Czy jesteś zadowolna/y z rozwoju kariery Dietera Bohlena?

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.

Czy jesteś zadowolna/y z kariery Dietera Bohlena?

Czas głosowania minął sob cze 25, 2011 13:00

1. Tak, zdecydowanie mi się podoba to co produkuje
3
13%
2. Nie, facet się wypalił i dałby sobie siana
19
83%
3. Nie mam zdania.
1
4%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Peter

Re: Czy jesteś zadowolna/y z rozwoju kariery Dietera Bohlena

Post autor: Peter »

Mnie najbliższa była opcja, że się wypalił, mimo, że bardzo lubię te coverowe albumu, to jednak poziom artystyczny tych "płyt" jest równy zeru. Co innego album dla Andrei, to było bardzo dobra rzecz. Jedna jaskółka jednak wiosny nie czyni.....
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Hm... Pewnie zostanę wyśmiana przez to, ale przyszedł mi do głowy taki pomysł: Może dlatego Dieter produkuje takie kiepskie albumy bo nie chce mu się marnować swojego potencjału na takie rzeczy? Widzi że takie coś daje mu kasę, więc brnie w to dalej... Heh, gadam jak każdy fan Dietera, ale może coś w tym jest.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Jasmine pisze:Hm... Pewnie zostanę wyśmiana przez to, ale przyszedł mi do głowy taki pomysł: Może dlatego Dieter produkuje takie kiepskie albumy bo nie chce mu się marnować swojego potencjału na takie rzeczy? Widzi że takie coś daje mu kasę, więc brnie w to dalej... Heh, gadam jak każdy fan Dietera, ale może coś w tym jest.
Może i tak. Zresztą skoro ludzie słuchają teraz wszystkich kiczów jakie lecą w radiu to po co Dieter ma się wysilać i tworzyć się ponad.
Ale jak już mówiłam album Pietra jest super. Mam wrażenie,że Dieter dla niego bardziej się postarał bo go polubił. :D
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
sq9tm
Kontakt:

Post autor: sq9tm »

Pewnie w dzisiejszych czasach trudno się spodziewać hitów na miarę Modern Talking ale uważam że kilka nagrań Medloka jest bardzo fajnych i bardziej mi wpadają w ucho niż te solowe Thomasa. Również projekty DSDS czy Sary są niezłe. Ja czekam na solową płytę Bohlena bo uważam że ta z hitami Dieter dre film była bardzo ale to bardzo udana. :D
sq9tm
Kontakt:

Post autor: sq9tm »

Dla nas te nowe piosenki Bohlena nigdy nie będą tak dobre jak stare. Nawet słuchając starych płyt MT uważamy że są lepsze. Ja jednak wolę słuchać niektórych nowych nagrań Dietera niż tych nowości które lecą w radio. Często podróżuję po europie i radia we Francji, Niemczech czy Hiszpanii grają nowe nagrania Bohlena. Wygląda na to że są popularne. U nas powtarza się na okragło rano, w południe i wieczorem te same narania aż się to nudzi.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Moim zdaniem, Dieter po prostu sie wypialił. Jestem jego fanem, lubie jego muzyke i to co napisałał, ale w ostatnich latach po prostu widac to co mówi wielu obserwatorów, Dieter po prostu już nie ma pomysłów a jak juz jakieś ma, to takie jakie mamy okazje obserwowac w ostatnim czasie czyli kiepskie.
To co napisał dla Pietra to jak widac też jest zaczerpniete z innego gotowca..nie oszukujmy sie, Pan Bohlen już swoje zdobył jako muzyk i producent, chyba faktycznie trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc..
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
Peter

Nie i jeszcze raz nie. To co tworzył w ostatnim czasie to głównie piosenki Andrei Berg, z których bardzo trudno być zadowolony jeśli się znało Petera Alexandra i innych. A tak na marginesie bardzo mi ta piosenka (początek) przypomina Ginę T. i piosenkę chyba (?) "Hey Angel"

Posłuchajcie jak się zaczyna, a melodia to mocno trąci mi Buck Fizzem czy czymś w tym stylu. Ale ta aranżacja taka Ginowa.
Wróćmy do Bohlena, byłem zadowolony tylko z Beatki, ale nie zmienia to istniejącego trendu opadającego od wielu lat. Medlocka nie słucham i cieszę się, że nie pracuje już z nim, Pietro nawet w miarę ale te piosenki Bohlena nie do końca mnie przekonują, Sarah straszliwie mdła, Luca miał kilka melodyjnych piosenek ale to co wyszło na single pominę milczeniem, bo można było dać "I Believe", który i tak jest 15 tą wersją "Call My Name". Ta piosenka jest swoją drogą strasznie mdła. Daniele bez komentarza, Andrea nie moja bajka, tak więc trudno bym był zadowolony z przebiegu kariery Bohlena, ciekawe jak będzie w tym roku wyglądała ankieta, a może jej brak?
Awatar użytkownika
Deebass73
Kontakt:

Post autor: Deebass73 »

Zakładam, że wychodzicie z założenia, że kupując produkcje Bohlena jesteście jego pracodawcami czyli płacicie mu i stąd te wymagania i wywody czy się wypalił czy nie? Ktoś wspomniał, że to co obecnie robi przynosi mu kaskę i pewno spija też śmietankę z wcześniejszych lat i widać mu to wystarcza ale czy ma obowiązek coś dalej produkować? Czy w obecnym świecie tak szerokiej muzy, gdy sporo ludzi ma parcie na szkło można wciąż i wciąż robić rzeczy, które wszystkim się spodobają? Czy w dobie hejtu i nawiedzeńców, którzy w ten sposób chcą się dowartościować można stworzyć coś "super" ponad to wszystko? Na koniec takich moich wątpliwości życzę wszystkim aby przez całe życie byli na topie i zadowalali wszystkich.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Ale jeśli ktoś zasłużony za powstanie swojego soundu i grupy legendy która miała miliony fanów oczekujących jednak jego brzmienia zaczyna rzucać im szlagiery to tak jakby całkiem olał te miliony dzięki którym jest kim jest . :roll:

Jeśli chodzi o vid post wcześniej , kurczę Piotrek coś ty znowu tu przytachał.Ni dość że nie znałam albo słuchałam tak dawno że wyleciało, to odkryłam własnoplagiat
Wiesz z czym pierwsze takty są identyczne posłuchaj :!:

Jeśli chodzi o ostatnią twórczość to jestem w zasadzie stu procentowo zadowolona jedynie z Dieter the Hits wiadomo dla czego.Prawdę mówiąc byłabym zadowolona ze wszystkiego gdzie tylko można usłyszeć jego głos więc mógłby z tym nawet klepać szlagiery jakie zrobił Beatrice.

Pozostałe płyty które naprawdę przypadły mi do gustu to te dla Luki i Danielle.Nie schodziły długo z głośników bez żadnego uczucia dyskomfortu czy męczarni jak podczas np Andrei czy Sammiego
Pietero i Sarah w sumie też słuchane w danym czasie dla mnie było, ale jakoś nie odczuwam potrzeby by wracać specjalnie.
Następnie Beatrice która zmieniła zupełnie mój stosunek do szlagierów których kiedyś nie lubiłam.
Więc wygląda to w zasadzie pół na pól,całkiem go nie skreśliłam, jeszcze liczę na cud który według tej mojej statystyki powinien nadejść :D
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

@Deebas 73 tu chodzi o jakiś elementarny poziom przyzwoitości tych produkcji. Można nie mieć weny na ciągłe przeboje typu "Cheri, cheri Lady" czy YMHYMS. Ale niech nie tworzy w sposób w jaki się przyzwyczaił z lenistwa. Zasada jest prosta: "kopiuj wklej. Pomoże Ci eJay". To się nazywa recycling i tak to wskoczy na jedynkę na liście. Natomiast szlagiery to on potrafi jeszcze, z Andreą idzie zwyczajnie na łatwiznę.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Za to że potrafi się utrzymać na rynku należy się mu jakiś plus, być może uważa że na stare brzmienie nie złapie nowego pokolenia.Ale gdyby miał choć trochę wdzięczności dla tych milionów które wywindowały go i dla których kiedyś praktycznie funkcjonował i robił wszystko mógłby od czasu do czasu wypuszczać coś z myślą tylko o nich a nie napełnieniu swoich kieszeni.Nie chodzi o jakąś garsteczkę fanów jeśli grupa MT była legendą.Ostatni taki krok chyba zrobił na Dieter The Hits, teraz podoba mi się że odważył się śpiewać czasem.

Ale nie mamy jak fani innych grup praktycznie żadnych dem ,niewydanych piosenek, nawet swojej strony internetowej nie prowadzi.Jak by chciał mógłby więcej
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Deebass73
Kontakt:

Post autor: Deebass73 »

Ale są ludzie którzy to łykają. Może jakby robił coś pod "starych" fanów to nie zyskałby nowych. Ja na pewno bym się cieszył jakby wyszło coś na skalę YMHYMS ale jeżeli Bohlen nie tworzy nic takiego to trudno. Nowych produkcji po prostu nie kupuje i nie mam do niego o to pretensji. To jest jego życie i nie oczekuję jakiejś wdzięczności. Odnajduję inną muzę w której znajduję radość.
Patrząc ogólnie i globalnie może on sobie myśli "po co się wysilać jak i tak w większości mnie spiracą..." To tak od innej strony. Ja bym nie oceniał czy kogoś on szanuje czy nie. Jeżeli ktoś z nim porozmawia i usłyszy to prosto w oczy... Nie ma co się doktoryzować, robi ze swoim życiem, talentem jak uważa i tyle. Nie ma takiej opcji aby wszystkim się to podobało
Awatar użytkownika
Peter

Ale pozostaje pytanie dlaczego to łykają, dlatego, że to dobre czy dlatego, że Bohlen ma na okładce aktualną supergwiazdę? Zobacz na płytę Sabliczki, beznadziejna produkcja, całkiem uzdolnionej wokalnie wokalistki. I znowu numer jeden, a Bohlena nie ma. To odpowiedź na to, ż eto nie Bohlena ludzie kupują.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Mdia, te programy DSDS są siłą napędową chyba połowy rynku muzycznego, przynajmniej w Niemczech.Dieter sobie z tego świetnie zdaje sprawę i to wykorzystuje już do znudzenia
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Deebass73 pisze: Patrząc ogólnie i globalnie może on sobie myśli "po co się wysilać jak i tak w większości mnie spiracą..." Nie ma co się doktoryzować, robi ze swoim życiem, talentem jak uważa i tyle. Nie ma takiej opcji aby wszystkim się to podobało
No właśnie. To jest chyba problem dzisiejszej branży muzycznej. Muzyka (nawet nowości) jest szeroko dostępna w internecie więc napewno taki stan rzeczy jest demotywujący dla muzyków. :evil: Na płytach nie zarobią już tyle co kiedyś. Nawet jak fani zakupią z legalnych źródeł to cała reszta już niestety nie bardzo i nie zawsze więc pod względem finansowym jest mizerniej dla muzyków niż kiedyś. Zostaje im kariera w tv, jakieś tam tantiemy i jeszcze jakieś trasy koncertowe podczas których też mogą opchnąć trochę płytek. :P W perspektywie takich okoliczności też by mi się już nie chciało starać tak jak dawniej. A to że Dietera opuścił już chyba dawny talent to raczej widać gołym okiem. Ale może się jeszcze jakoś podniesie? :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

On całkowicie stracił ambicje obecnie.Kiedyś umiał się postarać, nie dość że był twórcą własnego soundu to wyglądało że przykłada rękę do swoich projektów, MT i BS przynajmniej.Jeśli chodzi o DSDS to z początku cieszyło mnie że mogę go tak regularnie oglądać na ekranie TV ale ile można patrzeć na to jak siedzi na krześle
Już po 3 edycji stwierdziłam że wolę go oglądać jednak biegającego po scenie z gitarą na której nie gra i wymachującego mikrofonem do którego nie śpiewa :wink:
Ale jednak nadal z zainteresowaniem oczekuję na nowości od niego, choć wiem że wiele się już nie mogę spodziewać.Czasem się jednak jeszcze trafia coś dobrego.Tak jak pisałam dla mnie 50 na 50 procent obecnie.Aby trafił w te dobre procenty tym razem :D
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ