Znani fani Modern Talking

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Monis

Re: Znani fani Modern Talking

Post autor: Monis »

Największym fanem był Ivan Komarenko z zespołu Ivan&Delfin.

Kiedyś powiedział:

(...) ja byłem ledwo 15-latkiem. Wprowadziła mnie w życie seksualne. Uwiodła mnie na płytę zespołu Modern Talking. Byłem w nim zakochany, nawet przez kilka lat próbowałem naśladować głos Thomasa Andersa. Ona podarowała mi okładkę płyty ze zdjęciem Thomasa. Ale byłem szczęśliwy.
Call me Dr Love
Awatar użytkownika
DominikMT

Post autor: DominikMT »

Witam wszystkich, apropo gwiazd słuchających Modern Talking chciałbym napisać o wymienionej już wcześniej Agnieszce Chylińskiej, która jak można dowiedzieć się z niżej wymienionego wywiadu kocha się w Thomasie Andersie. Notabene chcę dodać, że jej nowa płyta ma tytuł „Modern Rocking”;)

Wywiad: http://www.plejada.pl/120811,0,muzyka,n ... l#autoplay

Pozdrawiam wszystkich fanów Modern Talking ;)
Wafl

Post autor: Wafl »

DominikMT pisze:Witam wszystkich, apropo gwiazd słuchających Modern Talking chciałbym napisać o wymienionej już wcześniej Agnieszce Chylińskiej, która jak można dowiedzieć się z niżej wymienionego wywiadu kocha się w Thomasie Andersie. Notabene chcę dodać, że jej nowa płyta ma tytuł „Modern Rocking”;)

Wywiad: http://www.plejada.pl/120811,0,muzyka,n ... l#autoplay

Pozdrawiam wszystkich fanów Modern Talking ;)
O tym samym chciałem napisać, zresztą Agnieszka dalej jest fanka Modern Talking, jej wielkim idolem jest Thomas Anders którego występ skłonił do nagrania płyty Modern Rocking. Spodziewam sie dobrej muzyki po tym albumie z nawiązaniem do muzyki MT. Jak Agnieszka sama mówi do swoich producentów poszła z płytą Modern Talking i powiedziała: "ja chcę modern talking" ^^
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

ten tytuł mówi sam za siebie!
a oto nowy utwór Agnieszki Chylińskiej- stąd można go odsłuchać.
czy zauważyliście podobą nutkę do "you're my heart"?

http://w779.wrzuta.pl/film/8NmZVMTaiJ5/ ... _zapomniec
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
DominikMT

Post autor: DominikMT »

Jasnym jest że Agnieszka nie nagra albumu całkowicie w stylu Modern Talking ale to nie zmienia faktu że jej najnowszy kawałek bardziej pasuje do RMF Maxxx bądź Eski niż do Antyradia czy Eski Rock, tak więc wyraźny krok w kierunku panów z Modern Talking ;)
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Powiem ze jestem zaskoczona tym ze Agnieszka jest ich fanką - w zyciu bym na to nie wpadła :wink:
Ale to dobrze :!: :mrgreen:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

mnie również Agnieszka Chylińska bardzo pozytywnie zaskoczyła :D

Anna Mucha też jest fanką modern Talking, co wielokrotnie podkreślała na swoim blogu.
choć w "ja oni śpiewają " niezbyt dobrze wybrnęła z zadania zaspiewania piosenki MT.. ale trudno.

moe w "tańcu z gwiazdami" zatańczy przy jakiejś piosence Modernów :)
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Link, który już chyba ze 2 razy kiedyś wklejałem. No ale czynię to przy okazji po raz kolejny :)

You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
nado

Fanclub VIP - sławni fani brzmienia Bohlena

Post autor: nado »

Sławni fani Modernów to zjawisko całkiem niedawno objawione. Warto je rozwinąć. Za ich sprawą legenda zespołu przetrwa kolejną dekadę. Uczyńmy z nich atut w promocji M.T., może dzięki temu kiedyś zwykli ludzie spojrzą na muzykę duetu bardziej przychylnie i naturalnie przywrócą go do życia. Zapraszam do dyskusji i dzielenia się sprawdzonymi, niezwykłymi historiami o sławnych i ich fascynacji zespołem. Stwórzmy razem grunt pod nową zakładkę na MODERNTALKING.PL. Częściowo temat ten już istnieje na forum: ZYGMUNT KISZAKIEWICZ NIE ŻYJE, CHYLIŃSKA W STYLU MODERN TALKING. Rozwińmy go w tym miejscu.
:D
Awatar użytkownika
Peter

Re: FANCLUB VIP - SŁAWNI FANI BRZMIENIA BOHLENA

Post autor: Peter »

No na pewno Anna Mucha, potem Monika Richardson z polskich przyznają się do MT a przynajmiej do Thomasa Andersa, a z zagranicznych gwiazd to na pewno jeden z duetu Pet Shop boys, ale nie wiem który, chyba Neil. Ciekawe czy Gary Barlow z Take That też, bo wiem, że była miedzy nimi a MT pewna umowa o wykorzystanie tytułu piosenki BFG na nazwę albumu MT....
nado

Dzięki Piotr. Jestem bardzo ciekawy, co sądzisz o cyklu VIP na MODERNTALKING.PL. ? Widzisz taką potrzebę ? Wszedłem na forum Andersa, o którym pisałeś. Znalazłem tam propozycje stworzenia takiej zakładki. Myślę, że pomysł trafiony. Gwiazd jest wiele. Dopiero teraz "wychodzą z ukrycia." Richardson w Tele tygodniu" dała wywiad przed sylwestrem 08, w którym dokonała "modern coming out'u.
Awatar użytkownika
Peter

No na pewno jest to takim miłym dodatkiem do tego forum. :) Tylko wiesz, cechą forum dyskusyjnego jest oryginalność i obawiam się, że tu już powielamy dyskusję z forum Thomasa.... Wiadomo, przy podobnej materii obu forów nie da się uniknąć dublowania tematów, ale może tu jak się doda jeszcze ich historie to będzie oryginalne, no i ciekawe co Arek myśli na ten temat, bo to jego strona... pytaj Arka nie mnie.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze: Ciekawe czy Gary Barlow z Take That też, bo wiem, że była miedzy nimi a MT pewna umowa o wykorzystanie tytułu piosenki BFG na nazwę albumu MT....

To jakaś bzdura,skąd masz takie informacje Peter?
Tytuły tytułami i na pewno MT nie musieli Garego pytać o takie pozwolenie bo tytuł nie nawiązuje do piosenki tylko do comebacku zespołu.
Istnieje wiele podobnych tytułów piosenek,przeróżnych wykonawców i wątpię,że jeden drugiego pyta "sorki,czy mogę zamieścić na albumie taki sam tytuł jak Ty masz?" hehe...śmieszne...
Po za tym Back For Good to cover zespołu Bee Gees więc nie wiem dlaczego akurat Gary miał by więcej tu do powiedzenia niż panowie z Bee Gees :wink:
Awatar użytkownika
Peter

Gdzies to słyszałem, ze Bohlen pożyczył to od Gary'ego i powiedział, ze jak bedą chcieli to też mogą sobie od niego coś pożyczyć, oczywiście tytuł. To słowa Jkrisa:
viewtopic.php?f=11&t=2224
A skąd informację, ze BFG to tytuł Bee Geesów? przeciez to piosenka napisana przez Gary'ego Barlowa, "How deep is your love to' jest cover Bee Heesów.
nado

PETER BE A SOLIDER ON A RIGHT SIDE !
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 12:49 przez nado, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze:Gdzies to słyszałem, ze Bohlen pożyczył to od Gary'ego i powiedział, ze jak bedą chcieli to też mogą sobie od niego coś pożyczyć, oczywiście tytuł. To słowa Jkrisa:
viewtopic.php?f=11&t=2224
A skąd informację, ze BFG to tytuł Bee Geesów? przeciez to piosenka napisana przez Gary'ego Barlowa, "How deep is your love to' jest cover Bee Heesów.

Podejrzewam,że to było na zasadzie żartu,bo na pewno nie musiał o takie pozwolenie pytać,bez przesady.
Co do drugiego trzonu Twojego postu,sorry pomyliłam tytuły,bardzo podobne brzmienie a pisałam nie zastanawiając się nad tytułem ;)
ODPOWIEDZ