C.C. Catch - 25th Anniversary Box
- weidung
- Członek TAFC Polska
Re: C.C. Catch - 25th Anniversary Box
właśnie otrzymałem box - cudeńko
dawno nie widziałem tak pięknie wydanej kompilacji
- sebciu1974
- Kontakt:
A gdzie juz kupiles. Premiera ma byc 7 listopadaweidung pisze:właśnie otrzymałem box - cudeńko
- weidung
- Członek TAFC Polska
na allegro można było kupić kilka przedpremierowych sztuk - nadal są dostępne
http://allegro.pl/c-c-catch-25th-annive ... 70409.html
http://allegro.pl/c-c-catch-25th-annive ... 70409.html
-
mirek1968
Autor opisu tego albumu troche jest niedoinformowany ponieważ wersje maxi i instrumentalne juz były wydane na albumach ''SUPER DISCO HITS'' i ''THE 80'S ALBUM''
fan muzyki i kolekcjoner Dietera Bohlena
- weidung
- Członek TAFC Polska
owszem, lecz wersje instrumentalne umieszczone na tym boksie, n.p. heartbreak hotel, i can lose my heart tonight czy heaven and hell nigdy wczesniej nie pojawily sie na CD, gdyz nie sa to wersje 'karaoke' wydane na 'the 80's album', lecz oryginalne wersje z maxi-singli - wszystko brzmi po prostu magiczniemirek1968 pisze:Autor opisu tego albumu troche jest niedoinformowany ponieważ wersje maxi i instrumentalne juz były wydane na albumach ''SUPER DISCO HITS'' i ''THE 80'S ALBUM''
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
Na stronie empiku jest prowadzona przedsprzedaż tego kompletu.
Przynajmniej nie trzeba będzie czekać do premiery
.
Przynajmniej nie trzeba będzie czekać do premiery
- *D.J.-Maciek!*
- Kontakt:
Przedsprzedaż polega na tym, iż zamawiasz wcześniej (przed premierą), ale wysyłka czy też odbiór osobisty jest możliwy dopiero w dniu premiery.polaczek892 pisze:Na stronie empiku jest prowadzona przedsprzedaż tego kompletu.
Przynajmniej nie trzeba będzie czekać do premiery.
Inaczej rzecz ujmując daje to kupującemu możliwość zarezerwowania sobie egzemplarza, a sprzedający ma możliwość
przekonać się jakim zainteresowaniem będzie się on cieszył i ewentualnie jaki nakład przygotować do sprzedaży...
P.S.
W temacie cenowym owego wydawnictwa:
http://www.ceneo.pl/13953828
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Świetnie zrobiony box.Zarówno pod względem zawartości muzycznej jak i dołączonej do niego książeczki,która zawiera info. o albumach oraz maxi singlach.
Polecam każdemu kto się jeszcze zastanawia nad kupnem.
Życzyłabym sobie aby ukazały się podobnie zrobione box'y SANDRY,THOMASA ANDERSA, BLUE SYSTEM, a nawet MODERN TALKING
Życzyłabym sobie aby ukazały się podobnie zrobione box'y SANDRY,THOMASA ANDERSA, BLUE SYSTEM, a nawet MODERN TALKING
- sebciu1974
- Kontakt:
Podzielam Twoje zdanie, choć boksu jeszcze nie odebrałem. Leży w Empiku i na mnie czeka. Trafi w moje ręce w piątek.atlantyda ;o) pisze:Świetnie zrobiony box.Zarówno pod względem zawartości muzycznej jak i dołączonej do niego książeczki,która zawiera info. o albumach oraz maxi singlach.
Z tego co piszecie jest to bardzo fajnie zrobione wydanie i miejmy nadzieję że to początek jakieś serii. Fajnie by było gdyby ukazały się kolejne.
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
Przecież box Modern Talking już jest, ale nie pozostaje nic innego jak czekać na box Thomasa Andersa
.
Przynajmniej mam taka nadzieję.
No cóż oby tak było.
Przynajmniej mam taka nadzieję.
No cóż oby tak było.
- Daniel
Nie, takiego Modern Talking, ze wszystkimi extendetami, instrumentalami i oficjalnymi mixami zdecydowanie nie ma.
To samo się tyczy Sandry - wyszedł tylko "Original Album Classics", same albumy bez dodatków, nawet Everlasting Love nie zamieścili!
Najbardziej przydały by się Blue System albumy + maxi single w pakiecie.
I wcale nie uważam, że tylko 3 pierwsze albumy są godne wydania, dla mnie do płyty Deja-Vu włącznie zespół (a właściwie Bohlen) trzymał dobry poziom.
A także Bad Boys Blue ,The Twins i Radiorama.
Wiadomo, że BBB już nie wyjdzie, bo kompilacja maxi-singli już się okazała.
Na mnie już czeka albumik w Empiku za jedyne 124 zł
Dziwne, bo na stronie Empika cena była 143 zł, a jak dodałem do koszyka, to się zmieniła na 124
To samo się tyczy Sandry - wyszedł tylko "Original Album Classics", same albumy bez dodatków, nawet Everlasting Love nie zamieścili!
Najbardziej przydały by się Blue System albumy + maxi single w pakiecie.
I wcale nie uważam, że tylko 3 pierwsze albumy są godne wydania, dla mnie do płyty Deja-Vu włącznie zespół (a właściwie Bohlen) trzymał dobry poziom.
A także Bad Boys Blue ,The Twins i Radiorama.
Wiadomo, że BBB już nie wyjdzie, bo kompilacja maxi-singli już się okazała.
Na mnie już czeka albumik w Empiku za jedyne 124 zł
Dziwne, bo na stronie Empika cena była 143 zł, a jak dodałem do koszyka, to się zmieniła na 124
Ostatnio zmieniony śr lis 16, 2011 16:27 przez Daniel, łącznie zmieniany 4 razy.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Przesłuchałem ten Box i jest naprawdę świetny, choć mam pewne zastrzeżenia odnośnie merytorycznego podejścia do wymienionych na nim podziękowań i roli Roberta Latoszewskiego, który z tego co wiem, jest tam wyjątkowo niedoceniony względem włożonej na powstanie Boxu pracy. Zauważyłem po rozpakowaniu zafoliowanego boxu, że niektóre płyty są lekko porysowane na końcach - ciekawe dlaczego, a zawarty na trzeciej płycie ostatni utwór "Are You Man Enough (Long Version - Muscle Mix)" zacina się. Czyżby z przeładowania zawartości na płycie. No i oczywiście nie ma wszystkiego, co się ukazało... a ponoć Box miał mieć wszystko - czyli "The Decade Remix" z 12''.
Poza tym wydawnictwo jest ciekawie wydane i dla wielbicieli muzy Bohlena wręcz pożądane.
Więcej szczegółów znajdziecie tu: http://www.discogs.com/CC-Catch-25th-An ... se/3154318
Poza tym wydawnictwo jest ciekawie wydane i dla wielbicieli muzy Bohlena wręcz pożądane.
Więcej szczegółów znajdziecie tu: http://www.discogs.com/CC-Catch-25th-An ... se/3154318
MODERN TALKING FOREVER!!!
-
Rafalo
Na czym miałoby dokładnie polegać to wyjątkowe niedocenienie?Pkmodern pisze:Przesłuchałem ten Box i jest naprawdę świetny, choć mam pewne zastrzeżenia odnośnie merytorycznego podejścia do wymienionych na nim podziękowań i roli Roberta Latoszewskiego, który z tego co wiem, jest tam wyjątkowo niedoceniony względem włożonej na powstanie Boxu pracy.
Przy konfekcjonowaniu w kartonikach mogą zdarzyć się takie sytuacje. Aczkolwiek równie dobrze może taka rysa powstać przy nieumiejętnym wysuwaniu płyty z kartonowej koperty.Zauważyłem po rozpakowaniu zafoliowanego boxu, że niektóre płyty są lekko porysowane na końcach - ciekawe dlaczego, a zawarty na trzeciej płycie ostatni utwór "Are You Man Enough (Long Version - Muscle Mix)" zacina się. Czyżby z przeładowania zawartości na płycie. No i oczywiście nie ma wszystkiego, co się ukazało... a ponoć Box miał mieć wszystko - czyli "The Decade Remix" z 12''.
Mam w rękach egzemplarz wolny od jakichkolwiek uszkodzeń mechanicznych, zweryfikuję ten problem z Are You Man Enough.
Odnośnie "The Decade Remix 12" - decyzja o jego pominięciu jest świadoma. Po pierwsze różni się on od zawartości albumu czy wersji 7" jedynie długością nagrań. Nagrania są nieco dłuższe niż na 7" i krótsze niż na albumie. Ot i cała różnica. Jego obecność wymusiłaby z uwagi na brak miejsca rezygnację z innego materiału, który nigdzie indziej na płycie nie jest powielony, a to w moim odczuciu byłoby gorszym rozwiązaniem.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Z tego co wiem, to bez Roberta ten box raczej nie miałby większych szans na zaistnienie w tej formie w jakiej się ukazał, co oczywiście stanowi ogromny rarytas że można go nabyć. Ale określenie udziału Roberta słowami "Consulted By" uważam za nie dość wyrażające Jego udziału w powstanie tego Boxu.Rafalo pisze:Na czym miałoby dokładnie polegać to wyjątkowe niedocenienie?
Ale jeszcze bardziej martwi mnie fakt, że na rosyjskich forach już można pobrać ten Box zarówno w formacie bezstratnym jak i w mp3.
MODERN TALKING FOREVER!!!
-
Rafalo
Być może Robert uważa inaczej, o czym daje do zrozumienia Twój wpis, aczkolwiek właśnie na konsultowaniu polegała jego rola. Wydaje mi się, że to bardzo zaszczytna funkcja, zwłaszcza, że wyrażony tym samym został szacunek i podziw dla jego wiedzy. Robert zaopiniował kilka szczegółów dotyczących dyskografii CCC, co w dużej mierze zostało uwzględnione. Ponadto duża część okładek z galerii pochodzi z jego kolekcji, o czym również informuje booklet wydawnictwa. Wszystko jest podane dokładnie w zgodzie z faktami.Pkmodern pisze: Z tego co wiem, to bez Roberta ten box raczej nie miałby większych szans na zaistnienie w tej formie w jakiej się ukazał, co oczywiście stanowi ogromny rarytas że można go nabyć. Ale określenie udziału Roberta słowami "Consulted By" uważam za nie dość wyrażające Jego udziału w powstanie tego Boxu.
Z tą rzeczywistością nie wygramy. Materiał został wyprodukowany w niewielkim nakładzie, który, mam nadzieję, odpowiada zapotrzebowaniu rynku na taki produkt. A zatem kto ma kupić to kupi, a kto miał zamiar sciągnąć to i tak by nie kupił, gdyby nie mógł sciągnąćAle jeszcze bardziej martwi mnie fakt, że na rosyjskich forach już można pobrać ten Box zarówno w formacie bezstratnym jak i w mp3.
- Daniel
Oj tak, w Empiku cały czas jest "produkt niedostępny"Rafalo pisze:Materiał został wyprodukowany w niewielkim nakładzie, który, mam nadzieję, odpowiada zapotrzebowaniu rynku na taki produkt. A zatem kto ma kupić to kupi, a kto miał zamiar sciągnąć to i tak by nie kupił, gdyby nie mógł sciągnąć
Ja kupię i ściągnę, bo nie chce mi się samemu 5 płyt kodować do mp3, aby słuchać na mp3-grajku