Co "wypada" lubić fanowi Modern Talking?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Re: Co "wypada" lubić fanowi Modern Talking?

Post autor: Monia82 »

No pewnie, inna muza też jest fajna. Ja bardzo lubię sluchać np OneRepublic, w listopadzie na drugi koncert w Polsce się nawet wybieram. Stare przeboje, The Beatles, Rolling Stones, Rod Stewart i wielu, wielu innych... Głównie rock, czasem też country, house :) Nowa muza, w stylu TOKIO hotel, JB-nie do zniesienia :roll:
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Biebera akurat nie wypada słuchać nikomu, czy to fanowi Modern Talking, czy nie. :lol:
Ostatnio zmieniony wt lip 29, 2014 15:06 przez Husku, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

A jednak są tacy, co słuchają :lol:
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
Laila

Post autor: Laila »

Bez przegiecia Justin nie jest taki zly, ma pare naprawde dobrych kawałkow i miliony fanek na całym świecie
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Chyba nie ma czegoś takiego jak coś "wypada" a co nie. Ja mam w domu ponad 300 płyt CD z różną muzyką, nie wiele ich łączy w jedną całość, z tym że dominuje muzyka środka, nie starsza niż rok 1980, choć kilka starszych rzeczy też mam. Kryterium doboru wykonawcy jest mój gust, czy mi się coś podoba czy też nie. Nie słucham muzyki na zasadzie: a to ten sam gatunek, więc to pasuje do reszty.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Co wypada słuchać, a czego nie,? Zbyt duży problem z niczego.
Zródłem tego problemu może być autor tego tematu,który stworzył dzieki temu problem ala polityka , na jaką prtię głosować a której się wystrzegać.
Słucham wielu wykonawców czasem zupełnie
nie zbliżonych do Modernowych brzmnień.
Więc autorze tematu- Easy i zaraz wróci wszystko do normy.Gdy nie będziesz się skupiał na aż tak głupim problemie
Nie odczuwam potrzeby by się przed tym wystrzegać że słucham wiele rónej muzyki nie zbliżonej z MT
,i podejrzewam że wielu uczestników forum słucha po kontach czegoś innego również :wink:
To jest dalszy epizod zakończenia naszego The Best Group czyli MT
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Deebass73
Kontakt:

Post autor: Deebass73 »

MODERN JEANNE Zgadzam się w 1000%
Awatar użytkownika
Peter

Czasami człowiek zajmuje więcej niż jedną pozycję społeczną i pełni związaną z nią rolę/e. Powiedziałbym nawet nie jedną. Każdy z nas jest Polakiem bądź innym obywatelem, mężczyzną bądź kobietą, uczniem bądź urzędnikiem, katolikiem, kibicem i ...fanem Modern Talking. Bez tego ostatniego by nas tutaj nie było. Problemem jednak jest to, że nie każdy jest fanem tylko MT, często - z autopsji - można być fanem innych wykonawców, pociągać to może tzw. presje krzyżujące się ale nie widzę jakiegoś powodu dlaczego miałoby mi coś wypadać słuchać a czegoś nie bo "wypada". Nie ma czegoś takiego dla mnie. Tego słucham czego jestem fanem i tyle.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Gdyby MT nadal istniało lub TA i DB co roku zaskakiwali nas nowościami w starym stylu,podejrzewam że nie zachaczałabym aż tak wielkich odskoczni, bo był okres ze naprawdę mogłam słuchasć tylko i wyłącznie ich, gdy nagrywali na bieząco.Teraz Thomas milczy, a Dieter nie zawsze robi muzykę w starym dobrym stylu więc praktycznie wyjścia nie ma ,by przerabić inną, czasami zupełnie muzykę.

Temat by lepiej brzmiał gdyby zamiast pytania co wypada słuchać, było jakich zbliżontych wokalistów, i chyba to autor musiał mieć na myśli.Polecam Pet Shop Boys np i prawie wszystko z gatunku italo gdzie aranże są podobne.Takich zespołów sporo by się znalazło np Plazma, Fancy, Bad Boys Blue...
I LOVE DB AND TA!
Husku
Członek TAFC Polska

Co "wypada" lubić fanowi Modern Talking?

Post autor: Husku »

Niekoniecznie zbliżonych... Ja uważam, że każdy ma swój indywidualny gust i nie ma czegoś co bardziej lub mniej "wypada", jeśli jest się fanem MT. Sama potrafię słuchać znacznie cięższych brzmień... Albo nawet muzyki klasycznej, więc wszystko zależy od humoru oraz okazji.

Wysłane z iPod touch za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

No tak jak by fan MT z miejsca klasyfikował się do nurtu disco.A nawet więcej.Klasyfikuje się też do nurtu disco polo ale w druga stronę do alternatywnej już nie
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Mnie naszło coś na London Boys a to zdecydowanie kanon "lektur" obowiązkowych na tym forum. :) Fajny zespół i na pewno wypada tego słuchać. ;) Pisze o tym z przymrużeniem oczka.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Czemu z przymrużeniem, dlatego że Modernom wypada właściwie słuchać Fanciego, Joeya, Bad Boys Blue i tego typu podobnych klimatów, tak jak Depechom zbliżonych, bardziej alternatywnych brzmień a od Modernów powinni się odganiać jak od much?
To ja też przymrużę oko :wink:

Napiszę Ci że wg mnie London Boys to łącznie z początkowym Bad Boys Blue jedna z bardziej stylowo zbliżonych grup do naszej, jednak umiejąca produkować bardziej własne, swoiste brzmienie niż np Fancy.
Że nie brzmi jak kalka.Mają super aranże przede wszystkim i porywcze melodie.W dodatku ten zapał przy śpiewaniu...
Uwielbiam wręcz tą grupę na maxa, szkoda że nie zrobią więcej kawałków bo mieli taki potencjał... :(

Przesłuchałam od nich dosłownie wszystko , albumy, single jedyne co mi pozostało to różne inne wersjie dostępna na YT typu remixy lub Extended
Zobacz jak to się różni od oryginalnej wersji podobnie jak u Modernów w extendach
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Z przymrużeniem oka, bo tak traktuję ten temat. Fan MT może słuchać nawet Liroya, nic mu nie "wypada", zależy od jego gustu. Choć panuje powszechne przekonanie, że "powinno" się słuchać BBB.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Ogólnie chyba fani MT są bardziej wyrozumiali , bo pewnie jeśli metalowiec wziąłby się za MT to pewnie by został pobity.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Post autor: Anita Anders »

Ja również się zgadzam z tym, że każdy słucha tego, co mu się podoba. Jednak sama spotkałam się z opiniami, że skoro "lubię Modern Talking, to muszę też być fanką disco polo, bo to przecież to samo." Bzdura totalna, bo ja akurat disco polo nigdy nie słuchałam i nie zamierzam. Nie chcę tu nikogo urazić, ale dla mnie muzyka MT i disco polo to nie to samo, choć brzmieniem czasem próbują ich podrabiać.. :/
Co do innych zespołów, BBB lubię ale tylko te piosenki z pierwszym wokalistą. Natomiast Blue System jakoś nie przypadło mi do gustu, być może ze względu na głos Dietera xD
C.C.Catch lubię z okresu lat 80', a nowych piosenek "bez Bohlena" po prostu nie znam. Moim drugim ulubionym zespołem po MT, którego słucham, jest Depeche Mode oraz zespoły podobne do nich. W latach 90' bardzo lubiłam też 2 Unlimited i kupiłam sobie nawet wszystkie kasety hehe A tak prócz tego lubię muzykę lat 80' :)
ODPOWIEDZ