasuwa się samo :) I czy naprawdę ten album, przygotowywany na 30-lecie ma być przeznaczony wyłącznie na rynek niemiecki ?? Dla mnie to by było trochę nie fair skoro to taka uroczysta chwila. Powiem wprost - dla mnie to lekceważenie reszty Europy - pytanie kto za ten projekt odpowiada: Wyłącznie wydawca płyty ? (wtedy nie mam pretensji) czy jednak po części Dieter i Thomas. W końcu jednak Thomas zapowiedział że zaangażuje się bardzo w jej promocje, więc podejrzewam że jednak nie jest to tylko kwestia wydawcy albumu.
Pozdrawiam
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
gambler

Post autor: gambler »

Ciekawa akcja promocyjna...przecieki są bardzo kontrolowane ale są...robi się gorąco ;)
nado

Post autor: nado »

Podobnie jak Didi und Thomas (forumowicz), mam nadzieję, że projekt okładki się zmieni i poza różowym kolorem pojawi się tytuł: "Die größte Homosexuell-Duo aller Zeiten". Trzymam kciuki.
Ktoś z was zastanawiał się jak będzie wyglądała tracklista tego wydawnictwa i jak Thomas (tym razem Anders - Inny), będzie przedsięwzięcie promował. Thomas po prostu da głos w nowych megamixsach i najprawdopodobniej nowych piosenkach. Cieszy fakt że na 100 % nie będzie to jedna z list piosenek tu proponowanych. Martwi fakt, że jeżeli album nie okaże się sukcesem, powrót duetu z czymś więcej wydłuży się w czasie. Tymczasem radośnie i optymistycznie podążam ku tęczy.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Didi&Thomas pisze:Tak, oczywiście że pamiętam tęcze na okładce "Romantic Warriors" ale wtedy nie była ona chyba jeszcze uważana za ich symbol. Ale gdyby teraz dodano ją na tym różowym tle, to sorry ale skojarzenie nasuwa się samo :)
Ja wcale nie uważam tęczy za symbol środowisk gejowskich tak jak i piosenki Modern Talking nigdy nie nasuwały mi tego typu skojarzeń. Wręcz przeciwnie, teksty poruszają w znakomitej większości temat miłości heteroseksualnej :)
Co do koloru okładki, jeżeli tracklista będzie interesująca nie będę miał problemu żeby się pochwalić różową płytą na półce. Ja najchętniej usłyszałbym na tej płycie prawdziwy duet czyli przynajmniej jedną piosenkę zaśpiewaną w połowie przez Thomasa a w połowie przez Dietera.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Martini_Martinez

Post autor: Martini_Martinez »

Kurcze, coś cisza o tym albumie... Ten nowy Blue System już jest w zapowiedziach na Amazonie na przykład a o MT ani widu ani słychu... Czyżby szykował się jakiś poślizg...?
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Może… Ja bym miała trochę cierpliwości odnośnie tego, może nie ma go w zapowiedziach, bo dokładna tracklista nie jest jeszcze znana? Pewnie cały czas nad nim pracują, ostatnio zmienili okładkę. No i to jednak będzie coś choć trochę nowego - mix jubileuszowy, więc rzeczywiście może się obsunąć. Co do Blue System, to już to przerabialiśmy, tracklista taka sama jak na innej ze składanek, więc co to za sztuka dodrukować okładkę, takie wydania są pewne, wyjdą, bo były gotowe od dawna…
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Weltbild często jako pierwszy informował o nowościach, które dopiero później pojawiały się w innych sklepach. Póki co jestem spokojny, do premiery przecież jeszcze ponad miesiąc.
Jak piszesz tak cię widzą.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Również jestem ciekawy listy utworów, które znajdą się na tym wydawnictwie. Najbardziej zależało by mi na wersjach wydłużonych i instrumentalnych z maxisingli.Współczesne remixy nie kręcą mnie w ogóle. Co do tematu okładki to powinni jednak zmienić ten róż na coś innego, chociażby na czewień. Ale jest szansa, że zmienią okładkę, ponieważ album wydany na 25-lecie zespołu czyli "25 Years Of Disco-Pop" na początku też był prezentowany z inną okładką - czerwoną właśnie. Zobaczcie tutaj: http://www.moderntalking.pl/index.php?s ... 2_2009.htm A jeżeli chodzi o tęczę, którą poruszyliście to mi wcale nie kojarzy się z gejami. Dla mnie tęcza to piękne zjawisko, które powstaje na skutek rozproszenia światła białego w kroplach deszczu :)
Obrazek
Husku
Członek TAFC Polska

Marcin87 pisze:Co do tematu okładki to powinni jednak zmienić ten róż na coś innego, chociażby na czewień. Ale jest szansa, że zmienią okładkę, ponieważ album wydany na 25-lecie zespołu czyli "25 Years Of Disco-Pop" na początku też był prezentowany z inną okładką - czerwoną właśnie.
Ta czerwona okładka… Nie widziałam jej wcześniej… Nie wyobrażam sobie wypuścić czegoś tak rażącego po oczach, toż to jak neon :lol:
Może jestem nudna, ale mnie podobają się właśnie takie kolory jak 30-Die neue Best Of miało mieć na początku. Chociaż to prawie to samo po raz któryś… Lubię taki minimalizm, bez zdjęć, tylko takie nawet trochę… eleganckie połączenie czerni ze złotym.
Marcin87 pisze:A jeżeli chodzi o tęczę, którą poruszyliście to mi wcale nie kojarzy się z gejami. Dla mnie tęcza to piękne zjawisko, które powstaje na skutek rozproszenia światła białego w kroplach deszczu :)
No jeden normalny :D
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

Tak przy okazji tych nowych miksów z nowym wokalem - pamiętam 2-3 lata temu pojawił się w sieci teaser nowego remiksu Brother Louie, jestem przekonany że był tam na nowo nagrany wokal Thomasa.

Teraz próbowałem znaleźć ten remiks i niestety nie ma po nim śladu.

Ktoś to jeszcze pamięta?
Bo pamiętam że jakimś cudem, pomimo nowego wokalu tamta wersja umknęła uwadze fanów
Dieter Bohlen Królem Polski
Husku
Członek TAFC Polska

Chodziło Ci może o to? W niektórych momentach wokal wydaje się być inny niż w wersji z 1998 roku.

Było w tym temacie: viewtopic.php?f=33&t=3545&hilit

I chyba masz wyjaśnienie:
ArCrack pisze:Jerry Ropero - to jeden z aranżerów z "Alone"! Ciekawe co z tego wyniknie, bo ewidentnie nie jest to mix zrobiony do acapelli z brytyjskiego singla z 1999, facet ma dostęp do oryginalnych ścieżek wokalnych.
Wynika z tego, że nie było to coś nowego, tylko dotychczas nieznanego… W sumie w ten sam sposób mogliby stworzyć ten nowy mix.
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

Husku pisze:

Chodziło Ci może o to? W niektórych momentach wokal wydaje się być inny niż w wersji z 1998 roku.

Było w tym temacie: viewtopic.php?f=33&t=3545&hilit

I chyba masz wyjaśnienie:
ArCrack pisze:Jerry Ropero - to jeden z aranżerów z "Alone"! Ciekawe co z tego wyniknie, bo ewidentnie nie jest to mix zrobiony do acapelli z brytyjskiego singla z 1999, facet ma dostęp do oryginalnych ścieżek wokalnych.
Wynika z tego, że nie było to coś nowego, tylko dotychczas nieznanego… W sumie w ten sam sposób mogliby stworzyć ten nowy mix.
O dokładnie o to.

Nie wydaję mi się aby to był wokal z oryginalnej sesji z 1986, to jest coś nagranego współcześnie.

No i nie zdziwię się jeśli to się ukaże na składance jako nowość
Dieter Bohlen Królem Polski
Husku
Członek TAFC Polska

Z 1986 na pewno nie, słychać już niższy głos Thomasa.
Możliwe… Ciekawe dlaczego mix nie został wydany wtedy… To nie jest pojedyncza produkcja tego gościa, robi naprawdę sporo tego typu projektów. A nie wyszedł akurat z MT… A w zasadzie, przynajmniej według mnie brzmi świetnie i wydaje mi się, że skoro dostarczył takie demo, to cały utwór też musiał być już gotowy.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Thomas wypowiedział się dziś w programie Volle Kanne na temat składanki. Nowe miksy są stworzone przez ludzi ze Szwecji i mają wpasowywać się w dzisiejsze brzmienia. Wygląda wiec na to, że Jerry Ropero w remiksowaniu udziału nie brał.
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ