Matthias Reim - Unendlich

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Re: Matthias Reim - Unendlich

Post autor: shoker191 »

Powiem tak, d..nie urywa. Przesłuchałem parę jego piosenek, w tym kawałki skomponowane przez Dietera i jakoś nie przemawia to do mnie...,jego głos jest odpychający wręcz mało oryginalny...
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

shoker191 pisze:jego głos jest odpychający wręcz mało oryginalny...
Hmmm... czyli jak rozumiem takich "głosów" jest bardzo dużo jeśli chodzi o barwę i brzmienie :?:

Zaiste, ale nigdy nie nie słyszałem ich :roll:

Co do "odpychającego głosu" to jest to kwestią gustu.
Proponuję poszperać głębiej w jego dyskografii. bo można odnaleźć perełki:

http://youtu.be/UFIRMlwzIiE

:wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Bardzo to fajne.Mi się jego głos zupełnie podoba a najbardziej to jak intonuje podczas śpiewania tak piosenki zyskują "klimat".
W latach 90 pamiętam jak nabyłam płytę "Reim"wtedy było o nim bardzo głośno i czasopisma typu Bravo ciągle porównywały go z Dieterem,w niemieckim TV również pokazywano ich w jednym programie.To mnie skłoniło do nabycia tego albumu .
Płyta była bardzo dobra ale na niej poprzestałam, dopiero teraz odkryłam jak potężną dyskografią dysponuje.
A to co mi się najbardziej podoba w jego piosenkach to świetne aranże i bardzo porywcze piosenki czego Dieterowi zabrakło przy swoich pisanych dla niego jak również dla Christiana i Andreii.Dopiero z Beatrice udało mu się uzyskać jakiś polot.
przemal38 pisze:Zgadzam się z toba Matthias jest super jestem jego wielkim fanem, od kiedy uslyszalem jego debiutancka płyte - posiadam cala dyskografie .A tak przy okazji kiedyś miał powstać film o Modern Talking i Dietera miał grac wlasnie Matthias. A tu cos ode mnie od tej piosenki się zaczelo. http://www.youtube.com/watch?v=LjqiaS3us64
O ja mam zamiar dopiero się zapoznać,nawet nie wiedziałam że szlagiery mogą mieć tak porywczy charakter,świetne melodie i bogate aranże.Dieterowi moim zdaniem tylko z Beatrice wyszło, gdyby robił coś w stylu Matthiasa to zostałabym fanką szlagierów choć wcześniej ich nie cierpiałam :D
Matthias się obecnie jak widzę świetnie trzyma i w 2014 roku wybiera w trase koncertową.O trasie DB można chyba tylko pomarzyć choć w podobnym wieku są.
Dieter powinien brać z niego przykład jak kiedyś Matthias z DB brał charakteryzując się na jego styl bo w latach 90 nawet ubierał się tak samo jak on :)
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Dieter ogłosił zakończenie współpracy z nim i niestety obu moich ulubionych szlagierowiczów którzy zmienili mój stosunek do tego typu piosenek już pewnie nie usłyszę z jego kompozycjami .
Ale odkryłam że Mathias wydał nowy singiel więc pewnie i płyta będzie niebawem.
Bardziej mi się podobała jego poza Deterowska twórczość do tej pory się nią zachwycam i często odświeżam.
Więc czekam na płytę Mathiasa, jeśli DB nie zamierza mi sprawić tej przyjemności i wydać czegoś dla DSDSowskiego zwycięzcy :wink:
Text i muzyka -Mathias Reim
http://www.ebay.de/itm/321385468108?ssP ... 1423.l2649
I LOVE DB AND TA!
Vholff

Post autor: Vholff »

Właśnie pierwszy raz odsłuchałem "Einfach Du" i być może to tylko zwidy,ale czy w pewnym momencie nie udziela się Dieter? Mianowicie po zakończeniu każdego refrenu w słowach "Ich Liebe Dich"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Chciałbym żeby było inaczej, ale słyszę tam tylko Matthiasa Reima.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja od Asi zainteresowałem się Reimem, płyta jest super, a;e piosenka "Verdammt Fur alle Zeit" Bohlena po prostu genialna!
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Fajnie że w końcu zwróciłeś uwagę na tego wokalistę, ale u mnie o dziwo nie ta płyta z Bohlenem jest najlepsza tylko płyta REIM z lat 90 która była moją pierwszą i w sumie jedyną wtedy którą słuchałam w kółko, podobnie jak wtedy BS i byłam zafascynowana podobieństwem fizycznym tych panów.
W magazynach niemieckich typu Bravo porównywano ich i to zwróciło moją uwagę na niego.
Z tego albumu REIM zawsze lubiłam te piosenki i polecam ten właśnie album bo klimatyczny.

I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ