Jak Wasze zainteresowanie muzyką Thomasa odbiera otoczenie?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
aldona
Członek TAFC Polska

Re: Jak Wasze zainteresowanie muzyką Thomasa odbiera otoczen

Post autor: aldona »

Tak na prawdę z Modern Talking jest tak że wszyscy tę muzykę znają .Jak wspomnę o Thomasie to oczywiście wiedzą również kto to jest ,ale niestety nie wiedzą już nic o Jego dorobku artystycznym. To jest przykre ,w dużej mierze przyczynia się do tego nasza telewizja .Nawet gdy Thomas był ich gościem to nawet nie wspomnieli o Jego solowych albumach ,tylko wciąż Modern Talking i lata1984-89. Ja na każdym kroku uświadamiam każdemu i daje im do posłuchania piosenki Thomasa i muszę przyznać ,że są zachwyceni .Gdyby Thomas pojawił się w radiu to daję głowę .że miałby mnóstwo nowych fanów
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Jeśli chodzi o mnie to powiem że większość moich znajomych wie jakiej muzyki słucham . Wiedzą że uwielbiam muzykę Thomasa i Dietera oraz MT. Nie doświadczyłem z ich strony żadnych kpin lub czegoś w tym rodzaju. Wiadomo..zdarzają się tez ludzie którzy wyszydzają taką muzykę ale kij im w oko. Dla mnie ich muzyka jest najważniejsza i dodaje mi sił gdy tego potrzebuje i nie zważam na opinie innych..:)
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

W moim przypadku wiedzo to wszyscy znajomi. Niektozy mowia ze on jest bardzo mily w waywiadach a Ditera nie lubia.
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

aldona pisze:Tak na prawdę z Modern Talking jest tak że wszyscy tę muzykę znają .Jak wspomnę o Thomasie to oczywiście wiedzą również kto to jest ,ale niestety nie wiedzą już nic o Jego dorobku artystycznym. To jest przykre ,w dużej mierze przyczynia się do tego nasza telewizja .Nawet gdy Thomas był ich gościem to nawet nie wspomnieli o Jego solowych albumach ,tylko wciąż Modern Talking i lata1984-89. Ja na każdym kroku uświadamiam każdemu i daje im do posłuchania piosenki Thomasa i muszę przyznać ,że są zachwyceni .Gdyby Thomas pojawił się w radiu to daję głowę .że miałby mnóstwo nowych fanów

Święte słowa! Przecież w naszych mediach praktycznie Thomas nie istnieje. Jeśli już, to oczywiście z lat MT. I niestety, ma to ogromny wpływ na ogólną świadomość, kim on jest. Sporo ludzi twierdzi, że MT było zbyt mało ambitne dla nich :? i takie głupoty powtarzają... To gruntuje u ludzi przekonanie, że Thomas to "ten laluś z lokami". Niestety, takie przekonanie pokutuje. Ludzie absolutnie nie zdają sobie sprawy z bieżącej kariery Thomasa, z jego brzmienia itp. Gdyby radio i TV zaczęło "puszczać" utwory z solowej kariery Thomasa - nie ma siły, to wpadałoby w ucho. Co za tym idzie - zwiększyłoby się zainteresowanie i do lamusa odeszłoby zaszufladkowanie Thomasa, jako "wymalowanego lalusia z cienkim głosikiem". Niestety, takie opinie są. I wszyscy o tym wiemy :/

Ja staram się jak najwięcej mówić o tym, że Thomas to nie tylko "YMHYMS" itp. To wykonawca, który - jeśli ktoś nie lubił jego głosu wcześniej (no cóż, byli tacy....) - zapewne oczaruje swoim obecnym brzmieniem.
Wczoraj byłam w moim banku. Są tam dwie młode babeczki. Ponieważ ostatnio z rozwianym włosem i przerażeniem w oczach próbowałam z nimi przesłać pieniądze za bilety do Hoyerswerda ;) to jak weszłam wczoraj, od razu zapytały: i jak koncert? Od słowa do słowa ładnie weszłyśmy na temat Thomasa i...no oczywiście, dla nich to jedynie MT i ogólnie zdziwione, że on jeszcze (!) koncertuje. Świadomość bieżącej kariery - żadna. Ale zainteresowanie - i owszem, jest ;) No to powiedziałam, że coś im przygotuję - właśnie podrukowałam trochę zdjęć z koncertów i nagram im na płytkę właśnie jakieś filmiki z koncertów i kilka utworów. Niech się dowiedzą, jak wspaniała to muzyka! No i mam zamiar zachęcić do udziału w koncercie! ;p
Awatar użytkownika
aldona
Członek TAFC Polska

Joasiu masz całkowitą rację .Nasze społeczeństwo w ogóle nie wie :idea: ,że Thomas wciąż nagrywa wspaniałe utwory .Ja na święta wzięłam do mojej mamy kolędy Thomasa "Christmas For You". I wszyscy byli zachwyceni.Są pod ogromnym wrażeniem Jego krystalicznego głosu . Na szczęście moje dzieci są uświadomione . Mój 8 letni syn twierdzi ,że Thomas ma najlepszy głos na świecie ,a inni nie potrafią śpiewać. :)
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

No ale przecież często na koncertach ludzie są w szoku i pytają "To TEN Thomas Anders?", bo ich wyobrażenie o nim zatrzymało się na takim właśnie lalusiu w długich włosach i w kiczowatych strojach z lat 80-tych i nie ogarnęli do końca, że MT w 98 roku wróciło. Jedna babka była na tyle zorientowana w temacie, że zapytała "To ten blondyn nie dojechał, tak? Oni się kiedyś pokłócą!".
U mnie w eks pracy jak tylko się dowiedzieli, że idę na jego koncert, dopytywali się o dalsze losy duetu, solową karierę Thomasa, ciekawi byli, nawet próbowali mnie namówić na śpiewanie :lol:
Ale też zauważyłam prawidłowość wśród moich znajomych i ich rodzin, że nie wiedzą kim jest Thomas Anders, dopóki nie dodam, że to ta śpiewająca połowa MT.
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
aldona
Członek TAFC Polska

Monia masz rację .Mi w takich sytuacjach jest na prawdę przykro :( .Ale ja zawsze powtarzam że Thomas ma świetny głos :D i ma wspaniałe piosenki i żeby sobie posłuchali Go w necie.
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

aldona pisze:Monia masz rację .Mi w takich sytuacjach jest na prawdę przykro :( .Ale ja zawsze powtarzam że Thomas ma świetny głos :D i ma wspaniałe piosenki i żeby sobie posłuchali Go w necie.

Tak, propagujmy, jak tylko można! Trzeba zwalczyć to stereotypowe myślenie o Thomasie!!! A kto ma to robić, jak nie Jego Gwardia, czyli my?!
Awatar użytkownika
aldona
Członek TAFC Polska

Oczywiście że tak ,my członkowie TAFC powinniśmy świecić przykładem :)
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Szkoda, że nie mieszkamy tak bardziej w jednym regionie.... 8) Wtedy łatwo by było skrzyknąć się co jakiś czas i w fanclubowych koszulkach zrobić małe promo osoby Thomasa :) Nie wiem jak, bo czy np.rozdawanie płytek DVD z kilkoma utworami "współczesnego" Thomasa, jako reklamówek byłoby potraktowane, jako piractwo...? :?: Ale i tak nie mieszkamy blisko siebie, więc to tylko taka fantazja ;)
Ech, no jakby tu dotrzeć do ludzi, przełamać standardowe myślenie......... :)
Awatar użytkownika
aldona
Członek TAFC Polska

Mi się wydaje że najlepsza reklama to radio .Może tam powinnyśmy wysłać parę wiadomości z zapytaniem .Albo próbować się dodzwonić i prosić o muzykę Thomasa. Trzeba się nad tym zastanowić . :idea:
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

aldona pisze:Mi się wydaje że najlepsza reklama to radio .Może tam powinnyśmy wysłać parę wiadomości z zapytaniem .Albo próbować się dodzwonić i prosić o muzykę Thomasa. Trzeba się nad tym zastanowić . :idea:
Tylko zaznaczyć, że muzykę Thomasa OBECNĄ, a nie jedynie z czasów MT........
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Dzisiaj po południu słuchałam nagrań z tegorocznego koncertu Thomasa w Moskwie i jak tata usłyszał "This Time",to powiedział "to jest piękne" :) :wink:

Szkoda,że Thomas przez większość ludzi jest kojarzony tylko z MT :( To prawie tak,jak z aktorem,który gra przez dłuższy czas tą samą rolę w serialu :/
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
aldona
Członek TAFC Polska

Ciężko walczyć ze stereotypami , ale właśnie taka jest rola TAFC. :D . Bo jak widać "nowy" Thomas bardzo się podoba .
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

Ja się właśnie tak zastanawiam, co by tu zrobić, odnośnie promocji chociażby w radiu...
Może jakąś nie wiem jak to nazwać, petycję wysłać, nagrać płytkę z piosenkami solo Thomasa (może jak nie będą musieli kupić płytki specjalnie z założeniem, że się pewnie ludziom nie spodoba, to chętniej puszczać zaczną jak dostaną płytkę z nagranymi piosenkami darmo?) zaproponować jakiś program na próbę, gdzie widzowie mogliby dzwonić, pisać maile i wypowiadać się na temat muzyki Thomasa? Ewentualnie naszego przedstawiciela wysłać, który by czuwał nad całością+mógłby nieco przybliżyć historię Thomasa z czasów poza MT?
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
ewelajna

Post autor: ewelajna »

Ja torturuje ludzi na łączniku :twisted: i w akademiku ukochanymi piosenkami Thomasa dzis i kiedys(dzialam na ich podswiadomosc) :D
ale i na uczelni odpalam komputer i jazda 8)
,,Traktuj innych tak, jak sam chcesz być przez nich traktowany..''
ODPOWIEDZ