C.C. Catch - 25th Anniversary Box

Dyskusja na temat C.C. Catch
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Re: C.C. Catch - 25th Anniversary Box

Post autor: weidung »

właśnie otrzymałem box - cudeńko
dawno nie widziałem tak pięknie wydanej kompilacji
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

weidung pisze:właśnie otrzymałem box - cudeńko
dawno nie widziałem tak pięknie wydanej kompilacji
A gdzie juz kupiles. Premiera ma byc 7 listopada
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

na allegro można było kupić kilka przedpremierowych sztuk - nadal są dostępne

http://allegro.pl/c-c-catch-25th-annive ... 70409.html
mirek1968

Post autor: mirek1968 »

Autor opisu tego albumu troche jest niedoinformowany ponieważ wersje maxi i instrumentalne juz były wydane na albumach ''SUPER DISCO HITS'' i ''THE 80'S ALBUM''
fan muzyki i kolekcjoner Dietera Bohlena
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

mirek1968 pisze:Autor opisu tego albumu troche jest niedoinformowany ponieważ wersje maxi i instrumentalne juz były wydane na albumach ''SUPER DISCO HITS'' i ''THE 80'S ALBUM''
fan muzyki i kolekcjoner Dietera Bohlena
owszem, lecz wersje instrumentalne umieszczone na tym boksie, n.p. heartbreak hotel, i can lose my heart tonight czy heaven and hell nigdy wczesniej nie pojawily sie na CD, gdyz nie sa to wersje 'karaoke' wydane na 'the 80's album', lecz oryginalne wersje z maxi-singli - wszystko brzmi po prostu magicznie :)
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Na stronie empiku jest prowadzona przedsprzedaż tego kompletu.
Przynajmniej nie trzeba będzie czekać do premiery :wink: .
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

polaczek892 pisze:Na stronie empiku jest prowadzona przedsprzedaż tego kompletu.
Przynajmniej nie trzeba będzie czekać do premiery :wink: .
Przedsprzedaż polega na tym, iż zamawiasz wcześniej (przed premierą), ale wysyłka czy też odbiór osobisty jest możliwy dopiero w dniu premiery.
Inaczej rzecz ujmując daje to kupującemu możliwość zarezerwowania sobie egzemplarza, a sprzedający ma możliwość
przekonać się jakim zainteresowaniem będzie się on cieszył i ewentualnie jaki nakład przygotować do sprzedaży... :wink:

P.S.
W temacie cenowym owego wydawnictwa:
http://www.ceneo.pl/13953828
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Świetnie zrobiony box.Zarówno pod względem zawartości muzycznej jak i dołączonej do niego książeczki,która zawiera info. o albumach oraz maxi singlach.
Polecam każdemu kto się jeszcze zastanawia nad kupnem.
Życzyłabym sobie aby ukazały się podobnie zrobione box'y SANDRY,THOMASA ANDERSA, BLUE SYSTEM, a nawet MODERN TALKING :D
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

atlantyda ;o) pisze:Świetnie zrobiony box.Zarówno pod względem zawartości muzycznej jak i dołączonej do niego książeczki,która zawiera info. o albumach oraz maxi singlach.
Polecam każdemu kto się jeszcze zastanawia nad kupnem.
Życzyłabym sobie aby ukazały się podobnie zrobione box'y SANDRY,THOMASA ANDERSA, BLUE SYSTEM, a nawet MODERN TALKING :D
Podzielam Twoje zdanie, choć boksu jeszcze nie odebrałem. Leży w Empiku i na mnie czeka. Trafi w moje ręce w piątek.
Z tego co piszecie jest to bardzo fajnie zrobione wydanie i miejmy nadzieję że to początek jakieś serii. Fajnie by było gdyby ukazały się kolejne.
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Przecież box Modern Talking już jest, ale nie pozostaje nic innego jak czekać na box Thomasa Andersa :wink: .
Przynajmniej mam taka nadzieję.
No cóż oby tak było.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Nie, takiego Modern Talking, ze wszystkimi extendetami, instrumentalami i oficjalnymi mixami zdecydowanie nie ma.
To samo się tyczy Sandry - wyszedł tylko "Original Album Classics", same albumy bez dodatków, nawet Everlasting Love nie zamieścili!

Najbardziej przydały by się Blue System albumy + maxi single w pakiecie.
I wcale nie uważam, że tylko 3 pierwsze albumy są godne wydania, dla mnie do płyty Deja-Vu włącznie zespół (a właściwie Bohlen) trzymał dobry poziom.

A także Bad Boys Blue ,The Twins i Radiorama.
Wiadomo, że BBB już nie wyjdzie, bo kompilacja maxi-singli już się okazała.

Na mnie już czeka albumik w Empiku za jedyne 124 zł :)
Dziwne, bo na stronie Empika cena była 143 zł, a jak dodałem do koszyka, to się zmieniła na 124 :)
Ostatnio zmieniony śr lis 16, 2011 16:27 przez Daniel, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Przesłuchałem ten Box i jest naprawdę świetny, choć mam pewne zastrzeżenia odnośnie merytorycznego podejścia do wymienionych na nim podziękowań i roli Roberta Latoszewskiego, który z tego co wiem, jest tam wyjątkowo niedoceniony względem włożonej na powstanie Boxu pracy. Zauważyłem po rozpakowaniu zafoliowanego boxu, że niektóre płyty są lekko porysowane na końcach - ciekawe dlaczego, a zawarty na trzeciej płycie ostatni utwór "Are You Man Enough (Long Version - Muscle Mix)" zacina się. Czyżby z przeładowania zawartości na płycie. No i oczywiście nie ma wszystkiego, co się ukazało... a ponoć Box miał mieć wszystko - czyli "The Decade Remix" z 12''.

Poza tym wydawnictwo jest ciekawie wydane i dla wielbicieli muzy Bohlena wręcz pożądane.

Więcej szczegółów znajdziecie tu: http://www.discogs.com/CC-Catch-25th-An ... se/3154318
MODERN TALKING FOREVER!!!
Rafalo

Post autor: Rafalo »

Pkmodern pisze:Przesłuchałem ten Box i jest naprawdę świetny, choć mam pewne zastrzeżenia odnośnie merytorycznego podejścia do wymienionych na nim podziękowań i roli Roberta Latoszewskiego, który z tego co wiem, jest tam wyjątkowo niedoceniony względem włożonej na powstanie Boxu pracy.
Na czym miałoby dokładnie polegać to wyjątkowe niedocenienie?
Zauważyłem po rozpakowaniu zafoliowanego boxu, że niektóre płyty są lekko porysowane na końcach - ciekawe dlaczego, a zawarty na trzeciej płycie ostatni utwór "Are You Man Enough (Long Version - Muscle Mix)" zacina się. Czyżby z przeładowania zawartości na płycie. No i oczywiście nie ma wszystkiego, co się ukazało... a ponoć Box miał mieć wszystko - czyli "The Decade Remix" z 12''.
Przy konfekcjonowaniu w kartonikach mogą zdarzyć się takie sytuacje. Aczkolwiek równie dobrze może taka rysa powstać przy nieumiejętnym wysuwaniu płyty z kartonowej koperty.
Mam w rękach egzemplarz wolny od jakichkolwiek uszkodzeń mechanicznych, zweryfikuję ten problem z Are You Man Enough.

Odnośnie "The Decade Remix 12" - decyzja o jego pominięciu jest świadoma. Po pierwsze różni się on od zawartości albumu czy wersji 7" jedynie długością nagrań. Nagrania są nieco dłuższe niż na 7" i krótsze niż na albumie. Ot i cała różnica. Jego obecność wymusiłaby z uwagi na brak miejsca rezygnację z innego materiału, który nigdzie indziej na płycie nie jest powielony, a to w moim odczuciu byłoby gorszym rozwiązaniem.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Rafalo pisze:Na czym miałoby dokładnie polegać to wyjątkowe niedocenienie?
Z tego co wiem, to bez Roberta ten box raczej nie miałby większych szans na zaistnienie w tej formie w jakiej się ukazał, co oczywiście stanowi ogromny rarytas że można go nabyć. Ale określenie udziału Roberta słowami "Consulted By" uważam za nie dość wyrażające Jego udziału w powstanie tego Boxu.

Ale jeszcze bardziej martwi mnie fakt, że na rosyjskich forach już można pobrać ten Box zarówno w formacie bezstratnym jak i w mp3.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Rafalo

Post autor: Rafalo »

Pkmodern pisze: Z tego co wiem, to bez Roberta ten box raczej nie miałby większych szans na zaistnienie w tej formie w jakiej się ukazał, co oczywiście stanowi ogromny rarytas że można go nabyć. Ale określenie udziału Roberta słowami "Consulted By" uważam za nie dość wyrażające Jego udziału w powstanie tego Boxu.
Być może Robert uważa inaczej, o czym daje do zrozumienia Twój wpis, aczkolwiek właśnie na konsultowaniu polegała jego rola. Wydaje mi się, że to bardzo zaszczytna funkcja, zwłaszcza, że wyrażony tym samym został szacunek i podziw dla jego wiedzy. Robert zaopiniował kilka szczegółów dotyczących dyskografii CCC, co w dużej mierze zostało uwzględnione. Ponadto duża część okładek z galerii pochodzi z jego kolekcji, o czym również informuje booklet wydawnictwa. Wszystko jest podane dokładnie w zgodzie z faktami.
Ale jeszcze bardziej martwi mnie fakt, że na rosyjskich forach już można pobrać ten Box zarówno w formacie bezstratnym jak i w mp3.
Z tą rzeczywistością nie wygramy. Materiał został wyprodukowany w niewielkim nakładzie, który, mam nadzieję, odpowiada zapotrzebowaniu rynku na taki produkt. A zatem kto ma kupić to kupi, a kto miał zamiar sciągnąć to i tak by nie kupił, gdyby nie mógł sciągnąć :)
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Rafalo pisze:Materiał został wyprodukowany w niewielkim nakładzie, który, mam nadzieję, odpowiada zapotrzebowaniu rynku na taki produkt. A zatem kto ma kupić to kupi, a kto miał zamiar sciągnąć to i tak by nie kupił, gdyby nie mógł sciągnąć :)
Oj tak, w Empiku cały czas jest "produkt niedostępny" :)
Ja kupię i ściągnę, bo nie chce mi się samemu 5 płyt kodować do mp3, aby słuchać na mp3-grajku :>
ODPOWIEDZ