Thomas prywatnie

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Thomas prywatnie

Post autor: Peter »

Kiedyś znajomy Pan ze sklepu muzycznego UNITON powiedział, że Modern Talking zdecydowali się na comeback, po to by ratować Thomasa, który był w rynsztoku po rozstaniu z żoną Norą.... Podobno Dieter Bohlen nigdy się nie chciał zgodzić na powrót MT ale zrobił to tylko by ratować przed pijaństwem Andersa. Osobiście w to nie wierzę. ;)
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Znam historię, że to Dieter zaplanował comeback MT jeszcze przed ukończeniem przygody z Blue System. To an miał zadzwonić do Thomasa i zaproponować mu ponowną współpracę.
Tak samo przedstawia to Dieter w swoim "der Film". Gdyby zaistniała taka sytuacja, jak mówił Peter, Dieter na pewno by to wykorzystał, aby oczernić Thomasa po drugim rozpadzie.

Ja również absolutnie w to nie wierzę.
Awatar użytkownika
Peter

Czekaj, czekaj, a w którym to roku Thomas się rozstał z żoną Norą, nie było to przed comebackiem? Wiem, że coraz bardziej się od siebie w latach 90 tych oddalali.... A Thomas mógł to bardzo źle znosić....
Husku
Członek TAFC Polska

Rozwód był w 1998 lub 1999 - to zależy od źródła, ale już wcześniej byli w separacji.
Awatar użytkownika
karuus

Post autor: karuus »

Husku pisze:Ostatnie zdanie wcale mnie nie zaskoczyło.
Thomas nie wygląda na ćpuna :D .
haha, dokładnie ;)

Ja tez uważam, że jeśli Dieter zaplanowałby comeback ze względu na Andersa i na `ratowanie go` to prędziej, czy później by to wykorzystał przeciwko TA.
Także jakoś ta wersja mi nie pasuje.
You can win if you want.!
Husku
Członek TAFC Polska

Nie, nie, nie. Przepraszam. Rozwód z Norą w 1998. Nie można wierzyć wikipedii. :D

Było też kiedyś pytanie o to, czy Thomas brał z Norą ślub kościelny. Tak, brał.
Tu jest trochę informacji: http://moderntalking.tvheaven.com/nora_anders.htm

Także z Claudią jest chyba tylko po cywilnym.
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Peter pisze:Kiedyś znajomy Pan ze sklepu muzycznego UNITON powiedział, że Modern Talking zdecydowali się na comeback, po to by ratować Thomasa, który był w rynsztoku po rozstaniu z żoną Norą.... Podobno Dieter Bohlen nigdy się nie chciał zgodzić na powrót MT ale zrobił to tylko by ratować przed pijaństwem Andersa. Osobiście w to nie wierzę. ;)
Ja również w to nie wierzę. Czego to ludzie nie wymyślą...
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

No niestety taka jest prawda.Przykro mi ze trudno wam sie pogodzić z prawda ale Thomas do czasu drugiego powrotu MT spadł na dno i nie chodzi mi tu po alkochol ale o promocje i sukcesy własnej osoby.Dieter o tym pisał i nawet gdyby przesadził bylo w tym dużo prawdy.Szkoda ze wśród zagorzałych fanów Thomasa nie znalazła sie ani jedna osoba ktora by napisala
DIETER DZIĘKUJE za to ze mogę obecnie oglądać swojego idola i słuchać na koncercie hitow które stworzyłeś bo inaczej bym go niezobaczyl
I LOVE DB AND TA!
Husku
Członek TAFC Polska

To prawda, ale nie jest też tak, że Thomas nie zrobił nic. To jest ich wspólny sukces. Ja przynajmniej tak to postrzegam.
Awatar użytkownika
karuus

Post autor: karuus »

Husku pisze:To prawda, ale nie jest też tak, że Thomas nie zrobił nic. To jest ich wspólny sukces. Ja przynajmniej tak to postrzegam.
Ja mam taką samą wizje. To był ich wspólny sukces. Nie można gloryfikowac tylko Dietera, bo to on stworzył te utwory. Ale nie można równocześnie gloryfikować Thomasa, za to, że je zaśpiewał. Dopełniali się.
Ale wśród Nas są fani Dietera i fani Thomasa i tak to już jest, że każdy broni swojego idola.
Poza tym według mnie nie można też tego wszystkiego podsumować stwierdzeniem, że gdyby nie Dieter to Thomas nie osiągnąłby tego co osiągnął.
Sukces zawiera się w jednym słowie- TALENT! :)
You can win if you want.!
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Żeby mój post nie został inaczej zrozumiany to odniosłam sie do tego postu
Peter pisze:Kiedyś znajomy Pan ze sklepu muzycznego UNITON powiedział, że Modern Talking zdecydowali się na comeback, po to by ratować Thomasa, który był w rynsztoku po rozstaniu z żoną Norą.... Podobno Dieter Bohlen nigdy się nie chciał zgodzić na powrót MT ale zrobił to tylko by ratować przed pijaństwem Andersa. Osobiście w to nie wierzę. ;)
Z czego pijaństwo Andersa i to ze Dieter chciał go niby ratować reaktywując MT to pewnie bzdury o których sama pierwsze słyszę.
Prawda natomiast jest to ze Thomas wypadł wtedy zupełnie z rynku muzycznego(w filmie Dieter der Film jest o tym watek)
Zresztą Dieter na powrocie MT również skorzystał ponieważ jego ostatnie albumy sprzedawały sie coraz gorzej.
Ale należy mu sie uznanie za swój wielki wkład,wyrzeczenia i poświecenie jakie włożył w piosenki MT.A czasem odnoszę wrażenie ze nikt o tym nie pamięta i nikogo to nie interesuje

No ale to jest temat o Thomasie prywatnie wiec mniejsza z tym :wink:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
kmlyna

Post autor: kmlyna »

moze znajomemu Panu ze sklepu muzycznego"nie chodziło o alkohol tylko o wypalenie muzyczne,brak pomysłów czy po prostu brak Dietera:)
Awatar użytkownika
Peter

Jakie wypalenie muzyczne? Wiesz z kim Thomas pracował wtedy? Słyszałaś jak dobre utwory stworzyli? Gdyby nie MT wyszłoby to na płycie, a melodie były przepiękne i porywające...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jeżeli ktoś jest zainteresowany jak doszło do comebacku MT to prześlę mu na maila przetłumaczony fragment książki jaką wydał Dieter w której to opisuje jak doszło do comebacku MT.(tłumaczenie i udostępnienie-Edmund).
I nie wypisywać mi tu bzdur,że Bohlen wyciągnął Andersa z rynsztoka!A o tym jaki Thomas jest prywatnie możemy dowiedzieć się jedynie z mediów bo przecież nikt z nas się z nim nie zna na tyle aby cokolwiek pisać.Nieliczne osoby mają przyjemność spotkać Thomasa w sklepie,w restauracji czy na wakacjach-zamienić z nim kilka słów i pstryknąć pamiątkową fotkę.Pewne jest to,że Thomas jest uprzejmy i nie przeszkadza mu to,że ludzie go rozpoznają na ulicy i proszą o autograf i zdjęcie zrobione tel.komórkowym.On wie,że jest to dla nas fanów największy skarb móc stanąć na chwilkę obok Niego.
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

O rany ja też lubię Jamesa Bonda tylko, że z Timothym Daltonem.
Awatar użytkownika
Paradise
Kontakt:

Post autor: Paradise »

Nie wierze w bzdury o rynsztoku Thomasa,wypalenie w kwestii muzycznej?prawdopodobne ,kazdy ma lepsze i gorsze okresy,teraz jest całkiem oki jak dla mnie:))
"You can win if You want..."
ODPOWIEDZ