Wprowadzenie oceny wartości merytorycznej postów

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.
Awatar użytkownika
skorpionek1975
Członek TAFC Polska

Re: Wprowadzenie oceny wartości merytorycznej postów

Post autor: skorpionek1975 »

Dami pisze:
Didi&Thomas pisze:Wczoraj wieczorem przeprowadziłem taki mały eksperyment. Był u mnie znajomy, który kompletnie nie zna tej strony, ba... mało wie nawet o Modern Talking. Poprosiłem go o przeczytanie kilku wątków z naszego Forum.
Nie informowałem go kto jest kim na forum. Zależało mi na tym, by jako osoba postronna powiedział mi co o nich sądzi.

Uwierz Didi&Thomas że ja zrobiłem podobnie jak ty, z tym że dałem poczytać żonie i jej reakcja na to co tutaj się dzieje była całkiem podobna jak twojego kolegi, a więc myślę że to coś znaczy.Zgadzam się że forum podzielone jest na dwie grupy DB kontra TA z tym że grupa Andersa jest silniejsza i ma przewagę w ilości i Dieter nie ma Fanklubu.Podglądam często aktywne wątki i na okrągło tylko katują te związane z TA nawet z przed kilku tygodni (ile można je męczyć i drążyć w jednym temacie, to takie monotonne), zwłaszcza że naprawdę jest tyle innych ciekawych postów.Następną sprawą jest że członkowie fanklubu Andersa czują się na forum ważniejsi a my zwykli zarejestrowani użytkownicy to szare myszki, a nie mówiąc tu o och filozoficznych odpowiedziach, które moim zdaniem powinny być jak najbardziej proste i zrozumiałe.Rejestrując się na tym forum nigdy nie przepuszczałem że może być tak beznadziejne, ciągłe sprzeczki, usuwanie komentarzy, zgryźliwe odpowiedzi i męczące tematy na temat koncertów Andersa (myślę że 70% forumowiczów na nim nie było, a więc po co dla nich ten temat) a nie wspominając tu o jakiś beznadziejnych wierszykach i inny bzdetach i detalach z nim związanych.Czy twórczość TA jest tak skromna że nie ma o czym pisać?, tylko o jego szaliczkach, minach itp.
JEDNYM SŁOWEM TO FORUM JEST DO BANI, JEŻELI ADMINISTRATOR MA TAKĄ OCHOTĘ MOŻE Z CZYSTYM SUMIENIEM MNIE USUNĄĆ NA ZAWSZE.MOŻE WKRÓTCE ZNAJDĘ INNE FORUM NA KTÓRYM ZNAJDĘ DLA SIEBIE MIEJSCE I WIĘCEJ TOLERANCJI.
PS.PISZCIE WIĘCEJ O MT, BO Z CZASEM WASZE FORUM SAMO SIĘ ROZPADNIE.
Post w stylu nadąsanego przedszkolaka, zabieram zabawki i idę na inne podwórko.
Bo Anders ma więcej fanów, nikt mnie tu nie rozumie itd...
Tyle żali i niezadowolenia z powodu że o Dieterze się mało mówi, a posty o Thomasie to przewaga na forum.
Skoro drażni Cie to ze ludzie cieszą się z koncertów Thomasa w Polsce i przy okazji założony jest taki temat, by można było o tym do woli i nawet bez końca dyskutować, to spokojnie możesz tego nie czytać!
Każdy ma prawo tu się wypowiadać i na temat jaki mu pasuje, mnie nie interesuje co robi teraz Dieter dlatego nawet nie wchodzę na cześć Forum związaną z Dieterem i nie czytam tego.
Wiec czemu niby miałabym komuś na forum wytykać że założył męczący temat np o DSDS i innych poczynaniach Bohlena!!!
Zastanów się troszkę, nad dyskryminacją która sam wprowadzasz na forum.
Członkowie TAFCP nie czują się tu lepsi, po prostu chcemy wiedzieć o sobie i tyle, Fanklub jest częścią tego forum.Nie jesteśmy wstanie zapamiętać każdego po nicku a ułatwia nam to pewne czynności związane z działalnością Fanklubu,np ilość postów itd...poprosiliśmy o to Administratora który wyraził zgodę...A Ty nagle czujesz się szarą myszką bo nie możesz dyskutować na tematy MT lub Bohlena.
A kto Ci broni, owszem na forum są ciekawe tematy dotyczące działalności Modern Talking wiec czemu się tam nie udzielasz, a tematów koncertów i innych np wierszyków nie ominiesz....
Co do atmosfery i wzajemnych obwiniań się to się zgadzam, zrobiło się bardzo nie przyjemnie i jak tak dalej będzie nikt tu nie zechce wkrótce cokolwiek pisać!
Ale po części to też jest spowodowane jakimś żalem, który odbija się na nas za to że Thomasa mimo wszystko kontynuuje swoją działalność jako MT, a fani DB muszą się temu przyglądać...
Dlatego jesteśmy podzielni, bo nie możecie zaakceptować Thomasa, że jeździ i śpiewa nadal.
Choćby do kotleta, czy na biletowane koncerty.Gdyby Modern Talking pozostało tylko legenda a Thomas siedział sobie spokojnie tak jak Dieter nikt by się do niczego nie czepiał i forum było by idealne....Każdy wspominał by jak to kiedyś było cudownie fajnie,ale się skończyło....
A tak Fani Thomasa mają Modern Talking a fani Dietera nie! Bo dokąd nie będziecie umieli połączyć ich w całość nigdy nie będzie tu zgody że Thomas Anders I Dieter Bohlen to MODERN TALKING!!!!
A żeby było jeszcze na temat to gwiazdki są dobre dla hoteli albo w Hollywood!
Ostatnio zmieniony czw gru 16, 2010 15:28 przez skorpionek1975, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Również uważam zarzuty, że za dużo pisze się o Thomasie, za nie na miejscu i bardzo proszę o zrezygnowanie z wypowiedzi w tym tonie. Od tego jest forum, by rozmawiać, a to, że obecnie więcej pisze się o Andersie spowodowane jest zerową aktywnością Bohlena w naszym kraju i obecnie tworzoną przez niego muzyką, która jak widać większości nie interesuje. Jak zauważyła moja poprzedniczka na forum nie trzeba czytać wszystkiego, z reguły pomija się tematy, które nas nie interesują. Chcemy by było więcej o Bohlenie? Dajmy dobry przykład i zacznijmy tworzyć nowe tematy, albo zabierajmy głos w już istniejących, jest ich przecież mnóstwo.

Mam nadzieję, że powyższe oświadczenie wystarczy, bowiem nie chcę prosić po raz trzeci o pohamowanie się od komentarzy, że za dużo tu Thomasa, a za mało Dietera i że Fanklub jest zarozumiały, bo ma dopisek koło awatara.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

<<CIACH>>Skoro startuję ze strony MT to mam nadzieję że pisze się tu o zespole ewentualnie o jednym lub drugim członku tego zespołu.Pomyśl logicznie jak można samemu pisać na jakiś temat, sam ze sobą?.
Czy napisałem że za mało rozmawia się o Bohlenie?, nie!!!, z tym że za dużo o Andersie i to rzeczy mało istotne.A jak kiedyś Anders siedział a Bohlen zapierd...ał, to było w porządku?.Drogi skorpionku ja nie jestem przeciwny temu co robi TA, wręcz go podziwiam i nie jestem zagorzałym fanem Bohlena, piszę tylko to co zauważyłem.Tak samo myślałem że jeżeli jest to forum o MT i piszemy nie konkretnie o nich to powinniśmy o muzyce przybliżonej do tego że zespołu a nie Dodach, Shakirach i innych wynalazkach.
skorpionek1975 pisze:Bo dokąd nie będziecie umieli połączyć ich w całość nigdy nie będzie tu zgody że Thomas Anders I Dieter Bohlen to MODERN
TALKING!!!!
No właśnie do tego dążyłem i według mnie to TAFCP ich dzieli.
Ostatnio zmieniony czw gru 16, 2010 20:26 przez Atlantis, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Ostatni raz proszę o pohamowanie się od podobnych sformułowań.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Przestań się żalić w końcu Dami, tylko daj przykład i wypowiadaj się mądrze w tematach lub zaproponuj nowe.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Dami

A od kiedy to ty jesteś taki grzeczny, zapewne wiesz że mam racje tylko nie przyznasz sie do tego bo za duży ciężar spadłby ci na plecy w postaci pozostałych forumowiczów a ja mogę być sam przeciwko wszystkim i piszę to co myślę a nie dla świętego spokoju przytakuję.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
skorpionek1975
Członek TAFC Polska

Post autor: skorpionek1975 »

Dami pisze:To załóżcie sobie forum TAFCP i piszcie o Andersie sobie do bólu, nawet jakiego koloru miał skarpetki na koncercie.Skoro startuję ze strony MT to mam nadzieję że pisze się tu o zespole ewentualnie o jednym lub drugim członku tego zespołu.Pomyśl logicznie jak można samemu pisać na jakiś temat, sam ze sobą?.
Czy napisałem że za mało rozmawia się o Bohlenie?, nie!!!, z tym że za dużo o Andersie i to rzeczy mało istotne.A jak kiedyś Anders siedział a Bohlen zapierd...ał, to było w porządku?.Drogi skorpionku ja nie jestem przeciwny temu co robi TA, wręcz go podziwiam i nie jestem zagorzałym fanem Bohlena, piszę tylko to co zauważyłem.Tak samo myślałem że jeżeli jest to forum o MT i piszemy nie konkretnie o nich to powinniśmy o muzyce przybliżonej do tego że zespołu a nie Dodach, Shakirach i innych wynalazkach.
skorpionek1975 pisze:Bo dokąd nie będziecie umieli połączyć ich w całość nigdy nie będzie tu zgody że Thomas Anders I Dieter Bohlen to MODERN
TALKING!!!!

O ile się nie mylę to forum ma konkretne działy, wiec czemu my mamy sobie zakładać nowe forum skoro piszemy w dziale dotyczącym Thomasa !!!!!
Jest dział o Modern Talking gdzie sobie możesz pisać do woli, dział o Dieterze gdzie swobodę mają jego wielbiciele!
A w czym my niby dzielimy to forum , jakoś nie łapie co takiego się dzieje że aż tak źle nas oceniasz, w czym dzielimy i kogo, bo jak na razie my trzymamy się tylko jednego działu dot. Thomasa a ty naskakujesz na nas za całokształt forum!!!!!
Awatar użytkownika
Peter

Re: Zle sie dzieje w panstwie dunskim.....

Post autor: Peter »

Dami pisze:To załóżcie sobie forum TAFCP i piszcie o Andersie sobie do bólu, nawet jakiego koloru miał skarpetki na koncercie.Skoro startuję ze strony MT to mam nadzieję że pisze się tu o zespole ewentualnie o jednym lub drugim członku tego zespołu.Pomyśl logicznie jak można samemu pisać na jakiś temat, sam ze sobą?.
TALKING!!!!
Damiemu trudno nie przyznać racji: ilość tematów o wspaniałym Thomasie jest już tak duża, że aż mdli. Zdecydowanie za mało jest tematów o drugim członku, powstała więc taka zachwiana równowaga. Inna sprawa, to coraz wyraźniejszy podział na zwolenników TA i DB. I nie są to niestety lubiące się obozy. kolejna rzecz to coraz mniej się pisze o samym zespole, a coraz więcej jaki to Thomas wspaniały, bo organizuje FC Party...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dami i Peter, jeśli uważacie, że za mało jest wypowiedzi na temat Bohlena, to weźcie sprawy w swoje ręce i pokażcie wszystkim jak powinno to wyglądać. Od marudzenia w tym temacie proporcje się nie zmienią. Forum daje tę świetną możliwość kompletnego pomijania tematów związanych z Thomasem Andersem. Po prostu się w nie nie wchodzi i problem z głowy.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
karuus

Post autor: karuus »

Na forum są wątki dotyczące Thomasa, Dietera, jak i MT. Każdy czyta i wypowiada się w tych, które go interesują.
Poza tym życzę powodzenia, jeśli ktoś chce szukać forum na którym wszystkie poruszane wątki będą go niezmiernie interesowały.! Co więcej, każdy może założyc jakiś nowy temat, więc skąd te pretensje.?
Wszyscy piszą o atmosferze, która ostatnio panuje na forum, a czy ciągle musimy szukać dziury w całym.? Bo uważam, że tutaj jest główny problem.
Powiedzcie, czy przez dopisek "TAFC Polska" ktoś czuje się lepszy, a ktoś gorszy? Nie. Bynajmniej tak być nie powinno. Moje zdanie w danej kwestii jest takie samo w momencie, gdy pod moim avatarem widnieje ów napis i takie samo, gdy go nie ma. :D
Ocenianie postów uważam za kiepski pomysł. Spoglądając w przyszłość myślę, że działałoby to właśnie na zasadzie "tego lubię to tak oceniam, tego nie, więc tak".
You can win if you want.!
Awatar użytkownika
Dami

Czy napisałem że tematy z Andersem mi nie odpowiadają?, po prostu jest ich przesadnie dużo a czepiliście sie Bohlena a mi nie tylko o niego chodzi a jeśli nawet to co z tego że założę temat i nikt nie będzie na niego odpowiadał.Mam pisać sam do siebie i odpisywać? Wciskacie mi coś czego nie napisałem.
Jednym słowem jest tu strasznie dziwna atmosfera.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Odnosząc się jeszcze do postu Didi&Thomas - padła propozycja i przedyskutowaliśmy ją, tematu nie będę usuwał, bo nie ma takiej potrzeby. Mamy dzięki niemu ślad poruszenia tej kwestii i gdybyśmy mieli do niej w przyszłości wracać, będziemy o te kilkadziesiąt postów mądrzejsi.

Dami - nic nie poradzimy na to, że Bohlen nic w Polsce nie robi i nie ma takiego zainteresowania jego osobą jak w wypadku Thomasa. Czego od nas oczekujesz? Wprowadzenia parytetów w tematyce wypowiedzi?
Awatar użytkownika
Dami

A choćby większej aktywności na inne tematy aniżeli TA.Jeśli ktoś z zewnątrz podejrzałby te forum to błyskawicznie doszedłby do wniosku że MT to tylko TA.Nie oszukujmy się gdyby nie DB to kto teraz słyszałby o Andersie, sam nie dałby rady się wybić, a to że DB nie udziela się teraz taj jak TA nie oznacza że trzeba pozostawiać go w tle.Czy mało wysiłku Dieter włożył przed laty w istnienie tego zespołu, kiedy to Tomas wpadał do studia odśpiewał co musiał i come back do Nory, która zresztą też nieźle namieszała.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Dami ja odnoszę wrażenie po Twoich postach, że masz pretensje do garbatego że ma dzieci proste...
Czy nie potrafisz zrozumieć, że nikt na tym Forum nikogo nie zmusza do pisania postów na tematy Thomasa czy Dietera!
Użytkownicy tego Forum piszą to co chcą pisać i Twoje narzekania że o Dieterze tyle się nie pisze co o Thomasie nic nie zmienią.
A Twoje wysiłki mające na celu "oczernianie Thomasa" poprzez rozliczanie co on robił lub czego nie zrobił (czyżbyś mianował się sędzią czy adwokatem Bohlena?) - nie zmieni faktu, że to Thomas koncertuje i spotyka się z Fanami a Bohlen tego nie robi!
No chyba że chcesz robić tu taki "muzyczny IPN" i rozliczać obu panów, ale Ci gwarantuję, że nikt nie będzie reagował na Twoje nie logiczne zaczepki, bo są tu ludzie inteligentni. I tylko dlatego, że coś Ci się nie podoba, to użytkownicy nie będą stosować się do Twoich narzekań.
Każdy pisze w tematach co mu pasują i choćbyś tupał nóżką przez cały czas - nic tego nie zmieni.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
karuus

Post autor: karuus »

Ale o jaką równowagę apelujesz, Dami.? Skoro Twoim argumentem jest- gdyby nie Dieter.!
You can win if you want.!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

W tematach historycznych jest o Bohlenie 2x więcej postów, więc pisanie że forum koncentruje się na TA jest bzdurą.

Za dużo jest dziś gadania o gadaniu, a za mało samych dyskusji na tematy muzyczne. Jeśli uważasz Dami, że poruszanych jest za mało aktualnych tematów związanych z Bohlenem - tu masz pole do popisu. Choć głównie od Bohlena zależy czy i kiedy to pole przestanie leżeć odłogiem.
Awatar użytkownika
Dami

Pkmodern pisze:Dami ja odnoszę wrażenie po Twoich postach, że masz pretensje do garbatego że ma dzieci proste...
Czy nie potrafisz zrozumieć, że nikt na tym Forum nikogo nie zmusza do pisania postów na tematy Thomasa czy Dietera!
Użytkownicy tego Forum piszą to co chcą pisać i Twoje narzekania że o Dieterze tyle się nie pisze co o Thomasie nic nie zmienią.
A Twoje wysiłki mające na celu "oczernianie Thomasa" poprzez rozliczanie co on robił lub czego nie zrobił (czyżbyś mianował się sędzią czy adwokatem Bohlena?) - nie zmieni faktu, że to Thomas koncertuje i spotyka się z Fanami a Bohlen tego nie robi!
No chyba że chcesz robić tu taki "muzyczny IPN" i rozliczać obu panów, ale Ci gwarantuję, że nikt nie będzie reagował na Twoje nie logiczne zaczepki, bo są tu ludzie inteligentni. I tylko dlatego, że coś Ci się nie podoba, to użytkownicy nie będą stosować się do Twoich narzekań.
Każdy pisze w tematach co mu pasują i choćbyś tupał nóżką przez cały czas - nic tego nie zmieni.
I znowu filozoficzny post i podejście do sprawy.Czy napisałem że czegoś żądam lub rozkazuję róbcie tak czy inacze (tak wynika z twojej wypowiedzi).Wiem dobrze że tego nie zmienię ale chyba mam prawo napisać co mi się podoba a co nie, być może do kogoś to dotrze.Uważacie że TA w tej chwili dużo się udziela i i dlatego jest o czym pisać,w porządku lecz ja dążę tylko do tego żeby udzielać się troszkę w innych tematach bo uwierz że temat nawet najciekawszy w którym brak aktywności robi się drętwy.
NIE MAM PRETENSI DO GARBATEGO ŻE MA DZIECI PROSTE, NIE MAM PRETENSJI DO NIKOGO BYĆ MOŻE ŹLE TO ODEBRALIŚCIE ALE FAKT ŻE CZSAMI PUSZCZAJĄ NAM NERWY, JESTEŚMY PRZECIEŻ TYLKO LUDZMI.
Zablokowany