Ogólnopolski Zlot Fanów Thomasa Andersa

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Re: Ogólnopolski Zlot Fanów Thomasa Andersa

Post autor: DorkaWawa »

JoannaIzabella, Naddel macie rację kobitki. Zlot to zlot - nasze "rodzinne" spotkanie, a jak się ogłosi info na telebimie, czy gdzie indziej to będzie sytuacja, że naschodzi się kupę ludzi szukających przygód, takich "pseudo kibiców" i narobią kaszany. A wiadomo, że do Zlotu trzeba się będzie odpowiednio przygotować, a nie na łapu capu. A po koncertach to mamy Afterparty przecież tak czy inaczej :D
Don’t Give Up!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Przecież nie napisałam,żeby Zlot odbył się o g.22 po koncercie,tylko,żeby było takie ogłoszenie np. na 30 sierpnia w tym i w tym miejscu o godz,17 powiedzmy (podaje przykład !!!).
Zawsze po koncertach Thomasa ludzie się rejestrują na Forum bo widzieli adres http://www.thomas-anders.com.pl na koszulkach fanklubowiczów czy też banerach i chcieli by zapoznać się z innymi fanami.
Wiadomo,że na taka imprezę trzeba będzie zrobić ściepę na wynajęcie lokalu,najlepiej z ogródkiem jeżeli chcecie zorganizować grilla i w tym momencie będzie już wiadomo czy ktoś chciał na darmowa imprezę się załapać czy pobawić się w miłym i konkretnym towarzystwie.
JoannaIzabella pisze:Poza tym, jakby co to info na priwy wysyłałam do wszystkich z FC :)
To znaczy,że co? Bo teraz to ja nie rozumiem...to ma być impreza tylko w gronie ludzi należących do fan Clubu?
To już pozostali fani nie mają wstępu? To raczej temat tej dyskusji powinien być "Ogólnopolski zlot Fanclubowiczów TA,czyż nie?
Naddel pisze:Druga rzecz - nie rozumiem do końca, co masz na myśli pisząc, że jednak Zlot na pożegnanie wakacji. No to jak - to w Koszalinie 20 lipca czy na koniec wakacji?
Bo jeśli jednak sierpień, to po co nam ten Koszalin w ogóle z tym telebimem??
Tego to juz ja zupełnie nie rozumiem? A co ma piernik do wiatraka?,że się tak wyrażę? Jeżdżą niektórzy co dziennie na koncerty Thomasa lub co miesiąc (to zależy jaka jest trasa),a tu nie ma sensu spotkać się 20 lipca i pod koniec sierpnia? To o co w ogóle chodzi? A jaki jest sens spotkać się pod koniec czerwca czyli na początku wakacji i potem 20 lipca? Na jedno wychodzi :P
Naddel pisze:...Wszak na Pomorzu, to będą głównie sympatycy z Pomorza. A ponoć jesteśmy zgodni co do tego, że zlot powinien być gdzieś w centralnej Polsce. Patrząc realnie średnio to widzę, że przeciętny słuchacz np. z Mielna zasuwa 250km na zlot - w miejsce, którego nie zna do ludzi, których nie zna.
Po raz kolejny szczęka mi opada...Po czym piszesz to:
Naddel pisze:Moim zdaniem, jak ktoś jest naprawdę fanem lub po prostu sympatykiem, to drogę na to forum znajdzie.
Inna sprawa to taka,że każdy będzie miał zawsze daleko gdzie byśmy to nie wymyślili takiego spotkania.
Awatar użytkownika
Naddel
Członek TAFC Polska

Post autor: Naddel »

Atlantyda, relax, take it easy :-)

1. Przecież wątek o zlocie jest na ogólnodostępnym forum, więc skąd wniosek, że chcemy, aby wstęp był tylko dla ludzi z FC? Już dawno by został w takim wypadku przeniesiony w odpowiednie miejsce.

2. Owszem, ludzie jeżdżą prawie co miesiąc na koncerty TA. Zgadza się. Ale to jeżdżą ludzie głównie z forum lub FC, a Ty wnioskowałaś o telebim w Koszalinie. Czyli o informację dostępną dla wielu przypadkowych ludzi, a nie dla ludzi naprawdę zaangażowanych , czyli takich, którzy jakoś na co dzień uczestniczą w życiu forum i FC. Więc ja się tylko grzecznie zapytałam po co ten telebim, skoro ci zaangażowani przecież czytają i wiedzą. W innych miastach niczego takiego nie ma, a jednak co koncert, to nowi ludzie tu trafiają. Znaczy - da się.

3. Podsumowując, nadal nie wiem czemu "ręce Ci opadły", gdyż nikt tu nie neguje sensu spotykania się dwa razy, czyli 20 lipca + (ewentualnie) sierpień. W końcu i tak pewnie spotkamy się w tym roku jeszcze nie raz ;-) Chodzi tylko o to, by patrzeć realnie i nie zawracać sobie głowy organizowaniem rzeczy niepotrzebnych (jak telebim). Lepiej tę energię spożytkujmy na zorganizowanie sobie fajnego zlotu. A nowi ludzie prędzej czy później do nas dołączą, na pewno nie będziemy się tak pławić "w sosie własnym" do końca świata i jeden dzień dłużej :lol: Tylko, że wtedy to dołączanie się nowych będzie naturalne, a nie kierowane zwykłą ciekawością czy przypadkiem.
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
Awatar użytkownika
Dominicka

Re: Thomas Anders Fan-Club Łódź

Post autor: Dominicka »

JoannaIzabella pisze:
dieErdbeere91 pisze:Z tego, co zauważyłam od czasu rejestracji na tym forum, to całkiem sporo tu młodzieży, gdyby ktoś chciał pojechać na takie spotkanie, to koniec czerwca zazwyczaj zaczyna się sesja na uczelniach, albo zaliczenia itp. myślę, że warto też wziąć i to pod uwagę przy ustalaniu konkretnego terminu. ;)
[ tylko nie wiem czy młodzież pojawia się zazwyczaj na afterparty, czy raczej nie? - bo jak zainteresowanie spotkaniami po koncertach jest małe, to i na zlotach frekwencja może być mała (chodzi mi tu wyłącznie o ludzi mniej więcej w moim przedziale wiekowym) ;) ]
Cenne spostrzeżenie, faktycznie trzeba to wziąć pod uwagę przy ustalaniu terminu. No to jak pomysł zyska jeszcze większą akceptację - będziemy rzucać pomysły jakiegoś terminu :)

Monia, no może jakoś jednak ludzie wykażą zapał i nie będzie to słomiany ogień. Wydaje mi się, że fajnie by mogło być :)
Ja również bym chętnie ze Szczecina przyjechała :)
I popieram aby to był późniejszy termin tak bardziej już na wakacje bo również jestem studentką i by to było idealne rozwiązanie :) A może takie spotkanko przed Koszalinem aby można było się lepiej poznać? A później aby była większa frekwencja na After w Koszalinie?
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Ja uważam,że to fajny pomysł z tym Zlotem fanów :) Jak tylko będzie to możliwe,to z chęcią do Was dołączę :)
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
torciktola
Członek TAFC Polska

Post autor: torciktola »

Moim zdaniem zlot fanów zrobic raz w roku i za każdym razem w innym miejscu,wedlug mnie to mogło by byc na koniec wakacji.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Naddel,Z postu Joanny wynika,że na tali zlot zaprasza tylko rodzinkę fanklubową stąd moje oburzenie.Druga sprawa ile osób jest tu na forum,którzy aktywnie biorą udział w dyskusjach?Którzy o takim zlocie wiedzą?Jedni są za Szczecinem inni za Warszawą jeszcze ktoś inny np ja za Katowicami.Sam pomysł jest nie zły,ale uważam,że tak na prawdę nie wypali i skończy się na tradycyjnym Afterparty.
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

atlantyda ;o) pisze:Naddel,Z postu Joanny wynika,że na tali zlot zaprasza tylko rodzinkę fanklubową stąd moje oburzenie.Druga sprawa ile osób jest tu na forum,którzy aktywnie biorą udział w dyskusjach?Którzy o takim zlocie wiedzą?Jedni są za Szczecinem inni za Warszawą jeszcze ktoś inny np ja za Katowicami.Sam pomysł jest nie zły,ale uważam,że tak na prawdę nie wypali i skończy się na tradycyjnym Afterparty.
Wiesz, wysłałam info na priw do osób, które aktywnie uczestniczą w życiu FanClubu, są aktywni na forum, jeżdżą na koncerty. Oczywiście użytkowników jest o wiele więcej, ale sądząc po ilości ich postów na forum - są to, niestety, osoby jeśli nie w 100% przypadkowe, to raczej chłodniejsze w stosunku do życia FanClubowej Rodzinki. Natomiast mam nadzieję, że dodatkowa, oprócz koncertów, impreza w formie Zlotów - nawet jeśli pierwsza będzie bardziej kameralna - przyciągnie więcej osób, wpłynie na ich aktywność, obudzi na nowo pasję i zapał. Oczywiście, że najlepiej, jak jest dużo ludzi. Wtedy jest prawdziwy Zlot. ALE muszą to być osoby naprawdę zainteresowane. Sama wiesz, jak "ślicznie" potrafią sknocić FanAction ludzie, którzy są w sektorze Fan i rzekomo powinni być naprawdę fanami śledzącymi forum, do których dociera sens FanAction. To nawet nie są zawsze ci sami ludzie, bo po 2-3 razach może by wreszcie załapali. To ciągle przypadkowe osoby. Owszem, mają święte prawo być w sektorze, bo takie kupili bilety. Ale czy są zapaleńcami, jak FanClubowa Rodzinka? :)

Wszystko jeszcze zależy od tego, JAK sobie wyobrażamy takie Zloty. Czy to ma być duża impreza masowa ;) wtedy faktycznie przyjdzie każdy, kto chce... Tylko ciekawe, jak ci ludzie dadzą znać organizatorom.... I na ile osób przygotować wtedy miejsce..? gdzie..?
Czy to ma być impreza dla naprawdę ludzi pełnych zapału i chęci, którzy coś z siebie dadzą i staną na głowie, żeby Zloty były atrakcyjne, żeby to były niezapomniane spotkania.

Co do miejsca - no cóż. Będzie ustalane za każdym razem w innym mieście i jak ktoś będzie naprawdę czuł potrzebę jeszcze większej integracji Rodzinki, potrzebę tworzenia i brania udziału w czymś takim naprawdę naszym, fajnym, będącym odskocznią od problemów codziennego życia - to dojedzie czy do Katowic, czy do Szczecina, Olsztyna czy Ustrzyk Górnych....

Natomiast zakładać z góry, że coś nie wypali........ To najlepiej wcale nie brać się nigdy za coś nowego, "bo i tak nie wyjdzie"... Na szczęście takie opinie mnie nie załamują ;) a wręcz przeciwnie - jeszcze bardziej zagrzewają do "boju" ;)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Proponuję,żeby zrobić dodatkowo ankietę wypisując np.3 proponowane miasta.Dla mnie nie ma nic bardziej przejżystego jak ankieta.Wtedy można zobaczyć gdzie największe zainteresowanie takim przedsięwzięciem.
Awatar użytkownika
AT-omka
Kontakt:

Post autor: AT-omka »

Pamiętam że kiedyś ten temat już wypłynął na forum ale chodziło o spotkania członków FanClubu Polska ( sama go poruszyłam w odpowiednim dziale ) i nie został za bardzo dobrze przyjęty , jednak ja jestem nadal jak najbardziej za :D
Awatar użytkownika
Dominicka

Co prawda jestem tutaj nowa ale myślę, że nie będzie dużym problemem jeśli wypowiem swoje zdanie na zaistniały temat. Moim skromnym zdaniem jeżeli komuś na serio będzie zależało na tym aby uczestniczyć na takim Zlocie to miejsce nie będzie zbytnim problemem (wiadomo gorzej z terminem). Myślę również, że duża masowa impreza była by bez celowa bo ludzie mają mentalność chodzenia na imprezy bo po prostu jest impreza a raczej chodzi tutaj chyba o idee samego takiego Zlotu ( tak jak by na Zlot motocyklowy przyjechali rowerzyści).
Wierzę, że jak już by się taki Zlot odbył to by zgromadził ludzi którzy są fanami a nie przypadkowymi "gapiami z ulicy" i gdyby miała to być garstka to fajnie by było zapoczątkować taką idee. A z czasem pewnie by grono ludzi się poszerzyło i z roku na rok by ich przybywało :)
Dziękuję za uwagę :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Oczywiście,że nie chodzi tu o żadnych gapiów.Tylko zastanawiam się ile osób będzie zainteresowanych na tyle,że na pewno pojadą i zjawią się na takim Zlocie.Na pewno nie będzie to Zlot na 100 osób ,bardzo wątpię w to,że uzbiera się chociażby 20stu chętnych i rzeczywiście się pojawią w danym miejscu powiedzmy w Warszawie.Czy jest tu na forum 20 chętnych osób z Warszawy,którzy na 100% pojawią się na Zlocie.A co to za "Zlot" z 20 osobami ? Dla mnie dosłownie śmieszne.Oby Wam się udało dziewczyny.
Awatar użytkownika
Dominicka

Myślę, że jeżeli takie Zloty odbywały by się przy okazji jakiegoś danego koncertu raz do roku to zapewne frekwencja by dopisała. Bo jeżeli dane osoby wybierają się na dany koncert to problemem nie było by chyba przyjechanie dzień wcześniej i przez to można by się dodatkowo nastawić na koncert. Ale to tylko taka moja refleksja :)
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Dominicka pisze:Myślę, że jeżeli takie Zloty odbywały by się przy okazji jakiegoś danego koncertu raz do roku to zapewne frekwencja by dopisała
Ostatnio nawet na after party po koncertach jest niewielu chętnych.Ba, na koncertach jest nas coraz mniej.Prawda jest brutalna,koszty bycia na koncercie są bardzo wysokie.Często jest konieczność noclegu no i dojazdu na koncert.Realia w naszym kraju są jakie są i nie czarujmy się jest coraz gorzej.Również fakt,że Thomas bywa u nas ostatnio dosyć często przekłada się na obecność fanów na koncercie.Każdy wybiera miasto najbliższe swojego miejsca zamieszkania i dlatego jest nas tak mało na koncertach.Szkoda,bo wielu wspaniałych ludzi nie mam okazji spotkać.Powodzenia w organizacji zlotu,oby się Was duuuuużo zleciało,bo z tego co widzę zainteresowanych jest niewielu.
Awatar użytkownika
ewelajna

Post autor: ewelajna »

Myśle, że zlot ma racje bytu, jeżeli jest dobrze zorganizowany. Na poczatek wybrac środek Polski, by powiedzmy kazdy mial po równo. A jak wyjdzie pierwszy to się pomysli nad 2gim. Najlepiej wybrać ładne miejsce, gdzie są i domki, i można namiot postawić(ja tak lubię). Żeby w razie awarii pogodowej było się gdzie schować, a jak ciepło to grill czy coś. Mogę się za czymś rozejrzeć pomimo ze jestem ze ślaska (czyli nie złoty środek). Myśle, że jeżeli nastawienie bedzie dobre to czy to będzie sala czy łono natury impreza wyjdzie :) Jeżdze i jeździłam na różne zloty i wiem że wszytko zależy tylko i wyłącznie od nastawienia.
,,Traktuj innych tak, jak sam chcesz być przez nich traktowany..''
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam.

Chciałbym i ja zabrać głos w sprawie tzw. "ogólnopolskiego zlotu fanów Thomasa Andersa"

Szczerze mówiąc nie sądzę, by zbyt wielu fanów się zdecydowało na przyjazd na takie spotkanie. Powód jest bardzo prozaiczny: koszty. Ogólny koszt takiej "imprezy" jest niewiele niższy, niż sama wizyta na koncercie Thomasa. W przypadku "zlotu fanów" odpada jedynie koszt biletu na koncert Thomasa. Reszta kosztów pozostaje w zasadzie taka sama tzn. dojazd na miejsce, nocleg no i jakaś konsumpcja (wliczając w to ewentualną rezerwację/wynajęcie miejsca na zlot).

Już obecnie wielu fanów "oszczędnie" bywa na koncertach Thomasa właśnie z powodu wysokich kosztów. W przypadku jednak koncertu "nagrodą" za wysokie koszty jest możliwość posłuchania/zobaczenia swojego idola na żywo. W przypadku zlotu taka zachęta odpada. Oczywiście bardzo przyjemnie jest spotkać "starych" znajomych z forum, porozmawiać z nimi, posłuchać wspólnie ukochanej muzy, poimprezować, ale biorąc pod uwagę ogólne koszty życia w Polsce i relatywnie niskie zarobki nie wróżę inicjatywie "ogólnopolskiego zlotu fanów MT/TA" jakiegoś szczególnego sukcesu. Znacznie prostszym rozwiązaniem są po prostu spotkania fanów po koncertach na tzw, afterparty - choć jak słyszę i tu frekwencja z koncertu na koncert się zmniejsza...

Jeśli chodzi o mnie to bardzo chętnie uczestniczę w każdym afterparty, które odbywa się po koncertach Thomasa, na których to koncertach mam przyjemność od czasu do czasu bywać. Jeśli zaś chodzi o zlot fanów to raczej nie jestem zainteresowany - przynajmniej tak długo, jak długo Thomas koncertuje w naszym kraju. Być może za kilka lat, gdy Thomas z jakichś powodów nie będzie już u nas koncertował - sytuacja ze zlotem fanów będzie się prezentowała nieco inaczej. W przypadku braku koncertów naszego idola - jedyną okazją do spotkania innych fanów ukochanej muzy będzie właśnie coś w rodzaju zlotu fanów - tak jak to ma miejsce w przypadku artystów/zespołów, które z różnych powodów (zawieszenie działalności artystycznej, czy śmierć artysty) nie koncertują...

Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
ODPOWIEDZ