angel pisze:Żałuję tylko,że na tym albumie nie znalazła się piosenka "Heaven Will Know" w nowej wersji,bo piosenka ta w wersji szybszej jest bardziej dynamiczna i melodyjna niż w wersji straszej.
ale wg zapowiedzi powstanie nowy remix album (amatorski) i zawieral on bedzie m.in te wersje
Na Back For Good, widział bym jeszcze With A Little Love, w zupełnie nowej (ale równie świetnej jak tak z lat 80.) aranżacji Piosenka ta, jest na tyle genialna, że spokojnie, mogłaby ukazać się na tej płycie
No to album Back For Good mógł być wydany w wersji dwu płytowej, bo z tego co czytam i słyszałam to jest wiele piosenek które Dieter mógł w tym albumie zamieścić
Dobry pomysł, ja bym chciał jeszcze Locomotion tango, Doctor for my heart i The angels sing in NYC, choć nie wiem jak to ostatnie zaaranżować inaczej by nie odebrać temu utworowi jego magii.
A ja mysle,ze Dieter moglby po kolei wydac jeszcze raz pierwsze szesc albumow z wersjami zremiksowanymi jak na "back for good". To moglby byc prawdziwy final dzialalnosci Modern Talking.
Według mnie to Taki Nie Album tylko Remix Album a co do utworów zawartych na nim podbają mi sie YMHYMS'98,Brother Louie'98 i Jet Airliner(mój ulubiony kawałek MT).
Moim zdaniem gdyby Modern Talking zeszło się w cześniej, to mogli by "wystartować" z oryginalnymi utworami. Ale ponieważ rynek muzyczny przez ten czas się zmienił itp. to dziś mamy "Back for Good"
P.S. Utwory z tej płyty są świetne
Pozdrawiam:
Kuba.K.
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
http://pl.youtube.com/watch?v=NGd3S2UhRCQ czy jest gdzieś w necie pełna wersja tej piosenki i Heaven Will Know jeżeli jest prosilabym link pliss.
Bardzo mi sie podoba ta nowa wersja jest spoko
Żadna nowa wersja nie umywa się do oryginału.Wolę 10000000000razy oryginalne wersje.Odświeżenie starych przebojów przez Bohlena to dla mnie nieporozumienie.
W dodatku wersje z Ericem Singletone to już całkowita klapa.Ale to moje zdanie,żeby nie było!!!
Zgadzam się. On wogóle nie pasował do MT. Rap i MT...dobre sobie. Tez jestem zdania ze to co oryginalne jest lepsze. Przeróbki nie zawsze dają odlotowy efekt
A ja uważam, że ta wersja jest całkiem fajna. Gdyby Bohlen nie odświeżył starych piosenek pewnie większość młodszych fanów by się nie zainteresowała twórczością Modern Talking. Dlatego uważam, ze remake starych utworów to dobre posunięcie z punktu widzenia marketingu. Nieporozumieniem jest próba jechania na starociach. Chodzi o umieszczanie na płytach Modern Talking, TA, DB starych piosenek MT, bądź wydawanie co roku nowej składanki.