Music & Video Stars

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Re: Music & Video Stars

Post autor: aleksandra227 »

A ja się zastanawiam czy kupić... :)
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

01. You're my heart, you're my soul (WWF Club 04.01.1985)
02. You can win if you want (Wetten dass...? 18.05.1985)
03 There's too much blue in missing you (Rockpop Music Hall 29.06.1985)
04. Cheri, cheri lady (Peter's Pop Show 30.11.1985)
05. Heaven will know (Peter's Pop Show 30.11.1985)
06. Brother Louie (Rockpop Music Hall 17.05.1985)
07. Atlantis is calling (Rockpop Music Hall 17.05.1986)
08. Geronimos Cadillac (Peter's Pop Show 06.12.1986)
09. Give me peace on earth (Peter's Pop Show 06.12.1986)
10. Jet Airliner (Na Sowas extra 30.05.1987)
11. In 100 years (Formel Eins 08.12.1987)
12. We take the chance (Die Patrick Lindner Show 01.11.1998)
13. You are not alone (Wetten dass...? 20.02.1999)
14. China in her eyes (Wetten dass...? 26.02.2000)
15. No face, no name, no number (Expo 2000 Die Gala 01.06.2000)
16. Medley: Last exit/Win the race (Die Stunde der Stars 07.06.2001)

BONUS TRACKS:
Thomas Anders - Du weinst um ihn (Hätten sie heut zeit für mich 15.01.1981)
Steve Benson - Love takes time (WWF Club 03.07.1981)
Sunday - Jung und frei (Show Express 10.09.1981)
Sunday - Hale Hey Louise (Hitparade 08.02.1982)
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Sussudio pisze:...
Gdybym kupił za ok.100zł (jak ktoś tu z forum wciskał) to nie byłbym już tak zadowolony.
...
Zapamiętaj sobie ,że NIKT NIKOMU NICZEGO NIE WCISKA,a zwłaszcza Tobie !

Opisałeś jakość produktu,kupiłeś tanio i super ,ciesz się,ale skończ z takimi zaczepkami.Taka moja prywatna prośba.
A swoją drogą zainteresowanym tym wydaniem zaproponowałeś "tanio" to CD?Skoro miałeś możliwość kupienia "tanio"...
Wpisuję Cię na listę wrogów ,dzięki temu nie będę musiała czytać Twoich komentarzy 8)
Ostatnio zmieniony pt cze 28, 2013 23:03 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

atlantyda ;o) pisze:
Sussudio pisze:...
Gdybym kupił za ok.100zł (jak ktoś tu z forum wciskał) to nie byłbym już tak zadowolony.
...
Zapamiętaj sobie ,że NIKT NIKOMU NICZEGO NIE WCISKA,a zwłaszcza Tobie !

Opisałeś jakość produktu,kupiłeś tanio i super ,ciesz się,ale skończ z takimi zaczepkami.Taka moja prywatna prośba.
A swoją drogą zainteresowanym tym wydaniem zaproponowałeś "tanio" to CD?Skoro miałeś możliwość kupienia "tanio"...
To nie są zaczepki. Reklamujesz się na forum, sprzedajesz coś - masz prawo. Ale ja też mam prawo skomentować absurdalnie wysokie (moim zdaniem) ceny.
Już nie pamiętasz jak sprzedawałaś na allegro (pod innym kontem, które Ci zablokowali) jakieś domowe wydania płyt, jako "specjalna edycja rarytas"?
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Jak umnie w Satrnie cena bedzie taz 9.99€ + 3,45 znaczek pocztowy +0,30€ koperta jestem w stanie wam ja za 14€ oferowac. Natym mic nie za robie. Jak pojde ja dla siebie kupic kupie pare stuck. Nie robi mi to ruznicy.Poczta znajduje sie przy saturnie tak ze mi to nie sprawia problemu pojsc na poczte i cd wyslac. Wysylam cd razem z paragonem.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Mój egzemplarz jest w drodze i dopiero w przyszłym tygodniu będę miał okazję zapoznać się z tym materiałem. Z tego co piszecie, płyta DVD prezentuje się całkiem przyzwoicie, choć szkoda, że nie znalazł się na niej Medley z 1998 z Wetten dass. Nie stały chyba za tym żadne względy licencyjne, skoro znalazły się trzy inne występy z tego show.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Najtaniej ma ten sprzedawca http://www.ebay.pl/itm/MODERN-TALKING-M ... 53fa8d7e99
Chętnym na zakup mogę zamówić.Koszt waha się między 50 a 52 zł,zależy jak akurat stoi waluta.Koszt przesyłki na terenie Polski wynosi 5,70 list polecony priorytetowy + koperta bąbelkowa.Zainteresowani mogą pisać na PW.
FAN90

Post autor: FAN90 »

Nie trzeba było długo czekać :)

Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Akurat ktoś to posklejał w jeden clip z tej strony: http://www.musicline.de/de/player_flash ... 50/product
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

choć szkoda, że nie znalazł się na niej Medley z 1998 z Wetten dass. Nie stały chyba za tym żadne względy licencyjne, skoro znalazły się trzy inne występy z tego show.
Szkoda też, że nie zamieszczono Keep Love Alive, skoro Brother Louie oraz Atlantis is Calling to ten sam występ, co wymieniona przeze mnie piosenka. Warto też dodać, że dostęp do niej trudny nie jest, skoro występ prezentowały telewizje VH-1 Classic (a kiedyś polskie MTV Classic) oraz TV.Disco. Wolałbym to (jak i medley z 1998 roku) zamiast In 100 Years, który (patrząc po czasie trwania na okładce) jest jedynie fragmentem teledysku, okraszonym zapowiedzą prezentera (skoro to z "Formel Eins").

No, ale co zrobić...jest to, co jest, a jest to i tak kawał dobrej roboty.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
didilukas

Post autor: didilukas »

Muzem byt rad, ze toto CD + DVD nam SONY BMG a ZDF vydali.
Fantasticne bylo by, kdyby tam byly take rarytasy jak Dont Worry ci Romantic Warriors, které ZDF ve svych archivech ma.

To nemowim o tem, ze jest i tv vystep Its Christmas - Didi a Thomas s detskym sborkem
a aj Locomotion Tango...

A In 100 Years tez urcite jest vystep....

Vysla kdysi fantasticna rarita . VHS Live Performances
Mozna okrem limitovana edicija nebo fanklubova perelka

Znate tuto kazetu nekto ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Music & Video Stars - Modern Talking

Post autor: phantomas »

Ta składanka zasługuje na osobny temat, a to dzięki płycie DVD zamieszczonej w tym wydawnictwie.
Pełen optymizmu, po entuzjastycznej recenzji na tej stronie zakupiłem to... coś. Wrzuciłem do odtwarzacza i cofnąłem się do wczesnego dzieciństwa.
Pierwszy utwór wiadomo jaki, pierwszy hit. Chłopaki wyglądają normalnie, Anders w sweterku, Bohlen w dresiku, jakoś to się kula.
Drugi utwór obala tezę, że Bohlen zakładał co mu sponsor do chałupy podrzucił. Wszystko jest pod kolor - obleśny żółty łącznie z gitarą! Adidas też gitary robi?
Później Bohlen na czarno - łącznie z gitarą. Jak nic kapela black metalowa się tworzy.
Anders zaczyna eksperymenty z żarówiastą szmineczką, co uwypukla się niestety w następnych utworach.
Później zaczyna się koszmar. Do duetu dołącza dwóch kolesi, niemiłosiernie się wyginających i łupiących w klawisze niczym Bohlen w gitarę.
Przy "Geronimos Cadillac" zaczynają się zasłużone w pełni gwizdy. I tak ludzie długo wytrzymali.
Po tej płycie widać, że profesjonalizm sceniczny jest obcy jednemu i drugiemu. Ja wiem, że występy w telewizji rządzą się własnymi prawami, ale występy z playbacku też mogą być fajne.
Tutaj tego nie ma.
Pomijam występy po reaktywacji, wygląda to trochę lepiej.
Zadam pytanie. Jak ten zespół sprzedał ponad 100 mln płyt przy takiej promocji telewizyjnej?
Szmira i tandeta - to najlepiej oddaje MT w telewizji w latach 80tych. I nie dziwię się pytaniom o orientację panów. Makijaże jak z występów drag queen.

Najjaśniejszy punkt płyty to solowy występ młodego, nieśmiałego Thomasa. Na solowe występy Dietera raczyłem spojrzeć na szybkim podglądzie, tego już było dla mnie za dużo. Zresztą tak byłem osłabiony, że ledwo co było widać z podłogi.

Na szczęście muzyka się sama broni, nie muszę panów więcej oglądać. A ta płyta to prawdziwa gratka dla każdego prawdziwego, zaślepionego fana. Żeby nie napisać fanatyka :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Re: Music & Video Stars - Modern Talking

Post autor: DorkaWawa »

Uuuu, ostro napisane. W latach 80-tych taka była po prostu moda i nie tylko MT się tak nosili. Jak oglądam współczesne teledyski, to odnoszę wrażenie, że piosenkarek nie stać na ubranie, bo non stop świecą gołym tyłkiem.
Jak będzie mi kiedyś dane, to chętnie obejrzę tą "szmirę i tandetę", jak napisałeś i wtedy będę mogła się więcej wypowiedzieć w temacie.
Don’t Give Up!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Życia nie trzeba brać śmiertelnie poważnie, muzyki tym bardziej. Ja świetnie bawię się oglądając tę płytę, w dużej mierze właśnie dzięki tej jajcarskiej z dzisiejszego punktu widzenia warstwie wizualnej. Ponownie polecam, i tym zaślepionym i tym co mają do tego odpowiedni dystans ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Ups, nie zauważyłem, że jest już taki temat :)
Mały konkursik. Do wygrania mój egzemplarz płyty - raz oglądany i raz słuchany :) Lepiej oddam w dobre ręce niż ma się kurzyć :)

Proszę dokończyć tytuł piosenki: Hale, hey...
3
2
1
start :)

Pierwszą osobę która zgadnie, poproszę o pw z adresem :) A ci którzy mnie zablokowali niech żałują :)

Życie jest zbyt poważne, żeby je brać na serio ;)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
nado

Post autor: nado »

Czy konkurs jeszcze trwa, bo odpowiedź to louise. jakby co, byłem pierwszy hihi
ODPOWIEDZ