Victory

Dyskusja o płytach Modern Talking
jkris

Re: Victory

Post autor: jkris »

Kudlaty pisze:niestety wielkie jajco w postaci Ready For The Victory, który wydaje sie być cieniutka kopia Win The Race...
hmmm, mnie sie podoba RFTV i to bardzo- poza tym ma jeden z najlepszych teledyskow. a powod dla ktorego te wlasnie piosenke wybrano na singiel promujacy jest oczywisty- to byl hymn Formuly 1 w Niemczech- a co sie z tym wiaze duzo darmowej reklamy ;-)
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

shizonek pisze:We are the children of the world[/i][/b], po którym nikt już nie wmówi mi, iż głos Thomasa nie pasuje do gitarowych (czy też gitaropodobnych) brzmień
A ja nie cierpie tego nagrania, zawsze omijam go sluchajac plyte.
I z uporem maniaka bede twierdzil, ze "nie pasuje" ! :D

Dla mnie plyta jest numerem 3 z "nowych".
Nr 1 to Universe (uwielbiam Rockefellera i Mystery !!!), a nr 2 to America.
Zreszta po odejsciu Rodrigeuza plyty MT staly sie lepsze, Breitung tchnal w piosenki nowe zycie.

Swietne kawalki to Juliet, Mrs Robota, If I i pare innych :)
Natomiast w Summer In December nie podobaja mi sie te murzynsko-boysbendowe gadki (oł-je oł-je), błeeee... kto to wogole wymyslił !
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Daniel pisze:A ja nie cierpie tego nagrania, zawsze omijam go sluchajac plyte.
I z uporem maniaka bede twierdzil, ze "nie pasuje" !
Jak zwykle trafiłeś w samo sedno. :wink: Zgadzam się tu z Tobą Danielu.
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

Peter pisze:
Daniel pisze:A ja nie cierpie tego nagrania, zawsze omijam go sluchajac plyte.
I z uporem maniaka bede twierdzil, ze "nie pasuje" !
Jak zwykle trafiłeś w samo sedno. :wink: Zgadzam się tu z Tobą Danielu.
Rozumiem Was lepiej niż Wam się zdaje (jak sądzę) - z punktu widzenia fana muzyki stricte dance'owej czy jak tam ją zwać, takie wybryki stylistyczne są nie do przyjęcia, prawda? :lol: Ale mnie, miłośniczce klimatów gitarowych i łączenia gatunków, ogromnie podoba się ten kawałek, właśnie z tej samej przyczyny, z jakiej Wam się nie podoba. :] To dla mnie fajna niespodzianka u MT, nie spodziewałam się znaleźć takiego rodzynka (nie ma takich utworków więcej? na Universe na przykład, bo jeszcze nie posiadam.. :?: ). :D Piosenka jest fajna, dynamiczna przez te gitarkowe soundy, głos Thomasa PASUJE mi do tego brzmienia :twisted: i w ogóle przypomina mi się w tym momencie stary dobry Rammstein, mistrzowie w takie klocki. :> Cudne. 8)
Daniel pisze:Natomiast w Summer In December nie podobaja mi sie te murzynsko-boysbendowe gadki (oł-je oł-je), błeeee... kto to wogole wymyslił !
Zgadzam się, mnie też to nie podchodzi, na dźwięk słów "muzyka r'n'b" robi mi się niedobrze i w ogóle nienawidzę wszelkich odniesień do tego stylu.. :/
Awatar użytkownika
Peter

shizonek pisze:nie ma takich utworków więcej?
Są jeszcze Who will save the world i How will I know z solowej płyty Dietera.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja powiem tak. Kiedy pierwszy raz usłyszałam We Are The Children Of The World to byłam nim zachwycona :D
Nadal jestem pod ogromnym wrażeniem If I...
Z ballad podoba mi się Blue Eyed Coloured Girl oraz Don't Make Me Blue.
No a RVTV to oczywiście klasyka :D
Świetnie tańczy się przy Juliet i I'm gonna be Strong :wink:
Point Of No Return
Ninio

Post autor: Ninio »

Summer in december to utwor wzorowany na boysbandzie Blue czy jak sie tam oni nazywali,tez tego utworu nietrawie. Podobno plyte Victory mial promowac utwor !0 seconds to countdown ale... zbyt bardzo przypominal Win the race! Wiec jakim cudem wybrano Ready for the victory??? album ogolnie mi sie podoba ale promowac moglby go jakis inny kawalek,cos bardziej swiezego i orginalnego.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Zamiast "Ready For The Victory" mogli wybrać na singiel "I'm Gonna Be Strong" czy "Mrs. Robota". Też bardzo dobre pisoenki :D

POZDRAWIAM :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

No racja racja....ale ten album ma wiele dobrych utworów na single
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Wydaję mi się , że Ready For The Victory i 10 Seconds To Countdown, są podobne do Win The Race, tylko takim "marszowym" podkładem lecz tak ogólnie, niezbyt mi przypominają Win The Race , np. aranżacja wokalna, jest zupełnie inna.
Skyliner89MT pisze:Zamiast "Ready For The Victory" mogli wybrać na singiel "I'm Gonna Be Strong" czy "Mrs. Robota". Też bardzo dobre pisoenki :D
Akurat "Ready For The Victory" mi się podoba, ale na singlu mógłby się znaleźć jeszcze Higher Than Heaven. Zamiast na singlu Juliet, mógłby się tam znaleźć U-Max Mix. Mogło by to wyglądać tak :wink: :
Higher Than Heaven (Single Version)
Higher Than Heaven (Extended Version)
Higher Than Heaven (U-Max Mix)
Higher Than Heaven (Instrumental)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

edit:
Jak ja mogłem zapomnieć o If I... <młotek>
If I... (Single Version)
If I... (Part I)
If I... (Extended Version)
If I... (Part II)
If I... (Instrumental Version)
Jest to na tyle genialna piosenka, że z pewnością mogła by odnieść sukces na singlu. I do tego ten zachęcający tytuł 8) .....
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

To nie znaczy, że "Ready For The Victory" mi sie nie podoba, wręcz przeciwnie bardzo mi się podoba. Tylko podałem przykład jakie piosenki mogły by godnie zastąpić "Ready For The Victory" na singlu. Cały album uważam za bardzo dobry. Dla mnie bez słabych punktów. Ten album kupiłem w 2002 roku podczas wakacji w Zakopanym za 79 zł :D. To było wtedy jak Polska grała na Mistrzostwach Świata w Koreii i Japonii. Dla Polski niezbyt udane. Ale co się nie robi dla ukochanego zespołu :D.

POZDRAWIAM :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Skyliner89MT pisze:To nie znaczy, że "Ready For The Victory" mi sie nie podoba, wręcz przeciwnie bardzo mi się podoba. Tylko podałem przykład jakie piosenki mogły by godnie zastąpić "Ready For The Victory" na singlu.
Może coś źle zrozumiałem :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

A dla mnie najlepsze 4 utwory to If I...,Juliet,Mrs Robota i Ready For The Victory :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

to świetny album z hitami Ready For The Victory. 10 Seconds To Countdown.Juliet
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Ready For The Victory-Świetny,dynamiczny kawałek
I'm Gonna Be Strong-Lubię ten utwór,ale jakoś mnie nie zachwycił
Don't Make Me Blue-Świetna ballada
Juliet-Super utwor w stylu disco70's :mrgreen:
Higher Than Heaven-Może być,aczkolwiek jest u mnie w tej słabszej połowie albumu
You're Not Lise-Zwrotki uwielbiam,z refrenem gorzej ale i tak ją bardzo lubię
When The Sky Rained Fire-Mój faworyt...genialna piosenka świetnie ją Thomas zaśpiewał
Summer In Ducember-Taka fajna i przyjemna piosenka :)
10 Seconds To Contdown-A to już istna kopia Win The Race...za to nie lubię tego utworu
Love To Love You-Taka jakaś nijaka...
Blue Eyed Coloured Girl-Uwielbiam tą ballade,w ogóle każda z tego albumu jest świetna
We Are Children Of The World-Piosenka w rockowym klimacie.Nawet fajna
Mrs.Robota-Genialny utwór,przez wielu uważany za najlepszy po powrocie
If I...-Cudny utwor ze znakomitą aranżacją
Who Will Love You Like I Do-Szalone tempo,które w tej piosence mi się podoba :D

Ogólnie
utwory 1-8 :tu jest po prostu genialnie
utwory 9-12:słaby okres,wyróżnia się tylko Blue Eyed Coloured Girl
utwory 13-15:2 miejsce mamy tu jak w pierwszym przypadku świetne piosenki.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

1. ready for a victory - bardzo dobra piosenka, z dobrym teledyskiem, jednak mnie denerwuje w niej zbyt agresywny beat.
2. I'm gonna be strong - bardzo dobra dance'ówka, bardzo lubię ten utwór.
3. Don't make me blue - prześliczna ballada. Uwielbiam ją za wspaniaały aranż.
4. Juliet - utwór zaaranżowany specyficznie na dicso z lat 70 tych. Pamiętam jak go poraz pierwszy usłyszałem to musiałem go słuchac po kilka razy.
5. Higher than heaven - genialna aranżacja Kaya Nickolda. Jednak Bohlen potrafił znaleźć godnego następcę Luiza. A piosenka jest rewelacyjna.
6. You're not Lisa - melodia ewidentnie skopiowana od Beatlesów, ale uwielbiam tą piosenkę, gdyż bardzo mi odpowiada wokal TA w niej.
7. When the sky rained fire - ewidentna techniawa, a ja nie jestem fanem takiej muzyki, ale ten utwór mi się jakoś zawsze bardzo podobał.
8. Summer in december - taki dość dziwnie zaaranżowany utwór, ale mi się podoba, za wokal Thomasa, oraz jego background gdzie w pewnym momencie śpiewa w nietypowy dla siebie sposób, tylko trzeba się wsłuchać w tą piosenkę.
9. 10 seconds to countdown - kolejny utwór podobny do Win the race, a ten nawet bardzo, mimo to bardzo mi się podoba.
10. Love to love you - bardzo dobry utwór, jeden z najlepszych autorstwa Andersa.
11.Blue eyed collored girl - prześliczna piosenka, gdzie można usłyszeć też Nino de Angelo.
12. We are the children of the world - bardzo nie lubię tej piosenki, według mnie najsłabsza w historii espołu.
13. Mrs. Robota - coś cudownego, ten utwór nawet dzisiaj nie brzmiałby a ni trochę anachronicznie.
14. If I... znów utwór genialnie zaaranzowany, uwielbiam ten początek.
15. Who will love you like I do - najlepsza piosenka na płycie, powinna wyjść na singlu.
Podsumowując ta płyta jest najmniej przeze mnie lubiana z nowych, daje jej 5.
ODPOWIEDZ