Nagrania tzw. "rybek"

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Prophet5

Re: Nagrania tzw. "rybek"

Post autor: Prophet5 »

ArCrack pisze:Rewelacyjny materiał :) [...]
Oj, zgadzam się, to istna rewelacja! :!:
Zatem okazuje się, że takie rzeczy jeszcze istnieją, skoro po jakimś czasie dopiero wypływają. Tak, więcej, więcej. Właściwie dziś, to mógłbym już słuchac tylko takich nagrań i oglądać stare video-zapisy z sesji nagrań, niż czekać na nowe, coraz dla mnie gorsze.
A tamten materiał pokazuje, że teksty nie do końca były gotowe, no i ukazuje na ile aranż zależał od samego Bohlena, a nad czym popracował Luis i reszta.

Dzięki!
Awatar użytkownika
sellimi

Post autor: sellimi »

Wiadomo skąd to pochodzi?
Ma ktoś dłuższy materiał?
Skoro jest coś takiego to powinno być więcej,materiał jest dość dobrej jakości,na pewno nie pochodzi z jakiegoś materiału TV,prędzej z jakiejś kasety DEMO,a co za tym idzie ktoś kto to udostępnił na YT powinien mieć więcej.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Pkmodern pisze:Odnośnie wokalu Dietera coś extra:
http://pl.youtube.com/watch?v=Ka1HWtIUz4s
Ale tu Dieter piszczy jak myszy :lol:
Fantastyczny materiał :D Dieter tam tak piszczał, że nie wiedziałem co to za utwór drugi z kolei a to Jet airliner. Teraz nie mam wątpliwości kto śpiewa w NYC girl - to właśnie Dieter ale jego głos przepuszczony jest przez filter. Wolę jednak chórki w wykonaniu SIB.
Ostatnio zmieniony śr maja 28, 2008 17:54 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Jaki ma tytuł ostatnia piosenka? hehe
Awatar użytkownika
Peter

Dieter śpiewając Brother Louie zwyczajnie pomylił tekst swojej piosenki :wink: Zamiast Brother Louie oh she's only lookin' to me zaśpiewał you can do it do it. Ale to tylko demówka.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Nie pomylił sie tylko po prostu śpiewał cokolwiek , w demówce wazna jest melodia, tekst sie modyfikuje, poprawia, dopieszcza etc później.
Ostatnio zmieniony śr maja 28, 2008 20:45 przez Mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

A to tego nawet nie wiedziałem, dzięki.Podejrzewam, że nagrał to po to, żeby Systemsi wiedzieli jak mają to zaśpiewać.
Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

Nagrał to głównie po to aby Anders wiedział jak śpiewać. Nagrania te świadczą o duzym talencie kompozytorskim Dietera, ale niestety żadnym talencie woklanym co utrzymuje mnie w przekonaniu, że śpiewanie powinien sobie odpuścić.....
Awatar użytkownika
Peter

Dieter naprawdę potrafi fajnie śpiewać co udowodnił w Gasoline i Bizzare bizarre, na Walking on the rainbow i np: w Goodnight Marielin, tylko jego głos należy komputerowo dopracować, przepuścić przez odpowiednie filtry itp. Wydaje mi się, że inni wykonawcy także nie brzmią za dobrze w demówkach od tego jest studio.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Peter pisze:Wydaje mi się, że inni wykonawcy także nie brzmią za dobrze w demówkach od tego jest studio.
Też mi się tak wydaje. Ja kilka lat temu nagrałem swój głos na komputer przez odpowiedni program do zdaje się "You can win if you want". Razem z piosenką po zastosowaniu jakiś tam podstawowych filtrów oferowanych przez dość średni program razem z S.I.B brzmiałem nieźle. Nawet byłem miło zaskoczony :lol: Ale jak sobie odsłuchałem swój własny głos bez filtra z utworkiem a potem wogóle samo tylko moje nagranie to ŁOJEJKU, :] Ale wydaje mi się chyba że i tak ładniej śpiewam od Dietera. Kiedyś coś nuciłem latem na wsi u rodzinki do takiego zestawu DJ'owskiego kuzyna to nawet jak jego dziewczyna mnie podsłuchała oraz kuzynka to nagle zaczęły bić brawo a ja taki wystraszony obróciłem się za siebie. A one cichutko przysiadły się za fotel za mną i się przysłuchiwały po kryjomu jak sobie coś tam nucę do mikrofonu puszczonego przez sentyzator i filtry chyba jakieś. :D Trochę się zmieszałem ale powiedziały chichocząc, że CAŁKIEM CAŁKIEM :] Poprosiły o coś więcej ale już się nie zgodziłem "na żywo" bez obróbki.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Ciekawe czy w tym materiale przedstawiono fragmenty brzmiące w przekonaniu zamieszczającego najsłabiej czy losowo. Jeśli ta pierwsza opcja to tym bardziej jestem ciekawy reszty...

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
labambino

Post autor: labambino »

riccardo1989 pisze:Jaki ma tytuł ostatnia piosenka? hehe
Hmm :] wydaje mi się ,ze to Angie`s heart,lecz może się <bezradny> mylę...
you can win if you want!
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Wczoraj na bohlenworld.de pojawił się wpis Dietera właśnie w temacie demotapes (w sumie ciekawe dlaczego temat zamknięto w takim momencie-chętnie wpisałbym tam słowo poparcia dla jego wokalu)...może Dieter sam umieścił te nagranie aby w końcu fani przestali zawracać mu głowy pytaniami o solową karierę :) , ewentualnie może wiecie coś o treści tego artykułu http://www.freizeit-revue.de/index.php? ... tuell.html

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Guni

Post autor: Guni »

Dieter tego nie umieścił.
Umieściło to takie czasopismo (coś jak nasze "Party")
Wg.Tego czasopisma te taśmy pochodzą od jednego z muzyków sesyjnych.
Mają one na celu uświadomić wszystkich jak Bohlen śpiewa,moim zdaniem to już jest nudne.
Ten temat był ciągnięty wiele razy,Bohlen jak śpiewa tak śpiewa.
Czekam tylko aż na pierwszej stronie tej gazety pojawi się informacja o tym że Elvis nie żyje albo że Milli Vanilli oszukiwało.
Ludzie się dopiero obudzili,chociaż to dziwne jak na dziennikarzy,z resztą to dobrze dla nas...
Awatar użytkownika
kicek

Post autor: kicek »

labambino pisze:
riccardo1989 pisze:Jaki ma tytuł ostatnia piosenka? hehe
Hmm :] wydaje mi się ,ze to Angie`s heart,lecz może się <bezradny> mylę...
No przecież z prawej strony na youtube jest opis :] :

1. Brother Louis Chorus
2. Jet Airliner Chorus
3. Angies Heart (Strophe)
4. Atlantis Callin (Chorus)
5. Angies Heart (Chorus)
Awatar użytkownika
labambino

Post autor: labambino »

A wiesz,że nie przeczytałem tego... ja nie oglądam filmików na youtube,tylko je odrazu sobie ściągam i konwertuję na avi.Pozdrawiam!!! :lol:
you can win if you want!
ODPOWIEDZ