Styl ubioru Thomasa

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Re: Styl ubioru Thomasa

Post autor: Fanka MT »

No cóż, moim zdaniem Thomas najlepiej by wyglądał w jeansach i luźnej koszuli :) z całą pewnością ubyłoby mu lat w takim stroju i wzbudziłby zachwyt wśród publiczności , gdyż zaprezentowałby coś nowego :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Molca

Post autor: Molca »

Myślę, że Thomas nie przywiązuje za dużej wagi do ubioru. Często można go zobaczyć w czerni, szczególnie w czarnym garniturze z czarnym szalikiem na szyi lub w golfie. Doskonałym przykładem nie dbania o strój jest ostatnia trasa koncertowa, gdzie w każdym mieście w Polsce podczas koncertu był dokładnie w takim samym zestawie :(
Awatar użytkownika
I-love-M-T

Post autor: I-love-M-T »

Molca pisze:Myślę, że Thomas nie przywiązuje za dużej wagi do ubioru.
Osobiście uważam to stwierdzenie za trochę zbyt odważne. Nie zarzucałabym Thomasowi "olewania" swojego wyglądu :wink: Gdyby faktycznie za bardzo się nim nie przejmował, to pewnie któregoś razu wyszedłby na scenę w dresie, kompletnie nic sobie z tego nie robiąc :D
Molca pisze:w każdym mieście w Polsce podczas koncertu był dokładnie w takim samym zestawie :(
Tu akurat przyznaję rację. Występować 4 dni z rzędu w tym samym ubraniu to chyba jednak nie najlepszy pomysł :? Nie wiem, jak zapatrują się na to inni fani, ale dla mnie podczas koncertu swego rodzaju atrakcją, oprócz muzyki, jest też strój artysty. Naprawdę interesujące są zarówno zmiany całego stylu, jak i choćby tylko dodatków, ale w czasie tournée po Polsce niestety próżno było doszukiwać się takowych u Thomasa. Nie zmienia to jednak faktu, że zakochałam się w jego bordowej marynarce - piękna :!: <3
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Osobiście nigdy nie miałam zastrzeżeń co do ubioru Thomasa podczas koncertów. Właściwie nie jest to dla mnie jakaś istotna sprawa i akurat jego stylizacje na występach w Polsce (na których miałam okazję być) podobały mi się :) Podczas ostatniej trasy koncertowej Thomas zaprezentował się w trochę mniej oficjalnym outficie - trampki i bordowa marynarka - coś innego, ciekawego, ale uważam, że cztery razy pod rząd ubrać się tak samo to nie najlepszy pomysł. Jednak ważniejsze od stylizacji są udane koncerty i moim zdaniem akurat tego Thomasowi nie można odmówić. :)
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

.........witajcie !chyba co niekturzy mało się kręcą w temacie ubioru Thomasa,zobaczcie chociażby fotki z Ibizy,zobaczcie ile osób wokół nas w wieku Thomasa ubiera się (bez urazy)jesionka i moherowy beret i.t.p,więc o czym tu mowa,gość ma styl o jakim można pozazdrościć,a że zestaw ubraniowy krążył przez całą Polskę,to na pewno nie można myśleć o braku szacunku do publiczności czy jakieś inne insynuacje.Pozdrowienia.............. :D 8)
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Z jednej strony mógłby Thomas być inaczej ubrany na każdym z koncertów z "trasy andrzejkowej",a z drugiej strony to nawet dobrze,że do ostatniego koncertu na Torwarze był ubrany tak samo,bo mogłam Go chociaż zobaczyć w tej bordowej marynarce (a obawiałam się,że będzie miał inną) :)
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Naddel
Członek TAFC Polska

Post autor: Naddel »

Kochani, Thomas zdecydowanie przywiązuje wagę do wyglądu, zresztą od zawsze (zachęcam do zapoznania się z książką). Zaliczył niegdyś parę wpadek stylistycznych, ale teraz najwyraźniej doradza mu ktoś, kto umie to robić i Thomas prezentuje się świetnie.
A że na 4 koncertach pod rząd był ten sam zestaw...osobiście obstawiam, że to miało jakiś głębszy cel ;-) aaaale może mi się tylko wydaje ;-p
W każdym razie ta marynarka mnie zauroczyła już na fotkach z KRK, więc cieszę się, że potem mogłam widzieć go w tym na żywo :D
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Mnie się Thomas spodobał w tej marynarce,jak zobaczyłam Go w niej na zdjęciu z programu "ZDF Die Advetnsshow" :)
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

Nie lubię strasznie, jak do takich spodni i do marynarki, facet zakłada sweter, jaki ten sweter by nie był.
Spodnie+koszula+marynarka ONLY 8)
Całe szczęście, że zmienił styl ubierania (i fryzury) z lat 80 :|
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Monia82 pisze: Całe szczęście, że zmienił styl ubierania (i fryzury) z lat 80 :|
Hehe, ja może ze dwa lata temu w autobusie widziałam gościa który miał fryz prawie taki jak Dieter w latach 80. :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
siara1971
Członek TAFC Polska

Post autor: siara1971 »

Styl Thomasa moim zdaniem nie był zły może tylko to że na czterech koncertach tak samo był ubrany chyba że nie był świadomy tego że niektórzy fani będą obecni na kazdym koncercie i to tak się rzuci w oczy pozd
Molca

Post autor: Molca »

siara1971 pisze:Styl Thomasa moim zdaniem nie był zły może tylko to że na czterech koncertach tak samo był ubrany chyba że nie był świadomy tego że niektórzy fani będą obecni na kazdym koncercie i to tak się rzuci w oczy pozd
myślę, że skorzystał w hotelu z pralni i na każdy koncert miał świeżutki zestaw :P
Gasolina91 pisze:
Monia82 pisze: Całe szczęście, że zmienił styl ubierania (i fryzury) z lat 80 :|
Hehe, ja może ze dwa lata temu w autobusie widziałam gościa który miał fryz prawie taki jak Dieter w latach 80. :D
A ja takiego widziałam niedawno, dokładnie na ostatnim koncercie w Poznaniu haha
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Post autor: DorkaWawa »

Styl Thomasa jest jak najbardziej ok. Szalik jest takim małym gadżetem (swego czasu był nim wisior "Nora"). Ale wydaje mi się, że ma on jakieś znaczenie-może ochrona gardła? Osobiście wolę taki ubiór, niż marynara z wielkimi poduchami, orderami i dresy, w co ubierali się TA i DB w latach 80-tych.
A z resztą ładnemu we wszystkim ładnie, nawet w worku jutowym :D
Don’t Give Up!
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

To ja też dopiszę parę słów w tej sprawie - na pewno znajdzie się wiele osób (szczególnie z tych nowszych fanów) którzy na mnie naskoczą, ale cóż tam, raz kozia świerć.
Po piersze. Bardzo nie lubię krytyki strojów Thomasa i Dietera z lat osiedemdziesiątych. Dla mnie były magiczne, to wszystko wtedy miało w sobie to coś. Tamte obrazy i odczucia towarzyszą mi do dnia dzisiejszego. To wtedy wszystko się zaczęło i to między innymi dzięki temu "dziwnemu wyglądowi" są tacy popularni do dnia dzisiejszego. A czy to było tandetne czy nie, nie wiem, byc może są ludzie którzy lubią taką tandetę, widocznie jestem jednym z nich. Najbardziej jednak wkurza mnie że sam Thomas nie bardzo się lubi z tamtych czasów. Nawet jestem w stanie go zrozumieć ale nie powinien o tym tyle mówić bo troszeczkę tym mnie rani.
Co do ubioru w trakcie koncertów obecnych, to moje zdanie jest takie. To że wystapił tak samo ubrany na wszystkich czterech koncertach to taki mały "skandalik" w moich oczach. Dla mnie wyglądało to nie świeżo. Bo to czy ubrania były czyszczone czy nie, tego nie wiemy. A nawet jak były, to tego przecież nie widać ze strony publiczności i tak czy tak to wrażenie że to trochę nie swieże postanie.
Moim zdaniem a nawet takim małym marzeniem było by gdyby Thomas trochę wyluzował. Mógłby nawet do niektórych utworów ubrać się jak w latach 80-tych to by dopiero było. A jeszcze jakby zmienił troszeczke styl śpiewania na taki z lat osiedemdziesiatych to chyba bym oszalał. To tyle. Teraz możecie mnie atakować.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

sebciu1974 pisze: To że wystapił tak samo ubrany na wszystkich czterech koncertach to taki mały "skandalik" w moich oczach
Tak,też mnie to troszkę zdziwiło :shock: Ale generalnie ubiera się stosownie do sytuacji.W telewizji często można go zobaczyć na kolorowo,w co niewielu mężczyzn w jego wieku by się tak ubrało.Natomiast pięknie wyglądał na koncercie świątecznym.Pełna gala,ale był na miejscu, u siebie i pewnie Claudia zadbała o wizerunek męża.Koncerty zagraniczne są dla niego jak dla naszych panów delegacja i niewielu przywiązuje wagę do stroju.Patrząc na innych wykonawców,co "robią z siebie pawiana"Thomas prezentuje się na scenie całkiem dobrze :D :D :D
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

sebciu1974 pisze: Co do ubioru w trakcie koncertów obecnych, to moje zdanie jest takie. To że wystapił tak samo ubrany na wszystkich czterech koncertach to taki mały "skandalik" w moich oczach. Dla mnie wyglądało to nie świeżo. Bo to czy ubrania były czyszczone czy nie, tego nie wiemy. A nawet jak były, to tego przecież nie widać ze strony publiczności i tak czy tak to wrażenie że to trochę nie swieże postanie.
Moim zdaniem a nawet takim małym marzeniem było by gdyby Thomas trochę wyluzował. Mógłby nawet do niektórych utworów ubrać się jak w latach 80-tych to by dopiero było. A jeszcze jakby zmienił troszeczke styl śpiewania na taki z lat osiedemdziesiatych to chyba bym oszalał. To tyle. Teraz możecie mnie atakować.

Oj tam, to że wystąpił 4 razy w tym samym to nie tragedia. Dieter ostatnio wystąpił 2 razy w tej samej marynarce i nikt mu głowy nie urywa;p Nawiązując konkretnie do jego stroju to powiem że zazwyczaj styl Thomasa jest proporcjonalny do jego wieku a nawet jak ma występy w tv gdzie sie ubiera kolorowo to też mu pasuje. Według mnie najfajniej Thomas sie ubierał w latach 1998 -2004/5 Szczególnie co mi zapadło w pamięć to taka biała marynarka lub pognieciona brązowa koszula.. A później to już tak spoważniał.

Jeśli chodzi o głos z lat osiemdziesiątych to będzie trudno , Thomas czasu nie zatrzyma , głos też sie zmienia..
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
ODPOWIEDZ