In The Middle Of Nowhere

Dyskusja o płytach Modern Talking
Awatar użytkownika
Karolek78

Re: In The Middle Of Nowhere

Post autor: Karolek78 »

Na początku nie doceniałem tego albumu lecz z biegiem czasu stał się jednym z moich ulubionych.

Geronimo's Cadillac - zaskakuje zmianą brzmienia w stosunku do poprzednich piosenek (tak jak z resztą cały album do poprzednich). Ostrzejsze brzmienie, gitara, fantastyczny chórek. Moja ocena 5+/6

Riding On A White Swan - nie lubię gdy słychać oddechy w śpiewie wokalisty lecz tej piosence dodają uroku. Bardzo ją lubię za nieco mroczne, tajemnicze brzmienie. Moja ocena 5+/6.

Give me Peace On Earth - trochę za senna na singel dlatego nie osiągneła sukcesu. Brawa dla Thomasa za wokal w tej piosence. Moja ocena 4/6

Sweet Little Sheila - nie jest wspaniałą piosenką ale nie jest też złą. Taki średniak. 4/6

Ten Thousand Lonely Drums - wspaniała orientalna aranżacja, bębenki, świetny chórek. Moja ocena 5/6

Lonely Tears In Chinatown - jedna z moich ulubionych piosenek duetu. Zdecydowanie najlepszą częścią piosenki jest refren.
Ponownie świetna orientalna aranżacja. Moja ocena 5+/6

In Shaire - nieco mniej dynamiczny utwór od LTIC dlatego go troszeczkę mniej lubię. Moja ocena 5/6

Stranded In The Middle Of Nowhere - jedna z najpiękniejszych ballad MT. Jedyna rzecz która trochę Dieterowi i Luisowi nie wyszła to szum fal na końcu. Brawa dla Thomasa za świetny wokal. 5/6

The Angels Sing In NYC - mamy Dietera w tej piosence i tym się ona wyróżnia. Nie wiem dlaczego tak słabo zaśpiewał Thomas. Może nawalił kompresor. Moja ocena 4+/6

Princess Of The Night - bardzo dobra piosenka. Refren jest najmocniejszą częścią tej piosenki. Moja ocena 5/6.

Ogólna ocena 5-/6.
Karolek78
sylwester

Post autor: sylwester »

najlepsza ! malo docenione "ten thousand lonely drums" DLA MNIE HIT !
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Dziwne, że niektórzy stawiają "Sweet little Sheila" poniżej "TTLD", dla mnie ta piosenka to zwykły średniak, dobrze, że jest niedoceniana, bo nie jest najlepsza, melodia dobra, aranż może i dobry ale bez większej rewelacji ta piosenka dla mnie.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Karolek78 pisze:Na początku nie doceniałem tego albumu
Dokładnie tak samo ja miałem. Wcześniej wydawała mi się najgorsza spośród wszystkich z tal 80., ale teraz u mnie jej noty wzrosły i stawiam ją na równi z oboma płytami z 1987r.
Peter pisze:Dziwne, że niektórzy stawiają "Sweet little Sheila" poniżej "TTLD"
Też mnie to zaskakuje; dla mnie Sweet Little Sheila jest jedną z najlepszych na tej płycie :!:
Obrazek
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Sweet little Sheila bardzo mi się podoba, tak samo jak większość piosenek na tej płycie :D
Ktoś kiedyś określił SLS jako zapełniacz...
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

pod koniec lat 80., kiedy jeszcze uczęszczałem do podstawówki, "In The Middle Of Nowhere" była moją ulubioną płytą MT, w dalszym ciągu należy do czołówki
najlepsze piosenki na tej płycie to wg mnie otwierająca - singlowa, oraz zamykający album utwór
bardzo cenię również "Lonely Tears...", "Sweet Little Sheila", "Stranded In The Middle Of Nowhere", "The Angels Sing..."
właściwie słabszych pozycji tu brak - w latach 80. praktycznie każdy song MT mógł byś wielkim hitem
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Bardzo fajne piosenki są na tym albumie, ale najbardziej urzekły mnie piosenki - Lonely Tears In Chinatown, Ten Thousand Lonely Drums, Princess Of The Night, In Shaire i Sweet Little Sheila. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Karolek78 pisze:...Sweet Little Sheila - nie jest wspaniałą piosenką ale nie jest też złą. Taki średniak. 4/6.
Ja mam zupełnie inne zdanie na ten temat. Dla mnie ten utwór jest najlepszym utworem na tym albumie i jednym z moich najbardziej ukochanych w całej dyskografii Modern Talking. Od czasu, gdy po raz pierwszy usłyszałem tę szybką energetyczną piosenkę - dwadzieścia kilka lat temu - uwielbiam ten kawałek i za każdym razem, gdy słucham "In The Middle Of Nowhere" z niecierpliwością oczekuję "Sweet Little Sheila". Dodam jeszcze, że gdy czasem w pracy trafiają mi się aplikacje klientów o imieniu Sheila to zawsze na myśl przychodzi mi mój ukochany utwór :-)
You Can Win, If You Want.
ODPOWIEDZ