Co chcielibyście usłyszeć...
- kmlyna
Re: Co chcielibyście usłyszeć...
a ja bym chciala uslyszec :
"I miss you"-baaardzo pasuje do głosu TA
"Dance in Heaven"-bo wtedy zakochałam sie w TA
"Princess of the NIght"-bo wtedy na dobre zakochałam się w MT
"I miss you"-baaardzo pasuje do głosu TA
"Dance in Heaven"-bo wtedy zakochałam sie w TA
"Princess of the NIght"-bo wtedy na dobre zakochałam się w MT
- dees
- Członek TAFC Polska
Fajnie byłoby usłyszeć np:
I' m No Rockekefeller, In 100 Years, Stop
Pozdrawiam
I' m No Rockekefeller, In 100 Years, Stop
Pozdrawiam
- Dubler
1. Pricess Of The Nighr
2. In 100 years
3. One Thing
Co do utworu Shooting Star, to zgadzam się z przedmówcami, że Dieter wykorzystał wokal Thomasa bez Jego zgody, fakt ta piosenka różni się od Tradycyjnego układu piosenek MT Zwrotka- Thomas, Refren Thomas, II część refrenu- chórek, a Shooting jest: Zwrotka- Thomas( powycinany z innych utworów), refren chórek- jednakże ten schemat co w Shooting Star był wykorzystany już wcześniej przy genialnym utworze Let's Talk About Love, tylko tutaj Thomas brał udział w nagraniu tego utworu.
2. In 100 years
3. One Thing
Co do utworu Shooting Star, to zgadzam się z przedmówcami, że Dieter wykorzystał wokal Thomasa bez Jego zgody, fakt ta piosenka różni się od Tradycyjnego układu piosenek MT Zwrotka- Thomas, Refren Thomas, II część refrenu- chórek, a Shooting jest: Zwrotka- Thomas( powycinany z innych utworów), refren chórek- jednakże ten schemat co w Shooting Star był wykorzystany już wcześniej przy genialnym utworze Let's Talk About Love, tylko tutaj Thomas brał udział w nagraniu tego utworu.
- Gasolina91
Fajnie by było usłyszeć na żywo piosenko z Dieter - der Film 
Point Of No Return
- Emil45677
Moje typy to:
1. "We Take The Chance" - na pewno jedna z tych piosenek która dodaje uśmiechu i skłania do zabawy
2. "Suddenly"
3. "Stay With Me" lub "Sorry, Baby" - ciężki wybór ale wydaję mi się że w wersji live lepiej by wypadło "Sorry, Baby"
Wybór był naprawdę ciężki. W ostateczności przeważyły u mnie utwory z albumu "Strong". Poważnie zastanawiałem się również nad "Win The Race", "Ready For The Victory", "In 100 Years" i nad wieloma innymi utworami na których wymienianie nie starczyło by mi miejsca i czasu
. Dlaczego "We Take The Chance"?...zobaczcie sami ten film, szczególnie podobał mi się zabawny moment kiedy Thomas mówił "I love you too"
:
1. "We Take The Chance" - na pewno jedna z tych piosenek która dodaje uśmiechu i skłania do zabawy
2. "Suddenly"
3. "Stay With Me" lub "Sorry, Baby" - ciężki wybór ale wydaję mi się że w wersji live lepiej by wypadło "Sorry, Baby"
Wybór był naprawdę ciężki. W ostateczności przeważyły u mnie utwory z albumu "Strong". Poważnie zastanawiałem się również nad "Win The Race", "Ready For The Victory", "In 100 Years" i nad wieloma innymi utworami na których wymienianie nie starczyło by mi miejsca i czasu
- phantomas
- Kontakt:
W końcu jakąś ładną piosenkę, bo tych ze "Stronga" nie daję rady słuchać.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Ja dodałabym jeszcze od siebie "Don't Take Away My Heart" - to jeden z moich ulubionych singli i teledysków 
Ale wolę wersję wokalną bez Singletona.
Ale wolę wersję wokalną bez Singletona.
- Adrian77
- Kontakt:
Ja chciałbym usłyszeć:
1. In 100 Years
2. Win The Race
3. Ready For The Victory
Również jeszcze chciałbym usłyszeć From Coast To Coast.
1. In 100 Years
2. Win The Race
3. Ready For The Victory
Również jeszcze chciałbym usłyszeć From Coast To Coast.
http://facebook.com/Heaven.Of.System
Adrian77
Adrian77
- MODERN JEANNE
- Didi&Thomas
Proponuję po prostu nie słuchać. Ja z kolei nie mogę słuchać, wcześniejszych solowych dokonań Thomasa, i też po prostu ich nie słucham, zwłaszcza tych jazzująco-swingujących. "Strong" dał wreszcie mi Thomasa takiego, jakiego lubię, w repertuarze tanecznym. Ja odbieram Twoją wypowiedź tak, że wg. Ciebie lepiej by było dla kariery Thomasa, gdyby "STRONG" w ogóle nigdy nie powstał. Nie twierdzę że ta płyta jest idealna, ale Twoja opinia że nie da się jej słuchać, jest bardzo radykalna i sądzę że mocno niesprawiedliwa.phantomas pisze:W końcu jakąś ładną piosenkę, bo tych ze "Stronga" nie daję rady słuchać.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- MODERN JEANNE
No sama lubie utwory ze Stronga
Z tym ze wiem ze wielu fanów ruskich nastaralo sie by brzmialo to jak MT.
Z tad z deka kicha....
Z tym ze wiem ze wielu fanów ruskich nastaralo sie by brzmialo to jak MT.
Z tad z deka kicha....
I LOVE DB AND TA!
- MichałT
Najchętniej posłuchałbym starych, pięknych piosenek MT (oczywiście tych nigdy nie granych na żywo). Chciałbym jednak aby były one zagrane w starych aranżacjach. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że było by to czymś trudnym do zrealizowania, jednakowoż wydaje mi się, że uczyniło by to z koncertów Thomasa, prawdziwe uczty muzyczne, ponieważ z aranżacjami, jakie słyszymy na jego koncertach dzisiaj, możemy co najwyżej mówić o słabo przyprawionym obiedzie. Muzyka mogła by lecieć z playbacku, natomiast muzycy koncertujący z Berndem, mogliby dogrywać na pół - playbacku różne ciekawe solówki, czy to gitarowe, czy perkusyjne, byle by nie zakłócać starej, pięknej aranżacji.
Niestety prawda jest taka, że aranżacje w jakich Thomas wykonuje piosenki MT, są skierowane do jak najszerszej publiczności i mają docierać do nich jak najprostszą drogą, a szkoda bo cierpią na tym Ci, którzy od kompozycji oczekują nieco więcej niż perkusji, gitary i basu...
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Niestety prawda jest taka, że aranżacje w jakich Thomas wykonuje piosenki MT, są skierowane do jak najszerszej publiczności i mają docierać do nich jak najprostszą drogą, a szkoda bo cierpią na tym Ci, którzy od kompozycji oczekują nieco więcej niż perkusji, gitary i basu...
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
-
andrzej1988
Ja chciałbym żeby Thomas zaśpiewał:
1. TV Makes The Superstar
2. Juliet
3. Stay With Me
1. TV Makes The Superstar
2. Juliet
3. Stay With Me
- MODERN JEANNE
oj MichalT a ja to znów szanuje Thomasa ze poszczególne utwory na koncertach wykonuje nieraz w rożnych aranżacjach
Chyba ze nieoglądamy tych samych nagrań
Chyba ze nieoglądamy tych samych nagrań
I LOVE DB AND TA!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
A mnie bardzo podobają się wersje koncertowe MT i TA
.Oczywiście zupełnie inaczej to brzmi na YT aniżeli na żywo kiedy to człowiek jest naładowany adrenaliną i podoba się wtedy ogólnie wszystko 
A nawiasem pytając : macie takie uczucie skurczu żołądka tuż przed rozpoczęciem koncertu?
A nawiasem pytając : macie takie uczucie skurczu żołądka tuż przed rozpoczęciem koncertu?
- Fanka MT
He he heatlantyda ;o) pisze:A nawiasem pytając : macie takie uczucie skurczu żołądka tuż przed rozpoczęciem koncertu?
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!