Blue System - Walking On A Rainbow
- Peter
Re: Blue System - Walking On A Rainbow
Nie widzę jakoś specjalnego podobieństwa, GTO to utwór taki sobie, a Backseat ma piękny aranż.
- Gasolina91
no trochę linia melodyczna podoban na samym poczatku Backseat...
Point Of No Return
- Peter
To co łączy te dwa kawałki, to słodka melodia, ale są zaaranżowane zupełnie inaczej.
- Daniel
Spacerując po tęczy
Słuchałem dziś (zapewne po raz tysięczny którys) płyty Walking On A Raindbow i doszedłem do wniosku, że album ten jest zupelnie rozny od wszystkiego, co Dieter stworzył wczesniej i pozniej! Jest niepowtarzalna perelka, takich klimatow juz w Blue System nie doznamy - Love Me More, Emanuelle czy Big Boys Dont Cry tworza niesamowicie niepowtarzalny klimat! Do tego dochodza przebojowe hity z 1 czesci albumu, z cudna Sarą i mrocznym Gangsterem na czele. Tu kazda piosenka jest inna, ale jakze doskonala! A jednoczesnie album jest bardzo przemyslany i tworzacy jedna calosc, jeden niezwykly klimat (inne albumy BS to zbiory piosenek, a nie caloksztalt). I to wszystko bez udzialu chorkow ! To najmniej "modernopodobny" album, a jednoczesnie najwpanialszy.
- bibigmbh
Re: Spacerując po tęczy
hmm, racja, wg. mnie to najlepszy album BS, najchetniej do niego wracam, chociaz Body Heat tez jest sam w sobie klasa
http://www.bibigmbh.cba.pl
e-mail: bibigmbh@wp.pl
@BibiGmbH
http://www.bezdomnechrupki.flog.pl
---
You Can Win If You Want
e-mail: bibigmbh@wp.pl
@BibiGmbH
http://www.bezdomnechrupki.flog.pl
---
You Can Win If You Want
- Peter
Od siebie mogę dodać, że ten album jak i Obsession są moimi ulubionymi płytami BS i przeciwnie do Ciebie uważam, ze to najbardziej modernopodobny album BS, głównie przez słodkie melodię, choć nie było tam jeszcze chórków. Ale melodie She's a lady i Emmanuelle przypominają nieco te z czasów MT, żadna płyta wydana później nie ma już tego brzmienia.
Ostatnio zmieniony wt lis 18, 2008 20:34 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- Daniel
W takim razie prosze admina o przeniesienie do wlasciwego watku.
Szukalem, ale jakos nie znalazlem
Modernopodobny nie moze byc bez chorkow i z instrumentami tradycyjnymi (malo elektroniki).
Zupelnie nie wyobrazam sobie Thomasa, spiewajacego Big Boys Don't Cry
Szukalem, ale jakos nie znalazlem
Modernopodobny nie moze byc bez chorkow i z instrumentami tradycyjnymi (malo elektroniki).
Zupelnie nie wyobrazam sobie Thomasa, spiewajacego Big Boys Don't Cry
- Malediwy
Dla mnie najlepszym utworem wybranym z całej twórczości Bohlena to Sorry Litle Sarah. Od tej piosenki zaczęła się moja przygoda z DB. Ta piosenka i cały album Walking... będą dla mnie zawsze szcególnie wyjątkowe.
Spokojem można kamień ugotować...
- Peter
Zgadzam się z poprzednikiem, ponieważ także jestem zdania, ze Sorry little Sarrah jest jednym z najlepszych, jeśli w ogóle nie najlepszym utworem w karierze Dietera Bohlena, singiel ten zajmuje wyjątkowe miejsce w mojej dyskografii, a album jest chyba drugi w kolejności.
- Gasolina91
bibigmbh pisze:hmm, racja, wg. mnie to najlepszy album BS, najchetniej do niego wracam, chociaz Body Heat tez jest sam w sobie klasa
Tak. Body Heat to bardzo fajny album. Taki prawdziwy Dieter sie ujawnił w nim. Bardzo lubię piosenki z tego albumu....My bed is too big czy under my skin
Point Of No Return
- disco-man
Przegenialny album! Kurde, dlaczego Didi nie wypuścił na singlach takich utworów jak G.T.O i Voodoo nights w długich i instrumentalnych wersjach!? Nie mogę przeboleć też że nie wyszła singlowa i instrumentalna wersja Gangster love. Dlaczego Didi? Bardzo często słuchając tych utworów staram się "wyciszyć" głos Bohlena.Nieraz wyobrażam sobie jak mogły by wyglądać długie wersje tych utworów.Why Didi? Oddałbym duszę aby móc usłyszeć te piosenki na maxisinglach...
- mabuse89
To rzeczywiście najbardziej ,,klimatyczny'' album z całego dorobku Blue System. Pamiętam długie zimowe wieczory i spotkania ze znajomymi przy grzańcu, a w tle właśnie ,,Walking On A rainbow''...
coś pięknego, a she's A Lady słuchałem na okrągło
co ciekawe, grałem kiedyś w jakąś strzelankę na PS1 i efekty dźwiękowe były tam niemalże identyczne jak w intro ,,Gangster Love''
czyżby kopia z Bohlena
szkoda, że nie mam już tej gry, a nie mogę przypomniec sobie jej nazwy 
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- Romantic Warrior
mnie GTO bardziej przypomina MT "Don't lose my number"....Gasolina91 pisze:no trochę linia melodyczna podoban na samym poczatku Backseat...
- Peter
Kiedyś próbowałe ustalić co mówią te głosy na początku Gangstera love, to jakas fraza wzięta ze star trecka, podobna jest w "She's alady'. Coś świetnego. A album bardzo kilmatyczny, chyba najbliższy MY ze wszystkich płyt MT.
- '80lover
Też jestem jak tu powiedziano w wąskim gronie osób lubiących utworek Voodoo Nights, fajnie złożony kawałek i śpiewane tak z klimatem
Nie uważacie, że ten utworek dałby radę bez problemu zawojować na dzisiejszej "liście przebojów" np. w Polsce ?
Po za tym Gangster love i S.L.S są zasłużenie na początku płyty - świetne utworki
Love me more - ballada wpadająca w ucho
Emanuelle - to taka luźna propozycja podczas wczasów np. w Hiszpanii
no i She's a lady and B.B.D.C te kawałki też chętnie zawsze przesłucham
She's a lady idealnie pasuje na 3 kawałek na płycie po 2 idealnych GL i SLS. Nie psuję poziomu, a wręcz go utrzymuję, to bardzo ważne, zresztą to samo można powiedzieć o kolejnym na płycie "klubowym" voodoo nights i pięknym love me more
G.T.O - taka sobie, nic szczególnego jak dla mnie
Ogólnie płyta udana, a nawet bardzo. Bohlenowi na pewno zostało wtedy dużo pomysłów z niedawno skonczonym MT i wykorzystał to. Płyta podobała się bo większość kawałków jest Modernowych, a to np. mi bardzo pasuję
Album jest naprawdę przemyślany i idealnie skomponowany i pasuję jako całość. Można go sobie bez problemu puścić od 1 utworu i skończyć na ostatnim. Po prostu przyjemnie się go słucha
Po za tym Gangster love i S.L.S są zasłużenie na początku płyty - świetne utworki
Love me more - ballada wpadająca w ucho
Emanuelle - to taka luźna propozycja podczas wczasów np. w Hiszpanii
no i She's a lady and B.B.D.C te kawałki też chętnie zawsze przesłucham
She's a lady idealnie pasuje na 3 kawałek na płycie po 2 idealnych GL i SLS. Nie psuję poziomu, a wręcz go utrzymuję, to bardzo ważne, zresztą to samo można powiedzieć o kolejnym na płycie "klubowym" voodoo nights i pięknym love me more
G.T.O - taka sobie, nic szczególnego jak dla mnie
Ogólnie płyta udana, a nawet bardzo. Bohlenowi na pewno zostało wtedy dużo pomysłów z niedawno skonczonym MT i wykorzystał to. Płyta podobała się bo większość kawałków jest Modernowych, a to np. mi bardzo pasuję
Album jest naprawdę przemyślany i idealnie skomponowany i pasuję jako całość. Można go sobie bez problemu puścić od 1 utworu i skończyć na ostatnim. Po prostu przyjemnie się go słucha
Ostatnio zmieniony śr lut 17, 2010 1:10 przez '80lover, łącznie zmieniany 1 raz.
****In The Middle Of Nowhere****
to był rok '98 w trasie nad Bałtyk do ucha wpadły pierwsze takty Brother Louie...
to był rok '98 w trasie nad Bałtyk do ucha wpadły pierwsze takty Brother Louie...
- art_system
Re:
Adi pisze:Mnie z tego albumu podobają mi sie najbardziej: "Gangster Love", "My bed is to big" oraz "I want to be your brother" a a z ballad - "Too young".. Taka też dosyć klimatyczna jest "Do you wanna be my girlfriend"
Coś Ci się nieźle pomieszało:) z 1 albumu???dobre zioła palisz!:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...